X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayleen ja teraz troche ciesze sie,ze wyszlo jak wyszlo z tym przedszkolem Leny we wrzesniu. Siedzi teraz ze mna w domu i dobrze. Jak czytam tu nanforum o tych roznych dziwnych chorobach,ktore dzieci maja od zlobka/przedszkola to mi slabo. A jak noworodek bedzie w domu to juz wogole. Chyba wole z Nia siedziec i niemowlakiem (trudno bedzie jak bedzie ;) ) niz narazac sie na chrobska. A jak pojdzie juz od wrzesnia to Dusia bedzie miala ok. 6msc to juz ciut lepiej.

Kleopatra dzieki za info. Chyba kupie jak nie zapomne. :)

Na lutowkach kolejny Dzidzius juz jest a za 2 dni kolejna Dziewczyna ma cc umowione ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 16:18

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie tak sie zastanawiam ile nas tu zostanie po porodzie ;) rano pousuwalam z listy te Dziewczyny,ktore od lipca/sierpnia juz sie nie odezwaly. Takze nawet do polowkowych nie doszly z nami na forum. Po naszych porodach z 2msc ciekawe ile bedzie na liscie jeszcze nie rozpakowanych,bo nie beda pisaly. Pewnie tez 1/3 bedzie usunieta,bo nie da znaku zycia i bedzie VIP lista Marcowych wytrwalych na forum ;d hehehe

Edit.
    A tak wogole to zadna nie chce wizytowac w piatek?:D otworzyc luty oficjalnie ostatni miesiac przed porodami?;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 16:24

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso jak fajnie usłyszeć, a raczej przeczytać, że już luty otwierasz :D coraz bliżej naszych terminów :D jak ja się cieszę :)
    A dziś na dokładkę złego samopoczucia mam pierwszy rozstęp koło pępka, taki mały błyszczący :/ on się będzie powiększać teraz czy jak to działa? Myślałam że rozstępy mnie nie rusza ale jednak mina mi posmutniala. Mam masę na tyłku i nogach to do tych na brzuchu też się przyzwyczaje :)

lkc lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiazka ja Ciebie nie pociesze, w pierwszej ciazy 2 tyg przed porodem mialam tak jak Ty..jeden maly cham przy pepku..a na drugi dzien .. :( makabra. Wywalilo mi brzuch niestety. U Ciebie oczywiscie moze poprzestac na tym jednym takze no stress. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 16:40

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso dobrze ze piszesz, lepiej nastawić się na gorsze, trudno, co ma być to będzie. Najwyżej łzy się poleja :p

iNso87 lubi tę wiadomość

• patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rozstępy są nowe i stare ale taki mój urok i ułożenie dzieci z samego przodu są nic w boki mi nie idzie... ale jakoś się tym nie stresuje nie to jest najważniejsze...

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, ja mam wizytę 4 lutego, ale to będzie już kolejny tydzień ;)

iNso87 lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam się wreszcie za kompletowanie koszyka na Gemini. Niby nie mam dużo do kupienia, a wyszło ponad 300 zł. Ale jest w tym duża paczka mokrych chusteczek 8x60szt, wychodzi po 2 zł taniej na opakowaniu niż w Rossmannie.

Powiedzcie mi, co zamawiałyście na Gemini czy w innej aptece internetowej? Bo się zastanawiam, czego zapomniałam :D

I ile podkładów poporodowych i podkładów na łóżko macie? Za nic nie pamiętam, ile mi tego zeszło z synkiem...

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Sana Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso super że ogarniasz listę :) lepiej żeby została nas na niej garstka, ale tych, które naprawdę tu są i się udzielają :) ja nie zamierzam nigdzie się stąd ruszać po porodzie ;)

kehlana dla siebie mam dwie paczki podkładów, po 5 sztuk w każdej paczce. Dla małej mam dwie paczki podkładów z Rossmanna, w każdej po 10 sztuk. Więcej nie kupuję - jak będzie trzeba to mąż skoczy do apteki czy Rosska ;)

W Gemini zamawiam podkłady dla siebie, podpaski poporodowe, kompresy jałowe, sól fizjologiczną, Octenisept, Linomag, termometr, witaminę D z pompką, szczotkę do włosów, nożyczki do paznokci.
    Pampersy już mam, podkłady dla małej mam, mokre chusteczki, płyn do kąpieli, ręcznik... chyba tyle jeśli chodzi o kosmetyczno-apteczne rzeczy? :D

kehlana_miyu, Makowe Szczęście, iNso87 lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso super, ze tak dbasz o to forum ;-* Podziwiam, że dajesz radę ;-)
    Ja wczoraj też zamawiałam w Gemini - oczywiście Linomag - jak dla mnie najlepszy wzięłam hurtem 4 szt. bo miał bardzo dobrą cenę, dodatkowo Alantan, podkłądy 60x90 -5 szt., sól morską do noska, wit. D, wit C 1000 g, pomadki ochronne, później to już dobierałam tak, aby nie płacić za przesyłkę, wzięłam nawet herbatkę na laktację - przy córci nie piłam, ale tym razem kupiłam, będę pić ;-)

kehlana_miyu, iNso87 lubią tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• mamakropka. Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana mam to samo z Gemini, niby niewiele mam dokupić a koszyk też wyszedł na 300zl...ale podobnie jak u ciebie w tym zapas mokrych chusteczek i bepanthenu... ;) podkładów też biorę 2 paczki, pamiętam że poprzednio dużo mi ich zeszło, dla własnego komfortu wymienialam je często i nie chciałam czekać zanim położne przyniosą te szpitalne, teraz też wolę mieć pod ręką więcej.
    Ja mam wizytę w czwartek, ciekawa jestem ile mała waży, bo mam wrażenie że ostatnio brzuch mi bardzo urósł, coraz ciężej mi się poruszać, a już zwłaszcza schylac i podnosić synka ;)

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

dqprj44jkz3tj7a4.png
    km5stv73rawi3yh6.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj mam lenia ;-)

Inso, że Ty masz siłę jeszcze pierwszą stronę ogarniać ;-) No, ale czapki z głów, robisz to rewelacyjnie :-)

Ja w gemini mam koszyk, ale czekam na pensję ;-) 300 zł też tam już stuknęło ;-) Będę musiała sprawdzić, co tam pododawałam :-D

Zmierzyłam rano brzuch i mam 101 cm. Nic mi w sumie nie rośnie. Nie przytyłam też od miesiąca. Dobrze, że chociaż Pola normalnie się rusza ;-) Chociaż i na to mogę sobie ponarzekać ;-) Oczywiście, jak fika masakrycznie się już rusza, kładę rękę męża-i robi się spokój :-D Już wiem, kto będzie mieć posłuch :-D

Rozstępów nowych jeszcze nie mam, ale przy Młodej zaczęły się pojawiać około 36 tc - więc mam jeszcze czas ;-)

iNso87 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zamawiam linomag zielony, do dzisiaj najlepiej mi się sprawdza u synka :)

Sana, dzięki, zupełnie zapomniałam o uzupełnieniu soli fizjologicznej! Niby mam aptekę za rogiem, ale skoro już zamawiam wielką paczkę, to chciałabym mieć od razu komplet do torby szpitalnej, dziecięcej i domowej apteczki :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Marysia90 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli mowa o wyrzucaniu z listy, to zgłaszam się jako cały czas podczytująca ale ostatnio mniej udzielająca się! Proszę mnie nie wyrzucać :D

iNso87, Ulv15, Butterfly 83, Pikcia lubią tę wiadomość

5b09j44jj86byg4v.png
    08.2016 poronienie - 6tc
    12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
    05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
    Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
    16.03.2019 synek na świecie ❤️
    25.04.2023 transfer-beta 0
    29.05.2023 transfer
    7dpt beta 66,70
    9 dpt beta 163
    16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
    18 dpt beta 4700
    28 dpt jest ❤️
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso podziwiam za to jak dbasz o nasze forum :) Mam nadzieję, że chociaż część z Was zostanie, bo ja jestem zielona i jeszcze nie raz będę potrzebowała Waszego doświadczenia :)

My dziś byliśmy na obiedzie u Teściów. Było miło :) najadłam się jak bąk.
    Później pojechaliśmy na Musical :) Był naprawdę super :) Bardzo miły wieczór. Chociaż błogosławiłam tego, kto wymyślił przerwę pomiędzy aktami :)
    Na kolację zrobiliśmy zapiekanki - mniam.
    Mała ma dziś intensywny dzień - cały czas ją czuję. Jak to ona delikatnie - ale lubię ją czuć. Jakoś do mnie nie dociera, że jeszcze jakiś miesiąc i się poznamy.
    Dziś jak czytałam lutówki, to jak sobie myślałam: Jak Dziewczyny zaczną rodzić to ja będę siedzieć jak na szpilkach i wyczekiwać naszego momentu.

iNso87, lkc lubią tę wiadomość

.
  • Macy Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc wszystkim,
    dostalam dzis zdjecia z sesji wiec sie dziele:) jeszcze nie sa w ostatecznej wersji. Polaczylam w kolaze zeby tyle zdjec na raz nie wstawic, ale powinno byc widac. Sesje mialam robiona ponad miesiac temu, to byl 28 tydzien. Wybralam dla was 11 zdjec z 20.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/90afd71726c0.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d674360b8f81.jpg

kehlana_miyu, india, Ksiazka1, Makowe Szczęście, Katia89, lkc, iNso87, Marza89, patuniek86, Ulv15, mamakropka., Ankakaranka87, Butterfly 83, enka90, Reniferra, bbeczka91, 83xxx, mimoza, Kleopatra, Pikcia, Anet85, Sana lubią tę wiadomość

s9cmnt1.png
  • india Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macy ale slicznie wygladasz. Cudowne zdjecia i super pamiatka <3

Dzis od rana bylam w sskole na zaliczeniu, poznien asystowalam mezowi przy montażu rolet u malej w pokoju :) pomalutku jakos to wszystko zaczyna wygladac.
    Na wieczor troche poprasowalam, ale w dalszym ciagu zabrakło sily na spakiwanie torby

Macy lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Katarinka1987 Nowa

Wysłany: 27 stycznia 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i ja właściwie tylko czytam od początku ciąży. Niestety u mnie ciąża przebiega z atrakcjami. Chociaż brzuszek już spory to wolę bóle kręgosłupa niż mdłości i wymioty do 25 Tc.
    Jestem mamą 11 latka a na 30 marca mam termin i będzie drugi synek.
    Dzięki wam i moim niesłabnącym dolegliwosciom wyprawkę mam już kupioną. Czytam i zgapiam od was czego będziemy z maluchem jeszcze potrzebować.
    Pozdrawiam Was serdecznie i melduję że uaktywniam się na MARCOWYCH DZIECIAKACH

Makowe Szczęście, Ksiazka1, iNso87, Ulv15, Butterfly 83, Reniferra, Pikcia, Sana lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczyny za mile slowa. Jak juz sie podjelam to jak mam jak to lece na biezaco ;)

Marysia spokojnie ja tylko usunelam pare osob ktore naprawde dawno nie wchodzily ;) lipiec to juz dawno za nami ;d Ja rozumiem,ze nie kazdy moze wejsc codziennie ;) hehe Fajnie poprostu jak Ktos wogole sie odezwie raz na msc chociaz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 20:54

Ulv15, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Malutka_27 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macy piękne zdjęcia ;-) bardzo ładna pamiątka;-) my mieliśmy wczoraj sesję i musimy poczekać na zdjęcia miesiąc ;-) mam nadzieję że zdążę je obejrzeć przed porodem ;-)
    Miłego wieczoru dziewczyny ;-) u nas dziś dzień lenia, cały dzień w łóżku;-)

Macy lubi tę wiadomość

43ktupjymknd3pkp.png

Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗
‹‹ 685 686 687 688 689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ