X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiazka ja juz nie wiem czy to przez ta kapiel czy przez to,ze dzis z Mala tak skakalam i tancowalam ;D Oj..a ja wlasnie uwielbiam dlugie i gorace kapiele,chociazby prawie we wrzatku ;) no coz :)
    Zgaga jeszcze przeciez musi mi dowalic :D jak wszystko to wszystko,wazne zeby humoru nie tracic ;) jeszcze mi narazie do smiechu.. :) gorzej bedzie pozniej jak sie rozkreci ptfu ptfu

Ksiazka1 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiazka1 wrote:
    Inso pod koniec ciąży nie wolno już robić tak długich kąpieli, Max 15-20 min i nie w gorącej wodzie. Takie kąpiele powodują właśnie skurcze i przedwczesny porod. Za długo się kapalas po prostu, więcej tak nie rób a będzie dobrze :)
    bzdura, na koniec ciepla kąpiel to rodzaj testu, jak po niej skurcze ustępują tzn straszaki, jak się nasilają tzn porodwe. Wiem, sprawdziłam to trzy razy. a w gorącej wodzie nie wolno się kąpać całą ciąże, długość kąpieli nie ma nic do tego.

Inso właśnie a co z prywatnym porodem? przepadnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 20:55

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia ladny brzuszek, i faktycznie musisz byc bardzo szczupla bo brzuch wydaje sie wiekszy niz 90 pare cm ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    bzdura, na koniec ciepla kąpiel to rodzaj testu, jak po niej skurcze ustępują tzn straszaki, jak się nasilają tzn porodwe. Wiem, sprawdziłam to trzy razy. a w gorącej wodzie nie wolno się kąpać całą ciąże, długość kąpieli nie ma nic do tego.

No wlasnie ja nie bardzo wiem co robic. Bo jesli to akcja naprawde sie zacznie,to najpierw zadzwonie (jak sie dodzwonie) tam do tej kliniki. No przeciez musza 24/na dobe tam siedziec..? I zapytam, w koncu jestem wpisana na cc na 5go. Pewnie jak bedzie miejsce to kaza przyjechac a jak nie to panstwowy..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly 83 wrote:
    Dziękuję lkc, że pytasz :-*
    I powiem Ci szczerze, że nadal do D***Y
    Ale licze na to,że za dzień czy dwa będzie lepiej, bo to dopiero 3 tabl przyjęte. Chyba w końcu coś musi na mnie zadziałać. Zosia musi siedzieć na razie ,dopóki matka się zdrowotnie nie ogarnie ;-)
    Oby jutro bylo lepiej.. tez się nameczysz :(

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pn mialam wlasnie dopytac co i jak w razie takiej sytuacji:/ 7go jak bylam na wizycie to nawet nie myslalam,zeby o to wtedy jeszcze pytac..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek – to normalne, że emocje Ci puściły, najgorsza jest niepewność, czekanie, umęczysz się bardzo. Mi wystarczyło, że byłam jak na szpilkach od pt do niedzieli rano, bo dopiero w niedz. się wyjaśniło, że będzie preindukcja, ale u mnie nie było skurczy tak jak u Ciebie….Odpoczywaj i bądź dobrej mysli
    iNso – może faktycznie kąpiel była za długa i stąd te skurcze, jakby nie było trzymam kciuki, bo masz jeszcze chwile czasu do cc.

Delvila lubi tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:

Racja, wiem że tak się sprawdza, tez to przerabiam właśnie teraz, ale pod prysznicem najlepiej i nie godzinę aż oraz ciepła, nie gorąca woda. Ponadto jak nie masz skurczy to taka kąpielą się rozkręca właśnie skurcze. Warto o tym poczytać a nie pisać od razu ze bzdura.

Makowe Szczęście, patuniek86, teverde, Kleopatra lubią tę wiadomość

• Reniferra Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam dzisiaj, że czop mi nie odchodzi. A jednak mile mnie zaskoczył ;). Czyściutki, więc na szybkie akcje się nie zapowiada, ale jednak napawa nadzieją, że poród nastąpi przed połową marca :).

Patuniek przykro mi, że nadal się nic nie wyklarowało.

Inso, poczekaj trochę na mnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 21:25

Butterfly 83, patuniek86, lkc, Kleopatra lubią tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz przyszedł mnie zbadać-ten, co rano się słowem nie odezwał ;-)

2 palce, szyjka na granicy zgładzenia. Ale czy to nadal te pół centymetra, czy mniej-nie wiem...

Palec od krzyża. Czyli też nie ta pozycja, co trzeba.

Kazał iść spać i dawać znać, jak wody odejdą... Wizjoner, czy co? Nic nie odchodzi...

No i powiedział, że urodzę bardzo szybko, ale nie w tej chwili ;-) Kiedy? Zobaczymy...

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, a może no spa? Też możesz wziąć, jeśli się wyciszy, to jeszcze nie to :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra, mi czop zaczął odchodzić 3 tygodnie temu ;-) Było tego trochę. Teraz po badaniach odchodzi jeszcze więcej i brązowego, ale nie o to chodzi ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek mi po badaniu też odchodził czop brązowy wlasnie a później już czysty. Ale to badanie miałam bolesne, bardzo niedelikatny lekarz :/ kolejny już mnie delikatnie badał.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra a Tobie odpadł od razu cały czop czy kawałek?
    Mi przy pierwszej ciąży odpadł jeden wielki i tego dnia jechałam do porodu. A teraz to coś wypaść nie może i odchodzi po trochu.

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiazka1 wrote:
    Patuniek mi po badaniu też odchodził czop brązowy wlasnie a później już czysty. Ale to badanie miałam bolesne, bardzo niedelikatny lekarz :/ kolejny już mnie delikatnie badał.

Książka, ja wiem, że to po badaniu :-) Chodziło mi o to, że takie "czyste" fragmenty odchodziły mi 3 tygodnie temu :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiazka1 wrote:
    Reniferra a Tobie odpadł od razu cały czop czy kawałek?
    Mi przy pierwszej ciąży odpadł jeden wielki i tego dnia jechałam do porodu. A teraz to coś wypaść nie może i odchodzi po trochu.

Jakieś 2 tygodnie temu maluteńki kawałeczek przezroczysty, dzisiaj taka galaretka jak paznokieć kciuka biała, więc fragmentarycznie idzie. I też lekkie kłucie w szyjce parę razy dziś miałam.

l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • teverde Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia, ale z Ciebie zgrabniara. Nasze ciała są niesamowite - tak sobie myślę jak patrzę na Wasze zdjęcia. Tak się rozciągnąć i dźwigać taki ciężar w środku.. Szok.

Rany ale tu się dużo dzieje. Moja głowa tego nie ogarnia..

• Reniferra Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeszcze taka ciekawostka. Nie wiem, czy któraś z Was też tak ma czasem. Ja od wczoraj słyszę dźwięki wydobywające się z brzucha. Coś jak klikanie, pstrykanie, chlupanie :D. Najpierw myślałam, że mi się przesłyszało, potem zaraz sprawdzałam czy to pęcherz płodowy, ale teraz poszperałam i podobno nie jest to takie rzadkie. Jako jedyne sensowne wyjaśnienie znalazłam wypowiedź położnej, że jest to rozbijanie pęcherzyków powietrza w jelicie matki przez ruchy dziecka (rzeczywiscie dźwieki te słyszę tylko przy ruchach intensywnych). Spotkałyście się z czymś takim u siebie?

l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie rodze. Zasnelam,nie bralam zadnych lekow. Wstalam teraz na siusiu i Lena cos tam popiszczala to musialam chwile posiedziec. Dalej cmi mnie jak na @ ale nie jakos strasznie. Takze zamierzam dalej jakos zasnac ;)

Reniferra o widzisz Tobie odchodzi a mi nie chce Dziad ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 23:09

patuniek86, Reniferra lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra wrote:
    Dziewczyny, jeszcze taka ciekawostka. Nie wiem, czy któraś z Was też tak ma czasem. Ja od wczoraj słyszę dźwięki wydobywające się z brzucha. Coś jak klikanie, pstrykanie, chlupanie :D. Najpierw myślałam, że mi się przesłyszało, potem zaraz sprawdzałam czy to pęcherz płodowy, ale teraz poszperałam i podobno nie jest to takie rzadkie. Jako jedyne sensowne wyjaśnienie znalazłam wypowiedź położnej, że jest to rozbijanie pęcherzyków powietrza w jelicie matki przez ruchy dziecka (rzeczywiscie dźwieki te słyszę tylko przy ruchach intensywnych). Spotkałyście się z czymś takim u siebie?

Reniferra, ja tak mam :-D Też aż szukałam informacji, czy to nie pęcherz płodowy :-D

Trzask, kliknięcie :-D Ze środka brzucha ;-)

Miałam to w domu :-)

Reniferra lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 842 843 844 845 846 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ