X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka powidzenia trzymam kciuki 👍👍👍👍👍👍 😊

Malutka_27 lubi tę wiadomość

• Reniferra Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guarana, Lenonki- ogromne gratulacje :)

My już wczoraj myśleliśmy, że się rozkręca naprawdę. Piękne skurcze co 10min. Znów fragmenty czopu... i co? I nic... 6h skurczy na nic. Tzn może i coś tam się rozwarło, bo czułam w ich trakcie, jak główka napiera na szyjkę... no ale wszystko się uspokoiło.
    Dzisiaj wstałam i znowu czop (ile tego może tam być?!) zabarwiony tym razem na krwiście-różowo. Podobno to zwiastun, że może się zacznie w ciągu paru godzin? Mam naprawdę już dość, wymęczyły mnie te skurcze wczoraj bezsensownie... teraz sama w domku jestem i tak mi źle :(

Makowe Szczęście, Lenonki lubią tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka, trzymam kciuki za Ciebie. Niech wszystko przebiegnie szybciutko i jak najmniej boleśnie!

Malutka_27 lubi tę wiadomość

l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra to cos czuje,ze jutro tez razem ze mna tulasz Malenstwo 😁
    Ja wlasnie bylam siusiu i widzialam na papierze troche gestego sluzu jak przy staraniach ten plodny,rozciagliwy takze podciagam to w koncu pod odchodzenie czopa 😋 oczywiscie przezroczysto-bialy,zadnej krwi itp takze ten ;)

Reniferra lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, jak ja bym chciała, żeby ten scenariusz był prawdziwy!. 5.03 to data porodu wg usg prenatalnego u mnie

iNso87, patuniek86, Ulv15 lubią tę wiadomość

l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra, no też czytałam, że krwiście różowy śluz to poród w ciągu kilku godzin :-) Więc mocno trzymam kciuki, niech się Majeczka pojawi bezboleśnie na świecie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 07:45

Reniferra lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guarana, przepraszam-gratulacje!!!

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guarana,Lenonki wielkie gratulacje i dużo zdrówka 😍

Malutka powodzenia, myślę że już niedługo 😘

Reniferra! To będzie to! Zobaczysz! Mi z synem jak odszedł czop podbarwiony krwią to była kwestia godzin. Także bądź w gotowości i jutro pewnie się tulicie ❤

Inso!!! To już jutro! Aaaa 🤩 powodzenia kochana!

Patuniek86, można żyć co? Miłych i udanych zakupów. 😁

A ja!? A ja nic, nie dzieje się nic. Mam nerwa że szok. Chyba nigdy nie urodze, no masakra jakaś! A ludzie mnie wkurzaja bo ciągle tylko pytania czy juz,A kiedy, a jeszcze nie? itp itd. 🤨

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 07:51

Reniferra, iNso87, Lenonki lubią tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • teverde Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guarana, Lenonki - gratulacje! ❤️

Wróbel - mega wredne babsko, co takie robią w tym zawodzie?

Ja czekam na obchód jak na zbawienie i na USG, na którym się dowiem, że mały urósł a ilość wód nie spadła. Nie może być inaczej. A wtedy mam nadzieję, że mnie puszczą. Jedna dziewczyna ode mnie z sali (po plamieniach) dziś wychodzi, a druga ma cesarkę. Zostałabym sama i zaś nowe dziewczyny.. Please nie!

Trzymam kciuki za Was odczopowanych 😉 Oby szybko i sprawnie poszło!

Reniferra, Lenonki lubią tę wiadomość

• Ankakaranka87 Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guarana, Lenonki gratulacje 🙂❤

Ja wciąż w dwupaku. Wczoraj szorowalam łazienkę, sexy były i nic... A mówią że przy każdym kolejnym dziecku ciąża trwa krócej bo wszystko porozciagane, a tu nic. Trzecie dziecko i siedzi po terminie 😑 najgorsza jest niepewność, czy to już czy nie już. Człowiek jest psychicznie wykończony. A rodzina sobie zakłady pourzadzala i obstawia kiedy urodze... np. Dzisiaj narodziny Gabi obstawił mój tata, bo dziś jego imieniny 🙄 ehh A ja łapie jakieś doły z tego wszystkiego.

klz9t5odtafgnspm.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teverde, kciuki za USG i pójście do domku :)

Butterfly, mnie też już wkurzają te telefony i wiadomości. Wiem, że ludzie to z troski robią, ale no wkurw mnie bierze i nic na to nie poradzę :p.

teverde, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • mamakropka. Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowych bobasków :) Teverde kciuki za usg, oby synek podrósł zebyscie mogli jeszcze wyjść do domu :)
    Reniferra z tym czopem to też u każdego inaczej, u mnie w pierwszej ciąży taki krwisty odszedł kilka dni przed porodem.. .ale trzymam kciuki żeby u Ciebie to zwiastowało szybkie pojawienie się córeczki :)
    Ja grzecznie czekam do donoszonej ;) choć już wczoraj po spacerze miałam przez chwilę całkiem regularne skurcze, ale ustały jak się położyłam. Także mam nadzieję że jak wszystkie S zaczną działać też szybko przywitam malutką :P

teverde, Reniferra, patuniek86 lubią tę wiadomość

dqprj44jkz3tj7a4.png
    km5stv73rawi3yh6.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AYLEEN pytałaś mnie czy coś mi pomaga z tymi hemoroidami? Na chwilę obecną nie! Za wiele nie mogę z racji zawartości sterydow w lekach ,jak je tylko lekko ogarnę, to zaraz wracają, lekarz mówił,-tak jak i Reniferra nasza Pani dr :-*-ze jest ucisk na żyłe tylna główna i będą wracały prze ucisk . No taki to urok ciąży.

Reniferra ,otóż to! Ja wiem że większość pyta z troski aczkolwiek nie byłabym pewna że każdy z troski. Ale powiem Ci, że nawet mój mąż od swoich znajomych ciągle ma takie pytania i jego to też trochę irytuje. Ostatnio nawet kolega mówi mu, no moja żona miała termin kilka dni po twojej A wczoraj urodziła. Więc mój mąż mu na to tyle- moja żona poleciała do EU zeby urodzić, bo tam lekarze nie robią cc dla kasy. Czekają aż dziecko jest gotowe i kobiety rodzą sn , cc tylko jeśli są wskazania do tego. Koleś tylko mordę rozdziawil i mówi Aaaa no to lepiej. Oczywiście że lepiej, podkreślił mój mąż i po dyskusji.

Reniferra, Ulv15, Katia89 lubią tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guarana, Lenonki, ogromne gratulacje!!!

Guarana, współczuję strasznie tego nie działającego znieczulenia 😱

Butterfly, ale u Ciebie to chyba jeszcze jak u mnie sporo czasu do terminu? Choć też już zaczynam niecierpliwie wyglądać pojawienia się synka na świecie... Teraz z wizytą są u nas na tydzień teściowie i teściowa codziennie rzuca aluzje do Samiego, że mógłby już wychodzić, czym strasznie denerwuje mojego męża, który jej przypomina, że to za wcześnie i dla małego lepiej jeszcze te 2-3 tygodnie posiedzieć. Ale jeżeli nie urodzę do końca tygodnia, to teściowie zobaczą małego dopiero pod koniec maja, więc podejrzewam, że teściowa po cichu liczy, że urodzę wczesniej.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Guarana, Lenonki, ogromne gratulacje!!!

Guarana, współczuję strasznie tego nie działającego znieczulenia 😱

Butterfly, ale u Ciebie to chyba jeszcze jak u mnie sporo czasu do terminu? Choć też już zaczynam niecierpliwie wyglądać pojawienia się synka na świecie... Teraz z wizytą są u nas na tydzień teściowie i teściowa codziennie rzuca aluzje do Samiego, że mógłby już wychodzić, czym strasznie denerwuje mojego męża, który jej przypomina, że to za wcześnie i dla małego lepiej jeszcze te 2-3 tygodnie posiedzieć. Ale jeżeli nie urodzę do końca tygodnia, to teściowie zobaczą małego dopiero pod koniec maja, więc podejrzewam, że teściowa po cichu liczy, że urodzę wczesniej.

Kehlana no jeszcze 1.5 tyg do terminu. Ale zaczęłyśmy już 39 tydzień, więc why not!? 😝

Patuniek86 ja też bym pocisneła na spacer Ale cholera deszcz pada 😖 A po galerii nie wskazane mi chodzić, zaraz upłynnie za dużo hehe

Teverde, daj znać jak po badaniu. Kciuki żeby było ok i żebyście mogli iść do domku 🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 08:36

teverde lubi tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, ja nie mam czego za bardzo upłynniać, więc chodzić mogę ;-)

A tylko tam jest carrefour, w którym jest sucha krakowska olewnika ;-) Mój mąż czegoś takiego nigdy nie kupi, więc muszę sama ;-)
    A do galerii na piechotę spokojnie mogę dojść, więc w ramach spaceru na pewno dzisiaj pójdę :-) U mnie też niby deszczowo, ale aktualnie po prostu wilgotno, nie pada :-)

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj w planach wydawanie na całego, bo jedziemy do Ikei :D Na liście zakupów łóżko dla starszaka, 2 regały na książki, mikrofalówka i całą masa drobiazgów. Dobrze będzie, jak nie zbankrutujemy 😂

patuniek86, Katia89, Butterfly 83, Reniferra, Kleopatra, iNso87, enka90 lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie śpię od 6...

Usiadłam o 7.30. Od tego czasu skurcze mam regularne, jak w zegarku co 8 minut ;-)

I mogę się założyć o wszystko, że jak się położę, wzyztsko minie, albo raczej mocno się rozleguluje ;-) Czyli wariant "A" ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alez sie rozkrecilo :)
    Reniferra nie nakrecaj sie ale ja wierze ze to juz to! :D
    iNso ja tez dzisiaj zauwazylam cos takiego u siebie! I tez podciagne to pod ten czop bo wczesniej czegos takiego nie mialam 🙄😜 Tyle ze Ty wiesz ze to juz jutro i nie ma odwrotu a ja... Hmmm.... Moge dalej czekac tygodniami.
    Ankakaranka wspolczuje bo te ostatnie tygodnie, dni to najdluzsze dni w moim zyciu. Codziennie budze sie z mysla a moze to dzis??? Juz mam tego dosc a nawet jeszcze do tego rownego 40tyg nie dotarlam 😝 ale krem na rozstepy minsie konczy wiec lepiej zeby to bylo niedlugo bo kolejnej butli nie przewiduje!
    Patuniek nawet nie potrafie sobie wyobrazic co Ty musisz przezywac. Juz nawet skurczom nienmozesz zaufac. I teoretycznie zadna z nas przed ustalonym terminem nie powinna nic przyspieszac bo jednak termin istnieje z jakiegos powodu, no ale coz. Ja tez juz bym chciala tulic moje malutkie i dlatego tez popadam w obled. Ale jakby nie bylo 40 tyg powinno byc zaliczone, tak mysle... 🤔 Ale tez chce juz! 😅
    Pamietacie jak rozmawialysmy o tych pyknieciach w brzuchu czasami co podobno sa rozbijajacymi sie babelkami w jelitach a brzmia jakby kosci dziecku strzelaly? Moj wczoraj uslyszal ten dzwiek z mojego brzucha po raz pierwszy - mina bezcenna :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 09:14

patuniek86, Ankakaranka87, Reniferra, iNso87 lubią tę wiadomość

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • Madziakk Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak o tych czopach piszecie A mnie ani w jednej ani w drugiej ciąży nie odchodził, przynajmniej nie zauważyłam nic takiego o czym piszecie. U mnie klasyka w obydwu przypadkach zaczęło się od odejscia wód plodowych hehe.

Inso już jutro przytulisz córeczkę, korzystaj z ostatniego dnia i wyśpij się porządnie 😉

Reniferra kciuki za rozkręcenie się akcji porodowej.

Butterfly wytrwałości na ostatnim odcinku ciąży domyślam się jak Ci ciężko jest.

Dziewczyny które urodziły już jak tam wasze brzuszki? Wracają do normy? Bo mój tak średnio ciągle taki duży jest wyglądam jakbym miała jeszcze jedno dziecko rodzic 😟

Butterfly 83, Reniferra, iNso87 lubią tę wiadomość

zem3i09kgh136z79.png
‹‹ 891 892 893 894 895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ