X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • lkc Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso imponujący brzuch :) ja sie z moim moge schować :)))

iNso87 lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    Inso imponujący brzuch :) ja sie z moim moge schować :)))
    Tak blizniaki jak nic ;D takze bbeczka napewno moge sie porownac do Ciebie ;D a nawet pewnie wiekszy mam ;) Zobaczymy czy wyjdzie 4kg Klocuszka ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ale masz nisko brzuch. I wydaje się ogromny. Mój ciągle wysoko chociaż mama i mąż mówią że opadł.
    Patuniek współczuję. Dobrze że nie masz małego dziecka, wtedy byś się sfrustrowala.
    My dziś jedziemy do mojej babci na 86 urodziny. I zaczęłam 39 tydzień :)

lkc, iNso87, Reniferra, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ale masz brzucholek, spory i faktycznie widać że opadł :) to mój bardzo malutki przy Twoim a ile wazy Twoja mała?

iNso87 lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiazka1 wrote:
    Inso ale masz brzucholek, spory i faktycznie widać że opadł :) to mój bardzo malutki przy Twoim a ile wazy Twoja mała?
    Teraz nie wiem, dowiem sie w pn,to bedzie 38+4.
    W 36+0 miala 3300g.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso! Jest się czym pochwalić :). Rzeczywiście już bardzo nisko jest. Mój to maleństwo. Pani położna, kiedy nam porodówkę pokazywała tydzien temu to się zdziwiła, że ja po 35t.c. już jestem :). W obwodzie stoję na 102cm już od kilku tygodni.

A teraz niespodzianka, wstałam i zwymiotowałam :o

iNso87 lubi tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Ayleen Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso jaki fajny domek Lidusi <3 rzeczywiście , już jest nisko.

Reniferra a to dopiero niespodziewany początek dnia, aż się pierwszy trymestr przypomina ;) czyżby oczyszczanie przed porodem?

U nas nocka ok. Starszak spał 12 godzin, wiec jest w dobrym humorze. A Antoś to złote dziecko, nie placze, nie marudzi, jeśli jest cycuś to jest przeszczęśliwy. Wczoraj zważyłam go i osiągnął wagę urodzeniową, więc powoli zaczynam wierzyć, że moje karmienie się uda. Już dwie doby obyło się bez dokarmiania mm.

Reniferra, lkc, iNso87, Kleopatra, Sana, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

n59y9vvj81dh7gev.png
  • Ayleen Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w temacie brzuszków- mój obecny to wyglada tak na 4/5 miesiąc ;)

lkc lubi tę wiadomość

n59y9vvj81dh7gev.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayleen, brawo! Zapowiada się dobry dzień u Was :).

Sama się zaczęłam zastanawiać co jest grane szczerze mówiąc. Zobaczymy, czy to tylko taki psikus jednorazowy kiedy zjem.

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso imponujący brzuszek. Mój w dniu porodu miał 97 cm więc mały...
    Renifera-ale miałaś poranek...

iNso87 lubi tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja po usg.. jednak wpycham się w kolejkę z 28 na 25 w poniedziałek na 7 rano na oddział i cc.

Makowe Szczęście, iNso87, Reniferra, Butterfly 83, Kleopatra, Sana, kehlana_miyu, Parsleyek lubią tę wiadomość

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly 83 mam nadzieję, że czujesz się lepiej po antybiotyku

patuniek86 zaglądam na pierwszą stronę, żeby sprawdzić ile waży Pola a tu nic, czytam że Wy jeszcze w dwupaku :)

Inso Dziękuję za wpisanie na listę wizyt. Z tego wszystkiego zapomniałam, że o tym pisałam. Brzuszek masz śliczny :) i teraz już widzę, że mojemu to daleko do opadnięcia.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a2ea0dfdab30.jpg

A tak wyglądają moje spuchnięte łapki. Jestem jak mały balonik :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b0f8f3876e3f.jpg

Wczoraj po raz pierwszy czułam kilka bolących skurczy. Bolał podczas nich brzuch i ból tak rozchodził się na wewnętrzną stronę ud. Jak siedziałam to się pojawiały, wróciliśmy z Mężem z kolacji i wzięłam cieplutki prysznic i położyłam się i powoli przeszły.

Katia89, iNso87, teverde, bbeczka91, Reniferra, Anet85, Butterfly 83, Marza89, Salsefia, Kleopatra, Sana, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

.
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 woow czyli to już w poniedziałek :) jak się z tym czujesz?

.
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek, cieszę się że masz dobre towarzystwo na sali :) no i życzę Ci, żeby Pola w końcu się zdecydowała czy chce już zobaczyć mamę czy jeszcze nie :D PS. Nic mi się dzisiaj już nie śniło, haha :D

Inso, jaki śliczny duży brzuszek, jeszcze trochę i zostaną po nim tylko wspomnienia :)

Pięknie świeci słońce, ale zakupy się same nie zrobią niestety... Więc lecę w ten dziki tłum :)

Makowe, śliczny brzuszek :) mi też coraz ciężej z obrączka, jednak jeszcze na siłę noszę :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 09:28

iNso87, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

age.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście szczerze podekscytowana i przerazona... no i czop mi odchodZi galaretkowaty... A zadecydowały o terminie okropne obrzęki na nogach jak je zobaczyła tak odrazu mówi ze.do.poniedziałku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 09:34

Makowe Szczęście, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, brzuszek super :-)

Makowe, a Twój taki zgrabniutki :-) bez pierścionka dłoń w ogóle nie wygląda na opuchnięta :-)

Reniferra, może i Ty się oczyszczasz przed porodem :-) Ja wczoraj na izbie, potem na przedporodowej co chwilę prawie wymiotowalam-wszystko mi się cofało. Położne mi mówiły, że to znak, że szyjka się skraca :-D No chyba jednak nie :-D Ale oby u Ciebie... :-)

Ayleen, ale masz dzisiaj dobry dzień :-) Będzie cudowny :-)

Patkaaxx, już w poniedziałek wyściskasz maleństwo <3

A'propos obwodów brzucha... 2,5 tygodnia temu miałam 102 cm, tydzień temu 104, wczoraj znowu 102 ;-) Brzuch mi opadł ;-) A to widać nawet po tym, gdzie muszą przykładać ktg-prawie na kości łonowej ;-) Wyżej nie słychać ;-)
    No i wczoraj nie mogli zmierzyć główki, jest tak nisko. Z 10 minut lekarka walczyła ;-)

Mąż mi dzisiaj dowozi spodnie... Nie wzięłam nic, bo przwciez jechalam do porodu :-( Podpasek zwykłych też brak, bo jechałam do porodu...

Z plusów, bo po tylu miesiącach ze mną chyba już wiecie, że ja nie z tych wiecznie załamanych ;-) Ubezpieczyciel przeze mnie zbankrutuje :-D A dopiero wypłacił za poprzedni pobyt :-D

Godzinę temu leżałam pod ktg, skurcze 60 co 8 minut. Akurat kończył się jeden, wchodzą położne. A w wejściu stoi facet, słowem się nie odezwał i wyszedł. Tak. To był... obchód :-D

iNso87, Makowe Szczęście, teverde, Reniferra, Butterfly 83, Kleopatra lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patkaxxx wow! :D To juz! tylko weekend Was dzieli :D super,powodzenia!

Makowe piekny masz brzuszek :D moj to tak jak pisałam juz na dole rozciagniety dlatego pewnie tak wisi ;) A jak spojrzałam na Twoja dlon to nawet bym nie powiedziala,ze spuchnieta ;D serio

A ja zaglądam i zaglądam na ten czop u siebie i dupa ;D nic nie chce wyjść...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 09:41

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe faktycznie nie widać żeby ręką była opuchnieta, ale pewnie dlatego zdjęcie jest z pierścionkiem, a brzuszek bardzo ładny :)

Mi czop odchodzi ale coś dużo tego, mam nadzieję że niedługo się skończy.

Patkaxx dobrze ze jak widzieli potrzebę to zmienili termin cc :)

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

• Pikcia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

patuniek, co się przebudziłam w nocy, to myślałam o Tobie - czy już urodziłaś :) A tu Pola znowu psikusy robi i jeszcze siedzi w brzuszku ;)

iNso, Makowe, piękne macie brzuszki :)

patka, jeszcze dwa dni i utulisz swoje Maleństwo :)

U nas pięknie świeci słoneczko, więc koło południa pewnie pójdziemy na spacer.

Makowe Szczęście, iNso87 lubią tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, ja miałam czopa nie mieć już podczas poprzedniego pobytu ;-) Lekarz tak mi powiedział ;-)
    I co? Od rana krwawa masa ;-) Ale taka ogromna ilość, tylko brązowa, a nie różowa :-( Jakby była różowa, to poród byłby kwestią godzin, max dnia czy dwóch...

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 837 838 839 840 841 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ