MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Wróbel, Butterfly, Klamka, Ulv super dziewczyny, gratulacje
Marysiu, ja uważam tak jak dziewczyny. Nie wiem na ile faktycznie masz problem z astmą ale dodatkowo dojdzie stres, emocje i faktycznie możesz mieć problemy z oddechem. Ja bym nie ryzykowała.
Mimoza, ale Ci się trafiło na sam koniec! Patuniek trzymam kciuki, by udało Ci się szybko zwalczyć to cholerstwo Ten elektryczny laktator z canpolu jest podobno spoko. Jest niewiele droższy i chyba jednak lepiej wziąć coś takiego niż z ali. Miałam w końcu nie kupować laktatora i w razie nagłej potrzeby wysłać męża do apteki po najtańszy ręczny ale takie sytuacje jak ta u Ciebie dają do myślenia. Może jednak przemyślę ten zakup.
Butterfly 83 lubi tę wiadomość
Hashimoto, Letrox -
Beatrix zobacz jak malutka puści sutek czy jest na nim taka jakby pręga w miejscu jej kącika ust. Jeśli widzisz tą prostą linię lekko wypukłą to mała za płytka chwyta. Brodawka musi iść daleko w podniebienie, warto przy przystawianiu robiąc z piersi „kanapkę” nakierować ją lekko na zewnątrz- mowa o pozycji klasycznej do karmienia.
Beatrix_ lubi tę wiadomość
-
Ayleen dziękuję ci bardzo :* niezwykle pomocne sa twoje wskazowki. Wlasnie czytałam o nawilżaczach i na 90% zdecydowalam sie na philipsa ewaporacyjny. Chcialabym sie zmieścić w kwocie ok.500 zl. A ty jaki konkretnie masz model?
Na razie ułożyłam mokre pieluchy na grzejniku i od czasu do czasu rozpylam mgiełke wody morskiej. Mała na razie ok, ale boję się, ze po nocy problem może sie powtorzyc -
Beatrix_ wrote:Gratulacje dla nowych mamus
My od wczoraj w domu uczymy sie nowej rzeczywistości. Malutka cale noce wisi na cycku czyli karmienie srednio co godzina a fo tego jest nieodkladalska wiec jestem zombie 🧟♂️ szczęśliwym ale jednak zombie
Mam strasznie zmasakrowane sutki, rany takie ze ledwo ja jeszcze przystawiam mala. Wy tez tak macie? Czy ja robię cos zle -
Ayleen wrote:Beatrix zobacz jak malutka puści sutek czy jest na nim taka jakby pręga w miejscu jej kącika ust. Jeśli widzisz tą prostą linię lekko wypukłą to mała za płytka chwyta. Brodawka musi iść daleko w podniebienie, warto przy przystawianiu robiąc z piersi „kanapkę” nakierować ją lekko na zewnątrz- mowa o pozycji klasycznej do karmienia.
Tak mam. Tak cos czulam ze moze byc za plytko ale nie bardzo wiem jak juz dziabnie sutka po czym poznac. -
Hey. Ja po wizycię. W sumie to nic nie wygląda na poród. Już na poprzedniej wizycie wydawało się, że jest bliżej. Strachu się najadłam, bo mi strasznie długo przepływy sprawdzał, po czym poszedł do biurka i mówi, że mogę wstać. Podchodzę, a ten wyciąga skierowanie do szpitala. Mi już słabo, ale się okazało, że wszystko ok. Powiedział, że jak nie urodzę do środy, to wtedy mam się zgłosić, bo nie chce dłużej czekać, bo mam termin wystawiony na podstawie USG i nie wiadomo czy np nie jest ta ciąża bardziej zaawansowana. Dużo Wam dzieci przybierały w osattnich tygodniach? Bo ja z tego stresu dopiero przy drzwiach zapytałam ile mała waży i powiedział 3300g, a ostatnio byłam 4.03 i ważyła 3200g. W sumie niby wiadomo, że jest spory margines błedu, ale tak się teraz zastanawiam, czy to nie mało.
-
Ślicznotka z Poli!
India ja mam podobnie, też w nocy jestem zombie.
Dzisiaj mąż w domu, więc sobie pospałam do 11 z krótkimi przerwami na karmienie.
Mimoza trzymam kciuki, żeby się jednak samo zaczęło!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2019, 14:54
india lubi tę wiadomość
Laura
-
Melduję się w dwupaku. Zdecydowałam się na cesarkę. Tak jak radziłyscie, po co mi to ryzyko, jeśli mogę zaszkodzić maleństwu. Miałam mieć dzisiaj o 10. Umyta ich dziwnym mydełkiem, ubrana w jeszcze dziwniejszą koszulę, z założonym cewnikiem, lecącą kroplówką i z wstrzykniętym antybiotykiem dowiedziałam się koło 13, że musimy przełożyć na jutro, bo wypadła jakaś nagła operacja. Cewnik do wyjęcia... a jutro znowu do włożenia, przy czym nie musze pewnie mówić, że żadna to przyjemność... Eh. A już położna wzięła od nas pampersika, bo mieliśmy odjeżdżać na zabieg... znowu kicha.
Czy ja nie mam pecha, powiedzcie?
Z dobrych rzeczy mam inną salę, w której narazie jestem sama i mogę wreszcie otworzyć okno i oddychać normalnym powietrzem!! Na poprzedniej nie miałam powietrza non stop mimo, że leżałam wiecznie odkryta w samej koszuli. Także jest progres, bo oddycham pełnią piersią, więc i pewnie w nocy pośpię.india lubi tę wiadomość
08.2016 poronienie - 6tc
12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
16.03.2019 synek na świecie ❤️
25.04.2023 transfer-beta 0
29.05.2023 transfer
7dpt beta 66,70
9 dpt beta 163
16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
18 dpt beta 4700
28 dpt jest ❤️ -
Ja dziewczyny też od kilku dni chodzę jak zoombie,synek bardzo dużo płacze,boli go brzuszek albo ma kolki. Doczytałam ostatnio że witamina D Vitum zawiera w składzie olej MCT którym u wrażliwych dzieci może powodować bóle brzuszka
Odstawię mu tą witaminę na 2 dni i poobserwuje, jak będzie poprawa to zastosuje Bobik tam witamina D rozpuszczalna jest w oliwie z oliwek i polecana alergikom. Na razie stosuje też ciepłe okłady na brzuszek i trochę to pomaga...Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Anet ja mam z olejem slonecznikowym hmmm..
Kurde no dzis mam lipa dzien Mala nie chce zejsc z rak,narazie spi ale nie wiem ile... nie wiem o co chodzi ale jak Ktos u nas jest to Ona spi..jak siedzialam dzis od rana z Lena to ta na rekach i nie chciala zejsc ;p -
W D Vitum jest i olej słonecznikowy rafinowany i olej MCT...
Marysia Szkoda że nie udało się dzisiaj zrobić CC tym bardziej że byłaś już przygotowana Na szczęście jutro uściskać swoje maleństwo 🙂
Mój synek też jest taki niedkladalny i na raczki...Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
My miałyśmy dziś 2 wizytę położnej. Z Majeczką wszystko super, przybrała przez 4 dni 150g więc ekstra.
Natomiast ze mną gorzej. Pani wybadała mi rozejście spojenia łonowego. A ja głupia się zastanawiałam, czemu bolą mnie pachwiny od paru dni i biodra gdy leżę na boku. Galaretki idą w ruch, mam też ściskać miednicę pasem na godzinkę lub 2 dziennie. Niestety nie ma nigdzie takiego pasa eh i będziemy kombinować z takim brzusznym, żeby naciągnąć go na miednicę... choć nie jest to idealne