X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko ok,niedługo będziemy w domu, no i pierwsze co to spać, bo oboje padnieci.

Patuniek86 daj znać jak będziesz po badaniu.

patuniek86, Izziee, Anet85, lkc, Makowe Szczęście, Kleopatra, Malutka_27, Reniferra, iNso87 lubią tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • mayka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka u nas też jakie s dziadostwo i traktuje pimafucinem, p dziwo Jak nigdy męża tez swędzi... Więc dalam mu krem pimafukort noi tak się leczymy...

Była położna powiedziała że macica się obniżyła od lat razu i wg niej chodz średnio w to wierzę główka wstawiona w kanał. Uczyła oddycha do porodu i kazała kupić herbatę z liści malin i masować piersi, a nawet nabierać szorstkim ręcznikiem.

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dziewczyny dziś wizytujące - kciuki za wizyty &&&

Lwie Serce, super, że się odezwałaś. Dobrze, że masz już Synka przy sobie i możecie się sobą cieszyć :) Wszystkiego dobrego dla Was :)

Butterfly, cieszcie się z Mężem wspólnymi chwilami ;) Ps. Jak się dziś czujesz? Czosnek pomógł?

patuniek, powiedz Poli, żeby się tak nie spieszyła i grzecznie siedziała w brzuszku do marca. A tak serio, to trzymam kciuki za Was, żeby skurcze się wyciszyły i żebyś mogła wyjść do domku i dopiąć wszystko na ostatni guzik, zanim Córeczka się urodzi.

Salsefia, ślicznie wyglądasz :)

Reniferra, ładny wózeczek kupiliście :)

Kleopatra, zdrówka dla Synka.

My też niedawno wróciliśmy od lekarza. Mania ma infekcję wirusową i dodatkowo wychodzą jej na raz wszystkie trójki. Widać, że z nią kiepsko, ale dzielnie się trzyma. Ja przy okazji też byłam u internisty, bo w nocy zaczęło mnie boleć gardło i męczył mnie katar. Mam się leczyć domowymi sposobami a gdyby się pogorszyło - zgłosić się znowu. Mam nadzieję, że odpoczynek i przepisane leki pomogą i szybko pozbędziemy się infekcji :)

Reniferra, Butterfly 83, iNso87 lubią tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• Anet85 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po - wszystko jest dobrze, skurczy nie ma dzieciątko ma tetno ok 145, a wszelkie skurcze napięcia brzucha powodowane są jego ruchem,bo mam niewielki brzuch, poza tym macica się przygotowuje więc lekarz mnie uspokoil. Był ten sam co ostatnio wszystko mi wytłumaczył nie męczył badaniem, oczywiście morfologia mocz w przyszłym tygodniu do powtórzenia i skierowanie do hematologa. Tyle że do prof. Kopeć ciężko się dostać będę dzwonić może zwolni się jakiś termin. Blizne po CC będą też sami oceniać w 38/39 tyg.ciazy, ale dobrze że idę też do innego ginekologa bo lepiej mieć 2 opinie. Ogólnie jestem nadal pozytywnie nastawiona na poród sn. Pedze dzisiaj jeszcze do pracy...
    Patuniek czekam na info.
    Butterfly dobrze,że już jesteście w domu odpoczywajcie teraz

patuniek86, Reniferra, lkc, Izziee, Kleopatra, Malutka_27, Ksiazka1, bbeczka91, Marza89, iNso87, Pikcia lubią tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Katia89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nadrobić Was po nocy to jednak wyzwanie :D

Reniferra, śliczny wózek :)

LwieSerce, super że Julek jest już z Tobą i że szybko dochodzisz do siebie :)

Patuniek, czytałam wszystko z zapartym tchem i już cieszyłam się że jest dobrze a tu piszesz ze znowu skurcze... Daj znać jak po badaniu szyjki.

Ja już po wizycie, wróciłam do domu. Ogólnie jest ok, mała waży około 2 kg, nie wiem czy to trochę nie za mało? Lekarka twierdzi że nie urodzi się duża, że będzie miała jakieś 3 kg. Ciąża wg usg wyszła prawie 2 tygodnie młodsza, leukocyty we krwi coraz bardziej podwyższone więc za dwa tygodnie kolejna wizyta i kolejne pobranie krwi. Przy okazji na następnej wizycie będziemy robić gbs. Czy któraś z Was ma podwyższone leukocyty?
    Na dretwienie rąk kazała brać magnez z potasem, tak też uczynię.
    Mała dalej się nie obróciła, więc pupka siedzi sobie na szyjce ;)
    Dobrze ze niedługo wizyta u lekarza który będzie robił cc, zobaczymy co on na to wszystko powie.

Reniferra, patuniek86, Ksiazka1, iNso87 lubią tę wiadomość

age.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly super, że już jesteście razem w domu :) odpoczywajcie i cieszcie się sobą <3

Patuniek no masz... Czekamy na wieści jak tam szyjka. Trzymam kciuki.

Kleopatra zdrówka dla synka!

Reniferra wózek pierwsza klasa :)

Pikcia zdrówka dla Mani, no i dla Ciebie.

Anet85 czyli dobre wieści :) super.

Katia, moja też z tych drobniejszych :) Julka w tym tygodniu ciąży była podobna wagowo do L i Twojej córeczki, a urodziła się 3550 w 40 tygodniu, także spokojnie :)

Ja puszczałam pranie Julki, a tu zonk - pralka nie odprowadza wody. Wrrrr. Tego mi teraz było trzeba. Nic, mąż wróci i będzie naprawiał. Z lepszych wieści odebrałam przed chwilą zamówienie z Gemini, wszystko z Julą poukładałyśmy w komodzie L :) teraz leżymy, oglądamy bajki i jemy jabłuszka :) dzisiaj ma przyjść jeszcze zamówienie od HubiWorld, a jutro DolceSonno :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 12:11

Anet85, Reniferra, Katia89, Pikcia, patuniek86, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia, w ciąży jest taka fizjologiczna leukocytoza. Ja mam prawie od początku ok 11tys. Ale rzeczywiście jeśli rośnie dużo, to może świadczyć o jakiejś np. infekcji.

Pikcia, szybkiego powrotu do zdrowia!

Pikcia lubi tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra, ostatnio czyli miesiąc temu było około 13tys, teraz już prawie 16! Ale miałam też zrobione crp, tu wszystko w porządku. W moczu wszystko w porządku. Lekarka mówiła że jak na następnej wizycie za 2 tygodnie będzie jeszcze wyżej to chce dać jakieś antybiotyki.

age.png
  • mayka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie macie tętno swoich dzieci?

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayka, moja miała 140 :)

mayka lubi tę wiadomość

age.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mayka wrote:
    Dziewczyny jakie macie tętno swoich dzieci?
    U nas zawsze 144-146-147 max

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie byłam badana, więc nic nie wiem.

Ale jak się dowiedzą, kiedy mam skurcze, to coś czuję, że mnie nie wypuszczą-od momentu pobrania gbs miałam tylko jeden skurcz w trakcie leżenia. Ale każde wstanie z łóżka, to półtorej minuty skurczu. Ne wstaję często, ale siusiać muszę....
    Tylko ze względu na Polę im to powiem, bo inaczej uciekałabym do domu twierdząc, że wszystko ok i leżałabym w domu. Ale nie o mnie przecież chodzi, a właśnie o Poleńkę.

Jeśli faktycznie mnie zatrzymają do porodu, mój ubezpieczyciel się nie wypłaci :-D Od 4 rozpoczętej doby muszą mi wypłacać kasę właśnie za każdą jedną rozpoczętą ;-)
    Więc to tyle z dziwnych "plusów" ;-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek a to Pola Ci robi kawały... może Cię wypuszcza tylko z nakazem leżenia.... ja strasznie puchne w tym tygodniu dobrze ze w poniedziałek idę na ktg to lekarce pokaże jak wyglądam do tego bolą mnie te opuchlizny...

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja miała 145 ostatnio

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mało sympatyczna położna mi powiedziała, że przecież na żadne badania nie idę :-/ Wiedzą o skurczach, ale skoro nie bolą, to czekamy :-/

Miałam właśnie ktg, 2 się zapisały, ale słabe.

Pola na ktg tętno ma w normie: 125-140 normalnie, co jakiś czas dobiega do 170.

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek u mnie tętno Laury wczoraj też takie było. Jak często robią Ci ktg? Szkoda, że jednak nie wzięli Cię na to badanie :/

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Ja dzisiaj byłam na GBS. Wchodzę a tam znajoma że szkoły. Trochę się niezręcznie zrobiło jak wyszło co mam miec,ale na szczęście jakaś inna pani tam była i ona mi pobrała.
    Na poczekalni zaraz jakiś młody chłopak ustąpił mi miejsca. Poszłam do Biedronki, a tam otworzyli nową kasę i jedna babka tak się spieszyła, że mi wózkiem w brzuch przywaliła, a kolejny emeryt się na chama wepchał przede mnie. A podobno młodzież nie wychowana.

Później poszłam wesprzeć kuzynkę, bo poszła do ginekologa i się popłakałam, bo lekarz zobaczył wyniki badania nasienia jej męża i się okazało, że nie mają szans na naturalne poczęcie, a i invitro mają bardzo małe. Kurcze, a ona tak kocha dzieci i tak bardzo chciała być w ciąży...

Dziewczyny w szpitalu, szybkiego powrotu do domku!

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izziee wrote:
    Patuniek u mnie tętno Laury wczoraj też takie było. Jak często robią Ci ktg? Szkoda, że jednak nie wzięli Cię na to badanie :/

Ktg mam 3 razy dziennie, plus kolejne 3 same tętno.

Dostałam drugą dawkę sterydu-chociaż tyle dobrego, że to już koniec.

Ogólnie położna na spokojnie też podchodzi do moich skurczy, lekarze najwyraźniej też-34 tygodnie i 2400 plus sterydy dają im chyba czyste sumienie ;-)

A po waga Poli wskazywałaby-wg nich-na nieco starsze dziecko, bliżej 35 tygodni ;-) Oby ;-)

No i leżę na płasko, cholery można dostać. Od rozkurczowego potwornie boli głowa i jest gorąco. Jedzenie obrzydliwe. Zupa znowu tak słona, że można haftować. Mielone pieczeń z jakimiś dziwnymi niezmielonymi rzeczami w środku.

Koleżanka poszła do barku, podobno mają dobre jedzenie-to mi coś przyniesie jadalnego ;-)

Powietrze suche, wczoraj już myślałam, że mam zapalenie spojówek-takie czerwone, swedzące i łzawiące oko. Mogą mi dać tylko sól fizjologiczną. Ale jakoś przeszło, ma z dzisiaj dowiezie mi krople nawilżające.

Jutro wychodzi koleżanka z łóżka obok. Super babka i trochę mi szkoda ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Laura dzisiaj miałam 154 tętno ale czasami ma 146 a czasami 160 nawet ;)

Na osłodę mam dla Was pączki z piekarnika :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3918d1219800.jpg

Katia89, Sana, Ksiazka1, Izziee, Makowe Szczęście, Butterfly 83, Pikcia, Reniferra, iNso87, Kleopatra, india lubią tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza, smakowicie wyglądają :) robiłaś je z tego przepisu co dziewczyny wcześniej wysyłały? :)

Marza89 lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 745 746 747 748 749 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ