MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Anet85, kciuki mocno zaciśnięte!
Chasia, iNso dobrze prawi. Jutro nic nie zobaczysz. Trzeba się uzbroić w cierpliwość. Nic nie musisz zażywać, jeśli nie ma niepokojących objawów. Tak naprawdę nawet suplementy witaminowe nie są za bardzo konieczne w pierwszych 8-10 tygodniach (nie licząc kwasu foliowego). Zarodek sobie doskonale radzi na własnym pęcherzyku żółtkowym. A tarczycę masz teraz pod kontrolą rozumiem? -
Elcia89 wrote:Noto wszystko jest nie do przewidzenia. Ja z moim synkiem przy porodzie doszlam do 7 cm i glowka nie schodzila w dol a bol byl straszny. Dziecko bylo za duze. Moje postanowienie na ta ciaze to zdrowo sie odzywiac i duzo ruchu.
-
Reniferra wrote:Anet85, kciuki mocno zaciśnięte!
Chasia, iNso dobrze prawi. Jutro nic nie zobaczysz. Trzeba się uzbroić w cierpliwość. Nic nie musisz zażywać, jeśli nie ma niepokojących objawów. Tak naprawdę nawet suplementy witaminowe nie są za bardzo konieczne w pierwszych 8-10 tygodniach (nie licząc kwasu foliowego). Zarodek sobie doskonale radzi na własnym pęcherzyku żółtkowym. A tarczycę masz teraz pod kontrolą rozumiem? -
iNso - widzisz tak naprawdę wiem, że jak dołączę tego lutka to już więcej nic nie można zrobić...Zostaje czekania, nie ma nic gorszego.Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Chasia wrote:No właśnie endokrynolog mi pow że jak zajde w ciążę to mam do niej przyjsc i musze do niej jutro zadzwonić chyba zastanawiam się czy robić tsh przy tej becie ??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 21:48
-
Chasia wrote:No właśnie endokrynolog mi pow że jak zajde w ciążę to mam do niej przyjsc i musze do niej jutro zadzwonić chyba zastanawiam się czy robić tsh przy tej becie ??
iNso87 lubi tę wiadomość
-
iNso87 wrote:Chasia ja też mam przyjść do endo jak zajde w ciąże. Mam wizytę dopiero jakoś po 20tym jak dobrze kojarzę, bo ma urlop. Dopiero wtedy on mi da skierowanie na tsh, ft4, mg i coś jeszcze pewnie. I dopiero jak każe z wynikami przyjść to da pewnie euthyrox. W poprzedniej ciazy poszłam dopiero jakoś w 3-4msc ciazy.
A i czy progesteron tez trzeba robić? -
Reniferra wrote:TSH jak najbardziej możesz zrobić. Ostatni wynik widzę, że miałaś sprzed ciąży bardzo ładny, więc nie powinno być diametralnej różnicy, ale dla świętego własnego spokoju zrób. Do endokrynolog bym zadzwoniła po becie i z wynikiem TSH najnowszym. Jeśli będzie ok, to prawdopodobnie nie zmieni dawkowania
Reniferra lubi tę wiadomość
-
Chasia wrote:no ja u mojej byłam teraz w czerwcu 26go i robiłam tsh i miałam 1,380 więc tak myślę że jutro jak bede rano robic tą bete to czy nie zrobic tez tsh żeby spr czy podskoczyło?
A i czy progesteron tez trzeba robić? -
Nie ma sprawy . Progesteronu generalnie nie ma sensu robić. Chyba, że są jakieś problemy. Poza tym ma on znaczną dobową zmienność i można przypadkiem trafić na czas, kiedy jest go mało i się niepotrzebnie zestresować.
-
Anet85 wrote:iNso - widzisz tak naprawdę wiem, że jak dołączę tego lutka to już więcej nic nie można zrobić...Zostaje czekania, nie ma nic gorszego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 21:54
Anet85 lubi tę wiadomość
-
Reniferra wrote:Nie ma sprawy . Progesteronu generalnie nie ma sensu robić. Chyba, że są jakieś problemy. Poza tym ma on znaczną dobową zmienność i można przypadkiem trafić na czas, kiedy jest go mało i się niepotrzebnie zestresować.
To w takim razie jutro robie bete i tsh
Oby ta beta przyrosła
Masakra ale nie daje mi spokoju ten chwilowy ból brzucha...Reniferra lubi tę wiadomość
-
Chasia wrote:Robiłam progesteron w poniedziałek i miałam nicałe 25 wiec chyba jest ok
To w takim razie jutro robie bete i tsh
Oby ta beta przyrosła
Masakra ale nie daje mi spokoju ten chwilowy ból brzucha... -
Reniferra wrote:Spokojnie . Prawie każda z nas odczuwa takie boleści co jakiś czas. U mnie najmocniejsze były w dniu spodziewanej miesiączki. Też się wtedy zestresowałam, ale po nocce już nie bolało.
strasznie sie boje tej jutrzejszej bety Oby przyrosła -
Chasia wrote:Ale jestem już 4d po spodziewanej miesiączce i dalej co jakis czas boli? Mam nadzieje że to te skurcze macicy...
strasznie sie boje tej jutrzejszej bety Oby przyrosła
Chasia spokojnie, mnie co jakiś czas boli, nie trwa to długo, ale jednak. Beta na pewno ładnie przyrośnie, daj znać jak już będziesz miała wyniki.Laura
-
Nie martw się, i mnie pobolewa codziennie, a szczególnie jak kichnę i co mnie tak trochę dziwi od kilku dni pojawiło mi się takie uczucie ( kilka razy dziennie) rozlewanego ciepła na tył lewej nogi... uczucie trochę jakby mi ciepły mocz spływał po nodze Troszkę mnie to niepokoi
-
Anet85 trzymam kciuki mocno, by wszystko bylo dobrze. Nasza corka tez nie wie o ciazy. Ostatnio jej powiedzielismy szybko, a ona mimo ze byla malutka, mocno przezyla stratę. W zlobku nawet mowila, ze nie ma juz dzidzi w brzuszku:(Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Ja dzis bylam na badaniach w laborayorium. Dobrze by bylo gdyby jakis lekarz na Nfz zgodzil się mnie równolegle prowadzic, bo prywatnie bardzo to wszystko kosztowne.
Marza89 u nas najtaniej robia prywatne badanoa w labie przy szpitalu na podgornej. Za toxo w dwóch klasach wyszlo 40 zl, a w Synevo wydaje mi sie, ze jedna wiecej niz 30 zllMarza89 lubi tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.