X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzie super, gratuluję :)
    Ja też mam takie dobre wieści. Mam serduszko <3, malutki 0,43cm i ciąża idealnie 6+1 z usg i z OM:) jestem cała w skowronkach, wracałam do domu z wielkim bananem na twarzy :D Inso zmień mi proszę termin na 04.03

Reniferra, patkaaxx90, Bribrami, Izziee, M@linka, iNso87, Anet85, Marza89, inspeMama, bbeczka91 lubią tę wiadomość

• Elcia89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktoras z was jest po cesarce i chcialaby rodzic naturalnie?

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Chasia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 może nie wpisuj mnie narazie :)? Jutro zrobię druga bete i wtedy ok :)?

mhsv3e5e743bc1b6.png
    mhsv3e5ewwdsajqn.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli co nie sprawdzać bety już tylko zostawić to czasowi...???

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    TAAAAK. Nie ma sensu teraz badać. Zwłaszcza, że nic złego się nie dzieje ;)

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    Nie badaj już żadnej bety. Wystarczy. Dobry masz przecież przyrost:)

• patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazywam dupka... więc wiecie jak to jest...dostałam to bo miałam bole podbrzusze promieniujace do nóg..

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    Zazywam dupka... więc wiecie jak to jest...dostałam to bo miałam bole podbrzusze promieniujace do nóg..
    A ja też mialam bóle promieniujace do nóg. zapomniałam o tym. Z synkiem też miałam. Wiemy Patka jak to jest się denerwować, ale robienie kolejnej bety nic nie zmieni. wiadomo zrobisz jak uważasz, ale będziesz się denerwować czy za szybko czy za wolno rośnie, mimo ze jest w normie.

• patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze macie rację będzie co ma być.. w piątek wizyta zobaczymy co mi lekarz powie

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiazka super wieści!

Patkaaxx90, ja też uważam,że powinnaś odpuścić już z betą i poczekć na wizytę.

ksiazka lubi tę wiadomość

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • Chasia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie zastanawiam bo mojego ginekologa mam dopiero na 20go i boję się że cos bedzie nie tak :( że np powinnam juz cos zażywać i zastanawiam się czy np nie isc jutro do innego ginekologa bo ten przyjmuje jutro każdą która przyjdzie...

mhsv3e5e743bc1b6.png
    mhsv3e5ewwdsajqn.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izziee, książka - gratuluję.

Izziee, ksiazka lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Marza89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzie i Książka wspaniałe wieści :D
    Gratulacje ❤️

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia wrote:
    iNso87 może nie wpisuj mnie narazie :)? Jutro zrobię druga bete i wtedy ok :)?
    Chasia jak uważasz. To zostawię puste pole i czekam na powrot na liste. :)

Książka już zmienilam:)

Dziewczyny gratuluję wizyt:)))

Marzenka trzymaj się Kochana i czekamy na info od Ciebie.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia89 wrote:
    A ktoras z was jest po cesarce i chcialaby rodzic naturalnie?
    Ja jak byłam po pierwszej cc to po 6latach uparlam się na SN przy drugim porodzie. Teraz nigdy w życiu nawet nie pomyślę o SN odrazu po skierowanie lecę na cc. Przy pierwszym porodzie miałam brak postępu a raczej skurcze miałam jak ta lala wody odeszły a rozwarcie zaledwie doszło do 4cm..dalej dupa. Przy drugim to samo, miałam parte a tu rozwarcie prawie wogole. Co się nameczylam przy drugim na własne zadanie to masakra.. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 21:29

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiazka, Izziee gratuluje takich dobrych wieści z wizyt - rośnijcie zdrowo.
    Ja zaczynam się nepokoić, nawet pisac nie mam siły. Mam nadal plamienie, raz większe raz nie, chyba wrócę znowu do luteiny dopochwowo 2x1 tak jak mi zalecił moj ginekolog. Boję się, ale musze cierpliwie czekać do 20.07 wcześniej nie ma opcji, abym pojechała na SOR albo do innego lekarza. Staram się byc spokojna, ale momentami ciężko to znoszę, każde wyjście do toalety to od razu stres..... Dzisiaj wzięłam juz lutka 2 razu jutro tez mam nadzieje ze to pomoże, do tego 3x1 duphaston. Powiem Wam, że to chyba nie jest dobry pomysł, ay chodzić do 2 ginekologów, bo każdy może mieć inna wizję leczenia i człowiek głupieje. Można chodzić jak ciąża jest bezproblemowa, tylko z drugiej strony po co wtedy chodzić skoro jest dobrze....Trzymajcie proszę kciuki, aby wszystko się uregulowało. Moja córcia nie wie, że jestem w ciązy, ale widziała dzisiaj, że się smucę, chciała się pomodlić....prosiła abym sie lepiej poczuła i oczywiście prosiła o bobasa. Tak bardzo bym chciała, aby tym razem się udało.....

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia wrote:
    A ja sie zastanawiam bo mojego ginekologa mam dopiero na 20go i boję się że cos bedzie nie tak :( że np powinnam juz cos zażywać i zastanawiam się czy np nie isc jutro do innego ginekologa bo ten przyjmuje jutro każdą która przyjdzie...
    Chasia wydaje mi się, że to o wiele za wcześnie. Ja z drugą ciąża poszłam w dzień @ i gin nic mi nie mógł powiedzieć o ciąży bo jej jeszcze nawet nie widzal.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksiazka wrote:
    Izzie super, gratuluję :)
    Ja też mam takie dobre wieści. Mam serduszko <3, malutki 0,43cm i ciąża idealnie 6+1 z usg i z OM:) jestem cała w skowronkach, wracałam do domu z wielkim bananem na twarzy :D Inso zmień mi proszę termin na 04.03

Wspaniale :* Ja odliczam czas do piątku...

ksiazka lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 wrote:
    Ksiazka, Izziee gratuluje takich dobrych wieści z wizyt - rośnijcie zdrowo.
    Ja zaczynam się nepokoić, nawet pisac nie mam siły. Mam nadal plamienie, raz większe raz nie, chyba wrócę znowu do luteiny dopochwowo 2x1 tak jak mi zalecił moj ginekolog. Boję się, ale musze cierpliwie czekać do 20.07 wcześniej nie ma opcji, abym pojechała na SOR albo do innego lekarza. Staram się byc spokojna, ale momentami ciężko to znoszę, każde wyjście do toalety to od razu stres..... Dzisiaj wzięłam juz lutka 2 razu jutro tez mam nadzieje ze to pomoże, do tego 3x1 duphaston. Powiem Wam, że to chyba nie jest dobry pomysł, ay chodzić do 2 ginekologów, bo każdy może mieć inna wizję leczenia i człowiek głupieje. Można chodzić jak ciąża jest bezproblemowa, tylko z drugiej strony po co wtedy chodzić skoro jest dobrze....Trzymajcie proszę kciuki, aby wszystko się uregulowało. Moja córcia nie wie, że jestem w ciązy, ale widziała dzisiaj, że się smucę, chciała się pomodlić....prosiła abym sie lepiej poczuła i oczywiście prosiła o bobasa. Tak bardzo bym chciała, aby tym razem się udało.....
    Anet kurde no lipa z tym ginem, że dopiero 20go:/ na Sorze to zaraz głupoty gadają i wpedzaja człowieka nie dość, że w błąd to straszą.. Przynajmniej na większości pogotowiach:/ Trzymam kciuki. Nie pozostaje Tobie nic jak grzecznie leżeć w łóżku i się oszczędzać.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Ja jak byłam po pierwszej cc to po 6latach uparlam się na SN przy drugim porodzie. Teraz nigdy w życiu nawet nie pomyślę o SN odrazu po skierowanie lecę na cc. Przy pierwszym porodzie miałam brak postępu a raczej skurcze miałam jak ta lala wody odeszły a rozwarcie zaledwie doszło do 4cm..dalej dupa. Przy drugim to samo, miałam parte a tu rozwarcie prawie wogole. Co się nameczylam przy drugim na własne zadanie to masakra.. :)
    Noto wszystko jest nie do przewidzenia. Ja z moim synkiem przy porodzie doszlam do 7 cm i glowka nie schodzila w dol a bol byl straszny. Dziecko bylo za duze. Moje postanowienie na ta ciaze to zdrowo sie odzywiac i duzo ruchu, bo w pierwszej ciazy delikatnie mowiac zbyt duzo jadlam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 21:36

34bw3e3k9p7xsrt2.png
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ