MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mimoza, mam nadzieję, że przeszło.
Ja z kolei siedzę sobie w kuchni i płaczę z bólu z powodu rosnącej ósemki. Jak nie urok to.... nawet kurna nic przeciwzapalnego nie można wziąć. Apap tylko na trochę pomaga. Nie mam już siły dziewczyny -
Ayleen rzeczywiscie masz przejscia, ale wazne ze to juz za Wami. Dbaj o siebie i pamietaj ze Ty tez musisz odpoczywac, szczegolnie po takich emocjach. Z innej beczki, bardzo fajna ta stronka
Mimoza i jak? Przeszly skurcze? Nawet jaby juz sie zaczelo to pamietaj ze dasz rade i jestes silna a synek na pewno da rade!
Ja nie moge spac od 3:30. Obudzilam sie jak gdyby nigdy nic i wcale nie chce mi sie spac, tylko glodna juz jestemNo i bol mi promieniuje na lewa noge
-
Reniferra
wspolczuje bardzo. Nienawidze problemow z zebami. Sama sie zaczelam pare dni temu martwic czy wszystko ok, bo mam jakies nadwrazliwe. Mialam lakowane ze 3mies temu bo stomatolog stwierdzila ze tak bedzie najlepiej, ale ona starej daty i juz nie wiem. Moze powinnam sie wybrac do dentysty.. z drugiej strony mam wrazenie ze w tych nowych gabinetach to probuja na sile cos znalezc a juz o uk to nie wspomne bo kompletnie im tu nie ufam.
-
Dzięki dziewczyny. Wiecie co jest najśmieszniejsze? Ja w całym swoim życiu miałam 1 dziurę... zęby mam wyjątkowo zdrowe, więc to, że dzieje się to wszystko akurat teraz mnie po prostu tak dołuje, że nie wiem czy płaczę już z tej bezradności czy z samego bólu. Chyba dziś pójdę do dentysty. Niech mi chociaż jakąś płukankę zrobi. Nie umiem sama sobie już pomóc. Pobolewa od 3 dni, a na apapie nie mogę ciągle jechać. Ulv, Tobie też radzę się choć skontrolować.
-
Reniferra, współczuję bólu, serio
Ja nie znoszę dentystów i niczego, co dzieje się przy zębach
Mimoza, jak noc? Skurcze minęły? Mam nadzieję.
Ja niby spałam, ale średnio co godzinę-półtorej budził mnie silniejszy skurcz. Teraz nie śpię od 4.30, w brzuchu burczy, a skurcze są co 10 minut-kiedy leżę...
Poczekamy, zobaczymy.
Muszę też oddać dzisiaj mocz do badania i na posiew. A siusiać mi się nie chcePola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Patkaaxx, od środy dostałam nakaz odstawienia luteiny i no spa. Skurczy w trakcie leżenia do tej pory nie miałam, a teraz nieważne, czy stoję, czy chodzę, czy leżę-czy jestem pod prysznicem.
Średnio co 10 minut (9-11, ale to zależy, jak wreszcie wejdę w aplikację i wcisnę start). Cały czas nią są jakieś bolesne, do tej pory skurcze miałam nieregularne i zdecydowanie bardziej bolały.
Jeśli to już, to i no spa nie pomoże-wczoraj inny gin mówił, że już finisz
Zdecydowanie wolę poczekać do marca, ale jak Skurcze nie miną, to pojadę na ip.
Na razie męża wysyłam do pracyPola Róża
-
Reniferra ogólnie przy bolach zębów z domowych sposobów poleca się rozgryźć goździki 1-2 I rzuć je przez trochę. Może spróbuj tego... może pomoże chociaż trochę, bo i zawsze to byłoby lepsze dla dziecka niż te tabl.
EDIT:
Widzę, że większość z nas miała średnio ciekawą noc i poranek.
Mi dokucza koszmarnie to gardło. Stąd nie śpię dobrze.
Patuniek86 Ty jak coś to jedź inna IP i po prostu to sprawdź. Będziesz wiedziała na czym stoisz i daj Boże że będziesz spokojniejsza, a tym samym my będziemy się martwić mniej o Ciebie. Co mąż na to wszystko?
A tak wgl chyba jesteśmy donoszone od dziś , dobrze mówię?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 06:27
Reniferra, patuniek86, iNso87 lubią tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Dziewczyny, teraz juz kupujecie staniki do karmienia, na szkole rodzenia położna powiedziales żeby jeszcze nie kupować a jeżeli juz koniecznie to taki jak teraz ale dodatkowo musi jeszcze pięść wejść do miseczki
Tak sobie sie zastanawiam, jak to u was jest z sexem, bo my ze strachu o mała wogole nic a nic ale pomyslałam ze pod koniec chociaż na „ wywołanie”bo pózniej znowu długo nic nie bedzie
tylko, ze mnie strasznie kręgosłup boli i ogolnie taka drętwa jestem każdy ruch to dla mnie wysiłek i nierzadko ból, bardzo bym chciała ale jak?? Sorry za taka wylewność ale od jakiegoś czasu mnie to meczy
Sisi82
https://www.suwaczki.com/tickers/w4sq9n73alrntj2g.png -
Jeszcze też słyszałam o płukaniu szałwią. Też może spróbuję.
Patuniek, nadal teraz się utrzymują? Z drugiej strony, jeśli pójdziesz za wcześnie to pewnie zatrzymają Cię już do porodu. Spróbuj wziąć no-spę jednorazowo i zobaczyć czy ustąpią może?patuniek86 lubi tę wiadomość
-
Hej!
Wlasnie Lena mnie obudzila,wstala z lozka,poszla pod toalete i na cale mieszkanie oznajmila,ze idzie siku!:p matkomus bylo sie obudzic hehhe
Reniferra wspolczuje bolu zebaja tez jestem z tych osob,co to raz w zyciu maja dziurke w zebie. Nie wiem co to bedzie z moimi 8kami.. 3 mam schowane gdzies w dziaslach,jedna na gorze tylko troche wyszla i sie przebila przez dziaslo. Narazie nic sie z nimi nie dzieje ale rok temu jak bylam na przegladzie to dostalam skierowanie na pantomogram i w razie co usuniecie juz pierwszej 8ki. I tak systematycznie je usuwac. No ale,ze zaszlam w ciaze..i nie spieszylo mi sie w sumie z tym,bo nie daja o sobie znac ptfu ptfu.. to i sa dalej. Za to moj Malz od 3 lat walczy z nimi i juz 3 ma wyciagniete. Zostala jedna. Ale z bolu siedzi i tez "wyje".
Patuniek to goraco u Ciebie. Melduj nam sie caly dzien co sie dzieje!bo to nie przelewki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 06:32
patuniek86 lubi tę wiadomość
-
patuniek86 wrote:Patkaaxx, od środy dostałam nakaz odstawienia luteiny i no spa. Skurczy w trakcie leżenia do tej pory nie miałam, a teraz nieważne, czy stoję, czy chodzę, czy leżę-czy jestem pod prysznicem.
Średnio co 10 minut (9-11, ale to zależy, jak wreszcie wejdę w aplikację i wcisnę start). Cały czas nią są jakieś bolesne, do tej pory skurcze miałam nieregularne i zdecydowanie bardziej bolały.
Jeśli to już, to i no spa nie pomoże-wczoraj inny gin mówił, że już finisz
Zdecydowanie wolę poczekać do marca, ale jak Skurcze nie miną, to pojadę na ip.
Na razie męża wysyłam do pracy
Martwiłam się o Ciebie i wstałam. Może powinnaś jechać na IP? Powinni podać leki na wyciszenie skurczy, jeszcze nie czasdaj znać co i jak.
Mimoza a ty jak się czujesz?
Reniffera współczuje bólu zęba.
Reniferra, patuniek86 lubią tę wiadomość
. -
Butterfly, jadę dzisiaj do medicover oddać mocz do badania, więc też się trochę poruszam i zobaczę, co i jak. To jest 10 minut, nie zwiększa się częstotliwość. A jeśli w medicover nadal będą mnie łapać skurcze, to i tak mnie zbadają-serio
A mąż? Ten to się uśmiecha pod nosem
I tak, Ty już masz ciążę donoszonąGratulacje!
Pola Róża
-
Sisi1982 wrote:Dziewczyny, teraz juz kupujecie staniki do karmienia, na szkole rodzenia położna powiedziales żeby jeszcze nie kupować a jeżeli juz koniecznie to taki jak teraz ale dodatkowo musi jeszcze pięść wejść do miseczki
Tak sobie sie zastanawiam, jak to u was jest z sexem, bo my ze strachu o mała wogole nic a nic ale pomyslałam ze pod koniec chociaż na „ wywołanie”bo pózniej znowu długo nic nie bedzie
tylko, ze mnie strasznie kręgosłup boli i ogolnie taka drętwa jestem każdy ruch to dla mnie wysiłek i nierzadko ból, bardzo bym chciała ale jak?? Sorry za taka wylewność ale od jakiegoś czasu mnie to meczy
Takze to kwestia indywidualna
A co do seksu to u nas tez posucha,bo mi nie koniecznie sie chce ;p a jak juz to tylko na boczku badz od tylu bo innego wyjscia nie ma -
Makowe, na wyciszenie dają do 35 tc. Potem już nie. Naprawdę, mówili o tym w szpitalu, mówił to mój gin, piszą o tym w internetach
Ale jak pisze Reniferra-na ip pojadę, jak będzie się działo. Nie chcę, żeby mnie tam zatrzymali. No nie i jużReniferra, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
Pola Róża
-
Reniferra wrote:Jeszcze też słyszałam o płukaniu szałwią. Też może spróbuję.
Patuniek, nadal teraz się utrzymują? Z drugiej strony, jeśli pójdziesz za wcześnie to pewnie zatrzymają Cię już do porodu. Spróbuj wziąć no-spę jednorazowo i zobaczyć czy ustąpią może?Reniferra lubi tę wiadomość
-
Reniferra wrote:Jeszcze też słyszałam o płukaniu szałwią. Też może spróbuję.
Patuniek, nadal teraz się utrzymują? Z drugiej strony, jeśli pójdziesz za wcześnie to pewnie zatrzymają Cię już do porodu. Spróbuj wziąć no-spę jednorazowo i zobaczyć czy ustąpią może?
Reniferra , biedna Ty nasza, nooo musisz coś kombinować, by sobie pomóc. Szałwia możesz klikać,często polecana do wszelkich zakażeń jamy ustnej itp.
Goździki wiem,że działają bo mają działanie nie tylko odkazajace Ale i znieczulajace. Mam nadzieję że Ci cholerstwo zaraz przejdzie i nie będzie męczyć. :-*Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 06:39
Reniferra lubi tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Patuniek86 no to zobacz jak to będzie za dnia, i po jakiejś aktywności. Czekamy nas info od Ciebie, ale Ty jesteś uparciuch, więc to jeszcze nie to he he ,
Ale jednak to życie to przewrotne nie? Te co marudzą i chcą mieć poród za sobą, chodzą do tp albo i dłużej-np kużwa ja!
A te co nie chcą i nie są gotowe na poród jeszcze ,ciągle mają jakieś " akcje" . też mi sprawiedliwość...patuniek86, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Dziewczyny, w sprawie zębów to w Warszawie mogę polecić jedno miejsce. Nie naciągają, bez bólu itp. Ale tylko jeśli któraś z okolic, to wtedy na priv, aż takiej reklamy robić nie będę
Ale większość spoza, więc nie pomogęPola Róża