MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ksiazka1 wrote:Bardzo fajne te chusty do karmienia
Patuniek czy Ty jesteś handlowcem? :p
Daleko mi do handlowca, chociaż w życiu zajmowałam się tyloma rzeczami, że śmiało mogę powiedzieć "ja jestem kobieta pracującą! Żadnej pracy się nie boję!"Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Ksiazka1 wrote:Dzięki kehlana_miyu. Niby wiem że już mogę rodzić ale jakoś dziwnie mi z tą myślą że to już. Głupia ja, bo przecież zostało mi tylko 11dni do terminu z OM...
Książka, jeśli dziecko nie jest gotowe, a Ty w pełni zdrowa (szyjka w normie itp), to nawet najostrzejszy seks na schodach nie pomoże Ale przynajmniej wiesz, że coś robisz
Ale jeśli lepiej się czujesz czekając, to w ogóle nie ma się nad czym zastanawiać Po prostu my poczekamy razem z WamiKsiazka1 lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
Powiem Wam, że dzisiaj przychodzą ostatnie paczki kurierem Koniec stresu, że coś zamawiam, a nie będzie komu odebrać przesyłki
Biustonosze z rafijka zamówiłam już do paczkomatu, mąż odbierze
Dzisiaj przychodzą:
Prezent dla męża z NASA
Odkurzacz do samochodu (nakruszone z tyłu przez Młodą, a za sprzątanie na myjni zapłaciłabym tyle samo-to chociaż odkurzacz będę mieć )
Maszynka do makaronu. Zamówiona w sobotę, realizacja 24 godziny zadzwoniłam do nich wczoraj o 16, bo na maila nie odpisali. Więc udało im się wreszcie wysłać Następne pierogi idą przez wałkowarkę
A teraz chyba pójdę spać-noc ciężka, a nie śpię w sumie od 6.30Marza89 lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
Dzień dobry!
Patuniek, zmobilizowałaś mnie do zajęcia się ubezpieczeniem. Muszę tylko do pracy zadzwonić po numery polis i też się tym dzisiaj zajmę. Wczoraj wysłałam pit-a tej strony rządowej, mega wygodne. Julka też rejestrowałam w urzędzie przez ePUAP.
U nas od rana cycoza totalna. Cały czas mamy mm w użyciu, ale schodzę z dnia na dzień z ilości. No i wypija jednorazowo 40 ml, gdzie wg tabelek powinien 90, ale nie chcę mu rozepchać żołądka tym. Do tego pierś na żądanie. Położna zostawiła nam wagę i ważymy go co 2 dni. Dzisiaj zobaczymy jak przybrał, dotychczas idzie nam dobrze. Mocno wierzę, że uda się calkiem butelkę i mm odrzucić. Cieszę się, że on cały czas pierś akceptuje, bo córka jak poczuła smoczek to już cycka nie chciała. A on to taki pieszczoch jest, lubi być po prostu blisko. Dzisiaj sobie robimy taki dzień przy piersi, nic nie musimy załatwić, może na krótki spacer wyjdziemy, chociaż pogoda taka sobie.
Muszę popatrzeć na te szale do karmienia. Wczoraj odwiedziła nas moja babcia z moim tatą. I jakoś bardzo krępowałam się przy nich kp, zasłaniałam się pieluszką, babcia komentowała, że go uduszę... ;] a że sama ich przyjmowałam, to nie bylo opcji wyjścia do innego pokoju.
patuniek86, Butterfly 83, Pikcia, kehlana_miyu, Marza89, Kleopatra, Reniferra, iNso87, Katia89 lubią tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Ikc, zamówiłam taką:
https://allegro.pl/oferta/maszynka-2-w-1-do-makaronu-kinghoff-kh-3114-7613672527
Niezbyt droga (są i po kilkaset zł), a w razie czego i makaron się zrobi Widziałam też same wałkowarki, są oczywiście tańsze
Oczywiście dam znać, jak pierwszy raz użyję Ale mam jakieś 160 pierogów w zamrażalniku, więc trochę to może potrwać
Lwie, jeśli kaemisz piersią, to faktycznie z mm spokojnie możesz schodzić I fajnie, że możecie się swobodnie tulić
A jeśli chodzi o szal-też kupiłam to z myślą o tym, że dzięki niemu nie będę musiała nigdzie wychodzić, tylko mogę dalej normalnie siedzieć z ludźmi Pilnowanie pieluchy, żeby niczego nie odsłoniła itp-już wolę w spokoju trzymać dzieckolkc lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
LWIE zmiękły mi wszystkie mięśnie jak napisałaś że Julek to taki pieszczoch i ze lubi bliskość-synek mamusi
PIKCIA, mój wymaz dopiero po min 48h. Więc wcześniej jak jutro po południu nie ma szansy. Najgorsze jest to, że nic mi nie pomaga złagodzić bólu przy próbach przełykania.
Byłam w Lidlu dziewczyny, kupiłam dwa sweterki :szary i ten ala róż. I jedną tunike,te szara. Podoba mi się ona, wygląda też na dość dobrze wykonana i całkiem gatunkowo ok. Materiał wygląda na lepszy aniżeli tych swetrów. Ogólnie nie ma tragedii.
EDIT: powiem Wam dziewczyny ,że wczoraj zaszłam do przyjaciółki-pracuje w sklepie odziezowym- I po prostu tęsknię za tym by się ubrać normalnie, jak człowiek A nie wieloryb! Marzy mi się ubrać jak kobieta,tak po prostu. Coś w normalnym rozmiarze...wsunac buty na stopy ,które wejdą na mnie bez problemu i gimnastyki zeby się wgl do tego zabrać...Ehhh... obym po porodzie szybko schudła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 10:34
Marza89, patuniek86, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Właśnie Patuniek, o to chodzi by bez krępacji swobodnie karmić, a nie obracać się plecami do gości Dla mnie kp to trochę nowość, z córką wychodziłam do innego pokoju podłączyć się do laktatora.
Butterfly, o tak, synek mamusi. Zdecydowanie. Kornelka taka nie była i powiem szczerze że brakowało mi tego trochę. Córcia moja mocno zbliżyła się do męża, co mnie bardzo cieszy. Mąż znalazł w sobie mnóstwo cierpliwości, której wcześniej chyba mu brakowało. Oboje mocno staramy się, żeby ona nie poczuła się w żadnym stopniu odrzucona. Myślę, że póki co dajemy radę.lkc, kehlana_miyu, Butterfly 83, patuniek86, Bluberry, Makowe Szczęście, Katia89, Marza89 lubią tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
nick nieaktualnyMasz rację Patuniek, dzięki
Jestem po badaniach, 4cm rozwarcia, mam rozkrecac na maksa :p idę chodzićKleopatra, kehlana_miyu, lkc, Reniferra, Butterfly 83, patuniek86, Parsleyek, Salsefia, iNso87, Bluberry, Makowe Szczęście, Katia89, Marza89, Sana, enka90, mimoza lubią tę wiadomość
-
Hejka pol nocy nie spałam. Nadrabialam odc chirurgów
Tola nadal nic lepiej zielone floty i kaszel i maruda.
Do TP z om zostało 5 dni a do TP z usg 12 dni.
lkc lubi tę wiadomość
Olaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
enka90 wrote:Ja się trochę nie odzywałam bo właśnie załatwiamy mieszkanie. Podpisaliśmy już umowę przedwstępną i złożyliśmy wnioski kredytowe (trudno, przynajmniej będziemy spłacać nasze a nie płacić za wynajem). Strasznie dużo nerwów mnie to kosztuje. Jesteśmy też w trakcie przeprowadzki. Wszystko się nawarstwiło.
enka90 lubi tę wiadomość
-
Książka powodzenia! Oby sprawnie poszło i może już dziś