X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrix_ wrote:
    Patuniek86 pochwal sie prosze na które staniczki sie zdecydowalas. Mam malutki biust i wcale nie bardzo przybral w ciazy i szukam czegos co będzie dobre ;)

Beatrix, ja mam w obwodzie podobno 78 ;-) Podobno, bo w 70 zawsze spokojnie wchodzę, nawet teraz mam na sobie taki obwód. Kiedyś jeszcze w 65 spokojnie wychodziłam ;-)

W biuście aktualnie 94 (trzeba się zmierzyć w jakimś staniku bez push up ;-) )

Czyli gdyby patrzeć na rozmiarówki, to powinnam nosić 80B-co jest totalnym nieporozumieniem ;-)

Przy obwodzie 70 i biuście 94 robią się "fajne" rozmiarówki, chociaż faktycznie piersi nie są duże :-)

W esotiq 70F to najwyższy rozmiar miseczki przy obwodzie 70, był za mały.

Teraz zamówiłam 2 rozmiary-70G i 70H z firmy Unikat.

70G z modelu Monika (największa dostępna miseczka) i 70H z modelu Oliwia. Jak Monika będzie za mała-to po prostu zwrócę i poszukam czegoś innego. Jak Oliwia będzie za duża-to wymienię na 70G, bo z tego modelu są rozmiary :-) Ewentualnie zostawię tę większą Oliwię na nawał ;-)

Bo 70G jest na piersi 94-96 cm, a 70H na 96-98 cm (rozmiar miseczek tylko przy obwodzie 70, przy innych obwodach miseczki się różnią!) :-)

Kiedy modny zaczął być w PL brafitting, ja już byłam po swojej edukacji z tego tematu i nawet miałam pierwsze normalne biustonosze kupione w Londynie ;-) Jak się zaczęło w Polsce, to były dostępne wyłącznie właśnie zagraniczne marki typu Freya i Panache, które u nas kosztowały nawet 300-400 zł ;-) Więc zachowywałam, się, jak typowy Janusz czy Grażyna :-D Przymierzałam w sklepie, kupowałam przez Internet w Anglii ;-) Stanik za 349 zł w PL, nawet z kosztami przesyłki, kosztował mnie 140 zł ;-)

Potem na szczęście polscy producenci zauważyli braki na naszym rynku i słynne 75B odeszło do lamusa (w większości przypadków) ;-)

Beatrix, zawsze biustonosz musi przylegać do ciała w obwodzie i to na najluźniejszym zapięciu- tylko na takich przymierzaj. Musisz oddychać swobodnie, ale jeśli pod obwód wchodzą Ci swobodnie palce-weź obwód mniejszy ;-) Do tego taki biustonosz nawet zanim założysz ramiączka, powinien zawsze zostać na swoim miejscu. Nie może opadać-ja opada-weź rozmiar mniejszy ;-)

Cześć między piersiami musi dotykać mostka. Jeśli biustonosz odstaje od mostka-weź większą miseczkę :-)

Ważna jest też regulacja ramiączek :-) Biustonosz może wydawać się zły, ale jak naciągnięsz ramiączka, nagle biust robi śliczne "ooo" ;-)

Ale dałam wykład :-D Wybacz, jeśli to wszystko wiesz, dopiero potem o tym pomyślałam :-D Ale już tyle się rozpisałam, że szkoda mi kasować swoich wypocin :-D ;-)

Macy lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • mayka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Lidla mi przyjaciółka zakupiła dwa w różnym rozmiarze i piżama do karmienia. Jak je dostanę będę mierzyć jak coś to oddam.
    Ona pojechała po 7 by zostać te rzeczy.

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Beatrix, ja mam w obwodzie podobno 78 ;-) Podobno, bo w 70 zawsze spokojnie wchodzę, nawet teraz mam na sobie taki obwód. Kiedyś jeszcze w 65 spokojnie wychodziłam ;-)

W biuście aktualnie 94 (trzeba się zmierzyć w jakimś staniku bez push up ;-) )

Czyli gdyby patrzeć na rozmiarówki, to powinnam nosić 80B-co jest totalnym nieporozumieniem ;-)

Przy obwodzie 70 i biuście 94 robią się "fajne" rozmiarówki, chociaż faktycznie piersi nie są duże :-)

W esotiq 70F to najwyższy rozmiar miseczki przy obwodzie 70, był za mały.

Teraz zamówiłam 2 rozmiary-70G i 70H z firmy Unikat.

70G z modelu Monika (największa dostępna miseczka) i 70H z modelu Oliwia. Jak Monika będzie za mała-to po prostu zwrócę i poszukam czegoś innego. Jak Oliwia będzie za duża-to wymienię na 70G, bo z tego modelu są rozmiary :-) Ewentualnie zostawię tę większą Oliwię na nawał ;-)

Bo 70G jest na piersi 94-96 cm, a 70H na 96-98 cm (rozmiar miseczek tylko przy obwodzie 70, przy innych obwodach miseczki się różnią!) :-)

Kiedy modny zaczął być w PL brafitting, ja już byłam po swojej edukacji z tego tematu i nawet miałam pierwsze normalne biustonosze kupione w Londynie ;-) Jak się zaczęło w Polsce, to były dostępne wyłącznie właśnie zagraniczne marki typu Freya i Panache, które u nas kosztowały nawet 300-400 zł ;-) Więc zachowywałam, się, jak typowy Janusz czy Grażyna :-D Przymierzałam w sklepie, kupowałam przez Internet w Anglii ;-) Stanik za 349 zł w PL, nawet z kosztami przesyłki, kosztował mnie 140 zł ;-)

Potem na szczęście polscy producenci zauważyli braki na naszym rynku i słynne 75B odeszło do lamusa (w większości przypadków) ;-)

Beatrix, zawsze biustonosz musi przylegać do ciała w obwodzie i to na najluźniejszym zapięciu- tylko na takich przymierzaj. Musisz oddychać swobodnie, ale jeśli pod obwód wchodzą Ci swobodnie palce-weź obwód mniejszy ;-) Do tego taki biustonosz nawet zanim założysz ramiączka, powinien zawsze zostać na swoim miejscu. Nie może opadać-ja opada-weź rozmiar mniejszy ;-)

Cześć między piersiami musi dotykać mostka. Jeśli biustonosz odstaje od mostka-weź większą miseczkę :-)

Ważna jest też regulacja ramiączek :-) Biustonosz może wydawać się zły, ale jak naciągnięsz ramiączka, nagle biust robi śliczne "ooo" ;-)

Ale dałam wykład :-D Wybacz, jeśli to wszystko wiesz, dopiero potem o tym pomyślałam :-D Ale już tyle się rozpisałam, że szkoda mi kasować swoich wypocin :-D ;-)
    Pieknie dziękuję za wyklad :) ja mam teraz 80 pod biustem a biust mam wrażenie miseczka A lub jakies male B. Mam wrażenie ze te staniki do karmienia to sa tylko na duze biusty a dla mini mini to nic nie robią. Teraz kupilam takie byle co zeby tylko miec bo chce poczekać az zacznę karmic (jesli zacznę ;)) i wtedy dopiero. Tylko nie wiem jak to ugryźć wiec dziękuję za wiedze trochę juz mi sie rozjasnilo :)

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrix, jak pisałam-ja mam 78 i teoretycznie powinnam nosić 80B ;-)
    Spróbuj na początek 75D 75E :-) Naprawdę zobaczysz różnicę :-)

Jak się zaczyna nosić ciasniejsze obwody, to nie zawsze się czuje komfortowo-dlatego może nie zaczynaj od 70 ;-)

Aaaa, 2 plusy dobrze dobranych stanikow, które u mnie się się sprawdziły!

Ból karku i pleców w odcinku piersiowym-przysięgam, że z moimi i tak sporymi problemami z kręgosłupem, dobry biustonosz mocno zniwelował 95% bólu. Głównie związanego z mięśniami i ścięgnami przy kręgosłupie. Były tak ponapinane. Przy dobrym biustonoszu takie objawy u mnie przeszły :-)

Drugi plus-biust zaczął normalnie i ładnie wyglądać :-) Cały jest w miseczce i nie wychodzi dołem ;-) Więc też prezentuje się lepiej i ja jestem jakaś taka pewniejsza siebie :-D

Moja mama zawsze mi mówiła 75B i tylko takie kupowała ;-) Któregoś dnia zabrałam też siostrę na zakupy :-) Kupiłam nowiutką miękka freyę :-) Moja mama od razu stwierdziła, że noszę push up :-D Nie uwierzyła, dopóki nie podniosłam bluzki i nie dałam się "pomacać" ;-) Taki efekt :-D

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Delvila Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się melduje spod kroplówki wiec w końcu doczekam się obrotu. Mała twardo główka do góry i tylko merda bogami. Miałam nadzieje ze w nocy się coś przekręciła bo mocno się Wiercica ale nic z tego. A znajoma która miała termin 3 dni przede mną urodziła wczoraj;) Trzymajcie kciuki

patuniek86, Beatrix_, Butterfly 83, Bluberry, Katia89, iNso87, Reniferra, Sana, teverde, enka90 lubią tę wiadomość

Magdalena Wiktoria 07.03.2019r. :D

Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r.
  • Macy Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, witam ze szpitala, Jestem juz po wyjeciu pessara, troche bolalo ale bardziej sie balam ze ta lekarka cos robi zle. Mam zostac okolo godziny na wszelki wypadek. Dopytywalam jej czy szyjka krotka, to powiedziala ze ok 1,5cm. ( przed pessarem bylo 2,3) ale co tam mozna na oko powiedziec. Maja jeszcze zbadac tetno bo na ktg to tu nie ma co liczyc. Leze sobie w sali jednoosobowej, nawet przyjemnie ale strasznie goraco a ja zmarzlak jestem. Takze teraz mniejszy stres jakby sie cos zaczelo, a moze sie zaczac w kazdej chwili, ale rownie dobrze moge czekac do terminu. Wyjecie pessara moze przyspieszyc ale nie musi, to sprawa indywidualna. Dzis skonczone 37 tyg.
    ( edit: Po suwaczku widze ze jednak wczoraj bylo skonczone 37, gubie sie z tym liczeniem:)

Lwie zycze szybkiego rozkrecenia kp, powodzenia:)
    Butterfly ty to biedna sie nameczysz, moze w koncu na podstawie wymazu dadza ci cos co pomoze:)
    Ksiazka szybkiej i bezproblemowej akcji, zeby wszystko poszlo po twojej mysli, trzymam kciuki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 12:59

patuniek86, kehlana_miyu, iNso87, Reniferra, Marza89 lubią tę wiadomość

s9cmnt1.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikcia ja wchodzilam 15tego na portal urzedu ale tylko ja moge przez bank sie zalogowac bo konto na mnie a ja nie mam Pitow bo jestem od jakiegos czasu wesola bezrobotna. A Malz musi sie zalogowac przez ten drugi sposob czyli musi miec pesel, pit z 2017 i z 2018.. a przeciez go nie ma. Mimo,ze ma dwie prace i 4 pity to 3 pity ktore juz sa to takie czary mary na kogo innego,ze tak powiem ;) Takze i tak musze czekac na Pit z Jego pracy,ktora ma umowe o prace a nie.zlecenia. :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Rybkaaga Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly moja malutka też ma teraz ciche dni, przed pełnią szalała a teraz siedzi cichutko. Też się martwie jak się nie kręci ale mąż mnie upokaja, że sobie poprostu musi odpocząć.

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

eikte6hhtpigifg0.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Pikcia ja wchodzilam 15tego na portal urzedu ale tylko ja moge przez bank sie zalogowac bo konto na mnie a ja nie mam Pitow bo jestem od jakiegos czasu wesola bezrobotna. A Malz musi sie zalogowac przez ten drugi sposob czyli musi miec pesel, pit z 2017 i z 2018.. a przeciez go nie ma. Mimo,ze ma dwie prace i 4 pity to 3 pity ktore juz sa to takie czary mary na kogo innego,ze tak powiem ;) Takze i tak musze czekac na Pit z Jego pracy,ktora ma umowe o prace a nie.zlecenia. :)

Butterfly, jeśli rozliczaliście się do tej pory wspólnie, to możesz wejść na siebie i też zobaczysz pita :-)
    Też czekam na swojego, ale zalogowałam się, żeby już zobaczyć, co oni mi tam policzyli ;-)

Męża już sprawdziłam i rozliczyłam, bo dostał już w pracy papierek :-)

Ja będę musiała dopłacać, ale dopóki nie sprawdzę pita z pracy, dopóty nic nie robię ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Butterfly, jeśli rozliczaliście się do tej pory wspólnie, to możesz wejść na siebie i też zobaczysz pita :-)
    Też czekam na swojego, ale zalogowałam się, żeby już zobaczyć, co oni mi tam policzyli ;-)

Męża już sprawdziłam i rozliczyłam, bo dostał już w pracy papierek :-)

Ja będę musiała dopłacać, ale dopóki nie sprawdzę pita z pracy, dopóty nic nie robię ;-)
    Patuniek moge byc i Butterfly :D
    No wlasnie o to chodzi,ze nie ma :) tez myslalam,ze skoro razem sie rozliczamy to bedzie a tu dupa ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 13:12

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, Inso :-D Ja Was strasznie przepraszam :-D Ale w sumie ciężarnej się wybacza :-D

A to powiem Ci, ciekawostka... Poważnie mówię.

No cóż poradzić, mają czas do 28 lutego na wysłanie pita. Więc może dotrzeć i w połowie marca, czego nie życzę...

iNso87 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • guarana Debiutantka

Wysłany: 21 lutego 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Czytam to forum od tygodnia i w końcu i ja postanowiłam się odezwać. Zawsze raźniej spędzić te ostatnie tygodnie oczekiwania w miłym towarzystwie :)

Kilka słów o mojej ciąży, pierwsza ciąża, termin porodu wg OM i USG to 05/03 więc aktualnie jestem w 38t3d. Czekamy na córeczkę - Polę :) i tutaj od razu jak widziałam posty patuniek86 to zauważyłam podobieństwo nie tylko w wyborze imienia dla córki ale też w temperamencie - nasza Pola to też niezła akrobatka, często spać się w nocy nie da a na KTG zamiast tętna to słychać szumy bo tak się wierci ;)

Całą ciążę znoszę bardzo dobrze - zero mdłości, mało humorów, teraz tylko drobna opuchlizna. Chociaż ta końcówka nieźle się już dłuży i jak widzę większość z Was chciałabym mieć to już za sobą.

Chciałabym rodzić SN i taki jest plan. W poniedziałek miałam wizytę i z nowości to rozwarcie na 2-3cm ale szyjka niezgładzona i wygięta do tyłu. Swoją drogą jak miałam badane to rozwarcie to poczułam taki ból, że aż gwiazdy na tym fotelu zobaczyłam, ale Pani doktor powiedziała optymistycznie, że skurcze będą boleć bardziej.Po tym badaniu też dość mocno krwawiłam, ale uprzedziła mnie, że to się może wydarzyć. Póki co nie odczuwam żadnych bolesnych skurczów, jedynie częste twardnienie brzucha. Co ciekawe na poniedziałkowym KTG zapisały się 4 skurcze o sile 60-80%.Ogólnie Pani doktor stwierdziła, że mogę urodzić zarówno w każdej chwili jak i za dwa tygodnie jeśli skurcze się nie rozkręcą.

Mała waży 2600 i to mnie nieco martwi, ale pocieszam się faktem, że może być to błąd pomiaru..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2019, 13:21

patuniek86, Kleopatra, teverde, klamka lubią tę wiadomość

8599gov3e41eq0dl.png[/url]
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delvila wrote:
    Ja się melduje spod kroplówki wiec w końcu doczekam się obrotu. Mała twardo główka do góry i tylko merda bogami. Miałam nadzieje ze w nocy się coś przekręciła bo mocno się Wiercica ale nic z tego. A znajoma która miała termin 3 dni przede mną urodziła wczoraj;) Trzymajcie kciuki

Delvila, powodzenia! Mam nadzieję, że obrót się uda!

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Guarana :-) Pole to jak widać fajne dziewczyny :-D

Ale nie myśl sobie, że my tu tak każdą przyjmujemy z otwartymi ramionami, o nie!

Trzeba się wkupić w łaski-więc zaczynaj: co dzisiaj dobrego na obiad? :-D :-D :-D

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delvila wrote:

Wiedziałam, że o kimś zapomniałam, przepraszam! Ale wiesz już na pewno, że kciuki i tak zaciskam :-) Oby wszystko poszło dobrze :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • guarana Debiutantka

Wysłany: 21 lutego 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Cześć Guarana :-) Pole to jak widać fajne dziewczyny :-D

Ale nie myśl sobie, że my tu tak każdą przyjmujemy z otwartymi ramionami, o nie!

Trzeba się wkupić w łaski-więc zaczynaj: co dzisiaj dobrego na obiad? :-D :-D :-D

:) dzisiaj kuchnia serwuje filet z kurczaka w sosie musztardowo - śmietanowym, kaszę gryczaną i sałatkę (mix sałat i pomidorki koktajlowe), oczywiście w ilości odpowiedniej żeby wystarczyło na dwa dni, więc jutro wolne od gotowania :D

8599gov3e41eq0dl.png[/url]
  • Smile Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,wczoraj o 12 30 na swiat przyszla Zuzanna,waga 3010,51 cm I 10pkt. Samo cc jak dla mnie bylo okropnym przezyciem.Musieli mi cos chyba dac na uspokojenie bo ocknelam sie jak juz mnie szyli a mala kangurowal maz.Mi tylko powiedzieli jej wymiary.
    Z ciekawostek moge wam napisac ze po tych wszystkich kroplowkach I znieczuleniu z 5-6razy wczoraj w ciagu dnia wymiotowalam.Pionizacje mialam ok 23.Dzisiaj juz w miare wszystko ok.Mam sale jedynke takze cisza I spokoj.Malutka poki co bardzo grzeczna,je I spi.

Powodzenia dla wszystkich ktorym teraz zbliza sie porod

patuniek86, kehlana_miyu, lkc, Beatrix_, Bluberry, Butterfly 83, Katia89, patkaaxx90, Makowe Szczęście, Parsleyek, Ksiazka1, Ankakaranka87, iNso87, Izziee, Reniferra, Kleopatra, 83xxx, mamakropka., Pikcia, Salsefia, Sana, teverde, Kasialudek, mimoza, enka90, Ulv15, Marza89, Bribrami lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, optuję za przyjęciem Guarany w nasze progi :-D

lkc, Butterfly 83, Reniferra, Kleopatra, Ulv15 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Hejka,wczoraj o 12 30 na swiat przyszla Zuzanna,waga 3010,51 cm I 10pkt. Samo cc jak dla mnie bylo okropnym przezyciem.Musieli mi cos chyba dac na uspokojenie bo ocknelam sie jak juz mnie szyli a mala kangurowal maz.Mi tylko powiedzieli jej wymiary.
    Z ciekawostek moge wam napisac ze po tych wszystkich kroplowkach I znieczuleniu z 5-6razy wczoraj w ciagu dnia wymiotowalam.Pionizacje mialam ok 23.Dzisiaj juz w miare wszystko ok.Mam sale jedynke takze cisza I spokoj.Malutka poki co bardzo grzeczna,je I spi.

Powodzenia dla wszystkich ktorym teraz zbliza sie porod

Smile, gratulacje!!! <3 Szkoda przeżyć, ale najważniejsze, że już jesteście razem :-) Niby nie jestem jeszcze gotowa i mówię stanowcze "nie!", ale dzięki Tobie i wszystkim już rozpakowanym, to "nie!" jest coraz słabsze :-D

Tulcie się i nacieszcie sobą :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile, gratulacje!!! Przykro mi, że cc ciężkie :(

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
‹‹ 821 822 823 824 825 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ