MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
enka90 wrote:Izzie super wózek
Patuniek, a masz w przepisie na ciasto do pierogów jajko? Bo ja robię bez jajka i też rozwałkowanie tego ciasta to koszmarChyba słyszałam, że z jajkiem to ciasto jest bardziej podatne na współpracę. Jeśli nie to chyba odpuszczę temat bo już jak wałkowałam kilka miesięcy temu to myślałam, że nie wyrobię
Mam przepis z żółtkiem i bez żółtka. Właśnie doczytałam, że z żółtkiem jest ciężej, bez żółtka łatwiej. A ja robię bez żółtka-mąka, sól i wrzątek. I na początku jest nawet ok, chociaż i tak ciężko rozwałkować. Im ciasto chłodniejsze, tym ciężej. Dzisiaj z 1,5 kg mąki dosyć długo mi szło rozwałkowanie...
Dlatego już widziałam maszynki do makaronu, które przewałkują na plastry kawałki ciastaMam wrażenie, że to będzie latwiejsze
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Katia jak się czujesz? Lepiej?
Enka wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia.
Sana ja mam stelaż i dwa siedziska, ale nie mam gondoli, więc tak jakby nie mam
Dziewczyny z 8 na przodzie, też Wam przybijam piąteczkę. Niby zatrzymałam się na 79 ostatio, ale na kolejnej wizycie już będzie napewno 8. Z synkiem miałam 82, więc teraz liczę, że będzie 84.
Ja mam w pasie 105cm. A ile macie wzrostu?
U nas dzisiaj na październikowej grupi też poruszenie, bo koleżanka już na porodówce i rodzi. Kolejna w kolejce jestem ja, a po mnie jeszcze 5.
enka90, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
-
Patuniek, ja mam ten sam przepis co Ty, gorąca woda, sol jajko mąka, niestety wałkowanie to udręka, lepić mogę, ale faktycznie po pewnym czasie mam dośc wałkowania.
Miałam z 2 zestawy z niebieskiego pudełka, wiec sa różne zestawy. W prywatnym gabinecie dostałam próbkę mlecza Lovela, butelkę mała do karmienia z Aventu ze smoczkiem, pieluchę Dada, podkład higieniczny, 1 saszetkę Emolium do kąpieli i ulotki, a w gabinecie na NFZ dostałam identyczny zestaw, ale bez butelki, podkładu,Emolium a zamiast tego była 1 saszetka herbatki laktacyjnej, tak to wyglądało.
Zamówiłam dla małego ubranka w coccodrillo i w empikuDobry miałam dzień na zakupy
, jakoś mi brakowało tych małych 56, najwyżej będzie za dużo trudno, nie mogłam się powstrzymać.
Oglądam komedię Wpadka na tvn haha))) w naszym temacie
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
enka90 wrote:To ja robię tak samo - mąka, sól, wrzątek. Z maszynką to pewnie raz dwa ale też gdzie to wszystko trzymać
Kurczaczki ale dziewczyny mają tempo
No ja pomimo mikroskopijnego mieszkania mam jedno miejsce, gdzie przechowuję takie rzeczyTo to tam spokojnie wejdzie
Zastanawiałam się przez ułamek sekundy nad przystawką do mojego robota, ale nie będę płacić 400 zł, jak za zwykłą maszynkę na korbkę zapłacę max 80
Pola Róża
-
Mąż mi zrobił masaż pleców. I mogę się nawet ruszać, tzn plecy nie bolą, boli wszystko oprócz pleców
A polecam Wam pozycję- na krześle okrakiem, poduszkę oprzeć o oparcie, a brzuch, cycki i poduszkęJa mam taką długą poduchę, więc i głowę mogę na niej oprzeć
Ręce jak Wam wygodnie-pod brodą lub na udach.
Dzięki temu nie spinacie się, kiedy mąż by Was mocniej masował-a tylko takie mocne wbijanie dłoni w plecy i okolice kości ogonowej przynoszą mi ulgę
Więc szczerze polecamPola Róża
-
Makowe Szczęście wrote:Izziee mamy ten sam model espiro next tylko kolor silver night sky 303
patuniek86 nie umiem sobie wyobrazić tej pozycji
Coś takiego w gafikach Google znalazłam
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/84dd63a1dab7.jpg
Między oparcie a nasze ciało poducha. Ja mam wyższe oparcie, więc mogę oprzeć spokojnie brode o oparcieMakowe Szczęście, Anet85 lubią tę wiadomość
Pola Róża
-
patuniek86 wrote:Coś takiego w gafikach Google znalazłam
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/84dd63a1dab7.jpg
Między oparcie a nasze ciało poducha. Ja mam wyższe oparcie, więc mogę oprzeć spokojnie brode o oparcie
Dziękuję ❤️ napewno skorzystampatuniek86 lubi tę wiadomość
. -
Makowe, zupełnie przez przypadek taką pozycję zastosowaliśmy-i chociaż mojemu wszystko jedno, to mi-jak pisałam-jest naprawdę wygodnie
No i zupełnie nie muszę napisać mięśni, bo cały czas jestem podparta z przodu
Brzuch się nigdzie nie wpija, bo jest miękka poducha
Dla mnie bajka
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
Cześć dziewczyny
u nas dzisiaj intensywny dzień
w południe sesja brzuszkowa potem wpadliśmy do nas do nowego mieszkania zobaczyć jak idą pracę
A na 20sta mieliśmy spotkanie z położna na porodowce I jestem bardzo zadowolona
odpowiedziała na wszystkie nasze pytania i wątpliwości. Pokazała salę porodowe i podlaczyla nas do ktg
Oliwier bardzo się kręcił i nawet wyczytałam jeden skurcz z zapisu... Nie wiem czy tak powinno być? ;-(
Dziewczyny z lutego idą jak burzaani się nie obejrzymy i u nas się zacznie
Izzie super wózekfajnie że udało Wam się kupić po niższej cenie
Enka moje gratulacjedużo miłości i wytrwałości;-)
enka90, Izziee lubią tę wiadomość
Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗 -
A ja dopiero kładę się spać.... ostatnie zakupy zrobiłam w Gemini, kasy praktycznie brak na koncie, więc koniec z szaleństwami.Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
A ja wlasniw wstalam. Mala dalej ma kaszel i kazala przyniesc sobie inhalator. Aktualnie spi i sie inhaluje. Mam wrazenie,ze ten odglos Ja uspokaja i kolysze do snu;p cos jak szumis na poczatku. Chyba pamieta haha
Kurde lutowki chyba chca przed piatkiem wszystkie urodzic
Anet85 pierwszy raz ten film ogladalam z Laura w ciazyfajny film. Wczoraj tez kawalek obejrzalam. I tak praktycznie w temat. Jest jeszcze fajny jeden komediowy, ale tytulu nie pamietam. Tam chyba 5 par bylo w ciazy jednoczesnie.
Edit.
Juz wiem "jak urodzic i nie zwariowac"Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 03:52
Ulv15, Anet85 lubią tę wiadomość
-
No i wstalysmy. Inhalacja cd tylko lekiem. Dobrze,ze we wtorek zapisalam Ja na kontrol bo poki co bylo lepiej a teraz jest tak samo. Czyli meczacy kaszel co jakis czas hmm..
Ulv! Napisz co u Ciebiedawno sie nie odzywalas?
)
Reszta Dziewczyn co dawno nie pisala,naskrobcie cos.
Edit.
Co tu taka cisza dzis od rana??:p
Dziewczyny a co sadzicie o muszlach laktacyjnych? Ktoras stosowala? Sa tego jakies rozmiary? Ja sie zastanawiam nad nimi chociazby z tego powodu,ze jak karmilam jedna cycka to zaraz z drugiej rowno tryskalo... takze zawsze wleci do tej muszliWkladki laktacyjne tez mam ale przeczytalam,ze dzieki tym muszlom nie podraznia sie sutka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 08:00
-
Inso ja używałam właśnie przy karmieniu. Fajna sprawa.
Martwię się tym moim cukrem. Zeiekszylam dawkę insuliny do 7 jednostek i cukier 114 na czczo. A jeszcze brzuch mnie boli od kilku dni. Dobrze że w czwartek lekarz. -
Dzień dobry
Oby lepszy dla wszystkich chorych dzieciaków :-*
Udało mi się zapisać wreszcie Młodą na jutro, na spirometrię. Uffff. Inaczej dopiero 19 lutego musiałaby mieć badanie. A tak, to może jeszcze przed jej wyjazdem będą wyniki
Dzisiaj nic nie robięCały dzień będę się przelewać przez łóżko i kanapę
Jutro zresztą tak samoZ przerwą na badanie Młodej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 08:41
Pola Róża
-
Dzień dobry, ja wczoraj wieczorem zaczęłam prasowanie,tak mnie chyba zmeczylo,że nie budzilam się w nocy i wstałam 8.15 hi hi
No ale dziś ciąg dalszy. Mam plan żeby nigdzie nie wychodzić i będę w piżamie cały dzieńlicze tym samym na to, że skończę historię pran i prasowan Zosinych ubranek. A w tyg spakuje na spokojnie torbę do szpitala.
Zdrówka dla wszystkich dzieciaczkow , no i dla nas mamuśki,żeby do końca już jednak udało się dochodzić bez żadnych wirusów,zarazkow i przeróżnych niechcianych sytuacji.
Katia,jak Ty się czujesz ? Wszystko ok po tym upadku? Czujesz maleństwo?
Lwie,jak Ty się masz ? Jak zapowiada się Twój dzień ?
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
nick nieaktualnyHej
W końcu jestem na bieżąco. Wczoraj czuwalam przy synku to miałam czas, bo przeziębiony i spać nie mógł. Ratujemy się inhlacjami na razie i jest ok. Zdrówka dla wszystkich chorych.
A ja mam jakis ciężki okres, bo tylko bym narzekala. Dalej źle się oddycha, biodra mnie bolą jak za długo leżę na boku a jak mała się rozpycha w brzuchu to już sprawia ból, no i spojenie boli czasem aż wstać nie mogę. Ale pamietam że 8 miesiąc najgorszy a 9 to już luzik, więc czekam czekam
Podziwiam dziewczyny jak piszecie ile robicie za dnia albo ile gotujecie. Ja nie daje rady tak, zwłaszcza jak syn przeziębiony. Ochotę mam na same pyszności i teraz waga szybko mi poleciała. Ale nie jest źle bo 7 kg w sumie ( a może już będzie 8 tylko trzeba na wagę wejsc).
Miłej niedzieli wszystkim życzę