X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka i butterfly ale super! Dlugo musialyscie sie naczekac ale jaka nagroda! Zdrowe dzieciaczki juz macie przy sobie.
    O kurcze ja tu sie nastwawiam na porod przed terminem a tu nic nie wiadomo przeciez moge urodzic w 41.
    Marysia90 jesli tak bardzo Ci zalezy na porodzie naturalnym to probuj. A co lekarz mowil w trakcie ciazy? Nie widzial przeciwwskazan? Moze podpytaj sie innej poloznej jak ona to widzi. Moze poczytaj o tym cos wiecej jak inne dziewczyny z astma sobie radzily. Powiedz ze chcesz probowac. Moze sprobuj cos wywolac zeby akcja sie zaczela , pochodz po schodach w szpitalu. Jak Ci zalezy to dzialaj.

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbel,Butterfly, klamka, gratulacje🎉 Witamy kolejne marcowe Dziewczynki na świecie 🎉 tulcie się i cieszcie się sobą 😊

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• Reniferra Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimoza, jeju współczuje. Rzeczywiście to absurdalne, że tak w łóżku :o.

India, nasza maleńka też czasem tak ciężej oddycha. Położna powiedziała, że to taka leciutka sapka przez wysuszony nosek od wód płodowych i zaleciła psikac solą dla noworodków do noska w aerozolu i rzeczywiście jest lepiej. Robimy to tak 2-3 razy dziennie plus czasem odciąganie tego nadmiaru soli aspiratorem.

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • india Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra wrote:
    Mimoza, jeju współczuje. Rzeczywiście to absurdalne, że tak w łóżku :o.

India, nasza maleńka też czasem tak ciężej oddycha. Położna powiedziała, że to taka leciutka sapka przez wysuszony nosek od wód płodowych i zaleciła psikac solą dla noworodków do noska w aerozolu i rzeczywiście jest lepiej. Robimy to tak 2-3 razy dziennie plus czasem odciąganie tego nadmiaru soli aspiratorem.
    Dzięki, tez bede tak robic.
    Czytam o tej sapcea i juz mnie ona przeraża. Na szczęście u nas na razie nie ma takich silnych objawow.
    A powiedz jak przemyjesz nosek sola to od razu uzywasz aspiratorka czy dopiero po jakims czasie?

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakropka. wrote:
    Klamka, Butterfly gratulacje :)
    Patuniek współczuję :/
    India poczytaj sobie jeszcze o sapce u noworodków, może tak być przez suche powietrze, ale popieram kehlane, Ty widzisz córeczkę i jeśli Cię to bardzo niepokoi warto odwiedzić lekarza.
    Ja we wtorek 19.03 idę na ktg, jeśli dotrwam ;) ale coś mi się wydaje że tak, bo moja mała nic a nic się nie spieszy ;) ehh a już bym chciała mieć poród i pobyt w szpitalu za sobą, w sumie to teraz sam ten pobyt i rozłąka z synkiem bardziej zaczyna mnie stresować niż poród...

Dla mnie rozlaka z synem była straszna bo aż 11dni, gdyby to miał być tylko poród to dałabym radę, bo 3 dni tylko, a tak to bardzo przezywalam:( i jak wróciłam po takim czasie z córką to on się trochę odsunął ode mnie, bardzo to przykre był, ale jest coraz lepiej :) Mam nadzieję że nie będziesz musiała długo leżeć w szpitalu to nie zdążysz mocno zatesknic :)

Mimoza powodzenia na wizycie:) Współczuję złamania, coś się z tym robi?

India warto zainwestować w nawilżacz powietrza właśnie. Ja już dawno kupowałam więc na pewno są już nowsze i duzo lepsze. Ale mój syn miał właśnie podobnie jak opisujesz i nawilżanie pomogło, na razie zmocz ręcznik i powies gdzieś albo pranie rozwies dopóki nie kupicie nawilzacza.
    Inhalator też się przyda, u nas sprawdziła się końcówka-smoczek :)

india lubi tę wiadomość

• Reniferra Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India, od razu, bo mam wrażenie, że za dużo tego tam jest a nawilży i tak po odciągnięciu taka ilość.

india lubi tę wiadomość

l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Mała na razie spi spokojnie, oddycha normalnie. Zobacze jak bedzie w przeciągu 2 najblizyszych godzin. Właśnie z mężem oglądamy nawilżacze powietrza, możecie jakis polecic?
    I jeszcze nebulizator bo tez nie mamy.

Mamakropka dzieki za info o sapce, może to faktycznie bycncos takiego.

Matko... ja w tym wszystkim taka zielona jestem :(

Nebulizator Novama Familino by Flaem. Dokupilam tylko maseczke dla niemowląt. Mają dożywotnią gwarancję!

india lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 Maciek nareszcie postanowil sie z nami przywitac 6dni po terminie! Urodzilam o 3:00 nad ranem dzisiaj -3700g Jako ze w uk nie mierza dlugosci to mam tylko wage...

patuniek86, Pikcia, Reniferra, india, 83xxx, Parsleyek, Kleopatra, Ksiazka1, Makowe Szczęście, bbeczka91, Anet85, Bluberry, kehlana_miyu, iNso87, enka90, Beatrix_, teverde, Sana, Kasialudek, Ankakaranka87 lubią tę wiadomość

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv, a jednak!!! Gratulacje!!! <3

Inso, Ty nie zdążysz nadrabiać, tyle dzisiaj się dzieje :-D

iNso87 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv! Trzymałam cały czas kciuki za Ciebie. Gratulacje! Witaj Maciusiu 😍

l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Ayleen Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rany, ja też ledwo nadrobiłam! Jeden wieczór bez forum a tu tyyle nowości.

Butterfly, Klamka, Ulv- witamy wasze maluszki na świecie!

Antoś za to dziś skończył miesiąc. To był naprawdę wspaniały czas. Z tej okazji spał dziś w nocy 4,5h ciągiem! Nie ważne, że wcześniej był 5h na piersi, a mama w tym czasie znów gorączkowała. Ale 4,5 godziny snu to jest coś.
    Mnie dalej męczą wysokie gorączki, do 39 stopni-także Patuniek łączę się w dreszczach. W nocy leżałam w piżamie, swetrze, skarpetach plus kołdra i koc a dalej się trzęsłam. Albo zaczyna mi się jakiś wirus albo to dalej pooperacyjne atrakcje. Zobaczymy.

n59y9vvj81dh7gev.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Dziewczyny, a ja mam płacz i zgrzytanie zębów tym razem.
    I to nie przez hormony.

Tak się cieszyłam, że Pola ładnie je i przesypia te 3-3,5 godziny, a tymczasem w lewej piersi zrobił mi się zastój.

Pół piersi mam wielkie, ciepłe, bolesne. Naprawdę, połowa piersi-to nie jeden guzek.
    Na samym sutku mam malutką białą plamkę, więc może to zatkane ujście kanalika...

Nie pomaga karmienie spod pachy, karmienie na kolanach nad Polą, ciepłe i zimne okłady, kapusta... Nic. Mam tylko wrażenie, że jest gorzej :-(

A dzisiaj dodatkowo wszystko mnie boli i zaczyna mną trząść, jak a delirce :-(
    Chyba stan zapalny mi się włączył :-(

Za półtorej godziny chcę zadzwonić do tej położnej cdl-Może pomoże... Wyrazie czego ona też może dać antybiotyk...
    Ja właśnie wychodzą z zapalenia. Brałam ibuprom co 6 godz, okłady ciepłe przed kamieniem i z kapusty po.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka, Uvl i Butterfly ogromne gratulacje! 😍❤️❤️❤️❤️

Tulcie się teraz😘

Patuniek przykro mi, chyba najlepiej do lekarza 😉

INso ja czasami czuje się taka głupia przy Laurze, to moje pierwsze dziecko, jedyne co teraz używam to woda morska, sól fizjologiczna i witamina D3... Boję się, że małą złapie jakaś gorączka czy kolka a ja nie będę wiedziała co zrobić, jak jej pomóc 😥

A tu mója Laura na sesji noworodkowej❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 19:04

Ksiazka1, Makowe Szczęście, bbeczka91, Bluberry, Pikcia, Kleopatra, Butterfly 83, kehlana_miyu, iNso87, Reniferra, Izziee, enka90, 83xxx, teverde lubią tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Ja właśnie wychodzą z zapalenia. Brałam ibuprom co 6 godz, okłady ciepłe przed kamieniem i z kapusty po.

Nie działa-ibuprom biorę regularnie na bóle brzucha, na zmianę z paracetamolem :-( A okłady nic nie dają :-(

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv ogromne gratulacje 💓💓

• Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Makowe, piersi nie bardzo można masować. Mozja sobie jeszcze większą krzywdę zrobić.
    Ciepły prysznic też był raz, ogólnie robię ciepły okład przed karmieniem, dostawiam do tej piersi w pierwszej kolejności, po karmieniu zimny okład...

Tu Wszystkie Położne mówią, żeby masować piersi przed karmieniem lub rozmasowywać pod prysznicem lub ciepłym okładem rozmasowywać. Dostałam nawet ulotki w jaki sposób to robić. Jak to mówią, co kraj to obyczaj 🙂

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tutaj masaż robiony przez niedoświadczoną osobę może tylko pogorszyć sytuację.

Dzwoniła położna-nie ma jej w Warszawie :-(

Ale dała mi dodatkową radę-okład z oliwy z oliwek, bo wygląda to faktycznie na zatkane ujście kanalika. Ibuprom i paracetamol na zmianę regularnie. Ciepły okład z oliwy, potem zimny. No wiem. I laktator :-( Powiedziała mi -uwaga-ze świetny jest laktator biedronka elektryczny. Kosztuje 120 zł i podobno rewelacja... Ale tylko na allegro :-( Poszukam i zobaczę.
    Ogólnie powinno to wszystko pomóc. I mam się nie męczyć z wiszeniem przy karmieniu i klęczeć nad Polą przez 10 minut, wystarczy pozycja spod pachy. Trochę to potrwa, ale dam radę.

Ona do mnie dzwoni, a ja w ryk. Nie mogłam się uspokoić. Przestraszyła się, że coś się dzieje. Mówię jej, że to z ulgi, że dzwoni, bo boli-a jeszcze hormony mi się nie uregulowały...

Dobra, idę na allegro szukać laktatora ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek dobrze ze położna doradzila, powalczysz troszkę i przejdzie, dasz radę! Jak najszybciej kup ten laktator i działaj :) będzie dobrze :) a o oliwie z oliwek pierwsze słyszę, ale dobrze wiedzieć.

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiazka1 wrote:
    Patuniek dobrze ze położna doradzila, powalczysz troszkę i przejdzie, dasz radę! Jak najszybciej kup ten laktator i działaj :) będzie dobrze :) a o oliwie z oliwek pierwsze słyszę, ale dobrze wiedzieć.

Oliwa lekko maceruje sutek i czop, który się tam wytworzył. Bo taka biała plamka-naprawdę mała-wyglada na czop...

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv, gratulacje, nareszcie się doczekałaś 🎉 Witamy Maciusia 🎉

Marza, ale słodka pyzulka z Laurki 😍

Dziewczyny w dwupaku - niedługo pełnia 🌕, więc może zbiorowo na nas zadziała 😁

iNso, ja mam wizytę we wtorek o 9:10 i pewnie się na nią jeszcze wybiorę 😉

patuniek, też pierwsze słyszę o oliwie 😕 mam nadzieję, że szybko się uporasz z tym zastojem i obejdzie się bez antybiotyku ✊✊

Marza89, Ulciak, Ulv15 lubią tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

‹‹ 961 962 963 964 965 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ