X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek hehehe:D to skoro tak, to moge byc spokojna ;D w kazdym razie mi sie juz tak nie spieszy narazie poki co ;) nie tak jak wczesniej ..

Wlasnie dzwonil kurier, do godziny przywiezie mi w koncu torbe duza do wozka ;d mam nadzieje,ze tym razem bedzie juz okej ;p
    Powodzenia u lekarza z Mloda.

Ksiazka a jak Twoja przesylka ? Juz zrealizowana??:D

Ayleen organizm chyba probuje dobrze odpoczac przed porodem ;D trzymamy kciuki za cc ;D to juz tak niedlugo jeju :D

Buterrfly zastanow sie dobrze czy napewno dobrze robisz. Doptaj najpierw lekarza czy procz ktg cos jeszcze zamierzaja zrobic i wtedy dopiero podejmij decyzje ;)

patuniek86 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, cieszę się że u Was jest dobrze, super wiadomości :)

Reniferra, trzymam kciuki żeby Maja posłuchała mamy i jeszcze troszkę posiedziala w brzuszku :)

Ayleen, za dwa dni Wasze spotkanie, niesamowite :) również chętnie przeczytam relacje z cc no bardzo zaczynam się tym denerwować.

Patuniek, rób jak najmniej, duuuzo odpoczywaj :)

Boziu, Dziewczyny, kiedy to tak szybko zleciało? Pamiętam nasze pierwsze tygodnie na forum, pierwsze tygodnie ciąży, a tu już mamy pierwsze dzielne mamusie i niedługo my wszystkie zobaczymy nasze maluszki! Aż łza kręci się w oku :)

Reniferra, patuniek86 lubią tę wiadomość

age.png
  • mayka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieiwem czy moja położna jest jakaś niedouczona czy co, wszedzie pisza ze 37+0 ro donoszona a ona twiwrdzi ze ten 37 tydz musi caly przelecieć i donoszona to 38+0

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 09:06

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mayka wrote:
    Nieiwem czy moja położna jest jakaś niedouczona czy co, wszedzie pisza ze 37+0 ro donoszona a ona twiwrdzi ze ten 37 tydz musi caly przelecieć i donoszona to 38+0

Mayka-ciąża donoszona, a termin to dwie różne rzeczy. Dziecko urodzone w 37 tc nie jest uznane za wcześniaka. Ale poród w terminie to 40tc +/- 2 tygodnie. Stąd 38tc. Być może bardziej o to chodziło :-)

Ksiazka1, iNso87 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso wrzuć fotę jak odbierzesz torbę. A ja muszę jeszcze poczekać, bo zamówiłam bardzo podobna ale na allegro i realizacja 10dni roboczych. Zamówiłam w końcu gdzie indziej bo tam nie mogłam się zdecydować tyle można wzorów wymyślić. A tak to wybrałam z gotowcow ;) wyślę foto jak przyjdzie.

Katia89 ja też sobie myślę jak to mogła tak szybko minac! Jeszcze trochę i wszystkie będziemy z maluszkami:) ciekawe jak wtedy wątek będzie żył, każda będzie miała mniej czasu na śledzenie czy pisanie, no zobaczymy :)

iNso87, Katia89 lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiazka wiem, mi samej bylo trudno sie zdecydowac. Tym bardziej,ze teraz bralam,zeby podpasowac do koloru wozka,a mam w tej chwili taki piaskowy. Potem spacerowke chce szara,piaskowa albo mietowa. Dlatego wzielam jasna torbe ;)

Mayka ja tez zawsze mowilam,ze 38+0 to wg mnie donoszona bo tak jak Patuniek napisala,zawsze jest +/-2tygodnie termin a nie 3 tygodnie ;)

Ksiazka1 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kazdym badz razie jutro mam donoszona tak jak Reniferra ale wole urodzic po 21 lutym najwczesniej ;)

Reniferra, patuniek86 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe wiecie gdzie zrobił mi się rozstęp? Jeden jedyny póki co, ale w tak niespodziewanym miejscu, że jestem w szoku. Na pośladku, ale nie gdzieś z tyłu, tylko jakby tuż przy kroczu, że schowa się pod majtkami. Przecież tam w ogóle żadnego napięcia nie ma i oczywiście nie myślałam wcześniej, żeby tam się smarować.

patuniek86, Ulv15 lubią tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holter nie założony bo na cały szpital jest ileś tam i wszystkie zajęte. Dziś niby na 100% mają mi założyć i jutro puścić. Jeśli nie założą mi do tej powiedzmy 13 to nie będę tu siedzieć. Wszystko jest ok, tylko chcą niby sprawdzić serce, żeby nie było problemu przy porodzie.

Ale ja myślę, że to tak jak mówi AYLEEN- chodzi o kasę. Ile dni trzeba być żeby oni dostali refundację za mój pobyt?

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, poczekaj może do jutra? Chodzi o serce przecież. Lepiej chyba mieć pewność, że wszystko ok.

Co do refundacji, to zależy od oddziału wszystko. Na internie to są 3 dni u nas.

l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Ayleen Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly u mnie mówią teraz, że trzy doby. Koleżance z łóżka obok powiedzieli to wprost-wszystko z dziećmi w porządku, ktg ma raz dziennie ale musi jeszcze posiedzieć bo kasa. Taki chory system...

Dziewczyny u mnie stres przyjdzie pewnie dopiero przed operacją. Na razie to po prostu się cieszę, że się udało donosić. Ostatni miesiąc to był ogromny stres i niepewność s teraz po prostu odpuściło. Sterydy podane, jestem pod kontrolą ktg, w końcu czuję się bezpiecznie. I już tak bardzo chcę go zobaczyć! :)

No mój organizm serio szykuje się do porodu bo mam tu szalony apetyt, dobrze, że już na wagę nie będę wchodzić. Ciągle bym jadła i piła, na dobę wypijam teraz 5l wody. Jem i śpię jak noworodek ;) Po infekcji zatok został tylko zatkany nos także chyba ciało się regeneruje przed nowym wyzwaniem. Tęsknie tylko za starszakiem, nawet nie chce ze mną rozmawiać przez telefon.

patuniek86, Reniferra, kehlana_miyu, enka90 lubią tę wiadomość

n59y9vvj81dh7gev.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiazka, wątek zmieni tematykę na karmienie, kupy itp :-D Jak często, jak dużo ;-)
    Kapturki, mm itp ;-)
    No i na początek żółtaczka ;-)

Widziałam na lutówkach, jakoś tydzień temu, pewien żal ze strony nierozpakowanych-tematyka się właśnie już zmieniła, a te ciągle czekają. Więc to cenna informacja dla nas-Wątek w pewnym momencie zacznie się mocno zmieniać ;-)

Marza89 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiadłam do śniadania. Ciężko to nazwać siedzeniem, to raczej leżenie pod kątem z głową w górze ;-)
    No i złapał mnie skurcz tego typu, jak przy porodzie-musiałam mocno oddychać, ból potworny, brzuch jak kamień, a najgorzej podbrzusze. Trwało to 3 minuty. Wczoraj wieczorem też miałam właśnie taki skurcz w podobnej pozycji :-( Więc leżę dalej, bo co zrobić :-(
    Ktg w szpitalu robią tylko na lewym boku i na płasko, więc te skurcze takie łagodne. Jakby zrobili właśnie w takiej półleżącej, to by mnie chyba nie wypuścili ;-)
    No spa leci, 3x80, luteina leci 3x2 podjęzykowo (chcieli dowcipnie, ale jak im powiedziałam o moich skutkach ubocznych, to woleli nie ryzykować infekcją przy braku czopa i rozwarciu). No ale leki idą, a te potwory i tak występują :-(

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek czyli musisz jak najwięcej leżeć, jestes tak obstawiona a takie konkretne skurcze masz... Trzymam kciuki żeby były jak najrzadziej skoro już mają się pojawiać.

A co do tematyki wątku to masz rację, niektóre z nas będą miały już dzieci po miesiącu a inne będą czekały na pierwsze objawy porodu. Trzeba to jakoś pogodzić, ale myślę że damy radę :) wątek ogólnie mamy bardzo sympatyczny, nie kojarzę jakiś kłótni czy ostrej wymiany zdań, także będzie dobrze :)

• Katia89 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Książka, myślę że jak będziemy chciały to zawsze znajdziemy te kilka minut na napisanie czegoś na forum. Dla chcącego nic trudnego :)
    Tak jak patuniek tu mówi, tematy się zmienia jak na styczniowkach czy lutowkach, będziemy uczyly się jedna od drugiej, ja mam zamiar korzystać bo zielona jestem i przerażona tym wszystkim,zero doświadczenia :) więc liczę na Was :p

Patuniek, Pola chyba bardo chce mamę zobaczyć :) ale niech siedzi w brzuszku jak najdłużej, niedobre skurcze :p

Ulv15 lubi tę wiadomość

age.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Patuniek,jeszcze zebys z ponad tydzien wytrzymala i bedzie super! Juz mniejszy stres jak skurcze beda. Trzymamy kciuki!

Ksiazka tez nie kojarze,zeby byla jakas afera na naszym watku i mam nadzieje,ze tak juz zotanie ;) Teraz naprawde jest tu bardzo przyjemnie,tym bardziej,ze minelo bardzo duzo czasu od zalozenia i niech tak juz zostanie ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek, jeju :(. Jak Ty na spirometrię pójdziesz? Może da się to przełożyć? Albo ktoś pójdzie z młodą za Ciebie? Bo to nieładne takie skurcze.

l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako jedyny opiekun prawny tylko ja mogę iść na jakiekolwiek zabiegi medyczne, wizyty lekarskie itp. Niestety.
    Przełożyłabym badanie, ale na kiedy? Na po porodzie? Od tych wyników zależy dawkowanie sterydów Młodej. Być może ona już mogłaby brać niższą dawkę, co byłoby naprawdę super sprawą. Czyli czekać conajmniej miesiąc, bo przecież z noworodkiem ciężko iść do przychodni bez powodu...
    Młoda to nadal moje dziecko i muszę jakoś to zorganizować :-(

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Ayleen Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Patuniek można się przestraszyć takiego skurczu. Ale trudno, musisz iść z córką i koniec. Oby udało się to sprawnie załatwić. A poza tym to już duża dziewczyna i możesz na nią liczyć w razie czego :)

n59y9vvj81dh7gev.png
  • Delvila Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję skurczów. Ja chyba ze 2 razy coś tam czułam po przebudzeniu w nocy, ale tylko na chwilkę. A mnie od wczoraj łapie przeziębienie. Na razie tylko gardło i lekkie osłabienie. Mam nadzieję, że nie rozkręci się mocniej. Dzisiaj mąż na targach z pracy cały dzień, to ja się będę wygrzewać.A miałam dzisiaj iść na morfologię, ale wyniki pewnie wyszłyby marnie, więc odkładam - najpóźniej w piątek muszę iść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2019, 11:00

Magdalena Wiktoria 07.03.2019r. :D

Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r.
‹‹ 776 777 778 779 780 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ