MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Butterfly, miałam to samo z synkiem przez pierwsze trzy tygodnie. Potem na szczęście było dużo lepiej, ale ten początek to podobny hardkor nocami jak teraz u Ciebie, za to dni zupełnie ok.
Butterfly 83 lubi tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Dziękuję Sana:*
Córka zdrowa poszła do przedszkola, zostałam ja kichająca i Julek. Oby przeszło mu już to przeziębienie. Jakoś specjalnie chyba mu nie doskwiera ten katar, temperatura cały czas okej, więc mam nadzieję, że już idziemy ku końcowi.
Butterfly współczuję nocki. U nas o dziwo od początku noce są całkiem znośne. Myślę, że się unormuje i u Was. Sophie to jeszcze kruszynka maleńka, dopiero co z brzuszka wyszła i sama nie wie co chce:)Butterfly 83 lubi tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Sana dziekuje,przyda sie...troche chyba na wlasne zyczenie mam szpital w domu bo puscilismy starszaka do zlobka.Pochodzil 4dni i wrocil z glutami i kaszlem,no a twraz mala ma katar...
LwieSerce ile razy odciagasz gile?ja teraz odciagnelam to z jednej dziurki porzadny gil wyszedl.Poza tyn mala spokojna,je normalnie i spi tez ladnie poki co...
Mnie sutki bolaly tylko na poczatku karmienia jeszcze w szpitalu.Smarowalam swoim mlekiem i wietrzylam,pomoglo😊 -
Smile - odciągam gdzieś co 3 godziny. U nas też nie ma problemu przy jedzeniu i spaniu, a jednak furczy w nosku i za każdym razem mniej lub więcej wyciągam.Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
LwieSerce a inhalacje robisz ta mała maseczka dla dzieci co jest w inhalatorze?
Ikc moja mała też miała krótkie wedzidelko i nie mogła dobrze ssać, po przecięciu też trochę trwało żeby się nauczyła na nowo ssać ale już jest super
Wróbel współczuję położnej.
Butterfly dzieci często to mają, moja w dzień pięknie śpi a noce to masakra.Butterfly 83 lubi tę wiadomość
-
Butterfly83 moj synek wrzeszczal do 3mca po urodzeniu,w dzien byl nieodkladalny a w nocy zeby usnal to czasami robilismy wycieczki po mieszkaniu nawet po 1,5godz...na prawdę kobieta jest w stanie zniesc bardzo wiele...duzo sily i cierpliwosci zycze. Potwierdza sie regula ze kazde dziecko jest inne...
-
Ikczyczę zdrówka dla corci, szkoda,że w szpitalu nie mogli przyciąć wędzidełka, przynajmniej część problemów by znikła. Całe szczęście, że jesteście już w domu.
SmileJa przy katarze wkrapialam zawsze jedną dwie krople soli fizjologicznej i później odciągalam Frida. Robie też inhalacje z soli.
iNso mnie też piersi bolą,ale dość znośnie. Najbardziej bolą sutki, nawet materiał mnie drażni , też smaruję swoim mlekiem i maścią Maltan, muszą się piersi przyzwyczaić. Mój synek to potrafi dość brutalnie targać za moją pierś -mały urwis, szczególnie w nocy jak nie może usnąć.
Jak się czuje Laurka po kontuzji ?
Lwie Serce zdrówka dla Ciebie i Juliana
butterfly doskonale Cię rozumiem z bezsennymi nocami...ehh oczy na zapałki. W nocy jak karmię to nie mam siły Aby czytać bo tak mi się oczy kleją...
Ja w sobotę miałam wyprawę z synkiem córką i koleżanka córci jechaliśmy na urodziny do jej koleżanki. mąż musial jechać na pogrzeb i ja musiałam to ogarnąć. Synek w samochodzie bardzo ładnie spał gorzej było jak mama musiała się zatrzymać wtedy się budził i płakał...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 09:51
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Pikcia i Butterfly ogromne gratulacje! ❤️
Wróbel co za poród, przykro mi!
Smile i LwieSerce zdrówka dla maluszków i dla Ciebie Lwie , ach te katarki...
Dziewczyny a ja mam problem od dwóch dni, mała ma chyba problem z kupką, ma twardy brzuszek podkurcza nóżki i się pręży i tak od dwóch dni... Wieczorem praktycznie kupki nie robi a w dzień taka wodnista az czasami szczela nią... Strasznie się męczy 😟 nie wiem czy to kolki, czy wzdęcia, nie podaje żadnych kropli ani nic bo nie wiem co to dokładnie jest 🤔 robimy masaże brzuszka, kładziemy na brzuszku a i dodam, że ciągle je cycka, apetyt ma! Zastanawiam się czy to może nie przez Wit D? Podaję ją od tyg ale dwa razy zapomniałam o niej i jak po tej przerwie podałam to właśnie tak się męczy... Położna powinna być jutro a w środę mam pediatre ale może Wy wiecie co to? Ja mam Wit D z Panawit może powinnam kupić z D-vitum? Czy to coś innego?Butterfly 83 lubi tę wiadomość
-
Hoduję kolejną kluskę 😂
Polcia przybrała 505g w tydzień 😂😂😂✊✊✊ Na samym cycku
Prócz buzi ciałko ma różowe, więc żółtaczka ewidentnie schodzi
Młoda też tak szybko przybierała na wadze
Butterfly, zamów sobie kompresy Multi mam. Niestety tylko przez Internet mogłam je kupić, ale z sutkami robią cuda
Też miałam poranione brodawki, nic ich nie mogło dotknąć, bo powodowało się potworny ból. Po 2 razach było znacznie lepiej i mogłam już piersi zasłonić Po 3 strupki zaczęły schodzić
Aktualnie mogę normalnie założyć biustonoszWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 10:20
kehlana_miyu, lkc, Izziee, iNso87, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
LwieSerce wrote:Ikc bardzo Wam współczuję tej kontuzji, oby szybko się zroslo. H nas też zoltaczka powodowała problemu z kp. Badali poziom bilirubiny? Trzymam kciuki żeby w domu sie wszystko unormowało:*
kehlana_miyu, patuniek86, iNso87 lubią tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Wróbel-matko kochana, jaką trauma... To ja klnę sobie na swoją położną, bo nie było między nami "chemii" i boleśnie mi odciągała nogę, tylko wiem, że była w pełni profesjonalna...
Kochana, trzymaj się, oby maleństwo szybko wymazało te potworne wspomnienia :-*Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Umówiłam sobie dodatkową wizytę dzisiaj w Enelmedzie. Nienawidzę chodzić do obcych ginekologów, ale dzisiaj o 5 rano obudziły mnie gwałtowne ruchy małego i naprawdę się wystraszyłam, że coś się dzieje. Obudziłam męża i szykowałam się na IP, ale mały się uspokoił i ruszał normalnie, więc na razie odpuściłam, ale chcę to jednak jakoś skontrolować. U mojej gin mam wizytę za tydzień, wcześniej się nie wbiję, ma obłożenie pacjentek na miesiąc naprzód. A na IP bez bardzo alarmującej przyczyny nie chcę jechać, bo tu praktycznie nie badają bez położenia na oddział, a nie chcę przy kiepskich wiatrach spędzić 2 tygodni z dala od starszego synka o ile to nie będzie konieczne. Wiadomo, jeżeli lekarz stwierdzi, że coś mu się nie podoba, to idę do szpitala i tyle, ale w miarę możliwości wolałabym tego uniknąć.
Najbardziej mam nadzieję, że Sami zdecyduje się w końcu na bezpieczną ewakuację w ciągu najbliższych dni. Moje nerwy już są w strzępach z niepokoju o niego.
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Anet85, Marza dziękuję kochane:*
Kleopatra - tak tą mniejszą maseczką.
Smile - ja nie robię na śpiocha, bo Julek ładnie daje sobie przystawić maseczkę. Kilka razy nawet zasnął podczas inhalacji, chyba dźwięk na niego działa kojąco Ciekawe jak długo tak będzie ;]
Butterfly jak mi brodawka krwawiła, to wystarczyło kilka godzin odstawienia - grubo smarowałam lanoliną i wietrzyłam. Pewnie zależy też jak mocna jest ranka.
Marza, a Laura jak chce puścić bąka to z trudnością? Na to pomógłby właśnie espumisan. Może rzeczywiście z witaminą jest problem, tam pewnie jest jakiś olej i może przez niego.
Marza89, Anet85 lubią tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
-
Wrobel straszny ten porod byl, dobrze ze wszystko dobrze sie skończyło. U nas lipa z tym wedzidelkiem, lekarz moze podciąc ale jak będzie miala 3-4 tygodnie ( to wersja prywatnie) ale ten sam lekarz moze sprobuje to zrobic na nfz jak będziemy mieli skierowanie od pediatry.. paranoja. Oby sie dalo bo za 3 tygodnie to ja juz tego moze nie będę potrzebowala, bo sie przyzwyczaje i ja i moje cycki
Poki co maz pojechal zarejestrować Mloda
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019