X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 02:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teverde, dla 1 KTG dziennie też bym chyba nie chciała leżeć w szpitalu...

teverde lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    U nas dzis noc slaba.. cycki moje dzis nie wyrabiaja. Mala naciagala oba. Ot i pelnia.. Lena 3 razy wolala Tate i tez slabo spala. A jak rodzace nasze??

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • teverde Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, którejś się udało? Bo u mnie obie dziewczyny z sali ze skurczami całą noc a u mnie nic, zero, null, nada 👎

• teverde Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A położna mówi, że może na mnie pełnia nie podziałała, ale na innych owszem bo aż 3 dziewczyny urodziły. Cool 😏

• Ulv15 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! :) Teverde na mnie pelnia tez nie chciala dzialac ;) Chyba zwyczajnie bylo za wczesnie na malego i ja sie teraz ciesze ze posiedzial do konca! Chociaz jak jeszcze byl w brzuchu to mowilam ze nie mialabym nic przeciwko zeby wyszedl wczesniej;)
    Za tp u nas noc ze zmiana pieluszek plus wsxystkich ubranek za kazdym razem :( juz druga tak... Nie wiem co robie zle ze przemakaja/ wylewa sie znich? W przeciagu 3 godzin od zmiany pampersa. Wczesniej tak nie bylo a teraz wszystko ciagle mokre i rozek znowu trzeba prac :/ Ma ktoras z was taki problem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 06:55

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teverde słabo jak patrzysz jak u innych się rozkręca a u Ciebie nic :/ ale u Ciebie też w końcu ruszy :)

Inso współczuję nocki.

Ulv ja tak miałam, dwa razy przemoklo i okazało się że pampersy już za małe, od razu zmieniłam i jest ok.

teverde, Ulv15 lubią tę wiadomość

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv, zgadzam się z Książką, możliwe, że pieluchy przestały pasować. Spróbuj z innym rozmiarem lub marką.

U mnie niestety organizm też olał pełnię. Za to synek się przeziębił :(

Ulv15 lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • india Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv my przez chwile mielismy ten problem jak Polcia miała nozki jak patyki a zrobila wielka kupkę to potrafiło jej po udach wypłynąć. No wtedy to nawet zerowki były dla niej za duze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 08:11

Ulv15 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, 38+6 🙂

iNso87 lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po obchodzie. Był mój gin, ale chyba nawet mnie nie skojarzył. Inna babka mi mówiła, że jestem od niej. Ordynator zapytał tylko czy miałam USG i jak się okazało, że nie ma go w dokumentacji to się wściekł i wybiegł, a reszta świty za nim. Nawet się mnie o nic nie zapytali. Ehhh
    Pocieszam się, że jakieś minimalne skurcze czasem mam, jakieś rewolucje w brzuchu... Podobnie się z synkiem zaczęło.

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • teverde Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na USG nie bardzo potrafili znaleźć kieszonki z wodą, na podstawie jednej wyszło im AFI 5-6 więc sprawdzili szyjkę. Ponoć niezła, dostałam jakieś 5 punktów (cokolwiek to znaczy, zaraz będę czytać). W związku z tym, żeby nie ryzykować, że młody sobie gdzieś uciśnie pępowinę postanowili, że jutro będą wywoływać. Wsadzili mi cewnik w szyjkę, żeby ją rozepchać. Chwilami mam ochotę się zesmolić z bólu, ale tylko chwilami, większość czasu jest nienajgorzej. Jak przed ostrą miesiączką. Na wszelki wypadek chcą też jakieś badania przed CC zrobić, bo mówią, że może być różnie w mojej sytuacji. Nie wiem czemu..

• teverde Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mimoza, widzę że wszędzie personel medyczny daje ciała. Człowiek czeka na obchód jak na zbawienie a oni wiecznie szczędzą informacji..

• india Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nosicie.dzieci w chuscie?

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Sisi1982 Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nawet Was nie podczytuje 😞 moje Maleństwo od kilku dni od popołudnia do północy płacze, zje dwa luki cyca i w płacz męczą ja gazy ale je wypuszcza na dwie strony 😉 juz wogole nie jem owoców nawet jabłek i ogolnie bardzo uważam co jem, oczy wypłakuje po nocach z bezradności nie wiem jak Jej pomoc, lekarz twierdzi ze tak może byc super diagnoza a Dzieciaczyna sie meczy a ja razem z Nią. Macie może pomysł jak jej mogę pomoc?
    Gratulacje dla pozostalych Mamuś 👏

Sisi82
    https://www.suwaczki.com/tickers/w4sq9n73alrntj2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimoza ja to zawsze powtarzam że jak jesteś w szpitalu to zamiast wiedzieć więcej to wiesz mniej :( czasem położna więcej powie jak lekarz ;)

Teverde powodzenia z tym wywoływaniem, oby sprawnie poszło :) ten cewnik to na ile się wkłada? Już do końca będziesz go mieć?

India ja nie noszę córki w chuscie, ale ja w ogóle mało noszę dzieci. Jak już biorę to raczej siedzę albo leżę :) maz najwięcej nosi ale na rękach.

Moje dzieci to ostatnio takie grzeczne że szok, zresztą chyba widać po wpisach że mam czas ;) synek większość czasu zajmuje się sam sobą a mała taka spokojna, że za dużo robić nie trzeba. Mam nadzieję że to nie chwilowe i będzie tak dłużej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi a dawalas może espumisan? Z synem tak miałam ale po 3 dniach z espumisanem wszystko przeszło.

• Ulv15 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje :) uzywam poki co tych pampersow pure protection 1 (2-5kg) bo sie obkupilam jak byla promocja. Maly ma dopiero niecale 4 kg to nie wiem czy sa za male... Ale sprobuje z inna marka bo tez mam i zobaczymy co z tego bedzie. A moze powinnam jakos mocniej je zapinac🤔 tylko ta pepowina mi przeszkadza w tym strasznie. Chcialabym zeby juz odpadlo.
    Sisi ja mysle ze to moze byx jeden z tych skokow rozwojowych i dlatego tak jej nic nie pasuje i ciagle chce plakac. Generalnie z tego co wiem od 2 tyg duzo dzieci zaczyna coraz wiecej plakac do 8 tyg a potem znowu sie uspakajaja. Moze to to w waszym wypadku? Wtedy nke zostaje Ci nic innego jak to przetrwac. Albo sprobuj suszarki! Na mojego to dziala jak magia, nagle przestaje plakac i zycie jest piekniejsze :) + kolysanie + ciasne spowijanie.

mhsvqps6gsnsidfx.png

• Ulv15 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Dziewczyny nosicie.dzieci w chuscie?
    Ja jeszcze nie probowalam ale moze dzisiaj sprobuje bo chusta wisi i wisi i czeka.

mhsvqps6gsnsidfx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulv spróbuj innych pampersow ale weź może wieksze. I tak Ci się przydadzą w razie gdyby to jednak nie to, a po co masz robić więcej zapasów mniejszych. Moja waży 3700 a ma dwójki czyli 3-6 kg.

Ulv15 lubi tę wiadomość

• teverde Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dobę. Dziewczynie z wczoraj dziś rano wyjeli i miała rozwarcie na 7. Od razu na porodówkę poszła. Tylko, że jej jeszcze jakiś obciążnik dali..

‹‹ 986 987 988 989 990 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ