MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam dziewczyny. czy tam u was pobieżnie ale brakuje mi czasu aby systematycznie odpisać. Nawet w czasie karmienia nocnego nie mam sily...
Ikc, beatrix Serdecznie gratuluję urodzenia córeczek 😉 Beatrix cieżki miałaś poród...
Butterfly,- Mam nadzieję że jak mąż przyjedzie to podziałacie i szybko się rozkręci akcja...
Patuniek - ja to pamiętam swoje pierwsze dni po porodzie istna masakra zmęczenie dawało się we znaki siedziałam i ryczałam. Piersi miałam jak kamienie, sutki bolały, chodziłam z okladami z kapusty, a na dole wietrzenie. Każda z nas Cię tutaj rozumie... Teraz jest już lepiej chyba hormony ból czasami bezsilnosc robią swoje .. Ja teraz tez mam gorsze dni...czasami zazdroszczę tym którzy mają rodzinę na miejscu. Ja to od 5:00 praktycznie się organizuje aby zaprowadzić córcia do zerówki na 8:30 karmienie Jaśka, ubieranie przebieranie sama się muszę ogarnąć córcie...dzisiaj zjadłam śniadanie przed 11... jednym słowem ciężko. Teraz czekam aż mały się obudzi i idziemy po Oliwkę...
iNso Córcia śliczna. Brak słów do tych wypadków u twojej córci..ąż nie chce sie wierzyć. Dziwne jest to ze szkola nie informuje ot takich wypadkach u nas w przedszkolu jak Oliwka miała wypadek to dzwoniła wychowawczyni i móiła co i jak, pozniej tez dzwoniła pytać jak się czuje, a w szkole totalna olewkaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 13:54
iNso87, Beatrix_, lkc lubią tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Beatrix to się nacierpiałaś biedna ☹️ najważniejsze że Matylda jest już z Tobą, gratulacje dzielna mamo! 🎉❤️
Pikcia, w końcu i my się doczekamy tych naszych małych-wielkich szczęść, tylko czemu to się tak duży?! 😃 Haha. No, taki urok terminu na koniec miesiąca 😉 najważniejsze że już zdecydowanie bliżej niż dalej 😃Pikcia, patuniek86, Beatrix_ lubią tę wiadomość
Julia 07.2015 -
Anet a max nie może przed praca zawieźć do przedszkola? Nie wyobrażam sobie porannego odprowadzania. Ciężko tak
Beatrix gratulacje. Szkoda że skończyło się CC.
Patuniek miałam to samo. Chyba zrzut hormonów bo w nocy drżalam z zimna jak w febrze ;p i płakałam że nie dam rady z 4 dzieci.
Inso to chyba jakieś jaja! Dusia śliczna.
Marzą piękna Laurka.
My dziś na sesji. Ciężko było ale teraz czekamy na efektyMarza89, iNso87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć!
Trochę nadrobiłam, ale też widzę że coś musiałam ominąć. Przede wszystkim gratuluję tulenia swoich maluszków - Rybkaaga, Katia, Ikc:* Wsyztskiego dobrego dla Was i dzieciątek
Butterfly, trzymam kciuki za rozwój akcji i żeby mąż się załapał za tym lotem. Ściskam mocno:*
Patuniek - przytulam, nie wiem czy dobrze doczytałam o baby bluesie? Przybij pionę! U mnie trwa chyba do dziś ;/
U nas trochę armagedon bo się córka pochorowała. Więc ja próbuję ich izolować od siebie i się rozdwoić... Do tego Julaskowi oczko zaczęło ropieć ;(
Powiedzcie mi - wiem, że nie powinnam porównywać rozwoju dzieci - ale widziałam wczoraj filmik Neli z wieku Julka i prawie przepaść w rozwoju - na korzyść córki. Oczywiście się zdołowałam i już kazałam mężowi robić eksperyment, czy Julek w ogóle widzi... No kosmos, co ja nie wymyślę... Ale czy powinnam brać pod uwagę, że on jest z 37 tygodnia, a ona była z 41 tygodnia ciąży i stąd może być taka różnica w rozwoju?lkc, Katia89 lubią tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Kleopatra z prowadzeniem córki przez męża jest problem bo on pracuje od 7:15 do 15:15 ewentualnie mógłby ją odbierać przed 16. Trochę słabo, najgorzej rano
.. popołudniu to można wyjść z przyjemnością.
Klamka pewnie jutro albo pojutrze przywitasz się z maleństwo...
Lwie Serce U nas też jest czasami taki armagedon człowiek nie wiem w co ręce włożyć...czasami to nawet nie pisze...Ja mam wrażenie że Janek rozwija się szybciej niż Oliwia tyle że on jest dziecko donoszone A Oliwka byla urodzona w 37 tc. Z hipotrofia, więc Twoje przypuszczenia mogą być trafne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 16:01
Córcia - 24.01.2012 r.
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Gratuluję wszystkim marcóweczkom szczęśliwych porodów i trzymam kciuki za te, które wielki dzień mają przed sobą.
My z Józkiem mieliśmy wyznaczone trzy terminy:
- pierwszy to wywróżony przez lekarza prowadzącego ... 7 marca - "o, szyjka pani przepuszcza palec, za trzy tygodnie pewnie będzie już po wszystkim" - guzik
- drugi to termin z OM - 22 marca
- trzeci - moim zdaniem najbardziej prawdopodobny - z USG I trymestru - 18 marca
Szacunkowa waga przy narodzinach - 4 kg, poród planowany to SN bez farmakologicznych form łagodzenia bólu - czy się uda, zobaczymy.Butterfly 83 lubi tę wiadomość
-
Patuniek oby wszystko szybko się uspokoiło i unormowało.
Anet85 naprawdę masz ciężko
Butterfly trzymam kciuki, żeby Zosia jak Nasza Cornelka - zaczekała aż Tata wyjdzie z pracy i postanowiła się zacząć rodzić. Oby i u Ciebie tak było
iNso nie do wiary w to co się stało. Nauczyciel nie zadzwonił?
Beatrix przykro mi, że tyle wycierpiałaś najważniejsze, że Ty i Córeczka jesteście całe i zdrowe!
LwieSerce powiem szczerze, że nie jestem specjalistą. Myślę, że każde dziecko jest inne, ciężko porównywać jedno do drugiego.
Butterfly 83, iNso87, Beatrix_ lubią tę wiadomość
. -
Makowe cudna masz córeczkę😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 17:00
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Beatrix, ogromnie gratuluję córeczki! Przykro mi, że poród miałaś tak ciężki
Inso, aż zabrakło mi słów jak przeczytałam co się stało i0 o braku reakcji szkoły. Masakra. Ale Lidusia przepiękna 😍 😍 😍
Makowe Szczęście, Cornelka jest cudowna! 😍😍😍 A ile ma włosków!Makowe Szczęście, iNso87, Beatrix_ lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Dziewczyny odzywała się patkax? Wiadomo jak Miloszek? Może przegapiłam jak pisałaCórcia - 24.01.2012 r.
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Spałam 2 godziny!!! Matko, jaki luksus, sama się obudziłam 😂😂😂
Cornelka jest prześliczna!!!
Anet, patkaaxx odezwała się, ale słowem o Miłoszku nie wspomniała-pytałyśmy
Ja nawet nie wiem, ile ważę-wagi w domu nie mam 😂
Ale podejrzewam, że około właśnie 5-6 kilo. Dużo wody dopiero ze mnie schodzi, więc zacznę się ważyć późniejMakowe Szczęście, Anet85 lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Ikc, Beatrix gratulacje i Beatrix przykro mi, że miałaś tak ciężko poród
Marza, Makowe dziewczynki!!
Patuniek, super że mąż Was przywitał kwiatami, taki gest bardzo dużo znaczy Mój przygotował mnóstwo balonów w łóżeczku malutkiej, jak to zobaczyłam to aż się popłakałam.
A co da baby bluesa, to dobrze, że o tym wspominasz. Ja miałam kryzys pod koniec pobytu w szpitalu, popłakałam się jakoś w 7 dobie, że nas nie wypuszczają z powodu żółtaczki, a w sumie leczyć też nie leczyli. Szalejące hormony plus niestety zachowanie wrednych położnych z oddziału noworodkowego rozwaliły mnie psychicznie. Dopiero jak wróciłam do domu to jakoś doszłam do siebie.
Anet a widzisz jakieś skutki hipotrofii teraz po kilku latach? Moja Laura niby nie miała hipotrofii, ale jednak martwi mnie ta niska waga urodzeniowa i to, że urodziła się za wcześnie. Boję się o jakieś skutki w przyszłości.Beatrix_, Marza89 lubią tę wiadomość
Laura
-
Juz bede pomalu nadrabiac Was.
Jesli chodzi o Laure to dajcie spokoj...ja myslalam,ze chociaz Laura nie musze sie zajmowac,ba! Nawet pomoze mi w razie wu.. a tu kuzwa masz.. jeszcze jak miala szyne to jakos pisala, a teraz pelny gips to nie da rady pisac a jak pisze to grezmoly bo niewygodnie i kurde doszlo mi pisanie Jej w zeszycie, no przeciez prace domowa musi odrobic.. no masakra:| klasowke z angielskiego jakos nabazgrala mowila.. no szok:/
Tak grala w kosza.. ale huj mnie strzela,ze nikt mnie wlasnie nie powiadomil i dzieciak siedzial do konca zajec...wiedzac,tym bardziej,ze miala szyne na tych palcach wczesniej..calkiem niedawno! -
Klamka powodzenia jutro ✊
LwieSerce zdrówka dla dzieci. Moim zdaniem na tym etapie nie ma co porównywać dzieci, jeśli coś naprawdę bardzo Cię niepokoi to bym to skonsultowała z lekarzem, ale bez paniki. Każde dziecko ma swoje tempo rozwoju 🙂
Makowe_Szczęście jeju, jaka piękna! 😍 Naprawdę Wam się udała 😍 oczka ma prześliczne 😍klamka lubi tę wiadomość
Julia 07.2015 -
Poleńka miała swoją pierwszą w życiu kąpiel
Zachwytu z tego powodu nie wykazała, ale co tam
Na razie czysta woda, nic więcej nie trzeba, chociaż mam płyn polecany przez srokao
A z karmieniem coraz lepiej, serio! Prawa pierś jest nieprzyjemna, ale mało bolesna. A po zassaniu po prostu bywa nieprzyjemnie, jak trochę puści i zassie znowu
Lewa boli już tylko przy zassaniu A potem nieprzyjemnie i znowu boleśnie przy zrobieniu spaghetti Ale dzisiaj prawie w ogóle tego nie robiła
Inso, w tej sytuacji zgłosiłabym to już do kuratorium. Zastanawiałabym się nad prokuraturą, bo serio, to jest zaniedbanie! Narażenie zdrowia dziecka. I zastanawiam się, czy nie ma paragrafu za brak opieki po wypadku.iNso87 lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm