MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Elcia gratulacje
Kehlana waga rzeczywiście ładna! Trzymam kciuki żeby mały szybko zdecydował się wychodzić
U nas noc kiepska bo synek się obudził i koniecznie chciał do mamy, a ja akurat karmiłam małą...eh żal mi go było jak tak płakał na szczęście tacie udało się go sprawnie z powrotem położyć spać. W ogóle teraz stwierdzam, że przy takim aktywnym półtoraroczniaku noworodek jest prawie bezobsługowy malutka ładnie je i śpi, a za starszakiem trzeba się nieźle nabiegac
-
nick nieaktualnyElcia gratulacje
Buterfly zanim się obejrzysz a mąż wróci do Was czas tak szybko leci, nasza mała zaraz miesiąc skończy, nawet nie wiem kiedy to zleciało... A pierwsza wizyta u lekarza miałam do dwóch tygodni, wcześniej mąż zgłosił córkę jak już mieliśmy PESEL.
Teverde ja mam pas poporodowy, ale raz założyłam, niewygodnie mi z nim było, wiec raczej nie będe nosić. A Ty masz zamiar nosić? U mnie ciotka gada, że pas obowiązkowo, ale jakoś nie jestem przekonana.
Sana jak miło, że siostra tak dobrze przyjęła Laure u mnie syn też ładnie reaguje, jak płacze to chce bujać i podać smoczka. a jak się bawi to chce żeby Kaje położyła obok
Enka czyli powoli się rozkręca u Ciebie
India zdrówka dla Poli !
Lwie ja też się dzisiaj ważyłam, kontrola za tydzień staram się tak jak Ty jeść zdrowo, regularnie, pić wodę (chociaż to łatwe przy kp) i zero słodyczy Powodzenia
Madziak Tobie też kibicuje w poprawie figury
Kehlana no ładnie już wazy Twój maluszek, ciekawie jaki się urodzi
Co do spraw z ZUSem to nie pomogę.
Butterfly 83, Madziakk, teverde, Sana, india lubią tę wiadomość
-
Ja na wagę czekam, jak już pisałam Tyle lat bez tego sprzętu, a tu nagle piszecie o swojej wadze... No cóż, pora się chyba pozałamywać
Brzuch mam wystający, już prawie tak, jak przed ciążą- Tylko strasznie miękki Buzia nadal, jak księżyc w pełni Pępek mi się już schował, więc mam powód do świętowania-chociaż mam wrażenie, że teraz to on jest wielki, taka ziejąca dziura...
Włosy czarne na brzuchu zostały Ja je widzę
Mąż mi ciągle powtarza, że wyglądam świetnie, że urodziłam 2 tygodnie temu i nic nie widać-oczywiście mówi to dla mojego samopoczucia
Jeśli chodzi o jedzenie i picie-mój kosmiczny apetyt już dawno minął, mogłabym nic nie jeść-i co gorsza-nic nie pić. Znowu nie czuję pragnienia, jak przed ciążą. A jak nie mam potem ręką nic do picia, to potrafię tak godziny spędzić Bo nie pamiętam o piciu... Masakra...
U nas pogoda dzisiaj taka sobie, nawet chwilkę pokropiło, więc daleki spacer odpadł-Pola zabezpieczona, ale ja bym w razie czego zmokla Więc ponad godzinny spacer w pobliżu domu wczoraj mąż zabrał Małą na ponad 2 godziny Ale wczoraj była inna pogoda
Aktualnie nie wiem, co by się musiało stać, żeby nie wyjść na spacer Chyba muszę znowu zacząć odwiedzać bibliotekę i spacerować z książkąPola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Butterfly 83 wrote:Kehlana,wcale Ci się nie dziwię. Ja miałam taka akcję raz ,a jak wróciłam do domu i nie chciałam nawet wchodzić na forum bo to było wszystko takie przybijajace. Także rozumiem co możesz czuć, przytulam 😘
Dziewczyny które urodziły, w jakim tyg powinna odbyć się wizyta pierwsza u pediatry? Czy dostalyscie skierowania do poradni preluksacyjnej ?Butterfly 83 lubi tę wiadomość
-
Beatrix_ wrote:Elcia gratulacje!
Dziewczyny jaki espumisan macie dla maluszkow?
Elcia ogromne gratulacje! 😍 -
Dziewczyny, a jak walczycie ze swoimi kg nadprogramowymi? Bo ja muszę zacząć coś robić, nie mogę patrzeć na siebie 😫
Oczywiście mam życzliwe Panie na osiedlu, które mnie widzą i mówią- jeszcze nie urodziłas? Jak mówię, a no jednak już! To słyszę, aaa, no ale brzuch Ci został, no i nie schudłaś po porodzie. Przykro mi wtedy😢
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Butterfly jak ja Cię doskonale rozumiem...mam to samo... Brzuch niestety został mi ogromny ale póki co po cesarce niewiele mogę robić poza spacerami. Od czasu do czasu zakładam też pas sciagajacy ale nie wytrzymuje w nim długi bo mi okropnie gorąco i niewygodnie 😕
Butterfly 83 lubi tę wiadomość
-
Elcia gratulacje!
Lwie jeśli się zastanawiasz czy to wymioty, to pewnie u Was tylko większe ulewanie. U mnie jak Laurka zwymiotowała to to był taki duży chlust mleka pod ciśnieniem.
Co do kg to ja też muszę zrzucić 4kg, ale nie mogę się jakoś rozstać ze słodyczami
Dziewczyny macie do polecenia jakąś stronę z odzieżą do karmienia?Laura
-
nick nieaktualnyButterfly ja to przede wszystkim odrzucam slodycze (od dziś :p), jem więcej warzyw, makarony i ryze brązowe, prawie wcale ziemniaków, chleb tylko żytni lub razowy, herbaty tylko ziołowe i woda woda woda, najlepiej z cytryna. A no i jak najmniej smażonych potraw, głównie z grilla albo z parowaru. Po wizycie u lekarza zaczynam jeździć na orbitreku. I to tyle a mam do zrzucenia 3kg plus 6kg nadprogramowych.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 16:48
-
Ksiazka1 wrote:Butterfly ja to przede wszystkim odrzucam slodycze (od dziś :p), jem więcej warzyw, makarony i ryze brązowe, prawie wcale ziemniaków, chleb tylko żytni lub razowy, herbaty tylko ziołowe i woda woda woda, najlepiej z cytryna. A no i jak najmniej smażonych potraw, głównie z grilla albo z parowaru. Po wizycie u lekarza zaczynam jeździć na orbitreku. I to tyle a mam do zrzucenia 3kg plus 6kg nadprogramowych.
Pije dużo wody I herbatki ziołowe na laktacje , jem owoce i warzywa , chleba razowego nie za bardzo lubię ale przestalam żreć białe bulki. No i też muszę skończyć ze słodyczami. Nie mam tu w Polsce żadnego sprzętu do ćwiczeń i jestem sama z Zosia więc ciężko mi też byłoby się zorganizować- chociaż jak to mówią dla chcącego nic trudnego.
Schudnąć chciałabym tak ok 10kg.😳
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Beatrix_ wrote:Marza89 i jak podajesz? Kiedy zaczelas?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 17:53
-
nick nieaktualnyButterfly nie jest źle rzuć slodycze i na początek marsz z wózkiem wystarczy i nie podjadaj :p a i ostrożnie z owocami, do południa można zjeść, później już raczej nie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 18:14