SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dworze zrobilo sie ciemno, zapalily sie latarnie, wieje okropnie i zaczal padac deszcz...a najgorsze ma przyjsc po poludniu i jutro rano. Wszyscy z pracy, ktorzy maja dzieci sie zwolnili i pojechali do szkol je odebrac.

17u93e5exqfllrog.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 09:59

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka wrote:
    Na dworze zrobilo sie ciemno, zapalily sie latarnie, wieje okropnie i zaczal padac deszcz...a najgorsze ma przyjsc po poludniu i jutro rano. Wszyscy z pracy, ktorzy maja dzieci sie zwolnili i pojechali do szkol je odebrac.

kurde, przecież jesteś w ciąży, też powinni o tym pomyśleć, jak Ty wrócisz do domu.

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie sie nad tym zastanawiam, moze maz mnie odbierze, czekam co 15. Teoretycznie powinnam do 16:15 siedziec, mamy czas zegarowy, wiec jak wyjde wczesniej, to bede musiala kiedys odrobic. Problem w tym, ze przepisy pozwalaja na odrobienie max 30 minut dziennie, a mi zostalo w tym miesiacu juz tylko 7 dni roboczych, wiec siedze sobie narazie w cieple. Do domu jade metrem, wiec byle do Metra (piechota ok 10 minut, a potem z Metra do domu tez niecale 10 minut) reszta przesiadki w podziemiach, wiec nie powinno byc zle. Moze do metra mnie ktos podwiezie z pracy.
    Aaa nie wiem czy pisalam mieszkam w Hamburgu czyli miedzy 2 morzami.

17u93e5exqfllrog.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pillow dzisiaj rano mialam juz 9 kg na plusie wiec wiatr mnie raczej nie porwie :)

kaaasiaczek_, pillow, Marysia0312, Viril, Oleńka lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko jaka pogoda u Was? dotarłaś do domu?

Effcia28 lubi tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotarlam, ale szlam pod wiatr 10 minut, dotarlam na dworzec na maxa wykonczona, ciezko bylo, parasol sie wyginal. Wyszlam z pracy godzine wczesniej i w sumie na ostatnia chwile. Metro bylo prawie puste, na ulicach brak ludzi. Przeokropnie wieje i leje deszcz. Rano podobno ma byc 20 cm sniegu, chociaz narazie jest +5 stopni. Port juz caly pod woda, pierwsza fala powodziowa jest z nami, jutro kolo 6 ma byc druga a kolo 18 trzecia. Dobrze ze mieszkam daleko portu, woda nam niegrozi. Ale na 6 pietrze troche wieje. Na ulicach leza polamane galezie, lotnisko calkowicie nie dziala, wiekszosc polaczen pociagami tez odwolana. Noc ma byc najgorzsa, ale w nocy zamierzamy spac.

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro też idziesz do pracy? kurcze mogliby się zlitować i dać Tobie już wolne od pracy...

Ja znów czuje jakieś ciągnięcia w boku brzuszka i jakby większy brzuszek mi się zrobił - chyba rosnę w ekspresowym tempie:)

szczessciara lubi tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko myślami jestem z Tobą! trzymajcie się tam jakoś i oby szybko przeszło

Endokobietka lubi tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! Ja juz w pracy, dojechalam bez problemow,do przejscia mialam dzisiaj 3 minuty i powiem szczerze ledwo dalam rade. Zaczal padac snieg, w ciagu 5 minut napadalo 7 cm, nagle ulice zrobily sie biale, tunele w miescie zamkniete, w porcie znad wody wystaja glowy latarni ulicznych. Woda osiagnela stan 6,09 Metra powyzej 0, wczoraj spodziewano sie 3,5 m, dzisiaj rano mowiono o 5,5.
    OK 12 maja otworzyc lotnisko, wiec zakladam ze bedzie coraz lepiej. Dzieki Wam za troske. U mnie wszystko OK. Zabieram sie za prace, bo mam jej bardzo duzo. O 9 mamy mikolajkowe sniadanie w pracy, wiec sie z Rysiem najemy do syta, a tymczasem banan zeby przetrwac do 9-tej :)
    Milych Mikolajek Wam wszystkim zycze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2013, 07:40

kaaasiaczek_, pillow, Kocur, Effcia28 lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko myślałam właśnie jak tam u was po tej szalonej pogodzie. Dobrze, że wszystko w miarę okej :)

Moje drogie Marcówki chciałam wam złożyć najpiekszniejsze i najsłodsze życzenia Mikołajkowe!!! Pamiętajcie dziś dieta nie obowiązuje :D Małe rozrabiaki niech też sobie pofolgują po czekoladce :)

pillow, Endokobietka, kaaasiaczek_, Marysia0312, paula22 lubią tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moj brzuch eksplodowal, tak mi go wywalilo, ze hoho, normalnie w ciagu ostatnich 4 dni zrobil sie jak arbuz. Jest ogromny, a termin dopiero za 3 miesiace.

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój tez jest z dnia na dzień wiekszy:) Wkońcu zaczynamy 3 trymestr:) jupi !!!!

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, mi jest caly czas ciezko uwierzyc, ze za 3 miesiace bedzie z nami ktos jeszcze. Normalnie w to nie wierze, czasem mi sie nawet zdarza zapomniec, ze jestem w ciazy. Wczoraj powiedzialam, o tym mojemu mezowi, to sie z politowaniem na mnie popatrzyl. Przez 8 lat bylismy sami i w zasadzie nie myslelismy o dziecku, dopiero ta historia z endometrioza i te slowa mojego pierwszego lekarza, ktory kazal mi podpisac przed 1 operacja zgode na usuniecie macicy sklonily nas do intenswynego myslenia o dziecku. A potem druga operacja, leczenie, 3 miesiace staran i hop siup a tu juz 7 miesiac.
    Ale moze mam slabszy psychicznie okres teraz, sorry za moje marudzenie.

17u93e5exqfllrog.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też ciężko w to uwierzyć, choć już mąż już nie może się doczekać ;)

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie marcóweczki w ten wietrzny mikołajowy dzień i życzę żeby mimo pogody zakończył się miło i przyjemnie :)

kaaasiaczek_, Marysia0312, szczessciara, Kocur, juicca lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko to żadne marudzenie ! :) Mi z jednej strony ciężko uwierzyć, że będziemy w trójkę , a z drugiej już mi się dłuży :P Jak patrzę na forum III trymestru to zazdroszczę dziewczynom że już są na końcówce i dzieli je od porodu np. kilka dni. W sumie my też już ostatnia prosta, ale to ciągle jakieś 3 miesiące jeszcze.

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grudzień minie szybko zawsze tak jest a już potem będzie tylko odliczanie :D

4afcc1255b.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2013, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Effcia28 lubi tę wiadomość

‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ