MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kehlana, mysle tak jak India, dzisiaj juz bedziesz z malenstwem 😊
Parsleyek gratuluje! 😄
Elcia oby tak bylo, w koncu to juz niemalze Twoj termin ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 04:04
Parsleyek, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
Kehlana mam to samo co 10-12 minut od 23 bolesne skurcze takie jak byly wczesniej plus dochodzi do nich bol miesiaczkowy. Jeszcze nie mialam takich skurczy w tej ciazy. Oby to bylo to! O 2 w nocy zasnelam, ale czulam je przez sen i teraz sie przebudzilam i nadal sa w podobnych odstepach. Ide dalej spac moze uda sie jeszcze przespac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 04:08
kehlana_miyu, teverde lubią tę wiadomość
-
Parsleyek gratilacje!
Kehlana, Elcia, trzymam kciuki, żeby to było TO!
U nas dzisiaj byli rodzice męża. Wykąpali małą. Zakochani (to ich pierwsza wnuczka). Fajnie się na to patrzy.
iNso87, india, Parsleyek, patuniek86, kehlana_miyu, bbeczka91, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny to powodzenia! Czekamy na wiesci.
Reniferra fajnie!:d Tez pamietam miny swoich rodzicow jak urodzilam Laure Z reszta do tej pory Laura jest oczkiem w ich glowach jako,ze pierwsza Wnuczka no i pomogli mi Ja wychowac jak bylam sama i musialam isc do pracy.Reniferra, kehlana_miyu, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
-
Moj Malz dawal mi tydzien na kp.. gratulowal mi wczoraj,ze to juz prawie 3 tydzien karmie haha to takie nasze zarty troche,bo ja nie ukrywalam,ze nie lubie kp i krotko bede karmic. No ale myslalam o 2 msc, a potem zobacze
Lenonki mnie dalej boli hmmm.. narazie Mala je ta piers. Potem sprobuje poodciagac troche,bo po nocy to wogole mam w nich kamienie...
Dzis noc ok, jeden pampers zmienilam...i to dopjero 3 karmienie.. ;p -
Hej dziewczyny, czytam Was ,nadrabiam,ale nie udzielam się, bo mąż jest z nami tylko do jutra i nie chce by się źle z tym poczuł, że wiszę na tel.
Gratuluję mamusiom 😘
Te które jeszcze nie są rozpakowane to kciukasy!!! Oby już zaraz i zdrowo.
U nas też ciężkawo bywa, mam jakąś temp od wczoraj i nie wiem czy nie od cycka, bo mam jakby kamień w nim , boli mnie ogólnie, a wczoraj miałam wrażenie, że ta pierś była gorąca. Próbowałam to ściągnąć laktatorem, Zosie przystawiam i dupa. Macie sprawdzone sposoby na zastój pokarmu? Wiem że temat się przewinal całkiem niedawno ,ale nie mam głowy wracać i szukać. Więc jakby któraś z Was dziewczyny ponownie się podzieliła wiedzą będę wdzięczna.
Zosia dała nam popis wczoraj, to że jest nieodkładalska to wszyscy już wiedzą, ale wczoraj przeszła sama siebie. Nie wiem czy to nie brzuszek, więc kupię Espumisan. Coś dodatkowo stosujecie ,robicie? Zosia jest na kpi, bo mimo że wisi na cyckach 24h na dobę to jak podam jej butlę to dojada 60ml,ale nie daje jej mm przy każdym karmieniu, w nocy dokarmiamy raz Albo dwa -zależy od jej humoru i poczucia głodu, w dzień też 1-2. Czy w takim układzie byście przepajaly dzieciątko czasami?
Ja spróbuje się zdrzemnąć bo Zosia śpi A nie śpię od 3.40 tak około. Także ten...
kehlana_miyu lubi tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Dzisiaj w nocy odpadla ta pepowinka. Alez sie ciesze bo mam wrazenie ze to wlasnie przez nia przesiakaly nam te pampersy bo nie moglam ich normalnie ciasno zalozyc ostatnio! A teraz zmienilam w nocy i voila, po 3 godzinach nic nie przemoklo 😄
Reniferra, kehlana_miyu, Butterfly 83, iNso87, Pikcia, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
-
Butterfly, na nawał ciepłe okłady przed karmieniem i zimne po (jako zimne idealnie sprawdzają się liście kapuchy z lodówki rozbite młotkiem do kotletów). Może przy zastoju też się to sprawdzi.
Butterfly 83, Ulv15 lubią tę wiadomość
-
Ostatni zarejestrowany skurcz o 5 rano, jeżeli potem były kolejne nie wiem, bo spałam 😂 Elcia, mam nadzieję, że u Ciebie bardziej efektywnie!
Za jakąś godzinę ruszam na ktg, zobaczymy, czy maszyna coś wyłapie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 07:34
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
U mnie caly czas co 10 minut. Juz mocno bolesne! Podobne mialam przy 4-5 cm rozwarcia po odejsciu wod przy pierwszym porodzie ale wtedy skonczylo sie cesarka. Mysle ze to juz dzisiaj, podobno pierwsza faza trwa do 18 h wiec mysle ze do 20 godziny urodze.
Reniferra, kehlana_miyu, Ksiazka1, Ksiazka1, Butterfly 83, patuniek86, patkaaxx90, Pikcia, Parsleyek, teverde, Ulv15, iNso87, Kleopatra, bbeczka91 lubią tę wiadomość
-
U mnie od od 8 znowu ruszyły, więc kto wie, może się rozkręci jednak. Ale tak czy inaczej mówię sobie, że skoro są już takie wielogodzinne akcje, to jeżeli nawet znowu się wyciszy, to za dzień czy dwa to już powinno być to. Chociaż nie ukrywam, że trzymam kciuki, żebyśmy obie urodziły jeszcze dzisiaj
Teverde, a jak tam u Ciebie?83xxx, iNso87 lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
No to pięknie dziewczyny!
Ja po wyjęciu balonika mam 4 cm rozwarcia, szyjka 0,5 cm. Ponoć całkiem ładnie. Mam mieć podane oksy ale porodówka jest zajęta. Prawie 2h chodziłam z mężem po korytarzu ale już się zmeczyłam 😏 Skurczy niestety brak.iNso87, enka90, kehlana_miyu, patuniek86, Ksiazka1, Butterfly 83, Reniferra, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
-
Teverde zaraz sie zwolni to bedziesz mogla ruszac ze skurczami! 😁 Jakie te skurcze sa upierdliwe, jak sie ich nie chce to sie pojawiaja i strasza czlowieka a jak juz by sie chcialo to wtedy ich nie ma! Jak mialam parte i synek mi sie ze tak powiem zatrzymal tam ze widzialam juz pol glowki na zewnatrz i tylko marzylam o tym zeby wreszcie go wyprzec to jak na zlosc skurcze mi wtedy ustaly 😂 myslalam ze sie tam juz wsciekne. Tak to morduja czlowieka a gdy sa naprawde potrzebne to cisza!
Elcia to jak to juz Twoj kolejny porod to chyba powinno pojsc sprawniej niz 18godzin 😃 Czyli to juz dzis!
Kehlana ja to mysle ze wszystkie 3 dzisiaj urodzicie 😉
A ja dzisiaj pierwsza noc zostajemy sami z malym, bo tata do pracy 🙁teverde lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKehlana to pewne że to już tykająca bomba i życzę niech wybuchnie jak najszybciej i coś tak czuję że do wizyty nie dotrzymasz
Elcia powodzenia bo to już chyba na poważnie nie straszaki.. szybkości życzę 😊
Butterfly tak jak pisze Reniferra mi też tak pomogły okłady niemal że gorąca tetrówką, ciepły prysznic i kapusta rozgnieciona.
Teverde kciuki zeby po oksy ruszyło szybko i sprawnie i ta porodówka szybciej się zwolniła dla Ciebie.
U nas taka piekna pogoda że aż woła nas na spacer ale jeszcze troche dla nas za wcześnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 11:15
Butterfly 83, teverde lubią tę wiadomość
-
U nas tez pieknie dzis. Niedawno Mala w wozku wystawilam na balkon to sobie ladnie pospala. Niestety nie mam jak z Nia wyjsc dzis na spacer. Za chwile ogarniamy sie i we 4 jedziemy na Urodziny do Siostrzenicy Malza. Moi rodzice przyjezdzaja do Dusi.
Dziewczyny zagladam i czekam az napiszecie,ze juz Urodzilyscie! Przykro mi,ze musicie w szpitalach sie meczyc;/teverde lubi tę wiadomość
-
Teverde, trzymam kciuki! Rozwarciem już bardzo ładne, po oksy powinno pójść szybko
U mnie oczywiście wszystko się wyciszylo, na KTG praktycznie płasko 😭 Planuję dzisiaj długi spacer, bo pogoda śliczna i dodatkowo zmolestowanie męża. Może JEDNAK Sami zdecyduje się na wyjście... Tłumacze mu, że jest już wiosna, ciepło i na pewno mu się spodoba po tej stronie brzuchateverde lubi tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Cześć dziewczyny!
Sana, Kreatorka, Parsleyek - gratuluję Wam serdecznie
Kehlana, Elcia, teverde - niezmiennie kciuki za rozwinięcie akcji! Już naprawdę niedługo i będziecie tulić te małe ciałka aż mi się przypomniał mój Julek taki świeżo z brzucha wyjęty...
U nas też piękna pogoda. Mąż z córką na wyjeździe, a my z Julkiem póki co w domu jeszcze. Odespałam właśnie trochę nockę, zaraz - o ile mały da - ogarnę chatę, mam ochotę umyć okna w salonie, ale nie wiem czy się uda A później lecimy na długi spacer. Wczoraj mieliśmy dwa długie spacery i aż wieczorem wszystko mnie bolało - w sensie nogi, plecy, spojenie - prawie jak w ciąży ;/ Muszę się wziąć za siebie, od poniedziałku kończę ze słodyczami i wprowadzam regularne marsze z wózkiem. Zaraz lato a ja bez formy i figury ;/ Która dziewczyna pisała o wzajemnym wspieraniu w poworcie do formy po porodzie, bo nie pamiętam?
Ayleen jak tam Antek się czuje? Aż się uśmiechnęłam jak napisałaś o bracie bliźniaku U nas bez zmian, wczoraj byliśmy na kontroli osłuchowo dalej czysto. Kataru już mniej, ale dalej nosek się przytyka. Już tydzień to u nas trwa.
Butterfly ja nie doradzę co z zastojem, bo - niestety - nie miałam;/ Ale trzymam kciuki za opanowanie sytuacji. I miłego tego ostatniego wspólnego czasu z mężem we troje :* Oby szybko Ci zleciał czas do następnej wizyty!
Tak sobie jeszcze myślę, że jak jakieś dzieci będą czekać do kwietnia z narodzinami, to będzie aż 2 miesiące różnicy między naszymi dziećmi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 11:49
Butterfly 83, teverde, Sana lubią tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.