MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ayleen ja teraz troche ciesze sie,ze wyszlo jak wyszlo z tym przedszkolem Leny we wrzesniu. Siedzi teraz ze mna w domu i dobrze. Jak czytam tu nanforum o tych roznych dziwnych chorobach,ktore dzieci maja od zlobka/przedszkola to mi slabo. A jak noworodek bedzie w domu to juz wogole. Chyba wole z Nia siedziec i niemowlakiem (trudno bedzie jak bedzie
) niz narazac sie na chrobska. A jak pojdzie juz od wrzesnia to Dusia bedzie miala ok. 6msc to juz ciut lepiej.
Kleopatra dzieki za info. Chyba kupie jak nie zapomne.
Na lutowkach kolejny Dzidzius juz jest a za 2 dni kolejna Dziewczyna ma cc umowioneWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 16:18
-
Wiecie tak sie zastanawiam ile nas tu zostanie po porodzie
rano pousuwalam z listy te Dziewczyny,ktore od lipca/sierpnia juz sie nie odezwaly. Takze nawet do polowkowych nie doszly z nami na forum. Po naszych porodach z 2msc ciekawe ile bedzie na liscie jeszcze nie rozpakowanych,bo nie beda pisaly. Pewnie tez 1/3 bedzie usunieta,bo nie da znaku zycia i bedzie VIP lista Marcowych wytrwalych na forum ;d hehehe
Edit.
A tak wogole to zadna nie chce wizytowac w piatek?otworzyc luty oficjalnie ostatni miesiac przed porodami?;p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 16:24
-
nick nieaktualnyInso jak fajnie usłyszeć, a raczej przeczytać, że już luty otwierasz
coraz bliżej naszych terminów
jak ja się cieszę
A dziś na dokładkę złego samopoczucia mam pierwszy rozstęp koło pępka, taki mały błyszczącyon się będzie powiększać teraz czy jak to działa? Myślałam że rozstępy mnie nie rusza ale jednak mina mi posmutniala. Mam masę na tyłku i nogach to do tych na brzuchu też się przyzwyczaje
lkc lubi tę wiadomość
-
Ksiazka ja Ciebie nie pociesze, w pierwszej ciazy 2 tyg przed porodem mialam tak jak Ty..jeden maly cham przy pepku..a na drugi dzien ..
makabra. Wywalilo mi brzuch niestety. U Ciebie oczywiscie moze poprzestac na tym jednym takze no stress.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 16:40
-
nick nieaktualny
-
Wzięłam się wreszcie za kompletowanie koszyka na Gemini. Niby nie mam dużo do kupienia, a wyszło ponad 300 zł. Ale jest w tym duża paczka mokrych chusteczek 8x60szt, wychodzi po 2 zł taniej na opakowaniu niż w Rossmannie.
Powiedzcie mi, co zamawiałyście na Gemini czy w innej aptece internetowej? Bo się zastanawiam, czego zapomniałam
I ile podkładów poporodowych i podkładów na łóżko macie? Za nic nie pamiętam, ile mi tego zeszło z synkiem...
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
iNso super że ogarniasz listę
lepiej żeby została nas na niej garstka, ale tych, które naprawdę tu są i się udzielają
ja nie zamierzam nigdzie się stąd ruszać po porodzie
kehlana dla siebie mam dwie paczki podkładów, po 5 sztuk w każdej paczce. Dla małej mam dwie paczki podkładów z Rossmanna, w każdej po 10 sztuk. Więcej nie kupuję - jak będzie trzeba to mąż skoczy do apteki czy Rosska
W Gemini zamawiam podkłady dla siebie, podpaski poporodowe, kompresy jałowe, sól fizjologiczną, Octenisept, Linomag, termometr, witaminę D z pompką, szczotkę do włosów, nożyczki do paznokci.
Pampersy już mam, podkłady dla małej mam, mokre chusteczki, płyn do kąpieli, ręcznik... chyba tyle jeśli chodzi o kosmetyczno-apteczne rzeczy?kehlana_miyu, Makowe Szczęście, iNso87 lubią tę wiadomość
Julia07.2015
-
iNso super, ze tak dbasz o to forum ;-* Podziwiam, że dajesz radę
Ja wczoraj też zamawiałam w Gemini - oczywiście Linomag - jak dla mnie najlepszy wzięłam hurtem 4 szt. bo miał bardzo dobrą cenę, dodatkowo Alantan, podkłądy 60x90 -5 szt., sól morską do noska, wit. D, wit C 1000 g, pomadki ochronne, później to już dobierałam tak, aby nie płacić za przesyłkę, wzięłam nawet herbatkę na laktację - przy córci nie piłam, ale tym razem kupiłam, będę pićkehlana_miyu, iNso87 lubią tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Kehlana mam to samo z Gemini, niby niewiele mam dokupić a koszyk też wyszedł na 300zl...ale podobnie jak u ciebie w tym zapas mokrych chusteczek i bepanthenu...
podkładów też biorę 2 paczki, pamiętam że poprzednio dużo mi ich zeszło, dla własnego komfortu wymienialam je często i nie chciałam czekać zanim położne przyniosą te szpitalne, teraz też wolę mieć pod ręką więcej.
Ja mam wizytę w czwartek, ciekawa jestem ile mała waży, bo mam wrażenie że ostatnio brzuch mi bardzo urósł, coraz ciężej mi się poruszać, a już zwłaszcza schylac i podnosić synkakehlana_miyu lubi tę wiadomość
-
Ale dzisiaj mam lenia
Inso, że Ty masz siłę jeszcze pierwszą stronę ogarniaćNo, ale czapki z głów, robisz to rewelacyjnie
Ja w gemini mam koszyk, ale czekam na pensję300 zł też tam już stuknęło
Będę musiała sprawdzić, co tam pododawałam
Zmierzyłam rano brzuch i mam 101 cm. Nic mi w sumie nie rośnie. Nie przytyłam też od miesiąca. Dobrze, że chociaż Pola normalnie się ruszaChociaż i na to mogę sobie ponarzekać
Oczywiście, jak fika masakrycznie się już rusza, kładę rękę męża-i robi się spokój
Już wiem, kto będzie mieć posłuch
Rozstępów nowych jeszcze nie mam, ale przy Młodej zaczęły się pojawiać około 36 tc - więc mam jeszcze czasiNso87 lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Ja też zamawiam linomag zielony, do dzisiaj najlepiej mi się sprawdza u synka
Sana, dzięki, zupełnie zapomniałam o uzupełnieniu soli fizjologicznej! Niby mam aptekę za rogiem, ale skoro już zamawiam wielką paczkę, to chciałabym mieć od razu komplet do torby szpitalnej, dziecięcej i domowej apteczki
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Jeśli mowa o wyrzucaniu z listy, to zgłaszam się jako cały czas podczytująca ale ostatnio mniej udzielająca się! Proszę mnie nie wyrzucać
iNso87, Ulv15, Butterfly 83, Pikcia lubią tę wiadomość
08.2016 poronienie - 6tc
12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
16.03.2019 synek na świecie ❤️
25.04.2023 transfer-beta 0
29.05.2023 transfer
7dpt beta 66,70
9 dpt beta 163
16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
18 dpt beta 4700
28 dpt jest ❤️ -
iNso podziwiam za to jak dbasz o nasze forum
Mam nadzieję, że chociaż część z Was zostanie, bo ja jestem zielona i jeszcze nie raz będę potrzebowała Waszego doświadczenia
My dziś byliśmy na obiedzie u Teściów. Było miłonajadłam się jak bąk.
Później pojechaliśmy na MusicalBył naprawdę super
Bardzo miły wieczór. Chociaż błogosławiłam tego, kto wymyślił przerwę pomiędzy aktami
Na kolację zrobiliśmy zapiekanki - mniam.
Mała ma dziś intensywny dzień - cały czas ją czuję. Jak to ona delikatnie - ale lubię ją czuć. Jakoś do mnie nie dociera, że jeszcze jakiś miesiąc i się poznamy.
Dziś jak czytałam lutówki, to jak sobie myślałam: Jak Dziewczyny zaczną rodzić to ja będę siedzieć jak na szpilkach i wyczekiwać naszego momentu.iNso87, lkc lubią tę wiadomość
. -
czesc wszystkim,
dostalam dzis zdjecia z sesji wiec sie dziele:) jeszcze nie sa w ostatecznej wersji. Polaczylam w kolaze zeby tyle zdjec na raz nie wstawic, ale powinno byc widac. Sesje mialam robiona ponad miesiac temu, to byl 28 tydzien. Wybralam dla was 11 zdjec z 20.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/90afd71726c0.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d674360b8f81.jpgkehlana_miyu, india, Ksiazka1, Makowe Szczęście, Katia89, lkc, iNso87, Marza89, patuniek86, Ulv15, mamakropka., Ankakaranka87, Butterfly 83, enka90, Reniferra, bbeczka91, 83xxx, mimoza, Kleopatra, Pikcia, Anet85, Sana lubią tę wiadomość
-
Macy ale slicznie wygladasz. Cudowne zdjecia i super pamiatka
Dzis od rana bylam w sskole na zaliczeniu, poznien asystowalam mezowi przy montażu rolet u malej w pokojupomalutku jakos to wszystko zaczyna wygladac.
Na wieczor troche poprasowalam, ale w dalszym ciagu zabrakło sily na spakiwanie torbyMacy lubi tę wiadomość
-
Hej i ja właściwie tylko czytam od początku ciąży. Niestety u mnie ciąża przebiega z atrakcjami. Chociaż brzuszek już spory to wolę bóle kręgosłupa niż mdłości i wymioty do 25 Tc.
Jestem mamą 11 latka a na 30 marca mam termin i będzie drugi synek.
Dzięki wam i moim niesłabnącym dolegliwosciom wyprawkę mam już kupioną. Czytam i zgapiam od was czego będziemy z maluchem jeszcze potrzebować.
Pozdrawiam Was serdecznie i melduję że uaktywniam się na MARCOWYCH DZIECIAKACHMakowe Szczęście, Ksiazka1, iNso87, Ulv15, Butterfly 83, Reniferra, Pikcia, Sana lubią tę wiadomość
-
Dzieki Dziewczyny za mile slowa. Jak juz sie podjelam to jak mam jak to lece na biezaco
Marysia spokojnie ja tylko usunelam pare osob ktore naprawde dawno nie wchodzilylipiec to juz dawno za nami ;d Ja rozumiem,ze nie kazdy moze wejsc codziennie
hehe Fajnie poprostu jak Ktos wogole sie odezwie raz na msc chociaz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 20:54
Ulv15, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
-
Macy piękne zdjęcia
bardzo ładna pamiątka;-) my mieliśmy wczoraj sesję i musimy poczekać na zdjęcia miesiąc
mam nadzieję że zdążę je obejrzeć przed porodem
Miłego wieczoru dziewczynyu nas dziś dzień lenia, cały dzień w łóżku;-)
Macy lubi tę wiadomość
Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗