MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Chyba sie cos u mnie zaczyna. Mam bole krzyzowe od godziny, po pol godziny pogonilo mnie na “2” i zobaczylam rozowe plamienie. Bole sa narastajace i boli dosc mocno ze nie jestem w stanie nic innego zrobic. Sciagnelam aplikacje i od 40 min bylo juz 6 ( od 20 sek do 1,5 min) to chyba troche czesto jak na poczatek. (ale wlasnie przeczytalam post Bondy wiec chyba roznoe to bywa) Mysle o tym ze musze umyc glowe a boje sie ze jak wejde do wanny to nie dam rady.
Jeszcze dodam ze przed snem zaliczylismy pierwszy seks od 3 miesiecy na wywolanie a termin porodu mam na dzis
Reniferra, Makowe Szczęście, enka90 lubią tę wiadomość
-
Macy! Trzymam kciuki❤️ miałyśmy dzisiaj rodzic Nasze Laurki, to chociaż Ty w terminie urodzisz 😍
Bądź dzielna 😘
Koniecznie daj znać co i jak! 😎
Moja Laura dopiero poszła spać, 2 gosziny oczka jak 5 zł, mój szogun kochany a matka oczy na zapalkach będzie mieć przez resztę dnia 😂 -
Bonda, ogromne gratulacje!!!
Macy, kciuki zaciśnięte za szybką i jak najmniej bolesną akcję!
Butterfly, w pełni rozumiem konieczność odcięcia się od tematów porodowych. Mam nadzieję, że wrócisz do nas jak najszybciej :*
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Muszę Was nadrobić w wolnej chwili przede wszystkim gratuluje nowym mamusiom i trzymam kciuki za szybkie porody pozostałym
Butterfly, widziałam Twój post, nie zamykaj się w sobie, jeśli tylko poczujesz że chcesz się wyzalic to pisz śmiało! Jesteśmy tu po to żeby się wspierać😘
My mamy się dobrze, mała jest grzeczna, chociaż musi spać obok mnie żebym mogła chociaż na godzinkę czy dwie zasnąć 😅 pokarmu mam bardzo mało, próbujemy przystawic ale dostaje też mm, no trudno, ważne żeby przybrała na wadze. Jeśli wszystko dalej będzie dobrze to jutro wyjdziemy do domu 😊Reniferra, kehlana_miyu, iNso87, patuniek86, Ksiazka1 lubią tę wiadomość
-
Kehlana miyu przebadali to całego cala ciało cala morfologia i nic nie znaleźli... jedyne plus tego ze mamy wszystkie badania.. no i przy okazji zrobili mu echo serca no bo nie miał a przeciez ta zastawka sie niedomykala i okazało się ze wsZytsko się unormowalo i nie ma śladu po tym..
Reniferra, kehlana_miyu, teverde, iNso87, patuniek86, Ksiazka1, Parsleyek, enka90, Anet85 lubią tę wiadomość
Miłosz
Honoratka
-
Katia, super, że dziś do domku. Laktacja się rozkręci jeszcze
My się właśnie karmimy. W nocy co 2h się budziła tym razem sama na cycka, ale potem od razu spanko, więc jest ok . Nawał największy przeszedł, kapucha pomogła, brodawki w lepszym stanie. Karmię teraz na leżąco i poza samym przystawieniem sprawia mi to przyjemność. Potem pierś taka lekkakehlana_miyu, Katia89, Makowe Szczęście, iNso87, patuniek86 lubią tę wiadomość
-
Reniferra, do domu jutro, ale chętnie już bym dzisiaj poszła, tęskni mi się za własnym łóżkiem 😁
A z laktacja zobaczymy, mała bardzo denerwuje się przy piersi, pol oddziału ja słyszy jak ma złapać brodawke. Nawet tutaj panie pomagają, przystawiaja ale same mówią że to taki typ krzykacza cyckowego 😂Reniferra lubi tę wiadomość
-
Bonda gratulacje.
U mnie chłopaki już w szkole, mała śpi więc też planuje się zdrzemnąć. Z kamieniem idzie nam coraz lepiej. Wczorajsza sesja całkiem spoko, mamy już zdjęcia do wyborukehlana_miyu lubi tę wiadomość
-
Katia, moja tez pokrzykuje przy przystawianiu i do tego robi "spagetti" jak to Patuniek trafnie określiła :p, więc trzeba jej bródkę odchylać, co ją jescze bardziej wkurza :p. No ale jak złapie to już ciągnie.
Mayka, różnie. Dzisiaj w nocy jedno karmienie= jedna pierś. Potrafi ciągnąć z jednej 20 min więc to wystarcza. Czasem domaga się więcej po chwili przerwy, to daję jej drugą. W każdym razie staram się, żeby jedną opróżniała tak conajmniej 15 min. Potem pierś jest mìęciutka, więc skuteczność ma.Makowe Szczęście, patuniek86, Katia89 lubią tę wiadomość
-
Gratuluję kolejnym mamusiom ❤️🎈
Ja dziś na wizytę idę z pięknymi włosami i w ogóle cała gotowa na to, że mogą mnie chcieć położyć.. Jeszcze nie wiem czy się będę opierać.. Trzeci dzień mam biegunkę więc byłoby niezbyt ciekawie z nią w szpitalu. No i nie mogłabym się kręcić po piłce, smarować skutków i gnębić męża..Katia89 lubi tę wiadomość
-
Bonda gratulacje 🎉 witamy Marysię ❤️ świetnie, że mała sama zdecydowała się opuścić brzuszek 🙂
Mayka trzymaj się 😘 wynik bardzo dobry moim zdaniem. Reszta sama zleci przy kp i spacerach 🙂 super, że tak fajnie Wam idzie kp.
Macy powodzenia ✊✊
Katia to ja tak miałam z moją starszą.
Katia89 lubi tę wiadomość
Julia 07.2015 -
Bonda wielkie gratulacje, ale miałaś akcję!
Macy powodzenia i czekamy na wieści.
Mayka trzymaj się. A malutka piękny przyrost ma.
My po intensywnej karmieniowo nocy Antoś to z kolei cyckowy pieszczoch i smakosz, on kilka razy musi złapać, potrzymać, napawać się aromatem, puścić, złapać ponownie. No chyba, że jest bardzo głodny- to wtedy rzuca się jak prawdziwy drapieżnik, a ja syczę z bólu Miny, które robi do cycusia- komedia!- zdziwienie, uśmiech, błogość. Co prawda najada się tak, że ciągle ulewa -aż nosem i przez to sapie- ale masa musi być, jego średni przyrost dzienny wynosi 60 g
Po wczorajszej wizycie u fizjoterapeuty lepiej z moim brzuchem. Jejku, jak się cieszę- mogę normalnie bez bólu wejść po schodach. Jedynie wstawanie jeszcze dokucza- ale najważniejsze, że jest lepiej -
Bonda gratulacje! 💐
Macy trzymam kciuki aabys dzisiaj juz zobaczyla malenstwo!
To ja ponarzekam od 2 dni mam brazowe/krwiste uplawy i nieregularne skurcze bolesne na przemian z niebolesnymi. Nie moge spac spokojnie w nocy bo budze sie i mam mega twardy brzuch i okropnie bolace podbrzusze ale tak bez przerwy a jak wstane to skurcze co 5 min ktore jak usiade to powoli przechodza i robia sie na przemian bolesne z niebolesnymi i tak od 2 dni. Przy czym jak dzisiaj rano wstalam i w nocy to mialam je nawet co 3 min. Boje sie czy wszystko jest ok. Maly sie rusza ale mniej niz przed masazem szyjki i jest taki " spokojniejszy", nie wiem czy to normalne? Moze jest niedotleniony? I ten bazowy sluz...