X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • teverde Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super enka, że wszystko ok. Niech się mała zbiera 😊

mimoza, może nie będzie potrzeby i samo ruszy, w końcu to już Wasz czas 😊

kehlana, dzisiaj to nadróbcie w świetle księżyca 🌕😅

Mnie właśnie dziewczyna na korytarzu złapała, że przyjechała że skurczami, 2 cm rozwarcia i mówią jej, że fałszywy alarm. Położyli ją, a w nocy miała już na 8 cm i szybki poród. Trzeba wierzyć, że będzie dobrze. U mnie na sali już trzecia dziewczyna, każda po kolei przechodzi na inną salę ze swoim dzieciątkiem, ale spokojnie.. W końcu i nasze wykluć się muszą..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 07:29

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tradycyjnie w nocy skurcze, a od rana cicho i nic się nie dzieje... Teverde, wiem, że w końcu urodzimy i to już niedługo, ale w tym momencie wydaje mi się, że będę w ciąży do końca świata 😂

teverde, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) U mnie noc koszmarna, z tych wszystkich emocji nie mogłam usunąć i większość nocy się meczyłam. Dodatkowo niewygodne łóżko i non stop coś mi drętwiało. Wyniki mam dobre, rano ciśnienie już książkowe (faktycznie szpital działa cuda haha) ale wyjdę może dopiero jutro jak wszystko będzie ok i jeśli lekarz nie stwierdzi,że blisko do terminu... Z jednej strony byłoby już łatwiej zostać ale z drugiej ten weekend w szpitalu mnie przeraża więc nie przewiduję takiej opcji. Obawiam się, że też nie dostanę żadnych leków do domu w razie czego bo narazie to 'jednorazowy epizod'.

teverde lubi tę wiadomość

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teverde może to przejdzie na Ciebie :) A robią Ci w ogóle jakieś badania czy tylko leżysz by leżeć? Ode mnie jedna dziewczyna poszła na zaplanowane CC

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już po obchodzie. Lekarz zapytał po co przyszłam, skoro dopiero 4 dzień po terminie. Zapytał czy pierwszy poród sam się rozwinął i stwierdził, że widocznie jestem jeszcze przed terminem. Nie wygląda by chciał wywoływać.

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co teraz, będziesz leżeć czy Cię wypisuje?

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🙂 U mnie wczoraj nic, dziś rozwarcie na 1,5 palca. Udało się założyć cewnik. Po nim bóle takie miesiączkowe. Zatem czekam na rozwój sytuacji. Ode mnie z sali pozostałe dwie dziewczyny chyba dziś rodzić będą.

enka90, Reniferra, patkaaxx90, Makowe Szczęście, kehlana_miyu, iNso87, Kleopatra, Butterfly 83, Alisssa lubią tę wiadomość

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek kciuki za szybką akcję :)

Parsleyek lubi tę wiadomość

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • 83xxx Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ☺️ I na żadną nie zadziałała pełnia.. 😉 Ja zbieram się na spacer. Poki co nic nie działa.. Aa i pojawiły się zachcianki jedzeniowe i wilczy apetyt.
    Trzymam za Was kciuki dziewczyny 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 10:07

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parsleyek, czyli coś się rusza :) kciukasy

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • teverde Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic mnie nie badają. Leżę, żeby leżeć. Tylko KTG, które cały czas jest książkowe. Ja też się boję weekendu i cicho liczę, że mnie puszczą. A jak nie będą chcieli to nie wiem czy się znów nie zbuntuję. Dziś był ten sam lekarz co ostatnio i znów powiedział, że do terminu daleko. Czuję, że może chcieć mnie wypuścić, byle był też jutro na obchodzie i byle badanie jakie jutro mam mieć (chyba USG?) było ok. Bo na żadne rozwarcie nie liczę. Nie czuję nic oprócz bólu miesiaczkowego kilka razy dziennie.
    Ode mnie też poszła na planową CC, ciekawe jak długo łóżko będzie puste.. I mi też się wydaje jakby tak miało zostać do końca życia dlatego stale staram sobie przypominać, że to już KOŃCÓWKA 🤞

• mayka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Dziewczyny trzymam kciuki za szybkie porody.
    U nas jako tako leci. Była położna Lidzia przytyla 110 w 5 dni niby ok, bo 22 na dobę ale to jednak dolną granicą.
    Niestety Lidzia mi ulewa odbijam ją, a i tak ulewa prawie co karmienie.
    Czasem je co godzinę czasem co 3. Nieiwem jak to zrobić by więcej tyła.

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • teverde Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam nową koleżankę na łóżku obok. Było puste może z 30 min.. Niezły przemiał.

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie kolejny telefon, czy już rodzę. Wrrr!

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    U nas jakis lepszy moze czas sie zaczyna albo ja juz sie pogodzilam "z losem";D ze nie jest lekko z trojka.. ;)
    Wczoraj juz nie czekalam na Malza, Lenie zrobilam kolacje,posadzilam obok Laury,zeby przypilnowalazeby zjadla i sama Dusie wykapalam,ubralam,nakarmilam i polozylam spac. Potem Lena zasnela i Malz przyszedl na gotowe.. ;)
    Juz nawet przestalam mu sie zalic.. dzis od rana tez ogarnelam siebie,Lene,Dusie. Poodkurzalam,zrobilam ogorkowa, zjadlam sniadanie a wszystko to miedzy przerwami kp. Aktualnie Dusia zjadla i spi w kolysce a ja pomagam Lenie zjesc zupe.

Butterfly 83, Reniferra lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam za Was kciuki,niech Wam sie porody juz zaczna! A pelnia jest dzis takze moze ruszy.. ;D

Parsleyek, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po USG. Wszystko ok. Mała ma około 3500g. Podejrzewam, że tym bardziej nie będą mi chcieli narazie wywoływać porodu. Obstawiam, że do domu też nie będą chcieli wysłać. Podobno Mała jest już baaaardzo nisko. Od wczoraj co 15 minut biegam siku i śluzu coś więcej, więc może jednak coś ruszy samo.

iNso87, teverde, patuniek86, Makowe Szczęście, Kleopatra, Butterfly 83, Parsleyek, Reniferra, kehlana_miyu, Alisssa lubią tę wiadomość

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i witam sie w pierwszy dzien Wiosny! 😉 🖼🌞🌈
    kwiat-ruchomy-obrazek-0153.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 12:08

teverde, patuniek86, 83xxx, Butterfly 83, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimoza to trzymamy kciuki!

Swoja droga moze Ktores Dzieciatko zdecyduje sie urodzic w ten piekny Dzien Wiosny :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • teverde Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimoza, oby tak było! 🤞

Kehlana, ja już przestałam odpisywać. Moje kuzynki CODZIENNIE pytają czy już czasem nie urodziłam. Pomimo, że im napisałam, że nie chce mi się o tym gadać. Nosz 🤬

‹‹ 983 984 985 986 987 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ