X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka i butterfly ale super! Dlugo musialyscie sie naczekac ale jaka nagroda! Zdrowe dzieciaczki juz macie przy sobie.
    O kurcze ja tu sie nastwawiam na porod przed terminem a tu nic nie wiadomo przeciez moge urodzic w 41.
    Marysia90 jesli tak bardzo Ci zalezy na porodzie naturalnym to probuj. A co lekarz mowil w trakcie ciazy? Nie widzial przeciwwskazan? Moze podpytaj sie innej poloznej jak ona to widzi. Moze poczytaj o tym cos wiecej jak inne dziewczyny z astma sobie radzily. Powiedz ze chcesz probowac. Moze sprobuj cos wywolac zeby akcja sie zaczela , pochodz po schodach w szpitalu. Jak Ci zalezy to dzialaj.

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbel,Butterfly, klamka, gratulacje🎉 Witamy kolejne marcowe Dziewczynki na świecie 🎉 tulcie się i cieszcie się sobą 😊

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• Reniferra Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimoza, jeju współczuje. Rzeczywiście to absurdalne, że tak w łóżku :o.

India, nasza maleńka też czasem tak ciężej oddycha. Położna powiedziała, że to taka leciutka sapka przez wysuszony nosek od wód płodowych i zaleciła psikac solą dla noworodków do noska w aerozolu i rzeczywiście jest lepiej. Robimy to tak 2-3 razy dziennie plus czasem odciąganie tego nadmiaru soli aspiratorem.

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • india Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra wrote:
    Mimoza, jeju współczuje. Rzeczywiście to absurdalne, że tak w łóżku :o.

India, nasza maleńka też czasem tak ciężej oddycha. Położna powiedziała, że to taka leciutka sapka przez wysuszony nosek od wód płodowych i zaleciła psikac solą dla noworodków do noska w aerozolu i rzeczywiście jest lepiej. Robimy to tak 2-3 razy dziennie plus czasem odciąganie tego nadmiaru soli aspiratorem.
    Dzięki, tez bede tak robic.
    Czytam o tej sapcea i juz mnie ona przeraża. Na szczęście u nas na razie nie ma takich silnych objawow.
    A powiedz jak przemyjesz nosek sola to od razu uzywasz aspiratorka czy dopiero po jakims czasie?

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakropka. wrote:
    Klamka, Butterfly gratulacje :)
    Patuniek współczuję :/
    India poczytaj sobie jeszcze o sapce u noworodków, może tak być przez suche powietrze, ale popieram kehlane, Ty widzisz córeczkę i jeśli Cię to bardzo niepokoi warto odwiedzić lekarza.
    Ja we wtorek 19.03 idę na ktg, jeśli dotrwam ;) ale coś mi się wydaje że tak, bo moja mała nic a nic się nie spieszy ;) ehh a już bym chciała mieć poród i pobyt w szpitalu za sobą, w sumie to teraz sam ten pobyt i rozłąka z synkiem bardziej zaczyna mnie stresować niż poród...

Dla mnie rozlaka z synem była straszna bo aż 11dni, gdyby to miał być tylko poród to dałabym radę, bo 3 dni tylko, a tak to bardzo przezywalam:( i jak wróciłam po takim czasie z córką to on się trochę odsunął ode mnie, bardzo to przykre był, ale jest coraz lepiej :) Mam nadzieję że nie będziesz musiała długo leżeć w szpitalu to nie zdążysz mocno zatesknic :)

Mimoza powodzenia na wizycie:) Współczuję złamania, coś się z tym robi?

India warto zainwestować w nawilżacz powietrza właśnie. Ja już dawno kupowałam więc na pewno są już nowsze i duzo lepsze. Ale mój syn miał właśnie podobnie jak opisujesz i nawilżanie pomogło, na razie zmocz ręcznik i powies gdzieś albo pranie rozwies dopóki nie kupicie nawilzacza.
    Inhalator też się przyda, u nas sprawdziła się końcówka-smoczek :)

india lubi tę wiadomość

• Reniferra Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, od razu, bo mam wrażenie, że za dużo tego tam jest a nawilży i tak po odciągnięciu taka ilość.

india lubi tę wiadomość

l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Mała na razie spi spokojnie, oddycha normalnie. Zobacze jak bedzie w przeciągu 2 najblizyszych godzin. Właśnie z mężem oglądamy nawilżacze powietrza, możecie jakis polecic?
    I jeszcze nebulizator bo tez nie mamy.

Mamakropka dzieki za info o sapce, może to faktycznie bycncos takiego.

Matko... ja w tym wszystkim taka zielona jestem :(

Nebulizator Novama Familino by Flaem. Dokupilam tylko maseczke dla niemowląt. Mają dożywotnią gwarancję!

india lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 Maciek nareszcie postanowil sie z nami przywitac 6dni po terminie! Urodzilam o 3:00 nad ranem dzisiaj -3700g Jako ze w uk nie mierza dlugosci to mam tylko wage...

patuniek86, Pikcia, Reniferra, india, 83xxx, Parsleyek, Kleopatra, Ksiazka1, Makowe Szczęście, bbeczka91, Anet85, Bluberry, kehlana_miyu, iNso87, enka90, Beatrix_, teverde, Sana, Kasialudek, Ankakaranka87 lubią tę wiadomość

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv, a jednak!!! Gratulacje!!! <3

Inso, Ty nie zdążysz nadrabiać, tyle dzisiaj się dzieje :-D

iNso87 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv! Trzymałam cały czas kciuki za Ciebie. Gratulacje! Witaj Maciusiu 😍

l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Ayleen Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rany, ja też ledwo nadrobiłam! Jeden wieczór bez forum a tu tyyle nowości.

Butterfly, Klamka, Ulv- witamy wasze maluszki na świecie!

Antoś za to dziś skończył miesiąc. To był naprawdę wspaniały czas. Z tej okazji spał dziś w nocy 4,5h ciągiem! Nie ważne, że wcześniej był 5h na piersi, a mama w tym czasie znów gorączkowała. Ale 4,5 godziny snu to jest coś.
    Mnie dalej męczą wysokie gorączki, do 39 stopni-także Patuniek łączę się w dreszczach. W nocy leżałam w piżamie, swetrze, skarpetach plus kołdra i koc a dalej się trzęsłam. Albo zaczyna mi się jakiś wirus albo to dalej pooperacyjne atrakcje. Zobaczymy.

n59y9vvj81dh7gev.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Dziewczyny, a ja mam płacz i zgrzytanie zębów tym razem.
    I to nie przez hormony.

Tak się cieszyłam, że Pola ładnie je i przesypia te 3-3,5 godziny, a tymczasem w lewej piersi zrobił mi się zastój.

Pół piersi mam wielkie, ciepłe, bolesne. Naprawdę, połowa piersi-to nie jeden guzek.
    Na samym sutku mam malutką białą plamkę, więc może to zatkane ujście kanalika...

Nie pomaga karmienie spod pachy, karmienie na kolanach nad Polą, ciepłe i zimne okłady, kapusta... Nic. Mam tylko wrażenie, że jest gorzej :-(

A dzisiaj dodatkowo wszystko mnie boli i zaczyna mną trząść, jak a delirce :-(
    Chyba stan zapalny mi się włączył :-(

Za półtorej godziny chcę zadzwonić do tej położnej cdl-Może pomoże... Wyrazie czego ona też może dać antybiotyk...
    Ja właśnie wychodzą z zapalenia. Brałam ibuprom co 6 godz, okłady ciepłe przed kamieniem i z kapusty po.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka, Uvl i Butterfly ogromne gratulacje! 😍❤️❤️❤️❤️

Tulcie się teraz😘

Patuniek przykro mi, chyba najlepiej do lekarza 😉

INso ja czasami czuje się taka głupia przy Laurze, to moje pierwsze dziecko, jedyne co teraz używam to woda morska, sól fizjologiczna i witamina D3... Boję się, że małą złapie jakaś gorączka czy kolka a ja nie będę wiedziała co zrobić, jak jej pomóc 😥

A tu mója Laura na sesji noworodkowej❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 19:04

Ksiazka1, Makowe Szczęście, bbeczka91, Bluberry, Pikcia, Kleopatra, Butterfly 83, kehlana_miyu, iNso87, Reniferra, Izziee, enka90, 83xxx, teverde lubią tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Ja właśnie wychodzą z zapalenia. Brałam ibuprom co 6 godz, okłady ciepłe przed kamieniem i z kapusty po.

Nie działa-ibuprom biorę regularnie na bóle brzucha, na zmianę z paracetamolem :-( A okłady nic nie dają :-(

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv ogromne gratulacje 💓💓

• Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Makowe, piersi nie bardzo można masować. Mozja sobie jeszcze większą krzywdę zrobić.
    Ciepły prysznic też był raz, ogólnie robię ciepły okład przed karmieniem, dostawiam do tej piersi w pierwszej kolejności, po karmieniu zimny okład...

Tu Wszystkie Położne mówią, żeby masować piersi przed karmieniem lub rozmasowywać pod prysznicem lub ciepłym okładem rozmasowywać. Dostałam nawet ulotki w jaki sposób to robić. Jak to mówią, co kraj to obyczaj 🙂

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tutaj masaż robiony przez niedoświadczoną osobę może tylko pogorszyć sytuację.

Dzwoniła położna-nie ma jej w Warszawie :-(

Ale dała mi dodatkową radę-okład z oliwy z oliwek, bo wygląda to faktycznie na zatkane ujście kanalika. Ibuprom i paracetamol na zmianę regularnie. Ciepły okład z oliwy, potem zimny. No wiem. I laktator :-( Powiedziała mi -uwaga-ze świetny jest laktator biedronka elektryczny. Kosztuje 120 zł i podobno rewelacja... Ale tylko na allegro :-( Poszukam i zobaczę.
    Ogólnie powinno to wszystko pomóc. I mam się nie męczyć z wiszeniem przy karmieniu i klęczeć nad Polą przez 10 minut, wystarczy pozycja spod pachy. Trochę to potrwa, ale dam radę.

Ona do mnie dzwoni, a ja w ryk. Nie mogłam się uspokoić. Przestraszyła się, że coś się dzieje. Mówię jej, że to z ulgi, że dzwoni, bo boli-a jeszcze hormony mi się nie uregulowały...

Dobra, idę na allegro szukać laktatora ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek dobrze ze położna doradzila, powalczysz troszkę i przejdzie, dasz radę! Jak najszybciej kup ten laktator i działaj :) będzie dobrze :) a o oliwie z oliwek pierwsze słyszę, ale dobrze wiedzieć.

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiazka1 wrote:
    Patuniek dobrze ze położna doradzila, powalczysz troszkę i przejdzie, dasz radę! Jak najszybciej kup ten laktator i działaj :) będzie dobrze :) a o oliwie z oliwek pierwsze słyszę, ale dobrze wiedzieć.

Oliwa lekko maceruje sutek i czop, który się tam wytworzył. Bo taka biała plamka-naprawdę mała-wyglada na czop...

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv, gratulacje, nareszcie się doczekałaś 🎉 Witamy Maciusia 🎉

Marza, ale słodka pyzulka z Laurki 😍

Dziewczyny w dwupaku - niedługo pełnia 🌕, więc może zbiorowo na nas zadziała 😁

iNso, ja mam wizytę we wtorek o 9:10 i pewnie się na nią jeszcze wybiorę 😉

patuniek, też pierwsze słyszę o oliwie 😕 mam nadzieję, że szybko się uporasz z tym zastojem i obejdzie się bez antybiotyku ✊✊

Marza89, Ulciak, Ulv15 lubią tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

‹‹ 961 962 963 964 965 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ