X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry-chociaż może nie dzisiaj ;-)

Ciężka noc :-(

Oczywiście zaczęło się od potwornego skurczu przed snem-4,5 minuty (!) O.o
    Po nim ledwo wstałam do toalety, w ogóle ruszyć się nie mogłam :-(

Potem nawet kiedy leżałam na boku, skurcze łapały-nieregularne straszaki, ale... Bolały aż pachwiny i krzyż :-/

No i siku co godzinę-ludzieeeee, no ile można...

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak Ty Inso myślę co u tych szpitalnych dziewczyn. No i Mka nadal się nie odezwała...?

No i jak tam u naszych świeżo upieczonych mamuś? Jak dzieciątka? I jak idzie z kp? Chętnie się dowiem jak z laktacja? Czy sama się rozkręca czy jak to robicie? Bo ja syna to prawie wcale nie karmiłam, a dziś śniło mi się, że nie umiałam nawet przystawiac :-P

Uuu Patuniek86 współczuję nocy. Ja poza tym że mam problem z przelykaniem przez to gardło i kaszlem, to śpię jak dziecko. Przykro mi,że tak Ci dokuczajate skurcze.

Inso ja planuje kupić z 2-3 bluzki do karmienia zeby mieć na wyjście gdzieś,czy nawet na lot do domu,albo na wyjazd do męża rodziny. Jakoś nie czulabym się komfortowo jakbym miała wywalić tak cycka ,do tego kombinując jak go wyjąć na wierzch haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 07:07

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Camilla1983 Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2019, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny.Ja wczoraj wyszłam ze szpitala i leżę w domu. Skurcze na razie ustały ale nie dziwię się po takich dawkach magnezu to teraz obawiam się, że w ogóle naturalnie nie urodze. Tym bardziej, że szyjka pomimo rozwarcia zrobiła się super twarda.
    Wczoraj zrobiłam pranie szpitalnych rzeczy,a dziś poprasuje, żeby torbę znów spakować. I dom ogarnąć muszę bo pomimo, iż chłopcy sprzatali i nawet podłogi myli to jednak trochę rzeczy się nazbierało takich, które tylko kobiety widzą.

Ulv15 lubi tę wiadomość

Camilla1983
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :-)

Butterfly, Lidl ma tanie rzeczy, więc też może wyślę męża po jedną tunikę-bo nie mam nic :-D Ale wystarczy zwykła rozpinana bluzka i też będzie dobrze :-) Bo ceny ubrań dedykowanych do karmienia powalają :-(
    Ja kupiłam sobie jeszcze szal do karmienia-więc już w ogóle się nie martwię wywalaniem zawartości stanika na wierzch ;-)

A'propos stanika-może pamiętacie esotiq-na moje mikro cycki i tak był za mały. Znalazłam stronę rafijka, ceny ok, a przynajmniej to nie są te babcine miękkie worki ;-) I rozmiary 65/70 H :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 07:18

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Dziewczyny, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :-)

Butterfly, Lidl ma tanie rzeczy, więc też może wyślę męża po jedną tunikę-bo nie mam nic :-D Ale wystarczy zwykła rozpinana bluzka i też będzie dobrze :-) Bo ceny ubrań dedykowanych do karmienia powalają :-(
    Ja kupiłam sobie jeszcze szal do karmienia-więc już w ogóle się nie martwię wywalaniem zawartości stanika na wierzch ;-)

A'propos stanika-może pamiętacie esotiq-na moje mikro cycki i tak był za mały. Znalazłam stronę rafijka, ceny ok, a przynajmniej to nie są te babcine miękkie worki ;-) I rozmiary 65/70 H :-)

Ja Patuniek86 nie wiedzieć czemu ,ale jakoś mam taki opór co do karmienia przed jego rodziną. I nie chodzi tylko o płeć brzydką. Poza tym te babska się czują jakby były najlepszymi matkami na świecie, znajacymi się zupełnie na wszystkim. A tak na prawdę znają się na niczym. Wrrr...

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, no jestem w stanie to sobie wyobrazić :-( Dlatego są szale i chusty do karmienia-zupełnie nie widać dziecka, a już na pewno cycka ;-) Chusta to chyba lepszy pomysł na upały, ale strasznie mi się nie podobały ;-) Ale taki szal/komin już tak :-) Mam granotowo-zielony i już schnie na suszarce :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry patent na ciepłą pogodę albo do domu to też t-shirt i koszulka na ramiączkach. Jedno podwijasz do góry, drugie ściągasz trochę na dół i tylko brodawka wystaje, a ją zakrywasz dzieckiem ;)

patuniek86, Butterfly 83, Makowe Szczęście, klamka lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek, współczuję nocy :( Mam nadzieję, że przynajmniej po tym męczeniu się teraz sam poród będziesz miała błyskawiczny i łatwy. U mojej przyjaciółki tak było, straszaki przez 3 czy 4 tygodnie, ale sam poród 1,5h.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Butterfly, no jestem w stanie to sobie wyobrazić :-( Dlatego są szale i chusty do karmienia-zupełnie nie widać dziecka, a już na pewno cycka ;-) Chusta to chyba lepszy pomysł na upały, ale strasznie mi się nie podobały ;-) Ale taki szal/komin już tak :-) Mam granotowo-zielony i już schnie na suszarce :-)

No właśnie przeglądałam dziś na allegro te szale, bo chusty to wyglądają mi jak fartuchy kuchenne :-P
    Także pewnie domowie jakiś żeby mieć zawsze w torebce. :-)

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam taką nadzieję :-D

Z Młodą w ogóle nie miałam problemów-niby raz kilka dni przed porodem (już w terminie) coś mnie tam łapało, więc byłam na ip. Przy kontroli ktg już były normalne skurcze ;-)

Ale przy Młodej miałam inny problem-już przy porodzie. Szyjka. W ogóle nie chciała się skracać i rozwarcie też zatrzymało się na 4-5 cm. Twarda do tego była, położne ją masowały (to był jeden z najgorszych bóli, poza tymi porodowymi). Dopiero zzo po 12 godzinach męczarni i skurczy co 3 minuty pomogło-rozluźniło szyjkę i akcja zaczęła postępować ;-)

Dlatego liczę bardzo na moją podobno miękką aktualnie szyjkę ;-) Nie po to tyle się o nią bałam, dbałam od listopada, leżałam, żeby jej nie nadwyrężać, żeby ona mi się teraz nie odpłaciła ;-)

A dzisiaj nawet wg om jest już 36tc, więc naprawdę sama się robię coraz spokojniejsza ;-)

Tylko we wtorek lub we środę (złapałam 2 terminy) chciałabym na pewno pójść z Młodą na spirometrię. A potem ;-) Wiadomo :-D

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly 83 wrote:
    No właśnie przeglądałam dziś na allegro te szale, bo chusty to wyglądają mi jak fartuchy kuchenne :-P
    Także pewnie domowie jakiś żeby mieć zawsze w torebce. :-)

Ja zamówiłam na mamaville firmy fun2bemum. Przy czym te dwukolorowe są z dwóch warstw materiału, więc trochę cieplejsze... Ale pulp jakoś mnie nie przekonało-mam wrażenie, że taki skrawek materiału sama mogłabym sobie uszyć ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly 83 wrote:
    Dzień dobry Paniom :-)
    Sana dobrze, że piszesz o Lidlu bo weszłam na forum z zamiarem dopytania czy to dziś czy kiedy, bo chce kupić te tuniki i swetry z możliwością karmienia. Także dziękować ;-*

Zosia wczoraj miała lazy Day. Dzisiejszy poranek też jakiś taki...Jak ja pozaczepiam to "odpowie" Ale tak sama z siebie, jak zawsze ,to niekoniecznie. Aż mnie to martwi z lekka. O wkrecam sobie od razu jakieś pierdolety.

Powodzenia dziś dziewczyny na wizytach :-)
    U mnie jest to samo. Są dni, kiedy siedzi cicho jak mysz pod miotłą, ja zaczynam powoli rozkręcać w sobie panikę, po czym przychodzi dzień kiedy mała znów skacze. Na ktg wszystko dobrze, pytałam położna o to. Powiedziała, że może być mniej wyczuwalnych ruchów, bo mała schodzi niżej. I że to jest normalne.

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

• Marza89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ❤️
    Chyba też muszę skoczyć dziś do Lidla, bluzki do karmienia na pewno się przydadzą ;) ale to po KTG :D

Camilla super, że juz w domu, brawo dla chłopaków ;)

Patuniek jeszcze tydzień i na pewno wszystko będzie dobrze, zaciskaj nogi :D
    Ja chyba zacznę pić herbatę z liści malin i może spróbuję tego masażu krocza, kto wie, może coś da haha

Ja 7 kg na plusie.

Dziewczyny samych dobrych wieści na wizytach ❤️

patuniek86 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile, Mka-odezwijcie się dziewczyny. Wystarczy "wszystko ok, maleństwo zdrowe", a my sobie odetchniemy wszystkie z ulgą i grzecznie poczekamy, aż nabierzecie sił i znajdziecie czas coś więcej napisać :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc:)
    U mnie dieta cukrxycowa i cukry mierzone na glukometrze caly czas idealne. Ta dieta to takie zdrowe zywienie duzo warzyw produktow pelnoziarnistych. Caly czas mialam w ciazy problem z zaparciami chyba przez zelazo ktore bralam a teraz zero problemow.

Co do zblizajacego sie porodu to mam czasami silne twardnienia. Po przedwczorajszym spaverze byly nawet regularne co 3 minuty ale po godzinie ucichly. A wczoraj jak bylam w biedronce zlapalo mnie takie silniejsze twardnienie i mialam wrazenie ze glowa dziecka jest juz na samym dole zaraz mi wyskoczy. Na pewno czuje ze dzidzius jest troche nizej, a w poniedzialek mam wizyte to sie wiecej dowiem.
    Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny ktore niebawem rodza lub maja terminy cc. ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 08:23

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie kończą mi się jutro witaminy ciążowe i tak się zastanawiam czy kupować nowe opakowanie na 5 dni przed rozwiązaniem??? Bo w opakowaniu jest az 60 tabletek.

Kasialudek lubi tę wiadomość

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    U mnie jest to samo. Są dni, kiedy siedzi cicho jak mysz pod miotłą, ja zaczynam powoli rozkręcać w sobie panikę, po czym przychodzi dzień kiedy mała znów skacze. Na ktg wszystko dobrze, pytałam położna o to. Powiedziała, że może być mniej wyczuwalnych ruchów, bo mała schodzi niżej. I że to jest normalne.

Dzięki Klamka za info i za zrozumienie. Kurczę, ja już siedzę i się gapie na brzuch, dotykam, staram się ja zmobilizować do ruchu. Mam nadzieję, że słabiej ją czuje bo jest po prostu jak mówisz, że zeszła niżej...

klamka lubi tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly A sproboj coś słodkiego zjeść lub się napić.. albo połóż na plecach lub lewym boku..

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

patuniek86 jeszcze dwa tygodnie i będzie ciąża donoszona :D dasz radę :D współczuję nocki i tych skurczy :/ ale Cię wymęczą... zamiast odpoczywać wciąż masz jakieś problemy :(

Butterfly 83 mam nadzieję, że choróbsko powoli przechodzi. Co do chusty do karmienia, to nie kupuję takich rzeczy. Będę zakrywać się pieluszką lub zwykłą dużą chustą taką jakiej normalnie używam na wiosnę :)

Szpitalne Dziewczyny wszystko dobrze? Dajcie znać?

patuniek86, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe, nawet lepiej -donoszona będzie w poniedziałek wg cyklu i usg, a równo za tydzień wg om ;-) Donoszona, czyli dziecko nie urodzone, jako wcześniak, to pełne 37 tygodni ;-)

No i dostałam właśnie decyzję ws ubezpieczenia za pobyt w szpitalu :-D 600 zł piechotą nie chodzi ;-) :-D

Kleopatra, kehlana_miyu, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 818 819 820 821 822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ