X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Smile Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie melduje z oddzialu,wszystko ok.Pobrali juz dzisiaj krew na badania.Zjadlam obiad,kolacje I teraz ogladam tv

patuniek86, Katia89, Sana, iNso87, Kleopatra, patkaaxx90, Butterfly 83, Anet85, Marza89 lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana_miyu, Izzie, narazie podchodzę do tego na spokojnie. Tak jak piszecie, wystarczy że dziecko źle się ułoży i już pomiar inny wychodzi :) na pewno wszystko jest dobrze.

Zapomniałam napisać że podczas usg oglądałam z lekarzem jak mała ssala sobie kciuka, przepiękny widok :D <3

Makowe Szczęście, patuniek86, Sana, Reniferra, iNso87, Kleopatra, Ulv15, kehlana_miyu, Anet85 lubią tę wiadomość

age.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly mam nadzieję, że udało się w końcu dopchać do Lekarza. Znieczulica to dobre słowo....

Katia89 jak cudownie <3

Smile kiedy masz cc?

My po wizycie, musiałam pozbierać myśli. U nas ostatnie usg było było błędem pomiaru :( a tak się cieszyłam, że tak podskoczyła :( Poryczałam się. Musiałam się pozbierać. Cornelka waży 2648g Lekarz powiedział, że w przyszłym tygodniu musimy wywołać poród. I, że w przyszły weekend już będziemy w domu w 3kę.

kehlana_miyu, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

.
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe, popatrz na to z dobrej strony. Za tydzień malutka będzie z Wami. Na pewno szybko wszystko nadrobi. Poza tym tak naprawdę okaże się po porodzie, ile rzeczywiście waży.

Makowe Szczęście, patuniek86, Katia89, Ulv15 lubią tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Madziakk Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe głowa do góry będzie dobrze. Ważne że już jest jakiś plan ustalony. Cornelka będzie malutka ale napewno szybko nadrobi zaległości nie ma się co martwić na zapas. Czy to nie cudowna wiadomość że już w następny weekend będziecie razem? Trzymam kciuki za was kochana!

patuniek86, Katia89, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

zem3i09kgh136z79.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe, wszystko na pewno będzie dobrze :* te pomiary są tak niedokładne i tylko wpedzaja nas w sytuacje stresowe. Już za tydzień będziecie się tulic <3

patuniek86, Makowe Szczęście, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

age.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe-stres jest oczywisty, ale... to "tylko" usg, badanie obarczone dużym ryzykiem błędu. Anet może Ci w tym temacie dużo powiedzieć. Już za tydzień będziesz tulić swoją córeczkę :-) Przygotowywałaś się na to tyle czasu-jesteście już gotowe na spotkanie :-)

Wszystko będzie dobrze :-) A takie Drobiażdżki bltskawicznie nadrabiają po przyjsciu na świat :-)

Katia89, Makowe Szczęście, Anet85 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe może teraz jest błąd a nie ostatnio? Zresztą to nie jest jakaś zła waga 2700. Do 40 tyg miałaby spokojnie 3kg.
    Ja mam od kilku dni wilczy apetyt :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 19:19

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017

Wysłany: 19 lutego 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Makowe może teraz jest błąd a nie ostatnio? Zresztą to nie jest jakaś zła waga 2700. Do 40 tyg miałaby spokojnie 3kg.
    Ja mam od kilku dni wilczy apetyt :(

Nie, bo tylko raz skoczył pomiar na wyższy centyl. A teraz wróciła na swoją linie z wykresu. Czyli 10 centyl.
    Ufam mojemu Lekarzowi jeśli mówi, że trzeba wywołać poród wcześniej to tak zrobimy :) najważniejsze jest dla mnie jej dobro.

.

Wysłany: 19 lutego 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczyny za miłe słowa :) cieszę się, że mam się tym z kim podzielić :) Mam nadzieję, że będzie dobrze :) Musi! :)

Ulv15, patuniek86, Katia89, Butterfly 83, Reniferra, Malutka_27 lubią tę wiadomość

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:
    Dziękuję Dziewczyny za miłe słowa :) cieszę się, że mam się tym z kim podzielić :) Mam nadzieję, że będzie dobrze :) Musi! :)

Po prostu będzie dobrze :-) I już :-)

lkc, Makowe Szczęście, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już ogarnęłam prezent na urodziny męża :-D Ma w kwietniu, ale co ja się będę przycPoli zastanawiać, szukać itp ;-)

Miał być gramofon, ale ile się naczytałam, naszukałam-stwierdziłam, że bez sensu wydawać kilkaset złotych na byle gówno-taka prawda. Lepiej trochę odłożyć i kupić coś sensownego. A na 33 urodziny nie będę wydawać 1000 zł ;-)
    A to byłby kolejny prezent w postaci sprzętu grającego. Na 30 urodziny dostał boomboxa-mieszkaliśmy osobno, a on nie miał nawet radia (słuchał go na telefonie). Na 1 rocznicę ślubu dostał już mini wieżę, bo mu się marzyła-a w końcu mieszkaliśmy już razem, to się przyda obojgu, nie? ;-)
    No i teraz znowu gramofon? Nieeeee. Nawet ja mam dość :-D

Rowerzysta, uwielbia zdrowie żarcie i ogolnie zdrowy tryb życia :-)
    Więc kupiłam mu super-hiper wypasioną butelkę z filtrem opracowanym przez nasa :-D Jakiś gościu podobno korzystał z niej w Etiopii i nic nie złapał, filtr wyłapuje podobno wszystkie świństwa-bakterie, wirusy itp...
    Zobaczymy ;-) Ale plastiku będzie mniej :-)

I jakoś tak mi swobodniej z myślą, że mąż ogarnięty, Młoda ogarnięta (tylko zapłacić ale to część w marcu, część w maju) :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 20:31

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)

Anet, gratulacje :) Wszystkiego dobrego dla Was.

kehlana, super, że Synek ładnie śpi w swoim pokoju. My zaczęliśmy przenosić Marysię do jej łóżeczka i jak na razie się sprawdza. Mam nadzieję, że niedługo nie trzeba jej będzie przenosić, bo "dorośnie" do zasypiania u siebie ;)

Ayleen, cudownie się czyta wieści od Was :)

Ksiazka, kciuki zaciśnięte &&& Na pewno wszystko będzie dobrze.

Smile, już niedługo będziesz tulić swoje Dzieciątko. Już wiadomo, kiedy będziesz miała CC?

Reniferra, zdrówka. Oby szybko przeszło.

Butterfly, jak sytuacja u Ciebie? Już po wizycie?

Ja dopiero dziś nadrobiłam forum, bo mąż miał do wczoraj urlop. Korzystaliśmy więc z pięknej pogody i wspólnie spędzaliśmy czas. No i u nas ferie, więc starsza córka przez weekend była u moich rodziców, a wczoraj ją zawieźliśmy do prababci ;)

kehlana_miyu, Anet85, Reniferra, Ksiazka1 lubią tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• Alisssa Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe, bedzie dobrze, pewnie błąd pomiaru i tyle.

Ja dzis slabo, malo, ze kregoslup siada to jeszcze strasznie w szyjce kluje i brzuch sie stawia. Wyskoczylam na godzinke do sklepu i umieralam. Ja niewiem jak ja moglam pracowac do tamtego tygodnia... Wrocilam i musialam sie polozyc, bo nie wyrabiam.
    To se ponarzekalam...

l22ne6ydwpsordge.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikcia,ciecie bede miala jutro. Wieczorkuem moze Wam dam znac co I jak.Nie lubie pisac z telefonu...trzymajcie kciuki! Rany...to juz jutro aaa

Makowe Szczęście, Alisssa, patuniek86, kehlana_miyu, iNso87, Butterfly 83, Kleopatra, patkaaxx90, Anet85, Katia89, lkc, Marza89, Sana, bbeczka91 lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile-aaaaaa <3

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście, polubiłam za szybkie spotkanie z Cornelką, choć oczywiście przykro mi, że w tak stresujacych okolicznościach :( Ale dołączam do chóru, będzie dobrze! Mój Adaś, urodzony w terminie, miał tylko trochę ponad 3kg, a w ciągu 2 miesięcy podwoiła swoją wagę :) Jak miał pół roku wyglądał jak księżyc w pełni i jego faldki miały faldki :D A to wszystko tylko na moim mleku ;) Więc zobaczysz, ani się obejrzysz a będziesz się zastanawiała jakim cudem Cornelka tak szybko urosła!

Makowe Szczęście, patuniek86, Butterfly 83, Katia89 lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015

Wysłany: 19 lutego 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu moja Teściowa mówiła mi, że u nich w rodzinie wszystkie dzieciaczki są takie malutkie, i żebym się nie martwiła. Chociaż wolałabym żeby poród zaczął się w domu, żebym mogła wziąć prysznic, pobyć z Mężem i pojechać na akcję. Może Mała trochę pomoże i się tak uda :)

.
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ledwo żyje. Dziewczyny, chce już urodzić. Jest mi cholernie źle, fizycznie i psychicznie! U laryngologa...hmmm niewiele na tę chwilę. Jutro na 14 mam iść na wymaz i czekać później na wynik. Czyli dalej z bolacym gardłem się bujam,bez żadnych leków. Na tyle że nie mogę jeść i pić, czy przełykać ślinę.
    Jestem padnięta i mam ochotę po prostu usiąść i się rozplakac!
    Przepraszam za smęty,ale jest mi na prawdę dziś ciężko :-(

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *

Wysłany: 19 lutego 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly 83 wrote:
    Ja ledwo żyje. Dziewczyny, chce już urodzić. Jest mi cholernie źle, fizycznie i psychicznie! U laryngologa...hmmm niewiele na tę chwilę. Jutro na 14 mam iść na wymaz i czekać później na wynik. Czyli dalej z bolacym gardłem się bujam,bez żadnych leków. Na tyle że nie mogę jeść i pić, czy przełykać ślinę.
    Jestem padnięta i mam ochotę po prostu usiąść i się rozplakac!
    Przepraszam za smęty,ale jest mi na prawdę dziś ciężko :-(

Jejku tulę mocno :( oby przeszło szybko to choróbsko

.
‹‹ 809 810 811 812 813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ