X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się właśnie kończy bycie upartym ;-)

Powiedziałam, że zaczynam dopiero od 4 marca? A od 3 spacery? Powiedziałam ;-)

A skoro powiedziałam, to tak będzie ;-)

Więc nie wcześniej, niż 4 marca ;-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Alisssa Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia gratulacje!!! Fajnie ze juz jestescie razem ;)

Patuniek trzymam kciuki, niech sie w koncu ruszy, bo sie zameczysz.
    Wiem jak to jest lezec w szpitalu i czekac. Ja tak lezalam po porodzie juz z synkiem, bo nie mial odruchu ssania i byl karmiony sonda, nie moglismy wyjsc dopóki sie nie nauczyl jesc. A tak bardzo chcialam juz byc w domu... tez mialam takie chwile, ze ryczalam z bezsilnosci.

Dziewczyny, piekne brzuszki. Ja niby w obwodzie 95cm, wiec niewiele, ale do moich gabarytow to wyglada na olbrzymi. Wszyscy, co pamietaja moja poprzednia ciaze sa w szoku, ze taki wielki tym razem ;) no coz duza dziewczyna sie nam szykuje ;)

l22ne6ydwpsordge.png
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra możesz też smarować bolące miejsce patyczkiem do uszu zamoczonym w dentosepcie :)

Sisi ja właśnie niedługo zaopatrzę się w jakieś staniki. Też długo zwlekałam z tego powodu co piszesz :) A co do seksu, u nas jest ok. Nie ograniczamy się chociaż już mnie pomału bierze stres, że może warto już odpuścić bo co jak co ale wcześniejszy poród nie jest nam na rękę :D

Chasia ale zaskoczenie, gratulacje!

teverde do ZUSu polecam dzownić bezpośrednio do placówki w Twoim mieście. Ta infolinia na całe województwo czy jeszcze lepiej to jakieś nieporozumienie :D

Szkoda, że nie załapałam się na wystawę brzuszków, Twój teverde super zgrabny :)

Patuniek, strasznie współczuję, że masz takie przygody :( To musi być naprawdę frustrujące.

Mnie za to co raz częściej ciągnie podbrzusze. Zwłaszcza po spacerze i to wcale niezbyt długim ;/ A z absurdów- dzisiaj śnił mi się poród. Urodziłam ... jaszczurkę! :O Był wielki dramat bo przecież miało być dziecko :D

Ulv15, patuniek86, Katia89, Ksiazka1, teverde, lkc, Reniferra, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • Salsefia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasis gratulacje :-)

Co do naciskania na pęcherz to u mnie od kilku dni regularnie od 23 jak sie położymy do łóżka Klara zaczyna grzebać, cisnąć i nie wiem co jeszcze ale wiem jedno- boli. Dziś zaczęłam spacerować więcej, nie korzystałam z windy. Kasjerka znów w sklepie zwróciła uwagę, że już bardzo blisko i rozpoznała, że dwa a w obwodzie ciagle 112cm

7mdlydr.png

<3 Bruno <3 Klara

Brak antykoncepcji 11/2015
    Żylaki powrózka nasiennego,
    06/2018 IMSI
    3/07/2018 transfer 2 blastek
    31/07/2018 dwa <3 <3
  • Sana Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia, gratulacje! :)

Katia, no właśnie nie wiem bo przy Julce mi nie odszedł :D a przynajmniej tego nie zauważyłam :D

Beatrix oj tak, albo tak się wypycha przy pępku że mam wrażenie, że mi go rozerwie :P

Patuniek nie przepraszaj, co Ty, chyba każda na Twoim miejscu już by miała dość. Eh no :(

Mała mi dzisiaj naprawdę chyba chce brzuch rozerwać. Tak się wypycha, że aż boli. Byliśmy z tatą na pizzy, zjadłam dwa małe kawałki i miałam dosyć. Teraz siedzimy u mamy. Plan na jutro - Ikea i Bobo Wózki :)

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja 2h temu poszlam sie wykapac..posiedzialam w wannie chyba niecala godzine i wyszlam ze skurczami :| teraz siedze i tak mmie jak na @ napieprza :/ eh.. no coz. Zobaczymy co to bedzie. Ale dosc mocny bol szczegolnie wlasnie uda prawego..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    A ja 2h temu poszlam sie wykapac..posiedzialam w wannie chyba niecala godzine i wyszlam ze skurczami :| teraz siedze i tak mmie jak na @ napieprza :/ eh.. no coz. Zobaczymy co to bedzie. Ale dosc mocny bol szczegolnie wlasnie uda prawego..

Inso?! Czy Ty zamierzasz się właśnie rozsypać?
    Kuźwa no, toż za 10 dni dopiero!

EDIT: dawaj znać kochana!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 19:54

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam ostatnio pytać dziewczyny czy ból rozciąga się Wam w okolice uda jak chwytają Was skurcze z bólem okresowym ale dziś czytam że tak właśnie niektóre też macie... Mnie dotąd bolał tylko brzuch ale ostatnio w nocy w toalecie nagle dostałam takiego silnego jak nigdy i też w udo szło.

iNso czyżby i u Ciebie coś ruszyło?

• teverde Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję enka :) Chyba faktycznie zadzwonię, bo przesadzają i to grubo!
    Jaszczura mnie rozbawiła na maxa :P

Gratuluję Chasia! <3

Kąpiel powinna rozluźniać a nie powodować skurcze, kurde. Oby przeszły iNso!

A Ty patuniek trzymasz sje bardzo dzielnie. Ja bym beczała ewrydej, nienawidzę zawieszenia!

• teverde Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ud, to moja mama w ogóle nie czuła skurczy, tylko uda ją ciągnęły. I następnego dnia urodziła mi brachola ;)

iNso87 lubi tę wiadomość

• Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek86 , ja się nie dziwię, że miałaś chwilę słabości i uroniłaś łezkę. Dobrze, że masz wsparcie w mężu i ukojenie w jego ramionach.
    Mój by mówił, że tak pewnie musi być bo w końcu jestem w ciąży i to nas pewno normalne.

Jak się czujesz teraz wgl? Jakiś postęp?
    Najgorsze to, że trzeba tam leżeć jak dureń. No ale jak mówiła położna, pewnie nie puszcza. :-/
    Przytulam mocno :-*

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • lkc Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly jak gardlo?

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Miałam ostatnio pytać dziewczyny czy ból rozciąga się Wam w okolice uda jak chwytają Was skurcze z bólem okresowym ale dziś czytam że tak właśnie niektóre też macie... Mnie dotąd bolał tylko brzuch ale ostatnio w nocy w toalecie nagle dostałam takiego silnego jak nigdy i też w udo szło.

Mi się rozlewał wczoraj na wewnętrzną stronę ud.

INso dawaj znać jak się czujesz :)

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualnie ostatnie na dzisiaj ktg. 6-7 minut i skurcz.
    Tylko cały czas te słabsze. Te hiper skurcze po 4 minuty mam na półleżąco... Takie najgorsze, gdzie nogami nie mogę ruszać, bo pachwiny mam jak sparaliżowane z bólu :-(

Lajf is brutal end ful of zasadzkas ;-)

Dzięki Dziewczyny za słowa otuchy-jesteście niezastąpione :-*

Inso, a Ty w ramach solidarności też wychodzisz przed szereg? Oby nie-w końcu szpital państwowy u Ciebie teraz odpada, musi być prywatny... Trzymam kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 20:11

iNso87 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poki co zagonilam Malza do golenia.. mialam jutro przed wizyta sama ale jednak pomyslalam,ze tego nie bede odkladac ;) Bol jest taki sam. Malz za 10min wychodzi do drugiej pracy. Ma byc tam 2-3h i wrocic. Ja zamierzam isc spac,nie rodze! Nie ma mowy! Jest luty.. i wlasnie nie pojde do szpitala panstwowego tym bardziej lezec gdzies na korytarzu:|

Reniferra lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:

Bluberry u mnie to norma,przy kazdej @ to byl bol krzyza, dolnej czesci brzucha i ud wlasnie. Takze odkad pamietam taki bol mam.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    Butterfly jak gardlo?

Dziękuję lkc, że pytasz :-*
    I powiem Ci szczerze, że nadal do D***Y
    Ale licze na to,że za dzień czy dwa będzie lepiej, bo to dopiero 3 tabl przyjęte. Chyba w końcu coś musi na mnie zadziałać. Zosia musi siedzieć na razie ,dopóki matka się zdrowotnie nie ogarnie ;-)

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Aktualnie ostatnie na dzisiaj ktg. 6-7 minut i skurcz.
    Tylko cały czas te słabsze. Te hiper skurcze po 4 minuty mam na półleżąco... Takie najgorsze, gdzie nogami nie mogę ruszać, bo pachwiny mam jak sparaliżowane z bólu :-(

Lajf is brutal end ful of zasadzkas ;-)

Dzięki Dziewczyny za słowa otuchy-jesteście niezastąpione :-*

Inso, a Ty w ramach solidarności też wychodzisz przed szereg? Oby nie-w końcu szpital państwowy u Ciebie teraz odpada, musi być prywatny... Trzymam kciuki
    ...and samtajms kopas w dupas ;D hehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 20:27

lkc lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/5dbb199de54e.jpg.html
    Macie fajne brzuszki. Moj ma niby 95 cm w obwodzie a w stosunku do bioder jest duzy. Kurcze musze juz rodzic niedlugo bo chyba sie nie uda naturalnie przy tych moich biodrach:/
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/44e05a239949.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 20:34

Reniferra, Ksiazka1, Makowe Szczęście, Marza89, iNso87, Katia89, lkc, enka90, kehlana_miyu, Pikcia, Kleopatra, Butterfly 83, teverde, Ulv15 lubią tę wiadomość

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso pod koniec ciąży nie wolno już robić tak długich kąpieli, Max 15-20 min i nie w gorącej wodzie. Takie kąpiele powodują właśnie skurcze i przedwczesny porod. Za długo się kapalas po prostu, więcej tak nie rób a będzie dobrze :)

‹‹ 841 842 843 844 845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ