X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly ja z kolei wisze na telefonie dzien w dzien z godzine z rodzicami/ przyjaciolka/ tesciowa/ babcia i i tak juz nie moge... Kiedys jak raz na tydzien z kims pogadalam godzine przez telefon to byl wyczyn. A teraz ubieram buty, wychodze na spacer i gadam... Nawet nie wiem o czym. Mam nadzieje ze Twoj syn ma duzo cierpliwosci i samozaparcia, ja skonczylam wlasnie weterynarie dwa lata temu i wspominam to jako duzo zarwanych nocy, stresu i kombinatorstwa ;) ale poznalam tam moja druga polowke wiec nie zaluje <3 Tyle ze z kraju i tak musielismy wyjechac zaraz po ykonczeniu zeby zdobyc doswiadczenie, nie byc doszczetnie wykorzystanym i zarabiac godne pieniadze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 10:25

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniffera trzymam kciuki aby to było dziś.
    Inso Ty już jutro, czas szybko leci, zaraz wszystkie będziemy miały maluszki.
    Madziakk u mnie masakra, spadło mi tylko 5 kg a brzuch nadal ciążowy 😭 ale daje sobie czas do końca 6 tyg ;p
    U nas ciężka noc, mała zasnęła dopiero o 5 i to na mnie. Ale dzieci be szkole więc mam nadzieję w dzień odespać :)

Reniferra, iNso87 lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, pamiętaj, że jesteśmy tutaj, zawsze możemy o wszystkim porozmawiać, będziemy się wspierać, zawsze możesz na nas liczyć, na nasze towarzystwo. Chociaż tylko wirtualnie ale to taka nasza mała forumowa przyjaźń. 😘
    Wiem że to nie to samo jak jakaś koleżanka przyjdzie na ploteczki lub człowiek wyjdzie do ludzi, ale tutaj też możemy się wspierać i rozmawiać, tym bardziej ze jesteśmy na tym samym etapie ciąży i wiemy mniej więcej jak każda z nas może się czuć. Więc głowa do góry i jeśli chcesz o czymś pogadać, to pisz śmiało! 😘

age.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 wrote:
    Butterfly, pamiętaj, że jesteśmy tutaj, zawsze możemy o wszystkim porozmawiać, będziemy się wspierać, zawsze możesz na nas liczyć, na nasze towarzystwo. Chociaż tylko wirtualnie ale to taka nasza mała forumowa przyjaźń. 😘
    Wiem że to nie to samo jak jakaś koleżanka przyjdzie na ploteczki lub człowiek wyjdzie do ludzi, ale tutaj też możemy się wspierać i rozmawiać, tym bardziej ze jesteśmy na tym samym etapie ciąży i wiemy mniej więcej jak każda z nas może się czuć. Więc głowa do góry i jeśli chcesz o czymś pogadać, to pisz śmiało! 😘

Katia ❤
    No właśnie mam wrażenie, że w ludziach to brak empatii. My tutaj się rozumiemy, jest po prostu łatwiej. Mimo, iż wiemy że np do terminu zostal tydzień czy dwa, rozumiemy ,że któraś z nas jest już zmęczona, no i po prostu chcialaby już mieć dzieciątko przy sobie.
    A ludzie wokół albo patrzą na Ciebie I co mówisz z przymrużeniem oka,i dodają "jeszcze trochę i wyjdzie haha" albo "o boże to Ty jeszcze chodzisz "? A za to haha, to bym zabila. Żeby nie fakt,że mąż jest daleko to bym wylaczyla telefon,jak słowo daje. Dziś najchętniej bym nie wychodziła z wyra. Ale będę musiała bo ktg.
    Dziękuję że jesteście i przepraszam że tak tylko marudzę non stop.

Katia89 lubi tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guarana,Lenonki Gratuluję 🍼🍼🍼🎈🎉

My się uczymy, układamy żeby było bardziej poręczenie itp.
    Na szczęście z nazwałem lepiej ufff
    Po czytałam co u Was, nie dam rady odpisać na wszystko.
    Za godzinę przyjeżdżają Teściowie zrobić nam obiad i pobyć z Małą żebyśmy mogli spokojnie się pokrzatać.

Reniffera kciuki 🤞 zaciśnięte!

Butterfly 83, Katia89, Reniferra, patuniek86, Bluberry lubią tę wiadomość

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla1983 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny. Gratulacje dla nowych mam. Patuniek ja skurcze, o których pisałam wcześniej miałam przez 6 tygodni,z tego powodu dostawalam też olbrzymie dawki magnezu.Skurcze pomimo tego nie ustepowaly byly nawet regularne co 5 min i bardzo bolesne. Nieraz tak przez 8 godzin bez względu na to czy leżałam czy nie no i rozwarcie na 2 palce, które przy nich nie postępowało. Przed porodem te skurcze skończyły się o 7 rano i przez cały dzień cisza. O 23.30 odeszły mi wody i zaczęły się całkiem inne skurcze bo mocne krzyżowe i po 2,5godz. urodziłam. Także u Ciebie może być podobnie bo jak podczytuje to u mnie było tak samo. Co do brzuszka po ciąży to u mnie już nie ma ale ja miałam mały brzuszek i po każdej ciazy wychodziłam ze szpitala już bez brzuszka. U mnie jest problem z udami bo zawsze tam gromadzi mi się tkanka tłuszczowa i potrzebuje kilku miesięcy karmienia piersią i spacerów, żeby to zrzucić. Widocznie taka moja natura 😉

Camilla, ja naprawdę nie wierzę, że to niby ma być "to" ;-)
    Poza tym, pomimo słów lekarzy, że wszystko tam jest miękkie i szybko pójdzie, przed wypisem ze szpitala lekarka nareszcie usłyszała, co mówię, odnośnie mojej szyjki ;-) I przyznała, że może i miękka, ale faktycznie może nie być podatna ;-) Więc naprawdę się nie śpieszę i nie panikuję ;-)
    8-9 minut nadal, pomimo chodzenia i leżenia. Tylko w trakcie chodzenia ciężej mierzyć czas ;-) Zaraz wychodzę na zakupy :-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teverde, u mnie w szpitalu z nocnych atrakcji były jeszcze pomiary tętna detektorem. Co skrupulatniejsza położna przychodziła co 2h, jedna bardziej "doświadczona" przychodziła co 4h. Więc jak już mi się udało zasnąć, to za chwilę się budziłam bo trzeba było odsłonić brzuch do kontroli ;)

Madziakk, jestem tydzień po CC i mój brzuch też nie zachwyca ;) Fakt- z obwodu niespełna 120cm nie spodziewam się w talii 60 po tygodniu, ale martwi mnie mega rozciągnięty obszar skóry od pępka do spojenia, bo on normalnie tak zwisa lekko. Przy Emilce nie pamiętam żebym aż tak miała, ale wtedy też miałam trochę mniejszy brzuch.

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:)

Guarana, gratuluję:) współczuję niezadziałania znieczulenia. Ale rak jak piszesz, dziecko wszystko wynagradza;)

Lenonki gratuluję! Duzo zdrowia dla Was:)

Reniffera też mi się wydaje że dziś się rozkreci u Ciebie. U mnie się sprawdziło z czopem z krwią i się po nim rozkrecila akcja. Dawaj znać:)

Butterfly przytulam:* moz3 jak pójdziesz na ktg to cos smacznego sobie kup na poprawę humoru :) mi to zawsze pomaga.

U nas dziś Julek jakis ciepły mi sie wydał i do 37.5 pokazało;( mam nadzieję że się nie rozkręci. W sumie nie wiem jaka ma normalnie temperaturę. Teraz śpi na mnie, bo jakis marudny jest. Do tego męczy się przy puszczaniu bąków. Oby to nie był początek kolki. Corka dzis w domu bo w przedszkolu dzis nie ma wody.

Reniferra, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwie, jak dobrze Cię widzieć :-)
    Dzieci mają pewne skoki rozwojowe i właśnie około 3, a potem 6 tygodnia potrafią całkowicie zmienić swój sposób zachowania, rytm jedzenia i spania :-) Najczęściej wtedy bez przerwy chcą być na rękach ;-) I strasznie marudzą.

W sprawie temperatury już się nie wypowiem :-(
    Ale oby było mu po prostu za ciepło i nic poważnego się nie działo :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly pamiętaj, że jesteśmy 😘 nie tylko w dobrych chwilach, ale i tych gorszych. Także nie przepraszaj i narzekaj ile musisz, byle tylko to Ci pomogło 😘 już bliżej niż dalej, zaraz będziesz miała Zosię w ramionach i będzie tylko lepiej ❤️

LwieSerce, oj, oby się nie rozkręciło i oby to nie kolki ✊

Patuniek, coś czuję, że do weekendu Pola już będzie po drugiej stronie brzuszka 😉

Jejuuuu, mała mnie dzisiaj kopie, jakby koń galopował 🙈 ciągle obrywam w żebra z prawej strony 😂

patuniek86, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana, w weekend ok, ale nie wcześniej ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce pytałam neonatolog w szpitalu o objawy przeziębienia u noworodków. Za gorączkę uznaje się temp. powyżej 38,5, poniżej nic nie podajemy bo organizm sam walczy i nie należy go osłabiać. Poza tym kaszel i katar z nosa.
    Poza tym mam nadzieję, że u Julka to jednorazowa niestrawność, a nie kolki ✊

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle napisalyscie,ze nie wiem co mialam odpisac. Ja od rana mam jakies skurcze. Narazie jestem u Mamy z Lenka. Laura w szkole,Malz niby na urlopie ale byl w drugiej pracy na 3h od rana,teraz jedzie do dentysty. Moze jakos Go przyjma raz,dwa. Wracam do domu potem i wskakuje do wanny zobaczyc czy przejda. Juz nie chce mi sie u mamy wchodzic..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nowy suwaczek 😍

Za te dziewczyny, które już bardzo chcą urodzić kciuki, aby szybko sie rozkrecilo 🤞🤞🤞

patuniek86, Butterfly 83, Sana, Katia89, Reniferra, Ulv15, Macy, iNso87 lubią tę wiadomość

• Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję naprawdę i bardzo mocno za to że Was mam 🥰
    Tylko az wstyd się zalic ,kiedy część z Was ma ma prawdę większe problemy niż moje huśtawki nastrojów. No ale...mam nadzieję ,że zaraz minie.

Zrobie jak radzisz lwie- coś zjem dobrego, chociaż nie wiem co mi się właściwie chce. Ale mam czas pomyśleć. Mam nadzieję ,że Julek nie będzie chory . Duuuzo zdrówka dla niego od cioc forumowych 😘😘😘
    A jak Ty się czujesz Lwie? ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 12:45

patuniek86, Katia89, teverde lubią tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, aj tam 😋

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to id3 się ogarniać, może jak się ubiorę i wyjdę na powietrze to zrobi mi się lepiej :-P

Patrzyłam na gazetki z Biedry, Lidla itp Ale nic nie ma ciekawego, a jak już to na chude leszcze 😝

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 13:31

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciepło i nieco wietrznie-ale cieplutko :-)
    Mam nadzieję Butterfly, że i u Ciebie ciepło :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w wannie,skurcze mialam cala droge jak wracalam do domu. Czekam czy przejda. Lena zostala u moich rodzicow,Laura do 15:20 w szkole takze nie rodze do 16;p

patuniek86, Reniferra, Katia89, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, raport z wanny przyjęty-czekamy 😁😁😁

iNso87, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 893 894 895 896 897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ