WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enka to Wszystkiego Najlepszego na "nowej" drodze zycia ;D

Ja mam w obwodzie 114cm! :D waga dalej do gory idzie ale caly czas co 3 tyg. 1,5kg. Od ostatniej wizyty mam 0,9kg takze do 7.02 moge przytyc tylko 0,6kg :p hehehe

enka90 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz ogarniac znowu bede ubranka dla Dusi. Wyprane mam juz tez wszystkie co dostalam ostatnio i teraz znowu musze poukladac rozmiarami. Chce zeby na wierzchu pod reka byly jak najmniejsze.

Kurde jeszcze nie napisalam wnisoku do ubezpieczenia Laury. W czwartek zdjeli Jej gips popoludniu. Nie mialam glowy wczoraj do pisania. Musze sie zmobilizowac i napisac i do wtorku zawiezc.
    Jeszcze do apteki po prenatal duo skocze odrazu we wtorek i dokupie te rzeczy ktorych mi brakuje typu podklady, cos na pepuszek i bedzie spakowane do konca :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enka, gratulacje dla Was! Samych słonecznych dni i dużo miłości życzę :)

Ja właśnie skończyłam sprzątać, no normalnie można się zajechać, skąd ten kurz co chwilę się bierze? No i pies w domu... Eh, mop i ściera, nieodłączny element dnia :D

Dziewczyny, czy np octenisept trzeba wziąć do szpitala żeby pielęgnować pępek dziecku?

enka90 lubi tę wiadomość

age.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :-)

Ciężką noc miałam. Wszystko mnie bolało, brzuch się spinał, latałam siusiu, drętwiały mi biodra. Spać, spałam, ale obudziłam się tak zmęczona i obolała, że o 9 usiadłam w łóżku, pod głowę podłożyłam poduszkę męża i zasnęłam na siedząco. To była najwygodniejsza pozycja :-D
    Pobudka ostateczna około 10.30, ale też się nie ruszyłam. W sumie dopiero zjadłam śniadanie ;-)

I nadal czuję się maksymalnie obolała, jakby grypa mnie rozkładała-ale to zmęczenie.

Enka, gratulacje! :-) Wszystkiego dobrego :-)

Katia, jak na liście ze szpitala nie masz informacji o octenispecie, to nie musisz brać :-) U mnie mają :-)

Miłego dnia :-)

enka90 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    enka90, gratulacje i samych wspaniałych chwil! :)

Katia89, u mnie w szpitalu mają octenisept, także ja nie biorę.

My jutro w końcu jedziemy do Ikei po komodę. Od poniedziałku mąż ma popołudniówki, także będę sobie przeglądać ubranka, segregować, prać. Pod koniec tygodnia zamówimy łóżeczko. Trochę mnie to przeraża że praktycznie nic nie jest gotowe, ale mam termin na koniec marca, także staram się nie panikować ;)

No i nadal nie wiem jaki materac do łóżeczka kupić... czy sama pianka, czy kokos-pianka-kokos, czy pianka-lateks, hm...

enka90 lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy dziewczyny! :*

U nas położna też nic nie wspominała o octanisepcie więc chyba raczej szpitale mają na stanie - w końcu nie używa się tego niewiadomo ile :) Nam kazała wziąć jedynie coś pod pieluszkę linomag, alantan+ czy bepanthen :) Kurczę muszę się zmotywować i wreszcie zacząć coś ogarniać, któraś z Was jest jeszcze w lesie z praniem i układaniem? :D

Edit: o to super Sana, że nie jestem sama :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 12:45

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enka Gratulacje :) Rok zmian :D

iNso wizytuję we wtorek o 11.30 :)

Mi się oczy kleją, a całą noc przespałam. Oczywiście głupie sny to standard. Cieszę się, bo brzuch trochę lepiej. Wcześniej jak pisałyście o twradnieniach nie miałam pojęcia jakie to uczucie i zastanawiałam się czy to możliwe że to mam a nie czuję. Już wiem, że nie :P

My mamy dziś leniwy dzień. Mąż zrobił naleśniki - mniam
    Później lecimy na zakupy i na sushi. A jutro idziemy na musical Grease :)
    Muszę dokończyć prasowanie, ale dziś już nie chcę szaleć. W poniedziałek to zrobię. Muszę sobie rozkładać sobie zadania, bo nie chcę się przeforsowywać. Mała musi posiedzieć jeszcze w brzuszku :)

iNso87, enka90 lubią tę wiadomość

.
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od rana cos robie. Obiad dzis zrobilam na szczescie na dwa dni. Zostanie na jutro. Karkowka na slodko z ziemniakami i marchewka z groszkiem a na zupe serowo-porowa z mielonym. Jutro lenie sie od rana... ;) nigdzie sie nie ruszam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 13:09

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah pochwale sie zamowilam do greentoma swego duza torbe i organizer ;D taki handmade. Bardzo mi sie teraz one podobaja. No i taniej wychodzi niz kupic firmowa torbe do wozka z greentoma.. ;D takze czekam pare dni na zrobienie a potem na wysylke ;D ha!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 13:11

Makowe Szczęście, Izziee lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj a mnie przed chwila tak brzuch stwardniał i zabolało cos na dole ze aż się zgielam w pół... masakra nie wiem co to było, i już wole żeby się nie pojawiło..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 14:09

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enka ja nawet nie mam co prac i układać

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów to samo. Głupie emotiki.
    Mnie nikt nie przebije bo mi 20kg stuknie. Chyba taka moja uroda. W pierwszej ciąży przytyłam 20kg, a po powrocie ze szpitala miałam +7kg. To już wolniej spadało, ale pół roku później miałam +2 i tak mi zostało. Teraz ważę tyle co wtedy na tym etapie +2kg. Jadłam zdrowo, nie miałam zachcianek, jadłam tyle samo co wcześniej, ćwiczyłam regularnie 2 trymestr i połowę 3, a wieczorami spacerowałam do samego rozwiązania. I dupa.

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimoza napewno cos w tym jest. Ja nie wazne ile tyje,wazne,ze z 8 z przodu no musze isc do porodu;p czy jestem chudsza czy grubsza przy zajsciu w ciaze takze ten ;) Taki nasz los kobiet,nie dosc,ze i tak nagonka na to odchudzanie jest i nadwaga u kobiety jest beee to jeszcze w ciazy czlowiek musi sie martwic :/ Facet ma lepiej.. moj ma piwny brzuszek ale jest wysoki,ma wieksze lapy, do tego dlugie nogi ale takie szczuplejsze meskie ;p i wyglada ok.. no coz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 15:09

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejszy dzień to jakaś porażka. Rano się nasprzatalam jak dzik, później oczywiście trzeba psa wyprowadzić... I wejść z powrotem na 3 piętro, słabo mi się zrobiło, wywrocilam się na schodach ale na szczęście wylądowałam na kolanach, o zgrozo. Teraz doszły mdłości, małej nie czuje kilka godzin, kluje coś w szyjce do tego, no oszaleć mozna :(:(:(

Idę polezec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 14:42

age.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enka Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia ;-)
    Patuniek Ty to się masz z tymi nocami, albo spać nie możesz, a jak uśniesz to zawsze coś, masakra jakaś. Ja to chyba jednak nie mam co narzekać, czasami mam bezsenność, ale nie taka jak u Ciebie…może dzisiaj w nocy się wyśpisz. Wczoraj dałaś sobie w kość tym gotowaniem, musisz koniecznie odpocząć.
    Z wagą dziewczyny to nam nikt nie dogodzi ;-) ja się martwię, że może za mało przybieram, bo nie wiem jak dziecko przybiera, ktoś inny że za dużo – ja to wychodzę z założenia, że jem normalnie na co mam ochotę nie głodzę się, wiec powinna być wszystko ok. Niedawno zjedliśmy obiad, tak się obżarłam – zrobiłam boczniaki , nie mogłam się powstrzymać tak mi smakowały ;-)
    Umówiłam się na KTG na czwartek, zobaczę co mi powiedzą.
    Katia Położ sie i odpocznij, pooddychaj kilka razy głęboko. Zmienił się nam środek ciężkości więc nie trudno o wypadek - musimy o tym pamiętać. Ja jak schodzę na PKP to staram się iść od strony barierki, normalnie jak babcia, ale jest tak ślisko, ze czasami boję sie, że fiknę orła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 14:47

patuniek86, enka90 lubią tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Izziee Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enka Gratulacje i Wszystkiego Najlepszego! :)

Ayleen szkoda synka, dużo zdrówka dla niego i mam nadzieję, że tego parowirusa nie złapałaś.

Patuniek, Patka, Katia proszę dziś odpoczywać!

Inso pochwal się jak przyjdzie torba ;)

A ja dziś zaciągnęłam męża do sklepu z wózkami, były dni otwarte Espiro i Babydesign. No i w końcu mam wózek!! :D

Katia89, Makowe Szczęście, iNso87, patuniek86, enka90, Malutka_27 lubią tę wiadomość

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzie, Anet, cały czas odpoczywam :) już mi trochę lepiej.

Izzie pochwal się swoją zdobycza :)

age.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izziee i na jaki wózek się zdecydowaliście? :D

.
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybór padł na Espiro Manhattan :) nie braliśmy go pod uwagę, ale na żywo wyglądał najładniej :)
    Udało się też zaoszczędzić bo z rabatem wyszło dużo taniej niż przez internet.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/69bbe6598abd.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ad00f2a8548.jpg

Reniferra, Katia89, Sana, iNso87, bbeczka91, Marza89, Parsleyek, patuniek86, enka90, Butterfly 83, Macy, mimoza, Makowe Szczęście, Ksiazka1, Salsefia lubią tę wiadomość

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super bryka :D bardzo ładny :)

Izziee lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 681 682 683 684 685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ