X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Sana Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izziee super wózek :D

Powiedzcie, że nie tylko ja jestem jeszcze bez wózka :D

Izziee, Parsleyek, Marza89 lubią tę wiadomość

Julia 07.2015 🩷
    Laura 03.2019 🩷
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzie, piękny :).

Sana, my mamy zamówiony tylko i mieliśmy odebrać na przełomie stycznia i lutego, ale mój mąż dosłownie przed chwilą oznajmił żeby jeszcze poczekać z odbiorem, bo po co zagracać mieszkanie.... eh eh. Nie rozumie, że wtedy czułabym się bezpieczniej jakoś. U mnie to już 35 tydzień, więc Ty się nie stresuj ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 17:17

Izziee lubi tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam, że łóżeczka też jeszcze nie mamy!

l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny wózeczek ;-) Ja zaczęłam się pakować, ale w torbę 38 l z Lidla nie mogę się zmieścić. Chyba muszę wziąć 2 torby - jedna na kółkach 34 l i ta z Lidla - siedzę i główkuję. W jednym szpitalu piszą, że najlepiej spakować się w 1 torbę, a w drugim, że w dwie. Ręce opadają....
    i tak wymyśliłam, że zamówię chyba średnia walizkę z Witchen, bo mamy tylko mała i dużą, więc i tak sie przyda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 17:23

Izziee lubi tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izziee napewno sie pochwale jak dojda ;D nawet zaprezentuje na wozku ;)
    A wozek elegancki ;D no i zazdraszczam,ze w Waszych wozka Dziewczyny macie kosze obszerne na dole i razem w cenie torby ;D

Izziee lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Mayka04 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso87 przybij piątkę tez mam 8 z przodu i 112 cm w pasie haha
    Do terminu porodu chyba tez podobnie... we wtorek 36 tydzien się zacznie.

Ja mam wizytę 31.01 wiec zamykam styczeń u ginekologa.

iNso87, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

• Izziee Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)

Sana spokojnie, masz jeszcze czas ;)

Anet ja biorę dwie torby, jedną dla siebie (tą z lidla) i dla maleństwa. Tak a propo torby, ile bierzecie podkładów poporodowych?

Inso, fakt fajnie mieć torbę i inne dodatki, ale Twój jest na pewno połowę lżejszy. Niestety nie ma chyba wózków idealnych :)

iNso87, Anet85 lubią tę wiadomość

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayka04 wrote:
    Inso87 przybij piątkę tez mam 8 z przodu i 112 cm w pasie haha
    Do terminu porodu chyba tez podobnie... we wtorek 36 tydzien się zacznie.

Ja mam wizytę 31.01 wiec zamykam styczeń u ginekologa.
    Mayka Tobie brakuje 2cm zeby dorownac a mi ponad 1kg do zobaczenia 8 z przodu ;p idziemy leb w leb hehehehe

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izziee, u mnie w szpitalu dają, ale wezmę do porodu 3 swoje w torbie. Mam dokupione jeszcze opakowanie 10, więc dowiozą mi pewnie na drugi dzień.
    Jeśli chodzi o te do gaci to też kilka sztuk biorę tak do torby i mam opakowanie całych kupione do dowiezienia. One strasznie dużo miejsca zajmują w torbie.

l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izziee wrote:
    Dzięki dziewczyny :)

Sana spokojnie, masz jeszcze czas ;)

Anet ja biorę dwie torby, jedną dla siebie (tą z lidla) i dla maleństwa. Tak a propo torby, ile bierzecie podkładów poporodowych?

Inso, fakt fajnie mieć torbę i inne dodatki, ale Twój jest na pewno połowę lżejszy. Niestety nie ma chyba wózków idealnych :)
    Izziee tak,takie bylo moje zalozenie,miec lekki wozek po tym jak mialam Adamexa Yorka wczesniej.. makabra byla ze znoszeniem i wnoszeniem.. tzke ten ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso doskonale to rozumiem, no ja akurat nie będę musiała wózka nigdzie wnosić, tyle co złożyć do samochodu także chyba dam radę :D

Reniferra ja też spakowałam 4 i stwierdziłam, że jak coś to mi mąż dowiezie. Może z tymi drugimi zrobię podobnie bo naprawdę sporo miejsca to zajmuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 17:49

Reniferra lubi tę wiadomość

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Izziee piękny wózek :D
    No właśnie te podkłady w paczkach, i te higieniczne, i te do majtek zajmują sporo miejsca :/ też myślę jak to zrobić :/

Sana my jeszcze nie zamówiliśmy wózka! Łożeczka też jeszcze nie mamy :/ fotelik w tyg ma przyjść, więc przynajmniej to będzie haha

iNso też patrzyłam przede wszystkim na lekki wózek, bo my na 4 piętrze bez windy :O ale stwierdziliśmy, że jak coś to w aucie będziemy trzymać lub jak się uda to na klatce, na parterze, choć tam miejsca za bardzo nie ma :/

W ogóle dostałam meila z rossmana o tych pampersach za 1gr, ale jest zaznaczone, że mam 4 tyg na odbiór ;) jutro śmigne po nie :D
    Śmieszne jest to, że mam dwa konta w rossne i dostałam dwa meile, ale już nie będę kombinować bo jak się skapną to nie chce robić sobie wstydu za paczkę pampersow haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 18:08

Izziee lubi tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie się pierwszy raz na nospie się skończyło bo nie mogłam chodzić tak brzuch się spinał i bolało aż na druga stronę ale to tylko przy chodzeniu... do tego położyłam się i spałam jak dziecko dwie h co ja będę w nocy robić Hym.... z tego wszystkiego ide się brać zapakowanie torby....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 18:29

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierogi skończone...
    Dzisiaj ulepiłam 116 sztuk, wczoraj 41-mamy do zjedzenia 157 pierogów ;-)
    Jak dodać zjedzonych wczoraj 38 sztuk, to od wczoraj nalepiłam 195 pierogów. I nigdy więcej bez maszynki do wałkowania ciasta :-D

Wózek śliczny :-) Espiro i baby design to ten sam producent :-) Idę zjeść obiad, bo dzisiaj nie miałam czasu ;-)

enka90, Marza89, Reniferra, bbeczka91, Izziee lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja też się dzisiaj spakowałam :-) Zmieści mi się wszystko, o ile nie będę, zamykać torby :-D Kwestia przeanalizowania potrzeb ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdybym nie zamykała torby to też bym się zmieściła, ale postanowiłam, że biorę 2 torby. Jednak malutka walizka 34 l na kółkach i jednak torba pewnie max z 30 l - która będzie zamiast torebki, bo włożę tam wszystkie dokumenty telefon i rzeczy dla siebie. Przecież mnie ze szpitala nie wygonią, a tak mam na kółkach i na ta nałożę tą zwykła mała torbę wiec nie będę musiała dźwigać, gdyby akurat nie było męża.
    Podkład higieniczny mam na razie aż 1 ;-) z niebieskiego pudełka, ale pewnie dokupię jedno opakowanie. Podkładów poporodowych (podpasek_ kupiłam 3 op) do szpitala biorę jedne op., później mąż mi dowiezie ;-)
    Jestem zadowolona, że udało mi się spakować, muszę jeszcze kilka rzeczy dokupić i będzie ok. ;-)
    Patuniek, ale narobiłaś się tych pierogów - szoook , ale ja tez zamierzam w tym tygodniu porobić z soczewicą i ze szpinakiem i serem, ruskie już mam ;-) Więc robota jeszcze przede mna;_)

patuniek86 lubi tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet, a jak z wałkowaniem ciasta u Ciebie? Bo ja bym mogła jeszcze jakieś pierogi porobić, ale od wałka mam już odciski na dłoniach :-( Więc mówię pas.

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ale mam dziś przeryczany dzień. Szkoda gadać :( Jeszcze córka znów zagorączkowała i się biję z myślami czy podawać antybiotyk czy jeszcze czekać;/
    bbeczka91 wrote:
    Lwie, nie martw się tym parvowirusem. Na takim etapie nic złego się już nie stanie, poza tym jak podczas mojej przygody z podejrzeniem tego paskudztwa rozmawiałam z lekarką, to mówiła, że pomimo iż wirus dość popularny, to jednak w jej karierze zawodowej niewiele zdarzyło się ciężarnych pacjentek z zakażeniem, z czego tylko u jednej skończyło się to wcześniej wywoływanym porodem.

Oby właśnie tak było.

Ayleen - no nie mogłam uwierzyć jak czytałam o tym rumieniu u Was :( mam nadzieję, że się nie zaraziłaś kochana. Podobno większość z dorosłych przechorowała. Dobrze, że dzisiaj lepiej się czujesz no i szybko będzie wynik. Trzymam kciuki! Zdrowia dla synka! Ja mam wyrzuty sumienia trochę, że Neli do przedszkola nie puszczę, 13 lutego mają przedstawienie na dzień babci i to jeszcze z krainy lodu, a ona ma bzika na tym punkcie. No trudno, jakoś jej to wynagrodzę mam nadzieję.

Butterfly 83 bardzo się cieszę, że z Sophie wszystko dobrze:)

Patuniek - przybij pionę co do nocki. Jakbym o sobie czytała. Po 20 minutach - zanim uda mi się zasnąć - drętwieje mi biodro. I druga noc z rzędu do dupy. W dzień się położyłam i też nie mogłam zasnąć. Nie wiem, czy za dużo myśli mam w głowie czy co. Do tego brzuch mam mega napięty, synek się chyba nie obrócił bo czuję głowę pod żebrami :(

Inso - mi też możesz na wtorek wpisać wizytę. Bedę Was prosiła o mocne kciuki, żeby były dobre wieści...

enka90 - super ! wszystkiego najlepszego dla Ciebie i męża:) Ja też jestem w lesie z praniem i prasowaniem.

Katia, odpoczywaj i mam nadzieję, że lepiej się poczujesz, a mała się uaktywniła

Izziee elegancki wózeczek, gratuluję kupna :D

Kurde, muszę sprawdzić swojego mailaz Rossmanna , nie zauważyłam tego terminu 4 tygodni.

Patuniek Ty to jesteś dobra z tym gotowaniem :) Nawet mi przeszło przez myśl zrobienie zapasów, no ale jak jak kuchnia w remoncie?

Anet85 możesz napisać co jest w niebieskim pudelku?

enka90, Marza89, Izziee lubią tę wiadomość

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• enka90 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzie super wózek :)

Patuniek, a masz w przepisie na ciasto do pierogów jajko? Bo ja robię bez jajka i też rozwałkowanie tego ciasta to koszmar :O Chyba słyszałam, że z jajkiem to ciasto jest bardziej podatne na współpracę. Jeśli nie to chyba odpuszczę temat bo już jak wałkowałam kilka miesięcy temu to myślałam, że nie wyrobię :D

Izziee lubi tę wiadomość

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce wrote:
    Cześć dziewczyny. Ale mam dziś przeryczany dzień. Szkoda gadać :( Jeszcze córka znów zagorączkowała i się biję z myślami czy podawać antybiotyk czy jeszcze czekać;/

Oby właśnie tak było.

Ayleen - no nie mogłam uwierzyć jak czytałam o tym rumieniu u Was :( mam nadzieję, że się nie zaraziłaś kochana. Podobno większość z dorosłych przechorowała. Dobrze, że dzisiaj lepiej się czujesz no i szybko będzie wynik. Trzymam kciuki! Zdrowia dla synka! Ja mam wyrzuty sumienia trochę, że Neli do przedszkola nie puszczę, 13 lutego mają przedstawienie na dzień babci i to jeszcze z krainy lodu, a ona ma bzika na tym punkcie. No trudno, jakoś jej to wynagrodzę mam nadzieję.

Butterfly 83 bardzo się cieszę, że z Sophie wszystko dobrze:)

Patuniek - przybij pionę co do nocki. Jakbym o sobie czytała. Po 20 minutach - zanim uda mi się zasnąć - drętwieje mi biodro. I druga noc z rzędu do dupy. W dzień się położyłam i też nie mogłam zasnąć. Nie wiem, czy za dużo myśli mam w głowie czy co. Do tego brzuch mam mega napięty, synek się chyba nie obrócił bo czuję głowę pod żebrami :(

Inso - mi też możesz na wtorek wpisać wizytę. Bedę Was prosiła o mocne kciuki, żeby były dobre wieści...

enka90 - super ! wszystkiego najlepszego dla Ciebie i męża:) Ja też jestem w lesie z praniem i prasowaniem.

Katia, odpoczywaj i mam nadzieję, że lepiej się poczujesz, a mała się uaktywniła

Izziee elegancki wózeczek, gratuluję kupna :D

Kurde, muszę sprawdzić swojego mailaz Rossmanna , nie zauważyłam tego terminu 4 tygodni.

Patuniek Ty to jesteś dobra z tym gotowaniem :) Nawet mi przeszło przez myśl zrobienie zapasów, no ale jak jak kuchnia w remoncie?

Anet85 możesz napisać co jest w niebieskim pudelku?

Lwie co u Ciebie? Jak się czujesz? Wszystko ok u Was ?

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
‹‹ 682 683 684 685 686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ