X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. czy tam u was pobieżnie ale brakuje mi czasu aby systematycznie odpisać. Nawet w czasie karmienia nocnego nie mam sily...
    Ikc, beatrix Serdecznie gratuluję urodzenia córeczek 😉 Beatrix cieżki miałaś poród...
    Butterfly,- Mam nadzieję że jak mąż przyjedzie to podziałacie i szybko się rozkręci akcja...
    Patuniek - ja to pamiętam swoje pierwsze dni po porodzie istna masakra zmęczenie dawało się we znaki siedziałam i ryczałam. Piersi miałam jak kamienie, sutki bolały, chodziłam z okladami z kapusty, a na dole wietrzenie. Każda z nas Cię tutaj rozumie... Teraz jest już lepiej chyba hormony ból czasami bezsilnosc robią swoje .. Ja teraz tez mam gorsze dni...czasami zazdroszczę tym którzy mają rodzinę na miejscu. Ja to od 5:00 praktycznie się organizuje aby zaprowadzić córcia do zerówki na 8:30 karmienie Jaśka, ubieranie przebieranie sama się muszę ogarnąć córcie...dzisiaj zjadłam śniadanie przed 11... jednym słowem ciężko. Teraz czekam aż mały się obudzi i idziemy po Oliwkę...
    iNso Córcia śliczna. Brak słów do tych wypadków u twojej córci..ąż nie chce sie wierzyć. Dziwne jest to ze szkola nie informuje ot takich wypadkach u nas w przedszkolu jak Oliwka miała wypadek to dzwoniła wychowawczyni i móiła co i jak, pozniej tez dzwoniła pytać jak się czuje, a w szkole totalna olewka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 13:54

iNso87, Beatrix_, lkc lubią tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Sana Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrix to się nacierpiałaś biedna ☹️ najważniejsze że Matylda jest już z Tobą, gratulacje dzielna mamo! 🎉❤️

Pikcia, w końcu i my się doczekamy tych naszych małych-wielkich szczęść, tylko czemu to się tak duży?! 😃 Haha. No, taki urok terminu na koniec miesiąca 😉 najważniejsze że już zdecydowanie bliżej niż dalej 😃

Pikcia, patuniek86, Beatrix_ lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet a max nie może przed praca zawieźć do przedszkola? Nie wyobrażam sobie porannego odprowadzania. Ciężko tak :(
    Beatrix gratulacje. Szkoda że skończyło się CC.
    Patuniek miałam to samo. Chyba zrzut hormonów bo w nocy drżalam z zimna jak w febrze ;p i płakałam że nie dam rady z 4 dzieci.
    Inso to chyba jakieś jaja! Dusia śliczna.
    Marzą piękna Laurka.
    My dziś na sesji. Ciężko było ale teraz czekamy na efekty :)

Marza89, iNso87 lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:23

• LwieSerce Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Trochę nadrobiłam, ale też widzę że coś musiałam ominąć. Przede wszystkim gratuluję tulenia swoich maluszków - Rybkaaga, Katia, Ikc:* Wsyztskiego dobrego dla Was i dzieciątek :D

Butterfly, trzymam kciuki za rozwój akcji i żeby mąż się załapał za tym lotem. Ściskam mocno:*

Patuniek - przytulam, nie wiem czy dobrze doczytałam o baby bluesie? Przybij pionę! U mnie trwa chyba do dziś ;/

U nas trochę armagedon bo się córka pochorowała. Więc ja próbuję ich izolować od siebie i się rozdwoić... Do tego Julaskowi oczko zaczęło ropieć ;(

Powiedzcie mi - wiem, że nie powinnam porównywać rozwoju dzieci - ale widziałam wczoraj filmik Neli z wieku Julka i prawie przepaść w rozwoju - na korzyść córki. Oczywiście się zdołowałam i już kazałam mężowi robić eksperyment, czy Julek w ogóle widzi... No kosmos, co ja nie wymyślę... :( Ale czy powinnam brać pod uwagę, że on jest z 37 tygodnia, a ona była z 41 tygodnia ciąży i stąd może być taka różnica w rozwoju?

lkc, Katia89 lubią tę wiadomość

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• Anet85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra z prowadzeniem córki przez męża jest problem bo on pracuje od 7:15 do 15:15 ewentualnie mógłby ją odbierać przed 16. Trochę słabo, najgorzej rano
    .. popołudniu to można wyjść z przyjemnością.

Klamka pewnie jutro albo pojutrze przywitasz się z maleństwo...

Lwie Serce U nas też jest czasami taki armagedon człowiek nie wiem w co ręce włożyć...czasami to nawet nie pisze...Ja mam wrażenie że Janek rozwija się szybciej niż Oliwia tyle że on jest dziecko donoszone A Oliwka byla urodzona w 37 tc. Z hipotrofia, więc Twoje przypuszczenia mogą być trafne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 16:01

Córcia - 24.01.2012 r.
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Ulciak Znajoma

Wysłany: 12 marca 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim marcóweczkom szczęśliwych porodów i trzymam kciuki za te, które wielki dzień mają przed sobą.

My z Józkiem mieliśmy wyznaczone trzy terminy:
    - pierwszy to wywróżony przez lekarza prowadzącego ... 7 marca ;) - "o, szyjka pani przepuszcza palec, za trzy tygodnie pewnie będzie już po wszystkim" - guzik ;)
    - drugi to termin z OM - 22 marca
    - trzeci - moim zdaniem najbardziej prawdopodobny - z USG I trymestru - 18 marca

Szacunkowa waga przy narodzinach - 4 kg, poród planowany to SN bez farmakologicznych form łagodzenia bólu - czy się uda, zobaczymy. ;)

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

• Reniferra Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cornelka śliczna! <3 oczka ogromne.

Wiecie, że zrzuciłam tylko 5,5kg poprzez poród. Jestem zawiedziona :D. Jeszcze 7kg do wagi sprzed ciąży!

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek oby wszystko szybko się uspokoiło i unormowało.

Anet85 naprawdę masz ciężko :/

Butterfly trzymam kciuki, żeby Zosia jak Nasza Cornelka - zaczekała aż Tata wyjdzie z pracy i postanowiła się zacząć rodzić. Oby i u Ciebie tak było :)

‌iNso nie do wiary w to co się stało. Nauczyciel nie zadzwonił?

Beatrix przykro mi, że tyle wycierpiałaś :( najważniejsze, że Ty i Córeczka jesteście całe i zdrowe! <3

LwieSerce powiem szczerze, że nie jestem specjalistą. Myślę, że każde dziecko jest inne, ciężko porównywać jedno do drugiego.

Butterfly 83, iNso87, Beatrix_ lubią tę wiadomość

.
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikcia, dzięki, że pytasz :) Adaś dalej zasypia w swoim pokoju! Aż trudno mi w to uwierzyć :D Co drugą noc mniej więcej do nas przychodzi, ale są też takie, które przesypia w całości u siebie :)

Pikcia lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe cudna masz córeczkę😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 17:00

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    atdci09kpnkcut41.png
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrix, ogromnie gratuluję córeczki! Przykro mi, że poród miałaś tak ciężki :(

Inso, aż zabrakło mi słów jak przeczytałam co się stało i0 o braku reakcji szkoły. Masakra. Ale Lidusia przepiękna 😍 😍 😍

Makowe Szczęście, Cornelka jest cudowna! 😍😍😍 A ile ma włosków!

Makowe Szczęście, iNso87, Beatrix_ lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odzywała się patkax? Wiadomo jak Miloszek? Może przegapiłam jak pisała

Córcia - 24.01.2012 r.
    atdci09kpnkcut41.png
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spałam 2 godziny!!! Matko, jaki luksus, sama się obudziłam 😂😂😂

Cornelka jest prześliczna!!! <3

Anet, patkaaxx odezwała się, ale słowem o Miłoszku nie wspomniała-pytałyśmy :-(

Ja nawet nie wiem, ile ważę-wagi w domu nie mam 😂
    Ale podejrzewam, że około właśnie 5-6 kilo. Dużo wody dopiero ze mnie schodzi, więc zacznę się ważyć później :-)

Makowe Szczęście, Anet85 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikc, Beatrix gratulacje i Beatrix przykro mi, że miałaś tak ciężko poród :(
    Marza, Makowe dziewczynki!!

Patuniek, super że mąż Was przywitał kwiatami, taki gest bardzo dużo znaczy :) Mój przygotował mnóstwo balonów w łóżeczku malutkiej, jak to zobaczyłam to aż się popłakałam.
    A co da baby bluesa, to dobrze, że o tym wspominasz. Ja miałam kryzys pod koniec pobytu w szpitalu, popłakałam się jakoś w 7 dobie, że nas nie wypuszczają z powodu żółtaczki, a w sumie leczyć też nie leczyli. Szalejące hormony plus niestety zachowanie wrednych położnych z oddziału noworodkowego rozwaliły mnie psychicznie. Dopiero jak wróciłam do domu to jakoś doszłam do siebie.

Anet a widzisz jakieś skutki hipotrofii teraz po kilku latach? Moja Laura niby nie miała hipotrofii, ale jednak martwi mnie ta niska waga urodzeniowa i to, że urodziła się za wcześnie. Boję się o jakieś skutki w przyszłości.

Beatrix_, Marza89 lubią tę wiadomość

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz bede pomalu nadrabiac Was.

Jesli chodzi o Laure to dajcie spokoj...ja myslalam,ze chociaz Laura nie musze sie zajmowac,ba! Nawet pomoze mi w razie wu.. a tu kuzwa masz.. jeszcze jak miala szyne to jakos pisala, a teraz pelny gips to nie da rady pisac a jak pisze to grezmoly bo niewygodnie i kurde doszlo mi pisanie Jej w zeszycie, no przeciez prace domowa musi odrobic.. no masakra:| klasowke z angielskiego jakos nabazgrala mowila.. no szok:/

Tak grala w kosza.. ale huj mnie strzela,ze nikt mnie wlasnie nie powiadomil i dzieciak siedzial do konca zajec...wiedzac,tym bardziej,ze miala szyne na tych palcach wczesniej..calkiem niedawno!

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrix gratuluje!

Makowe jaka sliczna Kruszynka :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 19:04

Beatrix_, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka powodzenia jutro ✊

LwieSerce zdrówka dla dzieci. Moim zdaniem na tym etapie nie ma co porównywać dzieci, jeśli coś naprawdę bardzo Cię niepokoi to bym to skonsultowała z lekarzem, ale bez paniki. Każde dziecko ma swoje tempo rozwoju 🙂

Makowe_Szczęście jeju, jaka piękna! 😍 Naprawdę Wam się udała 😍 oczka ma prześliczne 😍

klamka lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poleńka miała swoją pierwszą w życiu kąpiel <3
    Zachwytu z tego powodu nie wykazała, ale co tam :-)

Na razie czysta woda, nic więcej nie trzeba, chociaż mam płyn polecany przez srokao :-)

A z karmieniem coraz lepiej, serio! Prawa pierś jest nieprzyjemna, ale mało bolesna. A po zassaniu po prostu bywa nieprzyjemnie, jak trochę puści i zassie znowu :-)
    Lewa boli już tylko przy zassaniu :-) A potem nieprzyjemnie i znowu boleśnie przy zrobieniu spaghetti ;-) Ale dzisiaj prawie w ogóle tego nie robiła :-)

Inso, w tej sytuacji zgłosiłabym to już do kuratorium. Zastanawiałabym się nad prokuraturą, bo serio, to jest zaniedbanie! Narażenie zdrowia dziecka. I zastanawiam się, czy nie ma paragrafu za brak opieki po wypadku.

iNso87 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zwykle w każdy weekend robię sobie zaległości na forum. Rybka, Katia, Ikc, Beatrix gratulacje! :)

lkc, Beatrix_, Katia89 lubią tę wiadomość

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
‹‹ 948 949 950 951 952 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ