WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    enka90 wrote:
    Izzie super wózek :)

Patuniek, a masz w przepisie na ciasto do pierogów jajko? Bo ja robię bez jajka i też rozwałkowanie tego ciasta to koszmar :O Chyba słyszałam, że z jajkiem to ciasto jest bardziej podatne na współpracę. Jeśli nie to chyba odpuszczę temat bo już jak wałkowałam kilka miesięcy temu to myślałam, że nie wyrobię :D

Mam przepis z żółtkiem i bez żółtka. Właśnie doczytałam, że z żółtkiem jest ciężej, bez żółtka łatwiej. A ja robię bez żółtka-mąka, sól i wrzątek. I na początku jest nawet ok, chociaż i tak ciężko rozwałkować. Im ciasto chłodniejsze, tym ciężej. Dzisiaj z 1,5 kg mąki dosyć długo mi szło rozwałkowanie...

Dlatego już widziałam maszynki do makaronu, które przewałkują na plastry kawałki ciasta :-) Mam wrażenie, że to będzie latwiejsze ;-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejne wieści z lutego :-D
    Dziewczynie odeszły wody i jedzie na IP :-)
    Czyli marcówki trzymają za nią kciuki :-D

lkc lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja robię tak samo - mąka, sól, wrzątek. Z maszynką to pewnie raz dwa ale też gdzie to wszystko trzymać :) Kurczaczki ale dziewczyny mają tempo :)

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia jak się czujesz? Lepiej?

Enka wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia.

Sana ja mam stelaż i dwa siedziska, ale nie mam gondoli, więc tak jakby nie mam :)

Dziewczyny z 8 na przodzie, też Wam przybijam piąteczkę. Niby zatrzymałam się na 79 ostatio, ale na kolejnej wizycie już będzie napewno 8. Z synkiem miałam 82, więc teraz liczę, że będzie 84.
    Ja mam w pasie 105cm. A ile macie wzrostu?

U nas dzisiaj na październikowej grupi też poruszenie, bo koleżanka już na porodówce i rodzi. Kolejna w kolejce jestem ja, a po mnie jeszcze 5.

enka90, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek, ja mam ten sam przepis co Ty, gorąca woda, sol jajko mąka, niestety wałkowanie to udręka, lepić mogę, ale faktycznie po pewnym czasie mam dośc wałkowania.

Miałam z 2 zestawy z niebieskiego pudełka, wiec sa różne zestawy. W prywatnym gabinecie dostałam próbkę mlecza Lovela, butelkę mała do karmienia z Aventu ze smoczkiem, pieluchę Dada, podkład higieniczny, 1 saszetkę Emolium do kąpieli i ulotki, a w gabinecie na NFZ dostałam identyczny zestaw, ale bez butelki, podkładu,Emolium a zamiast tego była 1 saszetka herbatki laktacyjnej, tak to wyglądało.
    Zamówiłam dla małego ubranka w coccodrillo i w empiku ;-) Dobry miałam dzień na zakupy ;-), jakoś mi brakowało tych małych 56, najwyżej będzie za dużo trudno, nie mogłam się powstrzymać.
    Oglądam komedię Wpadka na tvn haha ;-)))) w naszym temacie ;-)

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    enka90 wrote:
    To ja robię tak samo - mąka, sól, wrzątek. Z maszynką to pewnie raz dwa ale też gdzie to wszystko trzymać :) Kurczaczki ale dziewczyny mają tempo :)

No ja pomimo mikroskopijnego mieszkania mam jedno miejsce, gdzie przechowuję takie rzeczy :-) To to tam spokojnie wejdzie :-) Zastanawiałam się przez ułamek sekundy nad przystawką do mojego robota, ale nie będę płacić 400 zł, jak za zwykłą maszynkę na korbkę zapłacę max 80 ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mi zrobił masaż pleców. I mogę się nawet ruszać, tzn plecy nie bolą, boli wszystko oprócz pleców :-D

A polecam Wam pozycję- na krześle okrakiem, poduszkę oprzeć o oparcie, a brzuch, cycki i poduszkę :-) Ja mam taką długą poduchę, więc i głowę mogę na niej oprzeć :-) Ręce jak Wam wygodnie-pod brodą lub na udach.
    Dzięki temu nie spinacie się, kiedy mąż by Was mocniej masował-a tylko takie mocne wbijanie dłoni w plecy i okolice kości ogonowej przynoszą mi ulgę :-)
    Więc szczerze polecam :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izziee mamy ten sam model espiro next tylko kolor silver night sky 303 :D

patuniek86 nie umiem sobie wyobrazić tej pozycji :/

Izziee lubi tę wiadomość

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:
    Izziee mamy ten sam model espiro next tylko kolor silver night sky 303 :D

patuniek86 nie umiem sobie wyobrazić tej pozycji :/

Coś takiego w gafikach Google znalazłam ;-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/84dd63a1dab7.jpg

Między oparcie a nasze ciało poducha. Ja mam wyższe oparcie, więc mogę oprzeć spokojnie brode o oparcie :-)

Makowe Szczęście, Anet85 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Coś takiego w gafikach Google znalazłam ;-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/84dd63a1dab7.jpg

Między oparcie a nasze ciało poducha. Ja mam wyższe oparcie, więc mogę oprzeć spokojnie brode o oparcie :-)

Dziękuję ❤️ napewno skorzystam :D

patuniek86 lubi tę wiadomość

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe, zupełnie przez przypadek taką pozycję zastosowaliśmy-i chociaż mojemu wszystko jedno, to mi-jak pisałam-jest naprawdę wygodnie :-) No i zupełnie nie muszę napisać mięśni, bo cały czas jestem podparta z przodu :-) Brzuch się nigdzie nie wpija, bo jest miękka poducha :-) Dla mnie bajka :-)

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Malutka_27 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;-) u nas dzisiaj intensywny dzień ;-) w południe sesja brzuszkowa potem wpadliśmy do nas do nowego mieszkania zobaczyć jak idą pracę ;-) A na 20sta mieliśmy spotkanie z położna na porodowce I jestem bardzo zadowolona ;-) odpowiedziała na wszystkie nasze pytania i wątpliwości. Pokazała salę porodowe i podlaczyla nas do ktg ;-) Oliwier bardzo się kręcił i nawet wyczytałam jeden skurcz z zapisu... Nie wiem czy tak powinno być? ;-(

Dziewczyny z lutego idą jak burza ;-) ani się nie obejrzymy i u nas się zacznie ;-) ;-)

Izzie super wózek ;-) fajnie że udało Wam się kupić po niższej cenie ;-)

Enka moje gratulacje ;-) dużo miłości i wytrwałości;-)

enka90, Izziee lubią tę wiadomość

43ktupjymknd3pkp.png

Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie najgorsza godzina ;-)

Dobranoc :-D

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero kładę się spać.... ostatnie zakupy zrobiłam w Gemini, kasy praktycznie brak na koncie, więc koniec z szaleństwami.

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 03:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasniw wstalam. Mala dalej ma kaszel i kazala przyniesc sobie inhalator. Aktualnie spi i sie inhaluje. Mam wrazenie,ze ten odglos Ja uspokaja i kolysze do snu;p cos jak szumis na poczatku. Chyba pamieta haha

Kurde lutowki chyba chca przed piatkiem wszystkie urodzic :D

Anet85 pierwszy raz ten film ogladalam z Laura w ciazy ;D fajny film. Wczoraj tez kawalek obejrzalam. I tak praktycznie w temat. Jest jeszcze fajny jeden komediowy, ale tytulu nie pamietam. Tam chyba 5 par bylo w ciazy jednoczesnie. :)

Edit.
    Juz wiem "jak urodzic i nie zwariowac" ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 03:52

Ulv15, Anet85 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wstalysmy. Inhalacja cd tylko lekiem. Dobrze,ze we wtorek zapisalam Ja na kontrol bo poki co bylo lepiej a teraz jest tak samo. Czyli meczacy kaszel co jakis czas hmm..

Ulv! Napisz co u Ciebie :D dawno sie nie odzywalas?:))

Reszta Dziewczyn co dawno nie pisala,naskrobcie cos.

Edit.
    Co tu taka cisza dzis od rana??:p

Dziewczyny a co sadzicie o muszlach laktacyjnych? Ktoras stosowala? Sa tego jakies rozmiary? Ja sie zastanawiam nad nimi chociazby z tego powodu,ze jak karmilam jedna cycka to zaraz z drugiej rowno tryskalo... takze zawsze wleci do tej muszli ;) Wkladki laktacyjne tez mam ale przeczytalam,ze dzieki tym muszlom nie podraznia sie sutka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 08:00

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ja używałam właśnie przy karmieniu. Fajna sprawa.
    Martwię się tym moim cukrem. Zeiekszylam dawkę insuliny do 7 jednostek i cukier 114 na czczo. A jeszcze brzuch mnie boli od kilku dni. Dobrze że w czwartek lekarz.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Oby lepszy dla wszystkich chorych dzieciaków :-*

Udało mi się zapisać wreszcie Młodą na jutro, na spirometrię. Uffff. Inaczej dopiero 19 lutego musiałaby mieć badanie. A tak, to może jeszcze przed jej wyjazdem będą wyniki :-)

Dzisiaj nic nie robię :-D Cały dzień będę się przelewać przez łóżko i kanapę ;-)
    Jutro zresztą tak samo :-D Z przerwą na badanie Młodej ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 08:41

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja wczoraj wieczorem zaczęłam prasowanie,tak mnie chyba zmeczylo,że nie budzilam się w nocy i wstałam 8.15 hi hi
    No ale dziś ciąg dalszy. Mam plan żeby nigdzie nie wychodzić i będę w piżamie cały dzieńlicze tym samym na to, że skończę historię pran i prasowan Zosinych ubranek. A w tyg spakuje na spokojnie torbę do szpitala.
    Zdrówka dla wszystkich dzieciaczkow , no i dla nas mamuśki,żeby do końca już jednak udało się dochodzić bez żadnych wirusów,zarazkow i przeróżnych niechcianych sytuacji.

Katia,jak Ty się czujesz ? Wszystko ok po tym upadku? Czujesz maleństwo?

Lwie,jak Ty się masz ? Jak zapowiada się Twój dzień ?

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

W końcu jestem na bieżąco. Wczoraj czuwalam przy synku to miałam czas, bo przeziębiony i spać nie mógł. Ratujemy się inhlacjami na razie i jest ok. Zdrówka dla wszystkich chorych.

A ja mam jakis ciężki okres, bo tylko bym narzekala. Dalej źle się oddycha, biodra mnie bolą jak za długo leżę na boku a jak mała się rozpycha w brzuchu to już sprawia ból, no i spojenie boli czasem aż wstać nie mogę. Ale pamietam że 8 miesiąc najgorszy a 9 to już luzik, więc czekam czekam :)

Podziwiam dziewczyny jak piszecie ile robicie za dnia albo ile gotujecie. Ja nie daje rady tak, zwłaszcza jak syn przeziębiony. Ochotę mam na same pyszności i teraz waga szybko mi poleciała. Ale nie jest źle bo 7 kg w sumie ( a może już będzie 8 tylko trzeba na wagę wejsc).

Miłej niedzieli wszystkim życzę :)

‹‹ 683 684 685 686 687 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ