X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85, kciuki mocno zaciśnięte!
    Chasia, iNso dobrze prawi. Jutro nic nie zobaczysz. Trzeba się uzbroić w cierpliwość. Nic nie musisz zażywać, jeśli nie ma niepokojących objawów. Tak naprawdę nawet suplementy witaminowe nie są za bardzo konieczne w pierwszych 8-10 tygodniach (nie licząc kwasu foliowego). Zarodek sobie doskonale radzi na własnym pęcherzyku żółtkowym. A tarczycę masz teraz pod kontrolą rozumiem?

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia89 wrote:
    Noto wszystko jest nie do przewidzenia. Ja z moim synkiem przy porodzie doszlam do 7 cm i glowka nie schodzila w dol a bol byl straszny. Dziecko bylo za duze. Moje postanowienie na ta ciaze to zdrowo sie odzywiac i duzo ruchu.
    Ja miałam sporo ruchu przy drugiej ciąży bo miałam już tez dziecko, miałam remont na głowie całej chaty bo kupiliśmy nowe mieszkanie w stanie deweloperskim. Urządzanie, latanie po sklepach, malowanie itp z resztą i dużo spacerowalam, bo od swoich rodziców do swojego mieszkania mam w jedną stronę ok. 3km to tylko kursowalam w tą i z powrotem. Odzywialam się też ok. Niestety jeśli chodzi o porod jak widać mi to nie pomogło jeśli sądzisz, że to w czymś pomaga;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Chasia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra wrote:
    Anet85, kciuki mocno zaciśnięte!
    Chasia, iNso dobrze prawi. Jutro nic nie zobaczysz. Trzeba się uzbroić w cierpliwość. Nic nie musisz zażywać, jeśli nie ma niepokojących objawów. Tak naprawdę nawet suplementy witaminowe nie są za bardzo konieczne w pierwszych 8-10 tygodniach (nie licząc kwasu foliowego). Zarodek sobie doskonale radzi na własnym pęcherzyku żółtkowym. A tarczycę masz teraz pod kontrolą rozumiem?
    No właśnie endokrynolog mi pow że jak zajde w ciążę to mam do niej przyjsc i musze do niej jutro zadzwonić chyba zastanawiam się czy robić tsh przy tej becie ??

mhsv3e5e743bc1b6.png
    mhsv3e5ewwdsajqn.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso - widzisz tak naprawdę wiem, że jak dołączę tego lutka to już więcej nic nie można zrobić...Zostaje czekania, nie ma nic gorszego.

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia wrote:
    No właśnie endokrynolog mi pow że jak zajde w ciążę to mam do niej przyjsc i musze do niej jutro zadzwonić chyba zastanawiam się czy robić tsh przy tej becie ??
    Chasia ja też mam przyjść do endo jak zajde w ciąże. Mam wizytę dopiero jakoś po 20tym jak dobrze kojarzę, bo ma urlop. Dopiero wtedy on mi da skierowanie na tsh, ft4, magnez i coś jeszcze pewnie. I dopiero jak każe z wynikami przyjść to da pewnie euthyrox. W poprzedniej ciazy poszłam dopiero jakoś w 3-4msc ciazy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 21:48

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia wrote:
    TSH jak najbardziej możesz zrobić. Ostatni wynik widzę, że miałaś sprzed ciąży bardzo ładny, więc nie powinno być diametralnej różnicy, ale dla świętego własnego spokoju zrób. Do endokrynolog bym zadzwoniła po becie i z wynikiem TSH najnowszym. Jeśli będzie ok, to prawdopodobnie nie zmieni dawkowania :)

iNso87 lubi tę wiadomość

l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia zrób tsh i umów się do endokrynologa, a do gina trochę później bo jak teraz nic nie zobaczysz na usg to się tylko niepotrzebnie zestresujesz.

Anet85, trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze!

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • Chasia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Chasia ja też mam przyjść do endo jak zajde w ciąże. Mam wizytę dopiero jakoś po 20tym jak dobrze kojarzę, bo ma urlop. Dopiero wtedy on mi da skierowanie na tsh, ft4, mg i coś jeszcze pewnie. I dopiero jak każe z wynikami przyjść to da pewnie euthyrox. W poprzedniej ciazy poszłam dopiero jakoś w 3-4msc ciazy.
    no ja u mojej byłam teraz w czerwcu 26go i robiłam tsh i miałam 1,380 więc tak myślę że jutro jak bede rano robic tą bete to czy nie zrobic tez tsh żeby spr czy podskoczyło?
    A i czy progesteron tez trzeba robić?

mhsv3e5e743bc1b6.png
    mhsv3e5ewwdsajqn.png
  • Chasia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra wrote:
    TSH jak najbardziej możesz zrobić. Ostatni wynik widzę, że miałaś sprzed ciąży bardzo ładny, więc nie powinno być diametralnej różnicy, ale dla świętego własnego spokoju zrób. Do endokrynolog bym zadzwoniła po becie i z wynikiem TSH najnowszym. Jeśli będzie ok, to prawdopodobnie nie zmieni dawkowania :)
    Tak zrobię :) Dziękuje bardzo :)

Reniferra lubi tę wiadomość

mhsv3e5e743bc1b6.png
    mhsv3e5ewwdsajqn.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia wrote:
    no ja u mojej byłam teraz w czerwcu 26go i robiłam tsh i miałam 1,380 więc tak myślę że jutro jak bede rano robic tą bete to czy nie zrobic tez tsh żeby spr czy podskoczyło?
    A i czy progesteron tez trzeba robić?
    Doczytalam, że miałaś problemy wcześniej z tarczyca. Wynik ładny. No to lepiej zrób jak dziewczyny napisały dla świętego spokoju tsh i najlepiej ft4. Progesteronu jeśli nie plamisz robić nie musisz. To juz Twoja wola;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma sprawy :). Progesteronu generalnie nie ma sensu robić. Chyba, że są jakieś problemy. Poza tym ma on znaczną dobową zmienność i można przypadkiem trafić na czas, kiedy jest go mało i się niepotrzebnie zestresować.

l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 wrote:
    iNso - widzisz tak naprawdę wiem, że jak dołączę tego lutka to już więcej nic nie można zrobić...Zostaje czekania, nie ma nic gorszego.
    Oj Kochana wierzę, że będzie dobrze. Może jednak znajdź prywatnie jeszcze jakiegoś konkretnego gina i może będzie miał wizytę wcześniej niż na tego 20tego? Może Ktoś polecony z grona bliskich osób?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 21:54

Anet85 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Chasia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra wrote:
    Nie ma sprawy :). Progesteronu generalnie nie ma sensu robić. Chyba, że są jakieś problemy. Poza tym ma on znaczną dobową zmienność i można przypadkiem trafić na czas, kiedy jest go mało i się niepotrzebnie zestresować.
    Robiłam progesteron w poniedziałek i miałam nicałe 25 wiec chyba jest ok :)
    To w takim razie jutro robie bete i tsh :)
    Oby ta beta przyrosła :(
    Masakra ale nie daje mi spokoju ten chwilowy ból brzucha... :(

Reniferra lubi tę wiadomość

mhsv3e5e743bc1b6.png
    mhsv3e5ewwdsajqn.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia wrote:
    Robiłam progesteron w poniedziałek i miałam nicałe 25 wiec chyba jest ok :)
    To w takim razie jutro robie bete i tsh :)
    Oby ta beta przyrosła :(
    Masakra ale nie daje mi spokoju ten chwilowy ból brzucha... :(
    Spokojnie :). Prawie każda z nas odczuwa takie boleści co jakiś czas. U mnie najmocniejsze były w dniu spodziewanej miesiączki. Też się wtedy zestresowałam, ale po nocce już nie bolało.

l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Chasia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra wrote:
    Spokojnie :). Prawie każda z nas odczuwa takie boleści co jakiś czas. U mnie najmocniejsze były w dniu spodziewanej miesiączki. Też się wtedy zestresowałam, ale po nocce już nie bolało.
    Ale jestem już 4d po spodziewanej miesiączce i dalej co jakis czas boli? Mam nadzieje że to te skurcze macicy...
    strasznie sie boje tej jutrzejszej bety :( Oby przyrosła :(

mhsv3e5e743bc1b6.png
    mhsv3e5ewwdsajqn.png
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia wrote:
    Ale jestem już 4d po spodziewanej miesiączce i dalej co jakis czas boli? Mam nadzieje że to te skurcze macicy...
    strasznie sie boje tej jutrzejszej bety :( Oby przyrosła :(

Chasia spokojnie, mnie co jakiś czas boli, nie trwa to długo, ale jednak. Beta na pewno ładnie przyrośnie, daj znać jak już będziesz miała wyniki.

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się, i mnie pobolewa codziennie, a szczególnie jak kichnę ;) i co mnie tak trochę dziwi od kilku dni pojawiło mi się takie uczucie ( kilka razy dziennie) rozlewanego ciepła na tył lewej nogi... uczucie trochę jakby mi ciepły mocz spływał po nodze :P Troszkę mnie to niepokoi :/

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane :D
    Miłego dnia ❤️

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 trzymam kciuki mocno, by wszystko bylo dobrze. Nasza corka tez nie wie o ciazy. Ostatnio jej powiedzielismy szybko, a ona mimo ze byla malutka, mocno przezyla stratę. W zlobku nawet mowila, ze nie ma juz dzidzi w brzuszku:(

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• LwieSerce Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis bylam na badaniach w laborayorium. Dobrze by bylo gdyby jakis lekarz na Nfz zgodzil się mnie równolegle prowadzic, bo prywatnie bardzo to wszystko kosztowne.

Marza89 u nas najtaniej robia prywatne badanoa w labie przy szpitalu na podgornej. Za toxo w dwóch klasach wyszlo 40 zl, a w Synevo wydaje mi sie, ze jedna wiecej niz 30 zll

Marza89 lubi tę wiadomość

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ