X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się właśnie kończy bycie upartym ;-)

Powiedziałam, że zaczynam dopiero od 4 marca? A od 3 spacery? Powiedziałam ;-)

A skoro powiedziałam, to tak będzie ;-)

Więc nie wcześniej, niż 4 marca ;-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Alisssa Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia gratulacje!!! Fajnie ze juz jestescie razem ;)

Patuniek trzymam kciuki, niech sie w koncu ruszy, bo sie zameczysz.
    Wiem jak to jest lezec w szpitalu i czekac. Ja tak lezalam po porodzie juz z synkiem, bo nie mial odruchu ssania i byl karmiony sonda, nie moglismy wyjsc dopóki sie nie nauczyl jesc. A tak bardzo chcialam juz byc w domu... tez mialam takie chwile, ze ryczalam z bezsilnosci.

Dziewczyny, piekne brzuszki. Ja niby w obwodzie 95cm, wiec niewiele, ale do moich gabarytow to wyglada na olbrzymi. Wszyscy, co pamietaja moja poprzednia ciaze sa w szoku, ze taki wielki tym razem ;) no coz duza dziewczyna sie nam szykuje ;)

l22ne6ydwpsordge.png
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra możesz też smarować bolące miejsce patyczkiem do uszu zamoczonym w dentosepcie :)

Sisi ja właśnie niedługo zaopatrzę się w jakieś staniki. Też długo zwlekałam z tego powodu co piszesz :) A co do seksu, u nas jest ok. Nie ograniczamy się chociaż już mnie pomału bierze stres, że może warto już odpuścić bo co jak co ale wcześniejszy poród nie jest nam na rękę :D

Chasia ale zaskoczenie, gratulacje!

teverde do ZUSu polecam dzownić bezpośrednio do placówki w Twoim mieście. Ta infolinia na całe województwo czy jeszcze lepiej to jakieś nieporozumienie :D

Szkoda, że nie załapałam się na wystawę brzuszków, Twój teverde super zgrabny :)

Patuniek, strasznie współczuję, że masz takie przygody :( To musi być naprawdę frustrujące.

Mnie za to co raz częściej ciągnie podbrzusze. Zwłaszcza po spacerze i to wcale niezbyt długim ;/ A z absurdów- dzisiaj śnił mi się poród. Urodziłam ... jaszczurkę! :O Był wielki dramat bo przecież miało być dziecko :D

Ulv15, patuniek86, Katia89, Ksiazka1, teverde, lkc, Reniferra, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • Salsefia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasis gratulacje :-)

Co do naciskania na pęcherz to u mnie od kilku dni regularnie od 23 jak sie położymy do łóżka Klara zaczyna grzebać, cisnąć i nie wiem co jeszcze ale wiem jedno- boli. Dziś zaczęłam spacerować więcej, nie korzystałam z windy. Kasjerka znów w sklepie zwróciła uwagę, że już bardzo blisko i rozpoznała, że dwa a w obwodzie ciagle 112cm

7mdlydr.png

<3 Bruno <3 Klara

Brak antykoncepcji 11/2015
    Żylaki powrózka nasiennego,
    06/2018 IMSI
    3/07/2018 transfer 2 blastek
    31/07/2018 dwa <3 <3
  • Sana Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia, gratulacje! :)

Katia, no właśnie nie wiem bo przy Julce mi nie odszedł :D a przynajmniej tego nie zauważyłam :D

Beatrix oj tak, albo tak się wypycha przy pępku że mam wrażenie, że mi go rozerwie :P

Patuniek nie przepraszaj, co Ty, chyba każda na Twoim miejscu już by miała dość. Eh no :(

Mała mi dzisiaj naprawdę chyba chce brzuch rozerwać. Tak się wypycha, że aż boli. Byliśmy z tatą na pizzy, zjadłam dwa małe kawałki i miałam dosyć. Teraz siedzimy u mamy. Plan na jutro - Ikea i Bobo Wózki :)

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja 2h temu poszlam sie wykapac..posiedzialam w wannie chyba niecala godzine i wyszlam ze skurczami :| teraz siedze i tak mmie jak na @ napieprza :/ eh.. no coz. Zobaczymy co to bedzie. Ale dosc mocny bol szczegolnie wlasnie uda prawego..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    A ja 2h temu poszlam sie wykapac..posiedzialam w wannie chyba niecala godzine i wyszlam ze skurczami :| teraz siedze i tak mmie jak na @ napieprza :/ eh.. no coz. Zobaczymy co to bedzie. Ale dosc mocny bol szczegolnie wlasnie uda prawego..

Inso?! Czy Ty zamierzasz się właśnie rozsypać?
    Kuźwa no, toż za 10 dni dopiero!

EDIT: dawaj znać kochana!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 19:54

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam ostatnio pytać dziewczyny czy ból rozciąga się Wam w okolice uda jak chwytają Was skurcze z bólem okresowym ale dziś czytam że tak właśnie niektóre też macie... Mnie dotąd bolał tylko brzuch ale ostatnio w nocy w toalecie nagle dostałam takiego silnego jak nigdy i też w udo szło.

iNso czyżby i u Ciebie coś ruszyło?

• teverde Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję enka :) Chyba faktycznie zadzwonię, bo przesadzają i to grubo!
    Jaszczura mnie rozbawiła na maxa :P

Gratuluję Chasia! <3

Kąpiel powinna rozluźniać a nie powodować skurcze, kurde. Oby przeszły iNso!

A Ty patuniek trzymasz sje bardzo dzielnie. Ja bym beczała ewrydej, nienawidzę zawieszenia!

• teverde Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ud, to moja mama w ogóle nie czuła skurczy, tylko uda ją ciągnęły. I następnego dnia urodziła mi brachola ;)

iNso87 lubi tę wiadomość

• Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek86 , ja się nie dziwię, że miałaś chwilę słabości i uroniłaś łezkę. Dobrze, że masz wsparcie w mężu i ukojenie w jego ramionach.
    Mój by mówił, że tak pewnie musi być bo w końcu jestem w ciąży i to nas pewno normalne.

Jak się czujesz teraz wgl? Jakiś postęp?
    Najgorsze to, że trzeba tam leżeć jak dureń. No ale jak mówiła położna, pewnie nie puszcza. :-/
    Przytulam mocno :-*

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • lkc Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly jak gardlo?

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Miałam ostatnio pytać dziewczyny czy ból rozciąga się Wam w okolice uda jak chwytają Was skurcze z bólem okresowym ale dziś czytam że tak właśnie niektóre też macie... Mnie dotąd bolał tylko brzuch ale ostatnio w nocy w toalecie nagle dostałam takiego silnego jak nigdy i też w udo szło.

Mi się rozlewał wczoraj na wewnętrzną stronę ud.

INso dawaj znać jak się czujesz :)

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualnie ostatnie na dzisiaj ktg. 6-7 minut i skurcz.
    Tylko cały czas te słabsze. Te hiper skurcze po 4 minuty mam na półleżąco... Takie najgorsze, gdzie nogami nie mogę ruszać, bo pachwiny mam jak sparaliżowane z bólu :-(

Lajf is brutal end ful of zasadzkas ;-)

Dzięki Dziewczyny za słowa otuchy-jesteście niezastąpione :-*

Inso, a Ty w ramach solidarności też wychodzisz przed szereg? Oby nie-w końcu szpital państwowy u Ciebie teraz odpada, musi być prywatny... Trzymam kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 20:11

iNso87 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poki co zagonilam Malza do golenia.. mialam jutro przed wizyta sama ale jednak pomyslalam,ze tego nie bede odkladac ;) Bol jest taki sam. Malz za 10min wychodzi do drugiej pracy. Ma byc tam 2-3h i wrocic. Ja zamierzam isc spac,nie rodze! Nie ma mowy! Jest luty.. i wlasnie nie pojde do szpitala panstwowego tym bardziej lezec gdzies na korytarzu:|

Reniferra lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:

Bluberry u mnie to norma,przy kazdej @ to byl bol krzyza, dolnej czesci brzucha i ud wlasnie. Takze odkad pamietam taki bol mam.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    Butterfly jak gardlo?

Dziękuję lkc, że pytasz :-*
    I powiem Ci szczerze, że nadal do D***Y
    Ale licze na to,że za dzień czy dwa będzie lepiej, bo to dopiero 3 tabl przyjęte. Chyba w końcu coś musi na mnie zadziałać. Zosia musi siedzieć na razie ,dopóki matka się zdrowotnie nie ogarnie ;-)

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Aktualnie ostatnie na dzisiaj ktg. 6-7 minut i skurcz.
    Tylko cały czas te słabsze. Te hiper skurcze po 4 minuty mam na półleżąco... Takie najgorsze, gdzie nogami nie mogę ruszać, bo pachwiny mam jak sparaliżowane z bólu :-(

Lajf is brutal end ful of zasadzkas ;-)

Dzięki Dziewczyny za słowa otuchy-jesteście niezastąpione :-*

Inso, a Ty w ramach solidarności też wychodzisz przed szereg? Oby nie-w końcu szpital państwowy u Ciebie teraz odpada, musi być prywatny... Trzymam kciuki
    ...and samtajms kopas w dupas ;D hehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 20:27

lkc lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/5dbb199de54e.jpg.html
    Macie fajne brzuszki. Moj ma niby 95 cm w obwodzie a w stosunku do bioder jest duzy. Kurcze musze juz rodzic niedlugo bo chyba sie nie uda naturalnie przy tych moich biodrach:/
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/44e05a239949.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 20:34

Reniferra, Ksiazka1, Makowe Szczęście, Marza89, iNso87, Katia89, lkc, enka90, kehlana_miyu, Pikcia, Kleopatra, Butterfly 83, teverde, Ulv15 lubią tę wiadomość

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso pod koniec ciąży nie wolno już robić tak długich kąpieli, Max 15-20 min i nie w gorącej wodzie. Takie kąpiele powodują właśnie skurcze i przedwczesny porod. Za długo się kapalas po prostu, więcej tak nie rób a będzie dobrze :)

‹‹ 841 842 843 844 845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ