X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mamusiek! Guarana współczuję tego cięcia bez znieczulenia. Brrrr

Rejiferra coś czuję, że dzisiaj lub jutro przytulisz bobasa.

Kurde ciąża donoszona. Pomyślałam sobie, że jeśli obudzi się w takim terminie jak synek,to to już kwestia 4 dni. Od tej pory zamiast się cieszyć czuję tylko strach.

Reniferra lubi tę wiadomość

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziakk, dopiero co urodziłaś! W tydzień nigdy nie będziesz wyglądać, jak przed porodem. Pisałam tu o tym wiele razy ;-)

Brzuch wygląda prawie tak samo, jak w ciąży, tylko bardziej przypomina balonik, z którego schodzi powietrze ;-) Plus taki, że nie jest taki napięty, tylko miękki.

Połóg to czas, kiedy powoli zaczynasz wracać do siebie, hormonalnie i fizycznie. Ale nie do wyglądu sprzed ciąży-no chyba, że jesteś super-celebrytką, która 4 dni po porodzie musi być na ściance ;-)
    W czasie połogu 99% ćwiczeń jest zakazanych, można robić dosłownie kilka na brzuch-i nie są to brzuszki ;-)

Więc daj sobie czas, masz jeszcze parę tygodni :-)

Ulv15, Madziakk lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimoza wrote:
    Gratulacje dla nowych mamusiek! Guarana współczuję tego cięcia bez znieczulenia. Brrrr

Rejiferra coś czuję, że dzisiaj lub jutro przytulisz bobasa.

Kurde ciąża donoszona. Pomyślałam sobie, że jeśli obudzi się w takim terminie jak synek,to to już kwestia 4 dni. Od tej pory zamiast się cieszyć czuję tylko strach.

Mimoza, nawet lepiej! Teraz poród jest już uznany za poród terminie! Donoszoną masz od tygodnia 😁😁😁

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wy piszecie od rana :D
    Gratuluję dziewczyny nowych maluszków! Witamy na świecie 💖
    Az nie wierzę ze ten marzec przyszedł tak szybko, dopiero przecież był lipiec, test ciążowy, dwie kreseczki i to niedowierzanie... Jak ten czas szybko leci :)

Reniferra, Patuniek, ciekawe czy rozkręci się coś u Was? Trzymam kciuki ✊

Inso, jak przygotowania do cc? Denerwujesz się? To już jutro przecież 😁 jutro o tej porze będziesz tulic maluszka, ale super :) ja muszę jeszcze czekać do poniedziałku ale już czuję stres 🤪

Butterfly, brawa dla męża 👏 dobrze odpowiedział kolegom. Ciąża przecież to nie wyścigi, każdy maluszek wyjdzie wtedy jak będzie na to gotowy.

U mnie dzisiaj standardowo, już po zakupach, pranie się pierze, poodkurzane, teraz kawka, a później zobaczymy co dalej :)
    U mnie piękna pogoda, słoneczko świeci... ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 09:30

Butterfly 83, patuniek86, Reniferra, iNso87 lubią tę wiadomość

age.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam huśtawkę nastrojów. Jestem wkurzona na ludzi, o te ich ciągle pytania itp
    Właściwie wszystko i wszyscy mnie wkurzaja.
    Zadzwonił mąż i się rozbeczałam, że za nim tęsknię. Że wszyscy wkoło mają zajęcia, bo rodzina i wgl, no a ja się czuje samotna. Żeby nie fakt że mam na Ktg na 14.45 do mojego gin to bym została w pizamach cały dzień.

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia, u mnie jeszcze nie :-) W końcu mówi to uparta osoba, więc wiem, co mówię :-D

Jeszcze się nie położyłam, skurcze co 8-9 minut regularnie ;-) Ale jak zawsze twierdzę, że to nie to :-)

Za to w Reniferrę jakoś tak mocno wierzę :-)

Reniferra lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek, kto wie? W końcu kiedyś te skurcze muszę być tymi właściwymi i w końcu musisz kiedyś urodzić 😁 hehe 😋

patuniek86, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

age.png
  • Sisi1982 Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od czwartku jestem w szpitalu i węszcie coś sie ruszyło w związku z tym ze to nieszczęsne białko rośnie to zlitowali sie i dzisiaj mam mieć założony cewnik bo na 10 mam juz termin a urodzenie jest jedynym lekarstwem ;) na rosnące białko 😉 powiedział gin ze u mnie to długo może potrwać bo nic nie jest gotowe do porodu 😢 ale najważniejsze ze nie każą czekać tu aż samo sie zacznie , cieszę sie ale tez i bojejak to bedzie

Butterfly 83, Kleopatra, Makowe Szczęście, patuniek86, iNso87 lubią tę wiadomość

Sisi82
    https://www.suwaczki.com/tickers/w4sq9n73alrntj2g.png
  • teverde Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Zrobimy dziś USG ale Pani leży" 😤

Po USG wychodzę na żądanie. Ponoć ginekologiczno-polozniczy to jedyny oddział, na którym nie wyciągają konsekwencji z WNŻ i muszą przyjąć jakby coś się działo. Tu tylko stresy, budzenie od 5 rano, bakterie, marne żarcie itp. Każdy ma inną opinię na wszystko. Lasce obok już chyba 4 raz przesuwają termin cesarki. W dupie to mam. Wyniki będą dobre i wychodzę. A będą na pewno!

USG dopiero popołudniu oczywiście..

• teverde Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry, że tak smęcę ale ten szpital na prawdę mnie wykańcza nerwowo. Już nawet KTG 3xdziennie nie cieszy.

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teverde, rozumiem Cię, naprawdę 😚
    Oby wyniki były super, trzymam kciuki!!!

teverde lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly 83 wrote:
    A ja mam huśtawkę nastrojów. Jestem wkurzona na ludzi, o te ich ciągle pytania itp
    Właściwie wszystko i wszyscy mnie wkurzaja.
    Zadzwonił mąż i się rozbeczałam, że za nim tęsknię. Że wszyscy wkoło mają zajęcia, bo rodzina i wgl, no a ja się czuje samotna. Żeby nie fakt że mam na Ktg na 14.45 do mojego gin to bym została w pizamach cały dzień.
    Tez czuje sie samotna :( teraz jest lepiej bo moj ma urlop ale mimo wszystko... Brak rodziny, przyjaciol w poblizu. Nie wszyscy ludzie odbieraja samotnosc tak samo ale szczerze mowiac mam wrazenie ze mi sie zaostrza wraz z wiekiem ciazy... Kiedys taka nie bylam ;) Moze to organizm przygotowuje nas na ogrom tulenia i bycia z drugim czlowiekiem 24/7? Bo nie wiem jak to inaczej wytlumaczyc.
    teverde tez trzymam kciuki zebys mogla juz wyjsc!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 09:51

Butterfly 83, teverde lubią tę wiadomość

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • Camilla1983 Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny. Gratulacje dla nowych mam. Patuniek ja skurcze, o których pisałam wcześniej miałam przez 6 tygodni,z tego powodu dostawalam też olbrzymie dawki magnezu.Skurcze pomimo tego nie ustepowaly byly nawet regularne co 5 min i bardzo bolesne. Nieraz tak przez 8 godzin bez względu na to czy leżałam czy nie no i rozwarcie na 2 palce, które przy nich nie postępowało. Przed porodem te skurcze skończyły się o 7 rano i przez cały dzień cisza. O 23.30 odeszły mi wody i zaczęły się całkiem inne skurcze bo mocne krzyżowe i po 2,5godz. urodziłam. Także u Ciebie może być podobnie bo jak podczytuje to u mnie było tak samo. Co do brzuszka po ciąży to u mnie już nie ma ale ja miałam mały brzuszek i po każdej ciazy wychodziłam ze szpitala już bez brzuszka. U mnie jest problem z udami bo zawsze tam gromadzi mi się tkanka tłuszczowa i potrzebuje kilku miesięcy karmienia piersią i spacerów, żeby to zrzucić. Widocznie taka moja natura 😉

patuniek86 lubi tę wiadomość

Camilla1983
  • Alisssa Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, ale wiesci z rana!

Guarana, Lenonki gratulacje przeogromne!

Reniferra moze to juz ? ☺

Patuniek moze tym razem nie skonczy sie falstartem😁

Inso, to juz jutro. Ale zazdroszcze 😉

U mnie jakies delikatne skurcze co jakis czas, ale zero w tym regularnosci no i mam jeszcze czas, wiec nic sie tak naprawde nie zapowiada.

Czytam i czekam na dalszy rozwoj sytuacji u Was dziewczyny 😘

Reniferra, patuniek86, iNso87 lubią tę wiadomość

l22ne6ydwpsordge.png
  • Camilla1983 Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taverde rozumiem Cię doskonale, też już miałam dość szpitala,trzymam kciuki, żeby usg wyszło dobrze i żebyś mogla iść jeszcze do domku.

teverde lubi tę wiadomość

Camilla1983
  • Sana Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guarana, gratuluję córeczki ❤️

Lenonki, gratulacje! Poród ekspres! 😍

Malutka_27 trzymam kciuki, powodzenia! ✊🍀

Reniferra oby się ruszyło ✊ Majusia, nie daj rodzicom dłużej na siebie czekać!

Butterfly jak ja Cię rozumiem... Ja dopiero co przecież 36 tydzień skończyłam, a już się zaczynają wiadomości "urodziłaś?", "coś Cię bierze?", "będzie cesarka czy poród naturalny?" - dramat. Nic mnie tak nie wkurza jak ta ludzka ciekawość 😡 całą ciążę nikt o nic nie pytał, przyszedł marzec i nagle wszyscy mega zainteresowani.

Ankakaranka u mnie tak z Julą było, cała rodzina sobie zakłady urządzała kiedy się mała urodzi. A ona każdemu zagrała na nosie i wybrała swoją datę 😂 trzymam kciuki, żeby Gabi jak najszybciej chciała wyjść z brzuszka ✊✊

Sisi powodzenia, oby szybko poszło ✊

Teverde współczuję i doskonale rozumiem, trzymam kciuki za wyniki usg ✊

Dziś wizyta 😍 pewnie już ostatnie usg przed porodem ☺️

Reniferra, Katia89, Ankakaranka87, patuniek86, teverde lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Alisssa Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko, jak z Waszym apetytem? Bo u mnie ostatnie kilka dni kiepsko, na nic nie mam ochoty, nic nie smakuje i baaardzo malo jem, choc jeszcze kilka dni temu bylo calkiem odwrotnie, futrowalam co chwile...

l22ne6ydwpsordge.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv15, no ja już też nie wiem, jak tłumaczyć sobie tę huśtawkę nastrojów. Najdziwniejsze jest to,że czuje się samotna,mimo że siostra mieszka piętro wyżej czy rodzice 3 min spacerem ode mnie. Ale ja potrzebuje po prostu mojej własnej rodziny,dzieci i męża. Mój syn ma już 16 lat,masę rzeczy do zrobienia do szkoły, poza tym własne zainteresowania itp. Czy on będzie siedział z matką ciężarówką?! No raczej że nie ! Wczoraj mieliśmy rozmowę i podjął decyzję o dalszym wyborze szkoły. Idzie na weterynarie. No ale moich zali, że chce urodzić, czy że coś mnie boli, przecież nie będę wylewać na niego. I tak koło się zamyka. Wszyscy mnie wkurzaja Ale czuje się samotna. I weź jak tu dogodzić?! No nie da się!

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Marza, guarana, Lenonki, gratulacje :) Witamy kolejne Dzieciaczki na świecie :)

Malutka, dziś Wasz wielki dzień! Możliwe, że już się tulicie z Synkiem ;) Czekamy na wieści.

iNso, Ty już jutro będziesz miała Lidię przy sobie. Tak pozytywnie zazdroszczę ;)

Reniferra, kciuki za rozwój akcji &&& Oby to było TO.

teverde, kciuki za wyniki i wyjście dziś do domciu &&&

Ja miałam kiepski weekend - też huśtawka nastrojów. W sobotę starsza córka wyprowadziła mnie z równowagi a wczoraj jeszcze sprzeczka z mężem. Więc generalnie cały weekend w kiepskim humorze i nawet nie było się do kogo odezwać.

Kciuki za dzisiejsze wizyty &&&

Reniferra, teverde, iNso87, Marza89 lubią tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• Reniferra Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi, powodzenia. Oby szybko się rozkręciło ;).

Teverde, na żadnym oddziale nie ma żadnych konsekwencji wyjścia na własne żądanie nawet jeśli krążą takie ploty. Byłoby to niezgodne z etyką lekarską i podchodziło pod prokuraturę. W sytuacji zagrożenia mają w obowiązku Cię przyjąć, nawet jeśli straszą, że tak nie będzie (co jest w ogóle karygodne). W Twojej sytuacji chyba też bym się wypisywała.

Dzięki dziewczyny za wiarę w mój rychły poród, ale od rana nic się nie dzieje, więc straciłam nadzieję. Choć nadal wierzę, że w przyszły weekend już będziemy z malutką w domu. Jutro w każdym razie mam wizytę i się okaże, czy coś się ruszyło czy nie.
    Patuniek, u Ciebie to już w ogóle hardcore. Idzie zwariować z tymi myślami, czy to już TE skurcze, czy nie.

patuniek86, teverde lubią tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
‹‹ 892 893 894 895 896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ