X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych mamusiek! Guarana współczuję tego cięcia bez znieczulenia. Brrrr

Rejiferra coś czuję, że dzisiaj lub jutro przytulisz bobasa.

Kurde ciąża donoszona. Pomyślałam sobie, że jeśli obudzi się w takim terminie jak synek,to to już kwestia 4 dni. Od tej pory zamiast się cieszyć czuję tylko strach.

Reniferra lubi tę wiadomość

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziakk, dopiero co urodziłaś! W tydzień nigdy nie będziesz wyglądać, jak przed porodem. Pisałam tu o tym wiele razy ;-)

Brzuch wygląda prawie tak samo, jak w ciąży, tylko bardziej przypomina balonik, z którego schodzi powietrze ;-) Plus taki, że nie jest taki napięty, tylko miękki.

Połóg to czas, kiedy powoli zaczynasz wracać do siebie, hormonalnie i fizycznie. Ale nie do wyglądu sprzed ciąży-no chyba, że jesteś super-celebrytką, która 4 dni po porodzie musi być na ściance ;-)
    W czasie połogu 99% ćwiczeń jest zakazanych, można robić dosłownie kilka na brzuch-i nie są to brzuszki ;-)

Więc daj sobie czas, masz jeszcze parę tygodni :-)

Ulv15, Madziakk lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimoza wrote:
    Gratulacje dla nowych mamusiek! Guarana współczuję tego cięcia bez znieczulenia. Brrrr

Rejiferra coś czuję, że dzisiaj lub jutro przytulisz bobasa.

Kurde ciąża donoszona. Pomyślałam sobie, że jeśli obudzi się w takim terminie jak synek,to to już kwestia 4 dni. Od tej pory zamiast się cieszyć czuję tylko strach.

Mimoza, nawet lepiej! Teraz poród jest już uznany za poród terminie! Donoszoną masz od tygodnia 😁😁😁

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wy piszecie od rana :D
    Gratuluję dziewczyny nowych maluszków! Witamy na świecie 💖
    Az nie wierzę ze ten marzec przyszedł tak szybko, dopiero przecież był lipiec, test ciążowy, dwie kreseczki i to niedowierzanie... Jak ten czas szybko leci :)

Reniferra, Patuniek, ciekawe czy rozkręci się coś u Was? Trzymam kciuki ✊

Inso, jak przygotowania do cc? Denerwujesz się? To już jutro przecież 😁 jutro o tej porze będziesz tulic maluszka, ale super :) ja muszę jeszcze czekać do poniedziałku ale już czuję stres 🤪

Butterfly, brawa dla męża 👏 dobrze odpowiedział kolegom. Ciąża przecież to nie wyścigi, każdy maluszek wyjdzie wtedy jak będzie na to gotowy.

U mnie dzisiaj standardowo, już po zakupach, pranie się pierze, poodkurzane, teraz kawka, a później zobaczymy co dalej :)
    U mnie piękna pogoda, słoneczko świeci... ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 09:30

Butterfly 83, patuniek86, Reniferra, iNso87 lubią tę wiadomość

age.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam huśtawkę nastrojów. Jestem wkurzona na ludzi, o te ich ciągle pytania itp
    Właściwie wszystko i wszyscy mnie wkurzaja.
    Zadzwonił mąż i się rozbeczałam, że za nim tęsknię. Że wszyscy wkoło mają zajęcia, bo rodzina i wgl, no a ja się czuje samotna. Żeby nie fakt że mam na Ktg na 14.45 do mojego gin to bym została w pizamach cały dzień.

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia, u mnie jeszcze nie :-) W końcu mówi to uparta osoba, więc wiem, co mówię :-D

Jeszcze się nie położyłam, skurcze co 8-9 minut regularnie ;-) Ale jak zawsze twierdzę, że to nie to :-)

Za to w Reniferrę jakoś tak mocno wierzę :-)

Reniferra lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek, kto wie? W końcu kiedyś te skurcze muszę być tymi właściwymi i w końcu musisz kiedyś urodzić 😁 hehe 😋

patuniek86, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

age.png
  • Sisi1982 Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od czwartku jestem w szpitalu i węszcie coś sie ruszyło w związku z tym ze to nieszczęsne białko rośnie to zlitowali sie i dzisiaj mam mieć założony cewnik bo na 10 mam juz termin a urodzenie jest jedynym lekarstwem ;) na rosnące białko 😉 powiedział gin ze u mnie to długo może potrwać bo nic nie jest gotowe do porodu 😢 ale najważniejsze ze nie każą czekać tu aż samo sie zacznie , cieszę sie ale tez i bojejak to bedzie

Butterfly 83, Kleopatra, Makowe Szczęście, patuniek86, iNso87 lubią tę wiadomość

Sisi82
    https://www.suwaczki.com/tickers/w4sq9n73alrntj2g.png
  • teverde Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Zrobimy dziś USG ale Pani leży" 😤

Po USG wychodzę na żądanie. Ponoć ginekologiczno-polozniczy to jedyny oddział, na którym nie wyciągają konsekwencji z WNŻ i muszą przyjąć jakby coś się działo. Tu tylko stresy, budzenie od 5 rano, bakterie, marne żarcie itp. Każdy ma inną opinię na wszystko. Lasce obok już chyba 4 raz przesuwają termin cesarki. W dupie to mam. Wyniki będą dobre i wychodzę. A będą na pewno!

USG dopiero popołudniu oczywiście..

• teverde Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry, że tak smęcę ale ten szpital na prawdę mnie wykańcza nerwowo. Już nawet KTG 3xdziennie nie cieszy.

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teverde, rozumiem Cię, naprawdę 😚
    Oby wyniki były super, trzymam kciuki!!!

teverde lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly 83 wrote:
    A ja mam huśtawkę nastrojów. Jestem wkurzona na ludzi, o te ich ciągle pytania itp
    Właściwie wszystko i wszyscy mnie wkurzaja.
    Zadzwonił mąż i się rozbeczałam, że za nim tęsknię. Że wszyscy wkoło mają zajęcia, bo rodzina i wgl, no a ja się czuje samotna. Żeby nie fakt że mam na Ktg na 14.45 do mojego gin to bym została w pizamach cały dzień.
    Tez czuje sie samotna :( teraz jest lepiej bo moj ma urlop ale mimo wszystko... Brak rodziny, przyjaciol w poblizu. Nie wszyscy ludzie odbieraja samotnosc tak samo ale szczerze mowiac mam wrazenie ze mi sie zaostrza wraz z wiekiem ciazy... Kiedys taka nie bylam ;) Moze to organizm przygotowuje nas na ogrom tulenia i bycia z drugim czlowiekiem 24/7? Bo nie wiem jak to inaczej wytlumaczyc.
    teverde tez trzymam kciuki zebys mogla juz wyjsc!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 09:51

Butterfly 83, teverde lubią tę wiadomość

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • Camilla1983 Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny. Gratulacje dla nowych mam. Patuniek ja skurcze, o których pisałam wcześniej miałam przez 6 tygodni,z tego powodu dostawalam też olbrzymie dawki magnezu.Skurcze pomimo tego nie ustepowaly byly nawet regularne co 5 min i bardzo bolesne. Nieraz tak przez 8 godzin bez względu na to czy leżałam czy nie no i rozwarcie na 2 palce, które przy nich nie postępowało. Przed porodem te skurcze skończyły się o 7 rano i przez cały dzień cisza. O 23.30 odeszły mi wody i zaczęły się całkiem inne skurcze bo mocne krzyżowe i po 2,5godz. urodziłam. Także u Ciebie może być podobnie bo jak podczytuje to u mnie było tak samo. Co do brzuszka po ciąży to u mnie już nie ma ale ja miałam mały brzuszek i po każdej ciazy wychodziłam ze szpitala już bez brzuszka. U mnie jest problem z udami bo zawsze tam gromadzi mi się tkanka tłuszczowa i potrzebuje kilku miesięcy karmienia piersią i spacerów, żeby to zrzucić. Widocznie taka moja natura 😉

patuniek86 lubi tę wiadomość

Camilla1983
  • Alisssa Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, ale wiesci z rana!

Guarana, Lenonki gratulacje przeogromne!

Reniferra moze to juz ? ☺

Patuniek moze tym razem nie skonczy sie falstartem😁

Inso, to juz jutro. Ale zazdroszcze 😉

U mnie jakies delikatne skurcze co jakis czas, ale zero w tym regularnosci no i mam jeszcze czas, wiec nic sie tak naprawde nie zapowiada.

Czytam i czekam na dalszy rozwoj sytuacji u Was dziewczyny 😘

Reniferra, patuniek86, iNso87 lubią tę wiadomość

l22ne6ydwpsordge.png
  • Camilla1983 Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taverde rozumiem Cię doskonale, też już miałam dość szpitala,trzymam kciuki, żeby usg wyszło dobrze i żebyś mogla iść jeszcze do domku.

teverde lubi tę wiadomość

Camilla1983
  • Sana Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guarana, gratuluję córeczki ❤️

Lenonki, gratulacje! Poród ekspres! 😍

Malutka_27 trzymam kciuki, powodzenia! ✊🍀

Reniferra oby się ruszyło ✊ Majusia, nie daj rodzicom dłużej na siebie czekać!

Butterfly jak ja Cię rozumiem... Ja dopiero co przecież 36 tydzień skończyłam, a już się zaczynają wiadomości "urodziłaś?", "coś Cię bierze?", "będzie cesarka czy poród naturalny?" - dramat. Nic mnie tak nie wkurza jak ta ludzka ciekawość 😡 całą ciążę nikt o nic nie pytał, przyszedł marzec i nagle wszyscy mega zainteresowani.

Ankakaranka u mnie tak z Julą było, cała rodzina sobie zakłady urządzała kiedy się mała urodzi. A ona każdemu zagrała na nosie i wybrała swoją datę 😂 trzymam kciuki, żeby Gabi jak najszybciej chciała wyjść z brzuszka ✊✊

Sisi powodzenia, oby szybko poszło ✊

Teverde współczuję i doskonale rozumiem, trzymam kciuki za wyniki usg ✊

Dziś wizyta 😍 pewnie już ostatnie usg przed porodem ☺️

Reniferra, Katia89, Ankakaranka87, patuniek86, teverde lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Alisssa Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko, jak z Waszym apetytem? Bo u mnie ostatnie kilka dni kiepsko, na nic nie mam ochoty, nic nie smakuje i baaardzo malo jem, choc jeszcze kilka dni temu bylo calkiem odwrotnie, futrowalam co chwile...

l22ne6ydwpsordge.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv15, no ja już też nie wiem, jak tłumaczyć sobie tę huśtawkę nastrojów. Najdziwniejsze jest to,że czuje się samotna,mimo że siostra mieszka piętro wyżej czy rodzice 3 min spacerem ode mnie. Ale ja potrzebuje po prostu mojej własnej rodziny,dzieci i męża. Mój syn ma już 16 lat,masę rzeczy do zrobienia do szkoły, poza tym własne zainteresowania itp. Czy on będzie siedział z matką ciężarówką?! No raczej że nie ! Wczoraj mieliśmy rozmowę i podjął decyzję o dalszym wyborze szkoły. Idzie na weterynarie. No ale moich zali, że chce urodzić, czy że coś mnie boli, przecież nie będę wylewać na niego. I tak koło się zamyka. Wszyscy mnie wkurzaja Ale czuje się samotna. I weź jak tu dogodzić?! No nie da się!

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Marza, guarana, Lenonki, gratulacje :) Witamy kolejne Dzieciaczki na świecie :)

Malutka, dziś Wasz wielki dzień! Możliwe, że już się tulicie z Synkiem ;) Czekamy na wieści.

iNso, Ty już jutro będziesz miała Lidię przy sobie. Tak pozytywnie zazdroszczę ;)

Reniferra, kciuki za rozwój akcji &&& Oby to było TO.

teverde, kciuki za wyniki i wyjście dziś do domciu &&&

Ja miałam kiepski weekend - też huśtawka nastrojów. W sobotę starsza córka wyprowadziła mnie z równowagi a wczoraj jeszcze sprzeczka z mężem. Więc generalnie cały weekend w kiepskim humorze i nawet nie było się do kogo odezwać.

Kciuki za dzisiejsze wizyty &&&

Reniferra, teverde, iNso87, Marza89 lubią tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• Reniferra Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi, powodzenia. Oby szybko się rozkręciło ;).

Teverde, na żadnym oddziale nie ma żadnych konsekwencji wyjścia na własne żądanie nawet jeśli krążą takie ploty. Byłoby to niezgodne z etyką lekarską i podchodziło pod prokuraturę. W sytuacji zagrożenia mają w obowiązku Cię przyjąć, nawet jeśli straszą, że tak nie będzie (co jest w ogóle karygodne). W Twojej sytuacji chyba też bym się wypisywała.

Dzięki dziewczyny za wiarę w mój rychły poród, ale od rana nic się nie dzieje, więc straciłam nadzieję. Choć nadal wierzę, że w przyszły weekend już będziemy z malutką w domu. Jutro w każdym razie mam wizytę i się okaże, czy coś się ruszyło czy nie.
    Patuniek, u Ciebie to już w ogóle hardcore. Idzie zwariować z tymi myślami, czy to już TE skurcze, czy nie.

patuniek86, teverde lubią tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
‹‹ 892 893 894 895 896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ