MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Były bolesne, ale do nie jakoś masakrycznie i nieregularne, od 7 do 12 minut przerwy, więc wiedziałam, że to jeszcze nie powód by gnać do szpitala - ale liczyłam, że się rozkręci Niestety zamiast tego spokój i cisza, czuję się świetnie. Czekamy dalej. Mam tylko nadzieję, że te straszaki COŚ jednak robią z moją upartą szyjką. Jak nic nie ruszy przez weekend, to dowiem się w poniedziałek na wizycie, ale wolałabym jej nie doczekać...
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Dziewczyny, mam takie pytanie techniczne, bo chyba któraś z Was to przerabiała. Mam L4 do 27 marca, jak to wygląda dalej - czy jeżeli będę w szpitalu, a jeszcze nie urodzę, to szpital wystawi mi L4? A jeżeli nie wystawi, to rozumiem, że muszę złożyć wniosek o macierzyński tylko jak to się robi, gdy nie mam aktu urodzenia dziecka, bo dziecko uparcie siedzi w brzuchu?
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Na nas chyba podziała pełnia i.. cewnik 😜
O 11.16 siłami natury przyszła na świat nasza córeczka Nikola Antonina ❤️ 2900g i 52cm. Najcudowniejsze kilogramy na świecie 😍83xxx, Kleopatra, Bluberry, enka90, mamakropka., patuniek86, Ksiazka1, bbeczka91, iNso87, Pikcia, patkaaxx90, teverde, Alisssa, Madziakk, Lenonki, Marza89, Anet85, Izziee, kehlana_miyu, Elcia89, Ulv15, Makowe Szczęście, india, Reniferra, Butterfly 83, Kasialudek, Sana lubią tę wiadomość
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Parsleyek gratulacje!
A my już jesteśmy w domu, synek super przyjął siostrę, głaszcze ją po głowie, pokazuje dzidzi tylko trzeba uważać bo mocno ją buja w koszu mojzesza no i widział już kilka razy jak kp i nie próbował się też dobierać, więc na razie odetchnęłam zobaczymy teraz co będzie w nocy...enka90, Kleopatra, patuniek86, Parsleyek, Izziee, kehlana_miyu, Makowe Szczęście, india, Butterfly 83, Sana lubią tę wiadomość
-
Dzięki Patuniek, hmm wycwanili się i pobyt w szpitalu musi trwać co najmniej 4 dni, wydaje mi się, że to zmienili bo kiedyś były 3 dni. No nic, trudno
Parsleyek moje gratulacje! Tulcie się
Kehlana ja wiem tylko tyle, że muszę jak najszybciej telefonicznie poinformować pracodawcę o urodzeniu dziecka ale to wynika z tego, że rodzę pod koniec miesiąca i muszą wiedzieć od kiedy faktycznie będę na macierzyńskim. Myślę, że jak już się jest w szpitalu a L4 się kończy to przy wypisie lekarz może wystawić je do dnia porodu, też chętnie posłucham mamusiek, które wiedzą na 100% jak to wyglądaParsleyek lubi tę wiadomość
Hashimoto, Letrox -
Parsleyek gratulacje!!!! ❤❤❤
Enka, ja też mam 4 dni. Przy czym w owu jest 6 dni, tylko mój pracodawca wynegocjował 4
Pola przeszła test butelki 😍😍😍
Mąż ją nakarmił po kąpieli, wypiła wszystko (60ml) i dossała się do piersi 🤣🤣🤣 Na 10 minut z 2 przerwami na odbicie
Więc teraz czas na zakup porządnej butelki z dobrym smoczkiem i torebek do przechowywania pokarmu
Parsleyek, kehlana_miyu, Ulv15, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Parsleyek gratuluje!
Ja po dzisiejszej ciezkiej nocy, caly dzien chodze z bolem piersi nie wiem co sie stalo.. boli mnie pod cycka i po bokach. Piers jest miekka.. ale dotknac sie wogole juz nie moge. Nie czuje zastoi itp. Daje Ja na przemian dalej dla Malej ale z takim bolem na poczatku..wrrrr
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 20:13
Parsleyek lubi tę wiadomość
-
Parsleyek gratulacje! 🎈😊
Nawet nie dopytuję o ten cewnik, tulcie się 😊
Data fajna, ale 24 jeszcze bardziej mi się podoba 😊
Kurde, wczorajszej zacewnikowanej nie robili badań do cesarki a mi już przynieśli kubeczek na mocz 😔 Nie wiem czemu - bo nie mam skurczy? Bo mam mało wód? Chcę naturalnie rodzić. Już indukcji nie chciałam. Czemu życie musi być takie na odwrót?! 😞Parsleyek lubi tę wiadomość
-
Teverde moze dlatego ze masz nadcisnienie tak? Nie przejmuj sie tym, po prostu tak rutynowo postepuja a cesarki wcale nie musisz miec. Ja dzisiaj znowu przechodzilam cale popoludnie i nic. Chyba w poniedzialek do szpitala jednak bedzie trzeba isc. Parsleyek mnie nastawila pozytywnie do szpitala moze tez u mnie tak szybko pojdzie.
Parsleyek lubi tę wiadomość
-
INso, mnie tez bolał jeden cycek na dole. Juz sie bałam, że to jakieś zapalenie. Normalnie przystawialam małego i po jednym dniu przeszło
Patuniek, a jaka butelkę chcesz kupić? Ja rozważam Habermana z Medeli, ale drogie to cholerstwo.PCOS + IO
05.2017 - początek starań
08.2017 - puste jajo płodowe
03.2019 👶
03.2021 👶 -
Lenonki, nie mam pojęcia... Właśnie to jest najgorsze.
Na pewno wymieniam same butelki w laktatorze-na wszelki wypadek Tylko to są butelki z małym gwintem, antykolkowe z sensownymi smoczkami są z szerokim. No niby dr brown ma butelkę antykolkową z wąskim gwintem, ale te małe smoczki... Nie chcę zaburzyć tym sporadycznym karmieniem (naprawdę sporadycznym) kp. Mam w sumie trochę czasu na zastanowienie sięPola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
nick nieaktualnyParsleyek gratulacje!! 💙
Kehlana u mnie tydzien temu bylo podobnie w piatek skurcze różne nic konkretnego nie odpowiadające normalnie caly dzien latałam jeździłam samochodem a w nocy jak sie rozkręciły to co 5 min skórcze może do poniedziałku coś u Ciebie ruszy? 😊
Ja kupiłam butelkę z seri MIMIJUMI SO HUNGRY smoczek przypomina pierś, użyta narazie tylko 2 razy ale otyle jest fajna że dziecko również musi popracować jak przy piersi i dzieki temu nie przyzwyczai się do smoczka. Za malutką butelke 120ml zapłaciłam około 90zlWiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 21:38
kehlana_miyu, Parsleyek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyElcia w naszym szpitalu na patologii chodzą w wygodnych ciuchach, niektóre tylko w koszulach i szlafrokach. To wygodne nie tylko do ktg bo sprawdzają też tętno co 2h, to chwilkę trwa ale brzuch od razu masz pokazac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 22:53
-
Ok to wezme koszule te co mam ciazowe i kilka par leginsow z bluzkami. Jakis sweterek zeby narzucic i szlafrok. Kurcze badalam sie tak jak wczesniej kiedys badalam w cyklach szyjke macicy i glowke czuje bardzo nisko plus wydaje mi sie ze rozwarcie jest wieksze niz ostatnio czyli ponad 2,5 cm. Moze moje dzisiejsze chodzenie cos zadzialalo?