MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny ❤️
Ayleen jak super, że juz w domku i jeszcze tak pięknie karmisz
Smile i Mka trzymam kciuki! Wszystko będzie dobrze! ❤️
Dziewczyny powodzenia na wizytach, samych dobrych wieści życzę!
Miłego dnia ❤️ -
Ksiazka, Smile to trzymam za Was kciuki. Obie juz macie dobry termin do porodow takze ten
Ja na chwile usiadlam. W sumie to niedawno weszla do domu. Od rana to badania, to herbatka u rodzicow, potem hipermarket, i jeszcze wysiadajac pod blokiem akurat szla Sasiadka z wozkiem na spacer. To postalam jeszcze godzine. Taka ma fajna ta Malutka:D taka grubaska!:d i te rzesy i wloski takie czarne u mnie jasne blondynki w domu to takie ciemne dzieci mnie zachwycaja hahaha
Czekam na Laure,zjemy obiad i jedziemy do Tesciowej posiedziec. Dawno nie bylismy przez te chroby. Ja ledwo chodze no ale juz sie przejade..Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 13:17
-
Witam 38+0 A ja jeszcze taka nie gotowa się czuję.
I jeszcze to czekanie czy już Czy jeszcze hahapatuniek86, bbeczka91, Reniferra, Kleopatra, Sana, iNso87 lubią tę wiadomość
Olaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
Jadę na 17 do laryngologa, ledwo mogę mówić i przełykać, mam po prostu dość!
Mka odezwij się bo długo nie mamy wieści od Ciebie, martwi to trochę. No chyba że się przytulacie, to wybaczamy
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Butterfly, przykro mi, że aż tak się męczysz. Dobrze, że do tego laryngologa jedziesz.
Mnie niestety chyba też zaczyna łapać. Suchy kaszel taki jak u męża. Mam nadzieję, że nie rozłożę się jak on. Niech już będzie lato!Butterfly 83 lubi tę wiadomość
-
Dzięki Patuniek86 Reniferra :-*
Najgorsze jest to że tak walczyłam z tą infekcja A i tak mnie pokonała.
Najpierw domowe sposoby czosnek,inhalacje i środki z apteki dozwolone dla ciężarnych. Później w szpitalu konsultacja laryngologiczna i antybiotyk. Nie pomógł. Później Kolejny antybiotyk no i też dupa. Idę więc znowu do laryngologa ,bo nie liczę, że na to wszystko pomoże mi lekarz rodzinny.
Ale męczy mnie strasznie,3 tydzień walki z tym gownem! Masakra.
Norbi- 16.08.2003
Cześć dziewczyny!
Ayleen, Anet gratulacje! Bardzo się cieszę, że u Was wszystko dobrze i jesteście już z maleństwami.
Wybaczcie, że nie odniosę się do reszty postów, ale nie miałam za dużo czasu żeby Was śledzić.
My z Laurką wyszłyśmy ze szpitala w niedzielę, bo niestety pokazała się żółtaczka i mała była naświetlana przez kilka godzin, a potem jeszcze kilka dni obserwacji w szpitalu. Teraz już jest wszystko w porządku i przy wyjściu mała miała już 2530g Udało mi się rozbujać laktację więc karmię tylko swoim mlekiem
Postaram się Was nadrobić, albo chociaż regularnie zaglądaćButterfly 83, patuniek86, Katia89, Macy, Ankakaranka87, Kleopatra, Reniferra, kehlana_miyu, Pikcia, Sana, iNso87, lkc, bbeczka91, Salsefia, Parsleyek, Anet85, Marza89 lubią tę wiadomość
Laura
-
Porażka dziewczyny! Jestem w prywatnym gabinecie u laryngologa,bodajże 6 w kolejce. Nikt oczywiście nie widzi baby w zaawansowanej ciąży. Znieczulica. No ale cóż... Jeszcze Zosia świruje pawiana I czuje ją,jakby za chwilę miała mi wypaść. Nie mówiąc o tym jak napiera mi na pęcherz. Raaaatunku!
Norbi- 16.08.2003
Butterfly, współczuję Ci ze tak meczysz się z tą infekcja. Oby laryngolog w końcu coś na to zaradzil, daj znać po wizycie :*
Reniferra, dużo zdrówka! Oby Cię nie rozłożyło :*
Izzie, cieszę się że wszystko u Was dobrze
Ja wróciłam z wizyty. Jutro dostanę potwierdzenie daty cc, ale prawdopodobnie będzie 11 marca czyli równe 20 dni aż nie wierzę, strasznie zaczęłam się denerwować... Nie wierzę że to już tak blisko! Poza tym za tydzień muszę znowu odwiedzić doktorka, głowa ma wymiary odpowiadające 36 tc a kość udowa niecały 34 tc, jest rozbieżność która akurat mieści się w normie 2 tygodni ale nie chciał mi nic powiedzieć albo denerwować...zobaczymy jaka rozbieżność będzie za tydzień. Łożysko pomału zaczyna się starzec ale jeszcze jest ok, ilość wód jak na ten czas ciąży jest spora więc ok. Ogólnie jest dobrze
Aha, i mała odwróciła się główka w dół, mała akrobatka nawet nie wiem kiedy to zrobiła, tydzień temu było odwrotnie :pWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2019, 17:19
patuniek86, Butterfly 83, Reniferra, Izziee, Makowe Szczęście, Sana, iNso87, Marza89 lubią tę wiadomość
-
Katia89 wrote:Butterfly, współczuję Ci ze tak meczysz się z tą infekcja. Oby laryngolog w końcu coś na to zaradzil, daj znać po wizycie :*
Reniferra, dużo zdrówka! Oby Cię nie rozłożyło :*
Izzie, cieszę się że wszystko u Was dobrze
Ja wróciłam z wizyty. Jutro dostanę potwierdzenie daty cc, ale prawdopodobnie będzie 11 marca czyli równe 20 dni aż nie wierzę, strasznie zaczęłam się denerwować... Nie wierzę że to już tak blisko! Poza tym za tydzień muszę znowu odwiedzić doktorka, głowa ma wymiary odpowiadające 36 tc a kość udowa niecały 34 tc, jest rozbieżność która akurat mieści się w normie 2 tygodni ale nie chciał mi nic powiedzieć albo denerwować...zobaczymy jaka rozbieżność będzie za tydzień. Łożysko pomału zaczyna się starzec ale jeszcze jest ok, ilość wód jak na ten czas ciąży jest spora więc ok. Ogólnie jest dobrze
Aha, i mała odwróciła się główka w dół, mała akrobatka nawet nie wiem kiedy to zrobiła, tydzień temu było odwrotnie :p
Katia nic się nie stresuj tymi pomiarami. Zobacz jak było u innych dziewczyn, nawet były hipotrofie (u Anet), które okazały się jedynie błędem. Także nie stresujemy siępatuniek86 lubi tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Katia, u mnie w poniedziałek mały był źle ułożony, lekarka od razu mówiła, że trudno jej zrobić dokładny pomiar i jak tylko trochę się przekręcił w trakcie badania, to zmierzyła brzuszek drugi raz i wyszedł ponad tydzień różnicy! A tak naprawdę to były milimetry. Więc te pomiary naprawdę łatwo mogą wprowadzać w błąd.
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Ulv korzystałam i nadal korzystam z laktatora. Na początku nie miałam innego wyjścia bo 1 dobę Laurka była w inkubatorze, a ja nie miałam ani kropli mleka. Teraz jeszcze korzystam bo zależy mi żeby mała szybko przybierała na wadze, ale zawsze daję pierś i potem butlę z moim mlekiem, albo samą pierś.
Butterfly no kiepskie zachowanie ludzi u tego laryngologa
Katia, tak jak już dziewczyny napisały, nie stresuj się pomiarami. Naprawdę łatwo się pomylić, jednak ustawienie dziecka ma duże znaczenie. Zresztą mamaginekolog kiedyś pisała, że nie powinno się oceniać wymiarów po tc bo każde dziecko jest inne i jedno będzie miało dłuższe nóżki, a drugie główkę.Ulv15 lubi tę wiadomość
Laura