MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Izzie, piękny
.
Sana, my mamy zamówiony tylko i mieliśmy odebrać na przełomie stycznia i lutego, ale mój mąż dosłownie przed chwilą oznajmił żeby jeszcze poczekać z odbiorem, bo po co zagracać mieszkanie.... eh eh. Nie rozumie, że wtedy czułabym się bezpieczniej jakoś. U mnie to już 35 tydzień, więc Ty się nie stresuj.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 17:17
Izziee lubi tę wiadomość
-
Fajny wózeczek
Ja zaczęłam się pakować, ale w torbę 38 l z Lidla nie mogę się zmieścić. Chyba muszę wziąć 2 torby - jedna na kółkach 34 l i ta z Lidla - siedzę i główkuję. W jednym szpitalu piszą, że najlepiej spakować się w 1 torbę, a w drugim, że w dwie. Ręce opadają....
i tak wymyśliłam, że zamówię chyba średnia walizkę z Witchen, bo mamy tylko mała i dużą, więc i tak sie przydaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 17:23
Izziee lubi tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Dzięki dziewczyny
Sana spokojnie, masz jeszcze czas
Anet ja biorę dwie torby, jedną dla siebie (tą z lidla) i dla maleństwa. Tak a propo torby, ile bierzecie podkładów poporodowych?
Inso, fakt fajnie mieć torbę i inne dodatki, ale Twój jest na pewno połowę lżejszy. Niestety nie ma chyba wózków idealnychiNso87, Anet85 lubią tę wiadomość
Laura
-
Mayka04 wrote:Inso87 przybij piątkę tez mam 8 z przodu i 112 cm w pasie haha
Do terminu porodu chyba tez podobnie... we wtorek 36 tydzien się zacznie.
Ja mam wizytę 31.01 wiec zamykam styczeń u ginekologa. -
Izziee, u mnie w szpitalu dają, ale wezmę do porodu 3 swoje w torbie. Mam dokupione jeszcze opakowanie 10, więc dowiozą mi pewnie na drugi dzień.
Jeśli chodzi o te do gaci to też kilka sztuk biorę tak do torby i mam opakowanie całych kupione do dowiezienia. One strasznie dużo miejsca zajmują w torbie. -
Izziee wrote:Dzięki dziewczyny
Sana spokojnie, masz jeszcze czas
Anet ja biorę dwie torby, jedną dla siebie (tą z lidla) i dla maleństwa. Tak a propo torby, ile bierzecie podkładów poporodowych?
Inso, fakt fajnie mieć torbę i inne dodatki, ale Twój jest na pewno połowę lżejszy. Niestety nie ma chyba wózków idealnych -
Inso doskonale to rozumiem, no ja akurat nie będę musiała wózka nigdzie wnosić, tyle co złożyć do samochodu także chyba dam radę
Reniferra ja też spakowałam 4 i stwierdziłam, że jak coś to mi mąż dowiezie. Może z tymi drugimi zrobię podobnie bo naprawdę sporo miejsca to zajmuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 17:49
Reniferra lubi tę wiadomość
Laura
-
Cześć dziewczyny!
Izziee piękny wózek
No właśnie te podkłady w paczkach, i te higieniczne, i te do majtek zajmują sporo miejscateż myślę jak to zrobić
Sana my jeszcze nie zamówiliśmy wózka! Łożeczka też jeszcze nie mamyfotelik w tyg ma przyjść, więc przynajmniej to będzie haha
iNso też patrzyłam przede wszystkim na lekki wózek, bo my na 4 piętrze bez windyale stwierdziliśmy, że jak coś to w aucie będziemy trzymać lub jak się uda to na klatce, na parterze, choć tam miejsca za bardzo nie ma
W ogóle dostałam meila z rossmana o tych pampersach za 1gr, ale jest zaznaczone, że mam 4 tyg na odbiórjutro śmigne po nie
Śmieszne jest to, że mam dwa konta w rossne i dostałam dwa meile, ale już nie będę kombinować bo jak się skapną to nie chce robić sobie wstydu za paczkę pampersow hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 18:08
Izziee lubi tę wiadomość
-
No u mnie się pierwszy raz na nospie się skończyło bo nie mogłam chodzić tak brzuch się spinał i bolało aż na druga stronę ale to tylko przy chodzeniu... do tego położyłam się i spałam jak dziecko dwie h co ja będę w nocy robić Hym.... z tego wszystkiego ide się brać zapakowanie torby....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 18:29
Miłosz
Honoratka
-
Pierogi skończone...
Dzisiaj ulepiłam 116 sztuk, wczoraj 41-mamy do zjedzenia 157 pierogów
Jak dodać zjedzonych wczoraj 38 sztuk, to od wczoraj nalepiłam 195 pierogów. I nigdy więcej bez maszynki do wałkowania ciasta
Wózek ślicznyEspiro i baby design to ten sam producent
Idę zjeść obiad, bo dzisiaj nie miałam czasu
enka90, Marza89, Reniferra, bbeczka91, Izziee lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Ja gdybym nie zamykała torby to też bym się zmieściła, ale postanowiłam, że biorę 2 torby. Jednak malutka walizka 34 l na kółkach i jednak torba pewnie max z 30 l - która będzie zamiast torebki, bo włożę tam wszystkie dokumenty telefon i rzeczy dla siebie. Przecież mnie ze szpitala nie wygonią, a tak mam na kółkach i na ta nałożę tą zwykła mała torbę wiec nie będę musiała dźwigać, gdyby akurat nie było męża.
Podkład higieniczny mam na razie aż 1z niebieskiego pudełka, ale pewnie dokupię jedno opakowanie. Podkładów poporodowych (podpasek_ kupiłam 3 op) do szpitala biorę jedne op., później mąż mi dowiezie
Jestem zadowolona, że udało mi się spakować, muszę jeszcze kilka rzeczy dokupić i będzie ok.
Patuniek, ale narobiłaś się tych pierogów - szoook , ale ja tez zamierzam w tym tygodniu porobić z soczewicą i ze szpinakiem i serem, ruskie już mamWięc robota jeszcze przede mna;_)
patuniek86 lubi tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Cześć dziewczyny. Ale mam dziś przeryczany dzień. Szkoda gadać
Jeszcze córka znów zagorączkowała i się biję z myślami czy podawać antybiotyk czy jeszcze czekać;/
bbeczka91 wrote:Lwie, nie martw się tym parvowirusem. Na takim etapie nic złego się już nie stanie, poza tym jak podczas mojej przygody z podejrzeniem tego paskudztwa rozmawiałam z lekarką, to mówiła, że pomimo iż wirus dość popularny, to jednak w jej karierze zawodowej niewiele zdarzyło się ciężarnych pacjentek z zakażeniem, z czego tylko u jednej skończyło się to wcześniej wywoływanym porodem.
Oby właśnie tak było.
Ayleen - no nie mogłam uwierzyć jak czytałam o tym rumieniu u Wasmam nadzieję, że się nie zaraziłaś kochana. Podobno większość z dorosłych przechorowała. Dobrze, że dzisiaj lepiej się czujesz no i szybko będzie wynik. Trzymam kciuki! Zdrowia dla synka! Ja mam wyrzuty sumienia trochę, że Neli do przedszkola nie puszczę, 13 lutego mają przedstawienie na dzień babci i to jeszcze z krainy lodu, a ona ma bzika na tym punkcie. No trudno, jakoś jej to wynagrodzę mam nadzieję.
Butterfly 83 bardzo się cieszę, że z Sophie wszystko dobrze:)
Patuniek - przybij pionę co do nocki. Jakbym o sobie czytała. Po 20 minutach - zanim uda mi się zasnąć - drętwieje mi biodro. I druga noc z rzędu do dupy. W dzień się położyłam i też nie mogłam zasnąć. Nie wiem, czy za dużo myśli mam w głowie czy co. Do tego brzuch mam mega napięty, synek się chyba nie obrócił bo czuję głowę pod żebrami
Inso - mi też możesz na wtorek wpisać wizytę. Bedę Was prosiła o mocne kciuki, żeby były dobre wieści...
enka90 - super ! wszystkiego najlepszego dla Ciebie i męża:) Ja też jestem w lesie z praniem i prasowaniem.
Katia, odpoczywaj i mam nadzieję, że lepiej się poczujesz, a mała się uaktywniła
Izziee elegancki wózeczek, gratuluję kupna
Kurde, muszę sprawdzić swojego mailaz Rossmanna , nie zauważyłam tego terminu 4 tygodni.
Patuniek Ty to jesteś dobra z tym gotowaniemNawet mi przeszło przez myśl zrobienie zapasów, no ale jak jak kuchnia w remoncie?
Anet85 możesz napisać co jest w niebieskim pudelku?
enka90, Marza89, Izziee lubią tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Izzie super wózek
Patuniek, a masz w przepisie na ciasto do pierogów jajko? Bo ja robię bez jajka i też rozwałkowanie tego ciasta to koszmarChyba słyszałam, że z jajkiem to ciasto jest bardziej podatne na współpracę. Jeśli nie to chyba odpuszczę temat bo już jak wałkowałam kilka miesięcy temu to myślałam, że nie wyrobię
Izziee lubi tę wiadomość
Hashimoto, Letrox -
LwieSerce wrote:Cześć dziewczyny. Ale mam dziś przeryczany dzień. Szkoda gadać
Jeszcze córka znów zagorączkowała i się biję z myślami czy podawać antybiotyk czy jeszcze czekać;/
Oby właśnie tak było.
Ayleen - no nie mogłam uwierzyć jak czytałam o tym rumieniu u Wasmam nadzieję, że się nie zaraziłaś kochana. Podobno większość z dorosłych przechorowała. Dobrze, że dzisiaj lepiej się czujesz no i szybko będzie wynik. Trzymam kciuki! Zdrowia dla synka! Ja mam wyrzuty sumienia trochę, że Neli do przedszkola nie puszczę, 13 lutego mają przedstawienie na dzień babci i to jeszcze z krainy lodu, a ona ma bzika na tym punkcie. No trudno, jakoś jej to wynagrodzę mam nadzieję.
Butterfly 83 bardzo się cieszę, że z Sophie wszystko dobrze:)
Patuniek - przybij pionę co do nocki. Jakbym o sobie czytała. Po 20 minutach - zanim uda mi się zasnąć - drętwieje mi biodro. I druga noc z rzędu do dupy. W dzień się położyłam i też nie mogłam zasnąć. Nie wiem, czy za dużo myśli mam w głowie czy co. Do tego brzuch mam mega napięty, synek się chyba nie obrócił bo czuję głowę pod żebrami
Inso - mi też możesz na wtorek wpisać wizytę. Bedę Was prosiła o mocne kciuki, żeby były dobre wieści...
enka90 - super ! wszystkiego najlepszego dla Ciebie i męża:) Ja też jestem w lesie z praniem i prasowaniem.
Katia, odpoczywaj i mam nadzieję, że lepiej się poczujesz, a mała się uaktywniła
Izziee elegancki wózeczek, gratuluję kupna
Kurde, muszę sprawdzić swojego mailaz Rossmanna , nie zauważyłam tego terminu 4 tygodni.
Patuniek Ty to jesteś dobra z tym gotowaniemNawet mi przeszło przez myśl zrobienie zapasów, no ale jak jak kuchnia w remoncie?
Anet85 możesz napisać co jest w niebieskim pudelku?
Lwie co u Ciebie? Jak się czujesz? Wszystko ok u Was ?
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *