X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • 83xxx Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana jak u Ciebie? ☺️

Sana lubi tę wiadomość

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odciagam doslownie lyk mleka narazie wiec to raczej moje do mm niz odwrotnie ale mala jak je z piersi to wyglada na najedzona. Taka nabablowana ze hej wiec wydawaloby sie ze sie najada. Dzis tylko podkarmie lekko piersia i damy 30 ml i pozniej znow 30. Jutro pojdziemy sie zwazyc chociaż pesymistycznie na to patrze :(

Ja nie mialam zadnego nawalu. Odciagam ze 4 lyczki narazie. Czy nawal musi przyjsc i jeszcze przyjdzie? Czy jak go nie bylo yo juz nie bedzie?

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrix ona po piersi może być bardzo zmęczona i może wydawać się najedzona, najlepiej właśnie to sprawdzić podając po piersi butelkę, ale też nie od razu, daj jej chwilę na odpoczynek :) daj znać jak jutro waga i bądź dobrej myśli, może akurat będzie skok :) A pijesz coś na laktacja?
    Jak z nawalem to nie wiem.

• mayka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie dziś jest kiepski dzień. Nie dość że triche mnie zawisło i się kiepsko czuje to Lidia caly czas na cyca jak ja odkładam to ulewa i zniw się budzi i znów cyc. Az mnie sutki bolą.

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiazka1 wrote:
    Beatrix ona po piersi może być bardzo zmęczona i może wydawać się najedzona, najlepiej właśnie to sprawdzić podając po piersi butelkę, ale też nie od razu, daj jej chwilę na odpoczynek :) daj znać jak jutro waga i bądź dobrej myśli, może akurat będzie skok :) A pijesz coś na laktacja?
    Jak z nawalem to nie wiem.
    Pije jakas herbatke i femaltiker. No i sporo wody.

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrix_ wrote:
    Pije jakas herbatke i femaltiker. No i sporo wody.
    To będzie dobrze :) na pewno waga małej niedługo zacznie rosnąć :)

Beatrix_ lubi tę wiadomość

• patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrix u nas był taki problem Milosz miał przeszło tydzień a wagi urodzeniowej nie miał... aż w koncu ok 1.5 tygodnia minęło i zacząć nabierać...

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Nierozpakowane-dzisiaj pełnia :-) Oby na Was podziałała- na Wasze szyjki, macice i dzieciaki :-)

Mayka, ja mam dzisiaj tak samo... Plus zaczynają się lekkie wzdęcia :-( Budzi się, pręży, puści bąka po kilku minutach i śpi dalej... A ja już zapałki w oczach, bo w nocy podobnie...
    Do tego dochodzą godziny jej aktywności. To 2,5 godziny z szeroko otwartymi oczami. W dzień i w nocy. I nie, nie mogę jej odłożyć, bo płacz...
    W nocy tak się nabąblowała, że po raz pierwszy zwymiotowała mleko po położeniu jej na płaskim. A była już odbita i w ogóle... Czasami też zje tyle, że leci jej nosem...

Do tego kupy. Robi w trakcie jedzenia, pręży się i w ogóle, żeby zrobić. Jak zrobi, to już spokojnie je i zasypia. A pieluchę trzeba zmienić. To po odbiciu i 10 minutach zmieniam, żeby się nie ulewało w trakcie. A ona pobudka i koniec spania... Tylko druga pierś i abarot to samo...
    Wczoraj w żaden sposób nie mogła zasnąć po jedzeniu wieczorem. Chciała, ale cały czas "coś". Najedzona była. W pewnym momencie tak zaczęła szukać, że dałam jej pierś-zassała i zasnęła. Po prostu potrzebowała piersiowego smoczka... A ja kolejny dzień zapałki w oczach :-(

Z dobrych wiadomości-dzisiaj już godzinny spacer :-) Zasypiałam w trakcie 🤣

A, no i Młoda chora. Tzn przeziębiona. Rano bardzo ją bolała głowa, coś tam w gardle chce się rozwinąć. Gorączki brak, kaszlu brak, katar jakiś taki kiepski -chyba ścieka po gardle. Czosnek i mleko z miodem i masłem poszły w ruch.

Jeszcze 2 tygodnie i mąż zostanie ma tydzień w domu. Czekam na to, jak na zbawienie ;-) Niech on chodzi na spacery, ja będę odsypiać-taki mam dziki plan 🤣🤣🤣

Ulv15, teverde lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • mamakropka. Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrix nawal nie u każdego musi wyglądać tak samo i wiązać się z ogromnymi bolesnymi piersiami...jak zawsze w temacie laktacji polecam poczytać hafije https://www.hafija.pl/2015/07/uruchom-swoje-piersi.html :)
    Moja mała dziś co chwilę domaga się cyca :) miałam nadzieję, że skoro jeszcze niedawno karmiłam synka początku karmienia córki będą bezbolesne, ale jednak sutki się odzwyczaiły...chwytanie brodawki nie należy do przyjemnych eh...na szczęście potem ciągnie już ładnie ;)
    Trzymam kciuki za dziewczyny w dwupaku, dziś pełnia! :D

Beatrix_, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

dqprj44jkz3tj7a4.png
    km5stv73rawi3yh6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny wpadłam pogratulować wszystkim kolejnym nowym mamom tulącym swoje maleństwa 💕

My z Marysią we wtorek wyszliśmy dodomu. Mała jest taka pieszczoszka a ja bym ją tylko całowała i jest straszną cycoholiczką 😊 Laktacja mi się ładnie rozkęciła i jestem szczęśliwa że się udało z kp tym razem. Nawał mialam z poniedziałku na wtorek ciężko było, byłam na granicy rezygnacji ale się udało i warto było pocierpieć.

O porodze nie będę rozpisywać bo długo by pisać, najważniejsze że wspomnienia mam dobre mimo bólu jaki mi towarzyszył przez 16h w samym szpitalu wszystko dobrze się skończyło. Dziś 5 dzień po cc i czuję się rewelacyjnie.

iNso teraz mogę nadrobić moją niewiedzę z wagą urorodzeniową małej miała dokładnie 3780g 😊

Kciuki trzymam za dziewczyny w szpitalach i te oczekujące w domu już tak niewiele zostało w porównaniu z minionymi miesiacami ciąży.

iNso87, Beatrix_, kehlana_miyu, patuniek86, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

• Sana Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia gratulacje! Witamy Jasia 🙂

Alissa, i dla Ciebie gratulacje ❤️ witaj na świecie Zuziu! 🙂

Mamakropka, faktycznie poród ekspres 🙂 gratulacje 🙂

Kreatorka, gratulacje 🙂

My już się tulimy 😍 Laura przyszła na świat 20.03 o 8:56, 3120g i 51 cm, przez cc 🙂 jest wspaniała.

Bluberry, patuniek86, iNso87, Kleopatra, teverde, Marcowa2017.23, Ksiazka1, Beatrix_, Butterfly 83, india, Anet85, Macy, Madziakk, kehlana_miyu, patkaaxx90, 83xxx, enka90, bbeczka91, Parsleyek, Alisssa, Marza89, Kasialudek lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana, gratulacje!!! ❤❤❤

Sana lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mayka wrote:
    Normalnie dziś jest kiepski dzień. Nie dość że triche mnie zawisło i się kiepsko czuje to Lidia caly czas na cyca jak ja odkładam to ulewa i zniw się budzi i znów cyc. Az mnie sutki bolą.
    Maam identuczny dzien dzisiaj :( Ale tyle dobrego ze wyszlismy dzis na pierwszy spacer:) :)

Sana super! Gratuluje 🎈🎈🎈😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 22:27

Sana lubi tę wiadomość

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana gratuluje! To zaskoczylas Wszystkie ;D

Edit.
    Ktory tc??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 22:22

Sana lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • teverde Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana gratulacje!!! 💖😍❤️

A ja miałam tylko jedno KTG rano bo uznali, że skoro wszystko jest dobrze to po co mają robić 3x.. Hmmm. Dla 1 KTG dziennie to ja tu kiblować chyba nie będę. Młody szaleje w brzuchu jak dziki więc raczej się nigdzie nie wybiera.

Sana lubi tę wiadomość

• Beatrix_ Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana gratulacje :)

Sana lubi tę wiadomość

6dbd72f665.png

h4zp9jcg0106napq.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana gratulacje 😘

Sana lubi tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• india Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 01:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana gratuluje! Wszystkiego dobrego dla was :*

Sana lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Madziakk Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2019, 01:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana gratulacje!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 01:56

Sana lubi tę wiadomość

zem3i09kgh136z79.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 02:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana, gratulacje!!!

Sana lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
‹‹ 985 986 987 988 989 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ