X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayka najważniejsze że Twoja córcia przybiera na wadze a nie traci. Ja też przed chwilą się martwilam, że moja za mało przybiera (w tydzień 70gram) i mnie uspakajalyscie że dzieci mogą też przybierac skokowo i faktycznie zaraz nadrobila :) nie masz czym się przejmować tylko kontrolować wagę i 110 w 5dni to naprawdę dobry wynik :)

Trzymam kciuki za zbliżające się porody, może faktycznie któraś dzidzia zdecyduje się na dzień wiosny :)

teverde, Parsleyek, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

• Smile Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki dla nowych Mam,dużo zdrówka i cierpliwości:)

Lwie Serce u mnie dalej lipa, jadę na przeciwbólowych od poniedziałku ale nic nie przechodzi. Ze starszym dzisiaj idziemy do lekarza to może i mnie zobaczy przy okazji.

U małej dalej katar, wydostaje za pomocą wody morskiej i katarku.Katar jest biały i gęstawy, czasami psikam po 5 razy i dopiero wyłazi.Ciekawe kiedy to przejdzie...

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Kreatorka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!!
    Melduję, że wczoraj o 21.37 urodził się Stasiu. Ma 52 cm i 2950 g.
    Po długiej walce z wywoływaniem cewnikiem i oksytocyną, po kilkunastu godzinach bolesnych skurczy, bez postępującego rozwarcia, niestety skończyło się na CC. Ale pal to licho, najważniejsze, że Stasiu urodził się zdrowy i jest dla mnie największym cudem na świecie. :)

patuniek86, enka90, teverde, 83xxx, Kleopatra, Parsleyek, Beatrix_, Ulv15, Ksiazka1, Reniferra, Izziee, Pikcia, iNso87, kehlana_miyu, Makowe Szczęście, india, Szczesliwa ledwo zywa, patkaaxx90, Sana, bbeczka91, Alisssa, Kasialudek lubią tę wiadomość

Szczęście po prawie dwóch latach starań... Niech trwa! <3
    #30 lat #hashimoto #wegemama
    relgljue1y3bkinw.png
  • teverde Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Kreatorka! 🎈

Ale ładna godzina, często zwracam na nią uwagę, ponoć nie jestem w tym odosobniona..

Kreatorka, Camilla1983 lubią tę wiadomość

• Madziakk Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane! Wszystkim nierozpakowanym mamusiom życzę aby szybko przytuliły swoje maleństwa 🤩

Byłam dziś z Filipkiem u lekarza i waży 5300 gram i ma 62 cm już! Urósł bardzo przez ten pierwszy miesiąc, wczoraj mu doklandie miesiąc stuknal ale ten czas leci...

Ja niestety jestem na antybiotyk bo zamiast lepiej to bylo coraz gorzej. Mam nadzieję że nie zaszkodzi jakoś maleństwu, biorę Amoxiciline ponoć najbezpieczniejszy antybiotyk dla karmiących mam. Oby szybko mi pomógł. Najgorsze dla mnie jest to że nie mogę ani całować malutkiego ani się za bardzo przytulać żeby go nie zarazić... A karmie go w maseczce...

Kreatorka gratulacje!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 13:33

Kleopatra, teverde, iNso87, Kreatorka lubią tę wiadomość

zem3i09kgh136z79.png
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teverde to jesteśmy w tej samej sytuacji. Jutro sądny dzień. Ja myślę, że jeśli ciśnienie będzie ok (ok 14 będę miała mierzone, strach się bać) to może mi odpuszczą weekend w tym przybytku rozkoszy.

Inso szybko się ogarnęłaś :p

Mimoza, to może się zacząć w każdej chwili :)

Kreatorka witamy maleństwo!

Eh,dupa. Znów mi ciśnienie wzrosło. Chce mi się płakać :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 13:37

iNso87, Kreatorka lubią tę wiadomość

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie się dziewczyny! Jeszcze tylko kilka dni i będziecie tuliły maleństwa.
    My dziś byliśmy u kuzynki Oliwki, są jak siostry bliźniaczki. I mamy już 3 tygodnie :)
    Kreatorka gratulacje :)

Kreatorka lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kreatorka gratulacje!

U mnie same zmartwienia. Malutka spadla na wadze. Nie duzo ale jednak. W dniu wypisu bylo 3445 a urodzeniowa 3620. Wczoraj 3390. ☹️Ciagle wisi na cycu... Polozna mowi zeby dokarmiac mm 2x 60. Wczoraj daliśmy na noc 60.Wypila ze 30 i nim ja polozylismy obrzygala sie cala tym mlekiem... Drugi raz nie dawalismy. Nie wiem co mam robic:(

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • teverde Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie enka, jutro jest nowy dzień. Może będzie już niższe. Trzymam mocno kciuki!

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrix_ wrote:
    Kreatorka gratulacje!

U mnie same zmartwienia. Malutka spadla na wadze. Nie duzo ale jednak. W dniu wypisu bylo 3445 a urodzeniowa 3620. Wczoraj 3390. ☹️Ciagle wisi na cycu... Polozna mowi zeby dokarmiac mm 2x 60. Wczoraj daliśmy na noc 60.Wypila ze 30 i nim ja polozylismy obrzygala sie cala tym mlekiem... Drugi raz nie dawalismy. Nie wiem co mam robic:(
    Spokojnie Beatrix. Po mm odbijacie malutka? Tj. Wystarczy w pion wziac Malenstwo. Jesli spada to tez pewnie bym dokarmiala mm. To nie morderstwo;) a ulewaniem sie nie przejmuj. Zmien moze mm. Dawaliscie w szpitalu jakies ? Czy tylko kp? Jakie teraz dajecie?

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kreatorka, gratulacje!!!

Kreatorka lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Spokojnie Beatrix. Po mm odbijacie malutka? Tj. Wystarczy w pion wziac Malenstwo. Jesli spada to tez pewnie bym dokarmiala mm. To nie morderstwo;) a ulewaniem sie nie przejmuj. Zmien moze mm. Dawaliscie w szpitalu jakies ? Czy tylko kp? Jakie teraz dajecie?
    W szpitalu nie dawalam. Teraz kupilam nan. Odciagam tez swoj. Najpierw nakarmilam piersia potem podalam moje. Nie bylo tego jakos strasznie duzo. Wszystko co z butli mam wrazenie ulala.

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrix jak odciagasz mleko to pomieszaj z mm i podaj. Ja tak dawałam synkowi. Położną mi doradzila, żeby traktować mm jak lek i dodawać do mojego.

• teverde Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka z sali jest w 31 tc, przyszła z powodu niewielkiego plamienia, które dziś już się nie pojawiło. Nagle dostała skurczy! Łóżko obok też biednej się skurcze cały dzień piszą i widać, że ją boli. GDZIE SĄ MOJE SKURCZE?!?!

• Parsleyek Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teverde ja też się pytam gdzie moje skurcze 😉 bóle takie jak rano, miesiączkowe, nieregularne i rzadkie 😐. Może jutro coś się wydarzy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 17:18

teverde lubi tę wiadomość

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana, Tevede, Persleyek, Enka, Mimoza Trzymam kciuki za Wasze porody, niech się rozkęcają, piękny jest dzisiaj dzień na narodziny ;-)
    Enka współczuję z tym ciśnieniem u mnie też się pojawiło na końcówce ciązy, brałam Dopeggyt i było w miarę , ale jak się zdenerwowałam to niestety skakało. Dobrze, że jesteś pod opieką.
    Kreatorka gratulacje ;-)
    iNso Ty musisz oganiać trójkę dzieci i szybko się z tym uporałaś, a ja czasami z dwójką nie mogę się wyrobić ….może to kwestia przyzwyczajenia się do nowej sytuacji. U nas od wrzesnia córcia pójdzie do pierwszej klasy, tez mam obawy jak to będzie, pocieszam się, że dobrze się złożyło i będę miałą więcej czasu dla niej, bo jak wrócę do pracy to niestety skończy się „wolność”.

Byliśmy dzisiaj na kontrolnym usg przezciemiączkowym u synka i jest wszytsko ok. – badanie trwało może z 2 min. Lekarz stwierdził jeszcze przed badaniem, że na jego oko dziecko jest zdrowe, przyłożył głowice i stwierdził, że szkoda prądu na badanie… poprosiłam aby zerkną na jego szwy na czaszce, bo są wypukłe. On na to , że jak wypukłe to dobrze, przyłożył głowicę i stwierdził, że są też grube. Więc gdyby któraś się z Was martwiła o wcześniejsze zrastanie szwów, albo z powodu małego ciemiączka – to dobra informacja jest taka, że jak wyczuwa się pod palcami szew, albo go widać na główce to tak ma być.

Mayka rozumiem Twoje zmartwienie, zę dzieciątko z przyrostem masy jest w dolnej granicy, ale może akurat teraz nie ma skoku wagowego. Na to ulewanie jednak nie ma rady, noworodki mają jeszcze niedojrzały układ pokarmowy i immumologiczny dlatrgo może pojawiać się u niech refluks. Ja zaobserwowałam to u synka jak byłam jeszcze w spzitalu, że ulewał, krztusił się mlekiem , neonatolog poradziła, aby karmić z przerwami i pionizować dziecko, a nie ciągiem 15 min. Ten sposób się sprawdził, owszem nadal ulewa, ale mam wrażenie, że mniej, poza tym rzadziej się krztusi.

Beatrix Ten sposób dziewczyn, aby traktować mm jako lekarstwo wydaje sie bardzo dobry, poza tym dodając mieszankę do swojego mleka zagęścisz je troche i dziecko nie powinno ulewać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 17:38

teverde, Reniferra lubią tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Elcia89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tutaj nastepna bede, prosze nie wchodzic mi w kolejke! Hehe ale wlasnie chyba mimoza ma przede mna termin. Ciekawe co u niej.

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nic. KTG snów płaskie jak stół, a rano chociaż jakieś minimalne pagórki trzy były. Obchód był, kazali czekać. Jutro rano się dowiem co planują. Laska obok miała dzisiaj od 5:30 wywoływany poród. Wróciła o 16 głodna, obolała od leżenia pod KTG i z bobasem w brzuchu.

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimoza, dołączam się z kompletnie płaskim ktg, właśnie z niego wróciłam. Ech...

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrix może 60 ml to za dużo. Może po karmienia z piersi spróbuj dać ok 30 ml?
    Mąż jechał z najstarszym na karate i jestem sama z maluchami. Dobrze że mala grzeczna.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
‹‹ 984 985 986 987 988 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ