MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Butterfly, ja też ostatnio rzadziej czuję ruchy. Nawet dzisiaj w nocy czekałam godzinę i nic. Jak ją trochę pobudziłam to tam coś pokopała. Za to czasem jak zacznie się przeciągać to chce się płakać z bólu. Pod koniec tak właśnie podobno może być. Jestem spokojna, bo ktg miałam w niedzielę i wszystko ok.
patuniek86, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
-
Moja tak często się rusza i tak mocno kopie, że w sumie w nocy, kiedy śpi zastanawiam się, czy wszystko ok Nawet, jeśli kopała pół godziny wcześniej
Ale u mnie wystarczy zmienić bok i natychmiast zaczyna wierzgać, jak młody źrebak na wybiegu Oj, nie lubi dziewczyna zmiany boku z lewego na prawy Wtedy w pełni czuję jej przyszły charakterReniferra, Ulv15 lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
patuniek86 wrote:Makowe, nawet lepiej -donoszona będzie w poniedziałek wg cyklu i usg, a równo za tydzień wg om Donoszona, czyli dziecko nie urodzone, jako wcześniak, to pełne 37 tygodni
No i dostałam właśnie decyzję ws ubezpieczenia za pobyt w szpitalu 600 zł piechotą nie chodzi
No tak, niby tak ale wiadomo że mówi się o 38-42 obyś urodziła w terminie! Trzymam mocno kciuki i żeby te skurcze dały Ci spokój. -
patuniek86 wrote:Ja zamówiłam na mamaville firmy fun2bemum. Przy czym te dwukolorowe są z dwóch warstw materiału, więc trochę cieplejsze... Ale pulp jakoś mnie nie przekonało-mam wrażenie, że taki skrawek materiału sama mogłabym sobie uszyć
Patuniek, znalazłam i zakochałam się w tym szalu, a jest niedostepny Buuu! I w dodatku przez Ciebie znalazłam na mamaville 2 tuniki i 1 sukienkę do karmienia i teraz się zastanawiam, czy są warte bankructwa przed końcem miesiąca
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
kehlana_miyu wrote:Patuniek, znalazłam i zakochałam się w tym szalu, a jest niedostepny Buuu! I w dodatku przez Ciebie znalazłam na mamaville 2 tuniki i 1 sukienkę do karmienia i teraz się zastanawiam, czy są warte bankructwa przed końcem miesiąca
Znowu podbijam niechcący sprzedaż jakiemuś sklepowi?
Ja kupiłam ten:
https://mamaville.pl/szal-komin-chusta-do-karmienia-piersia-4013.html
Kolor zielony jest intensywniejszy i ciut ciemniejszy. Może to kwestia ustawień kolorów na telefonie, może to kwestia grantowego koloru pod spodem-ale i tak ten komin jest śliczny i miękkiPola Róża
-
Nie chce mi się wierzyć, że wchodzę w 39 tydzień :o. To wszystko takie nierealne się wydaje. Za chwilę Maja będzie po drugiej stronie macicy, będzie spała w łóżeczku, a jej stopy nie będą uderzać w moje żebra tylko w rożek lub kocyk. Jak to wszystko jest możliwe?!
Makowe Szczęście, patuniek86, kehlana_miyu, lkc, Butterfly 83, Kleopatra, Bluberry, Katia89, Sana, Ulv15 lubią tę wiadomość
-
patkaaxx90 wrote:Butterfly A sproboj coś słodkiego zjeść lub się napić.. albo połóż na plecach lub lewym boku..
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
kehlana_miyu wrote:A to jest zielony czy bardziej miętowy? Bo we mnie niestety miętowy wywołuje z jakiegoś powodu agresję
Zapewne jakoś pod kolor miętowy można to podciągnąć Dla mnie mięta jest bledsza, ale... Jak masz być przez to agresywna, to nie przeze mnie
Ty pewnie wolisz ten oliwkowo-granatowy Może wyślij im pytanie, jest tam taka opcja I może np za tydzień szale będą znowu dostępne
U mnie ten kolor wygląda tak (zdjęcie z łóżka, w końcu dużo leżę )
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c7906714a620.jpg
I porównanie kolorów w jednym miejscu:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe7b41bb1933.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 09:21
kehlana_miyu lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
nick nieaktualnyJa ze szpitala, wszystko ok, czekam na badania, może się czegoś dowiem. Ale czop mi odchodzi a rozwarcie tylko 2cm. A od tego leżenia tutaj praktycznie w ogóle skurczy nie mam.
kehlana_miyu, Makowe Szczęście, Kleopatra, Butterfly 83, Salsefia, Marza89, teverde, bbeczka91, iNso87, Sana, Ulv15 lubią tę wiadomość
-
Ksiazka1 wrote:Ja ze szpitala, wszystko ok, czekam na badania, może się czegoś dowiem. Ale czop mi odchodzi a rozwarcie tylko 2cm. A od tego leżenia tutaj praktycznie w ogóle skurczy nie mam.
Książka, a wolno Ci chodzić itp? Schody i te sprawy? Pod prysznicem sutki idą w ruch?
Trzymam kciuki, żeby jednak coś się zaczęło...Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
patuniek86 wrote:Zapewne jakoś pod kolor miętowy można to podciągnąć Dla mnie mięta jest bledsza, ale... Jak masz być przez to agresywna, to nie przeze mnie
Ty pewnie wolisz ten oliwkowo-granatowy Może wyślij im pytanie, jest tam taka opcja I może np za tydzień szale będą znowu dostępne
Fakt, granatowy to bardziej moja bajka - ten działa na mnie uspokajająco Wyślę zapytanie albo będę co jakiś czas sprawdzać, czy się pojawią inne kolory, w końcu to nie taki pilny zakup Dzięki za zdjęcia!
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Kehlana, nie ma za co
Ja w czerwcu idę na ślub i wesele (przy czym ja się z Polą wyrwę wcześniej, mąż zostanie dłużej-to jego przyjaciele), ale też będę musiała coś kupić, co wygląda dobrze Na razie patrzę na sukienki, ale te do karmienia mają praktycznie same długie rękawy Są śliczne i kupiłabym ich tyle, że do szafy musiałabym je wciskać chyba na siłę Ale długi rękaw 22 czerwca
I będę szukać albo z krótkim rękawem, albo jakiejś wypasionej spódnicy i ładnej bluzki Spódnica chociaż bardziej uniwersalna, niż kieckaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 09:30
Pola Róża
-
Dzień dobry
Powodzenia Dziewczyny na dzisiejszych wizytach &&&
patuniek, współczuję nocki i tych skurczy. Ależ one Cię wymęczą
Butterfly, a jak Twój wymaz? Kiedy będziesz miała wyniki?
iNso, my już się rozliczyliśmy, mimo że żadne z nas nie dostało jeszcze PIT-a. Zrobiliśmy to na portalu http://epit.podatki.gov.pl/, oni tam mają wszystkie dane. Mąż co prawda wczoraj mówił, że mogą być jakieś błędy, ale to zawsze można złożyć korektę
Camilla, super, że już w domku jesteś
patkaa, ja biorę i nadal będę brała "ciążowe" witaminy. Mam zamiar kp, a na opakowaniu jest napisane, że zalecane są w ciąży i do końca karmienia piersią
Fajne te chusty/szale. Ja raczej nie kupię, przy karmieniu zakrywałam się pieluszką muślinową albo takim większym otulaczem i to wystarczało. A do Lidla się wybiorę, szczególnie ten sweterek mi wpadł w oko
Miłego dnia
iNso87 lubi tę wiadomość
-
Patuniek, ja mam wesele szwagra 1 czerwca, więc też będę polować na wyjściową sukienkę do karmienia. Ale myślę, że takie bardziej na lato pojawią się w sklepach dopiero wiosną. To będziemy wspólnie wypatrywać
Na razie zamówiłam te dwie tuniki i sukienkę z długim rękawem, a co! Jeżeli mi się spodobają na żywo i będą pasować, to są na tyle uniwersalne, że wiem, że spokojnie ponoszę nawet po zakończeniu karmienia. A przynajmniej będę się lepiej czuła w połogu jak będę mogła założyć nowego ciuchapatuniek86 lubi tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
nick nieaktualnypatuniek86 wrote:Książka, a wolno Ci chodzić itp? Schody i te sprawy? Pod prysznicem sutki idą w ruch?
Trzymam kciuki, żeby jednak coś się zaczęło...