X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Sana Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izziee super wózek :D

Powiedzcie, że nie tylko ja jestem jeszcze bez wózka :D

Izziee, Parsleyek, Marza89 lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzie, piękny :).

Sana, my mamy zamówiony tylko i mieliśmy odebrać na przełomie stycznia i lutego, ale mój mąż dosłownie przed chwilą oznajmił żeby jeszcze poczekać z odbiorem, bo po co zagracać mieszkanie.... eh eh. Nie rozumie, że wtedy czułabym się bezpieczniej jakoś. U mnie to już 35 tydzień, więc Ty się nie stresuj ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 17:17

Izziee lubi tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam, że łóżeczka też jeszcze nie mamy!

l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny wózeczek ;-) Ja zaczęłam się pakować, ale w torbę 38 l z Lidla nie mogę się zmieścić. Chyba muszę wziąć 2 torby - jedna na kółkach 34 l i ta z Lidla - siedzę i główkuję. W jednym szpitalu piszą, że najlepiej spakować się w 1 torbę, a w drugim, że w dwie. Ręce opadają....
    i tak wymyśliłam, że zamówię chyba średnia walizkę z Witchen, bo mamy tylko mała i dużą, więc i tak sie przyda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 17:23

Izziee lubi tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izziee napewno sie pochwale jak dojda ;D nawet zaprezentuje na wozku ;)
    A wozek elegancki ;D no i zazdraszczam,ze w Waszych wozka Dziewczyny macie kosze obszerne na dole i razem w cenie torby ;D

Izziee lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Mayka04 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso87 przybij piątkę tez mam 8 z przodu i 112 cm w pasie haha
    Do terminu porodu chyba tez podobnie... we wtorek 36 tydzien się zacznie.

Ja mam wizytę 31.01 wiec zamykam styczeń u ginekologa.

iNso87, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

• Izziee Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)

Sana spokojnie, masz jeszcze czas ;)

Anet ja biorę dwie torby, jedną dla siebie (tą z lidla) i dla maleństwa. Tak a propo torby, ile bierzecie podkładów poporodowych?

Inso, fakt fajnie mieć torbę i inne dodatki, ale Twój jest na pewno połowę lżejszy. Niestety nie ma chyba wózków idealnych :)

iNso87, Anet85 lubią tę wiadomość

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayka04 wrote:
    Inso87 przybij piątkę tez mam 8 z przodu i 112 cm w pasie haha
    Do terminu porodu chyba tez podobnie... we wtorek 36 tydzien się zacznie.

Ja mam wizytę 31.01 wiec zamykam styczeń u ginekologa.
    Mayka Tobie brakuje 2cm zeby dorownac a mi ponad 1kg do zobaczenia 8 z przodu ;p idziemy leb w leb hehehehe

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izziee, u mnie w szpitalu dają, ale wezmę do porodu 3 swoje w torbie. Mam dokupione jeszcze opakowanie 10, więc dowiozą mi pewnie na drugi dzień.
    Jeśli chodzi o te do gaci to też kilka sztuk biorę tak do torby i mam opakowanie całych kupione do dowiezienia. One strasznie dużo miejsca zajmują w torbie.

l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izziee wrote:
    Dzięki dziewczyny :)

Sana spokojnie, masz jeszcze czas ;)

Anet ja biorę dwie torby, jedną dla siebie (tą z lidla) i dla maleństwa. Tak a propo torby, ile bierzecie podkładów poporodowych?

Inso, fakt fajnie mieć torbę i inne dodatki, ale Twój jest na pewno połowę lżejszy. Niestety nie ma chyba wózków idealnych :)
    Izziee tak,takie bylo moje zalozenie,miec lekki wozek po tym jak mialam Adamexa Yorka wczesniej.. makabra byla ze znoszeniem i wnoszeniem.. tzke ten ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso doskonale to rozumiem, no ja akurat nie będę musiała wózka nigdzie wnosić, tyle co złożyć do samochodu także chyba dam radę :D

Reniferra ja też spakowałam 4 i stwierdziłam, że jak coś to mi mąż dowiezie. Może z tymi drugimi zrobię podobnie bo naprawdę sporo miejsca to zajmuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 17:49

Reniferra lubi tę wiadomość

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Izziee piękny wózek :D
    No właśnie te podkłady w paczkach, i te higieniczne, i te do majtek zajmują sporo miejsca :/ też myślę jak to zrobić :/

Sana my jeszcze nie zamówiliśmy wózka! Łożeczka też jeszcze nie mamy :/ fotelik w tyg ma przyjść, więc przynajmniej to będzie haha

iNso też patrzyłam przede wszystkim na lekki wózek, bo my na 4 piętrze bez windy :O ale stwierdziliśmy, że jak coś to w aucie będziemy trzymać lub jak się uda to na klatce, na parterze, choć tam miejsca za bardzo nie ma :/

W ogóle dostałam meila z rossmana o tych pampersach za 1gr, ale jest zaznaczone, że mam 4 tyg na odbiór ;) jutro śmigne po nie :D
    Śmieszne jest to, że mam dwa konta w rossne i dostałam dwa meile, ale już nie będę kombinować bo jak się skapną to nie chce robić sobie wstydu za paczkę pampersow haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 18:08

Izziee lubi tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie się pierwszy raz na nospie się skończyło bo nie mogłam chodzić tak brzuch się spinał i bolało aż na druga stronę ale to tylko przy chodzeniu... do tego położyłam się i spałam jak dziecko dwie h co ja będę w nocy robić Hym.... z tego wszystkiego ide się brać zapakowanie torby....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 18:29

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierogi skończone...
    Dzisiaj ulepiłam 116 sztuk, wczoraj 41-mamy do zjedzenia 157 pierogów ;-)
    Jak dodać zjedzonych wczoraj 38 sztuk, to od wczoraj nalepiłam 195 pierogów. I nigdy więcej bez maszynki do wałkowania ciasta :-D

Wózek śliczny :-) Espiro i baby design to ten sam producent :-) Idę zjeść obiad, bo dzisiaj nie miałam czasu ;-)

enka90, Marza89, Reniferra, bbeczka91, Izziee lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja też się dzisiaj spakowałam :-) Zmieści mi się wszystko, o ile nie będę, zamykać torby :-D Kwestia przeanalizowania potrzeb ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdybym nie zamykała torby to też bym się zmieściła, ale postanowiłam, że biorę 2 torby. Jednak malutka walizka 34 l na kółkach i jednak torba pewnie max z 30 l - która będzie zamiast torebki, bo włożę tam wszystkie dokumenty telefon i rzeczy dla siebie. Przecież mnie ze szpitala nie wygonią, a tak mam na kółkach i na ta nałożę tą zwykła mała torbę wiec nie będę musiała dźwigać, gdyby akurat nie było męża.
    Podkład higieniczny mam na razie aż 1 ;-) z niebieskiego pudełka, ale pewnie dokupię jedno opakowanie. Podkładów poporodowych (podpasek_ kupiłam 3 op) do szpitala biorę jedne op., później mąż mi dowiezie ;-)
    Jestem zadowolona, że udało mi się spakować, muszę jeszcze kilka rzeczy dokupić i będzie ok. ;-)
    Patuniek, ale narobiłaś się tych pierogów - szoook , ale ja tez zamierzam w tym tygodniu porobić z soczewicą i ze szpinakiem i serem, ruskie już mam ;-) Więc robota jeszcze przede mna;_)

patuniek86 lubi tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet, a jak z wałkowaniem ciasta u Ciebie? Bo ja bym mogła jeszcze jakieś pierogi porobić, ale od wałka mam już odciski na dłoniach :-( Więc mówię pas.

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ale mam dziś przeryczany dzień. Szkoda gadać :( Jeszcze córka znów zagorączkowała i się biję z myślami czy podawać antybiotyk czy jeszcze czekać;/
    bbeczka91 wrote:
    Lwie, nie martw się tym parvowirusem. Na takim etapie nic złego się już nie stanie, poza tym jak podczas mojej przygody z podejrzeniem tego paskudztwa rozmawiałam z lekarką, to mówiła, że pomimo iż wirus dość popularny, to jednak w jej karierze zawodowej niewiele zdarzyło się ciężarnych pacjentek z zakażeniem, z czego tylko u jednej skończyło się to wcześniej wywoływanym porodem.

Oby właśnie tak było.

Ayleen - no nie mogłam uwierzyć jak czytałam o tym rumieniu u Was :( mam nadzieję, że się nie zaraziłaś kochana. Podobno większość z dorosłych przechorowała. Dobrze, że dzisiaj lepiej się czujesz no i szybko będzie wynik. Trzymam kciuki! Zdrowia dla synka! Ja mam wyrzuty sumienia trochę, że Neli do przedszkola nie puszczę, 13 lutego mają przedstawienie na dzień babci i to jeszcze z krainy lodu, a ona ma bzika na tym punkcie. No trudno, jakoś jej to wynagrodzę mam nadzieję.

Butterfly 83 bardzo się cieszę, że z Sophie wszystko dobrze:)

Patuniek - przybij pionę co do nocki. Jakbym o sobie czytała. Po 20 minutach - zanim uda mi się zasnąć - drętwieje mi biodro. I druga noc z rzędu do dupy. W dzień się położyłam i też nie mogłam zasnąć. Nie wiem, czy za dużo myśli mam w głowie czy co. Do tego brzuch mam mega napięty, synek się chyba nie obrócił bo czuję głowę pod żebrami :(

Inso - mi też możesz na wtorek wpisać wizytę. Bedę Was prosiła o mocne kciuki, żeby były dobre wieści...

enka90 - super ! wszystkiego najlepszego dla Ciebie i męża:) Ja też jestem w lesie z praniem i prasowaniem.

Katia, odpoczywaj i mam nadzieję, że lepiej się poczujesz, a mała się uaktywniła

Izziee elegancki wózeczek, gratuluję kupna :D

Kurde, muszę sprawdzić swojego mailaz Rossmanna , nie zauważyłam tego terminu 4 tygodni.

Patuniek Ty to jesteś dobra z tym gotowaniem :) Nawet mi przeszło przez myśl zrobienie zapasów, no ale jak jak kuchnia w remoncie?

Anet85 możesz napisać co jest w niebieskim pudelku?

enka90, Marza89, Izziee lubią tę wiadomość

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• enka90 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzie super wózek :)

Patuniek, a masz w przepisie na ciasto do pierogów jajko? Bo ja robię bez jajka i też rozwałkowanie tego ciasta to koszmar :O Chyba słyszałam, że z jajkiem to ciasto jest bardziej podatne na współpracę. Jeśli nie to chyba odpuszczę temat bo już jak wałkowałam kilka miesięcy temu to myślałam, że nie wyrobię :D

Izziee lubi tę wiadomość

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce wrote:
    Cześć dziewczyny. Ale mam dziś przeryczany dzień. Szkoda gadać :( Jeszcze córka znów zagorączkowała i się biję z myślami czy podawać antybiotyk czy jeszcze czekać;/

Oby właśnie tak było.

Ayleen - no nie mogłam uwierzyć jak czytałam o tym rumieniu u Was :( mam nadzieję, że się nie zaraziłaś kochana. Podobno większość z dorosłych przechorowała. Dobrze, że dzisiaj lepiej się czujesz no i szybko będzie wynik. Trzymam kciuki! Zdrowia dla synka! Ja mam wyrzuty sumienia trochę, że Neli do przedszkola nie puszczę, 13 lutego mają przedstawienie na dzień babci i to jeszcze z krainy lodu, a ona ma bzika na tym punkcie. No trudno, jakoś jej to wynagrodzę mam nadzieję.

Butterfly 83 bardzo się cieszę, że z Sophie wszystko dobrze:)

Patuniek - przybij pionę co do nocki. Jakbym o sobie czytała. Po 20 minutach - zanim uda mi się zasnąć - drętwieje mi biodro. I druga noc z rzędu do dupy. W dzień się położyłam i też nie mogłam zasnąć. Nie wiem, czy za dużo myśli mam w głowie czy co. Do tego brzuch mam mega napięty, synek się chyba nie obrócił bo czuję głowę pod żebrami :(

Inso - mi też możesz na wtorek wpisać wizytę. Bedę Was prosiła o mocne kciuki, żeby były dobre wieści...

enka90 - super ! wszystkiego najlepszego dla Ciebie i męża:) Ja też jestem w lesie z praniem i prasowaniem.

Katia, odpoczywaj i mam nadzieję, że lepiej się poczujesz, a mała się uaktywniła

Izziee elegancki wózeczek, gratuluję kupna :D

Kurde, muszę sprawdzić swojego mailaz Rossmanna , nie zauważyłam tego terminu 4 tygodni.

Patuniek Ty to jesteś dobra z tym gotowaniem :) Nawet mi przeszło przez myśl zrobienie zapasów, no ale jak jak kuchnia w remoncie?

Anet85 możesz napisać co jest w niebieskim pudelku?

Lwie co u Ciebie? Jak się czujesz? Wszystko ok u Was ?

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
‹‹ 682 683 684 685 686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ