MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
pillow wrote:Moj tez charczy i tez raczej nie ma kataru. Czasami uda mi sie odciagnac cos frida. Jutro idziemy na szczepienie. Nasz maluch ostatnio znow wrocil do lozeczka jesli chodzi o wage to waze pol kg mniej niz przed ciaza i wcale mnie to nie cieszy. Nie chce schudnac bardziej. Musze zaczac jesc bardziej kaloryczne posilki
Zazdroszcze Ci u mnie waga staneła i nie chce ruszyć mam +6 kg
Chce juz zaczac chodzic na siłownie ale nie wiem ile trzeba odczekac po cc -
U mnie z 23 kg zostało 7 kg. Ale teraz już waga nie chce tak pięknie spadać jak na początku, a lato się zbliża.
Marysia, mój Michał też ma takie krostki jak Twój (widziałam fotkę na pielęgnacji), dodatkowo ma też na szyi, za uszami, itp.
Ja niczego nie odstawiałam z jedzenia. Bo praktycznie nic nie jem (nie mam czasu), to nie wiem co mogłabym odstawić. Przecieram mu to tylko wodą przegotowaną i smaruję jakimiś specyfikami (tzn. próbkami) i obserwuję, ale powoli mu zaczyna schodzić.
Nasz Michał zanim uśnie ile się nastęka, napręży, nagada po swojemu to czasem trwa godzinę. Wczoraj go pochwaliłam, że pięknie śpi w nocy, to od 23 to 3 leżał z nami w łóżku z oczami jak 5 zł. I nic go nie chciało uśpić, ani cycek, ani smok, ani bujanie na rękach, no nic. Wreszcie się umęczył i zasnął.
Strasznie męczą go gazy, kupiliśmy mu na początek Bobotic, ale chyba nie działa, masujemy mu brzuszek, dociągamy nóżki do brzuszka, itd., ale to też mało pomaga. Dzisiaj zamówiłam cudowne krople Sab Simplex, zobaczymy czy podziałają.
-
Dziewczyny moja Amelka też charczy, pytałam połozna o to i kazała zmniejszyć temp w pokoju aby było 20st jakieś a nawet 19 ale, że charczenie jest też normalne przez niemowle jeszcze bo narządy nie są tak wykształcone a też odciągam jej czasami z noska.
co do zasypiania to u nas jest różnie, czasami sama zasypia ale też i na rękach bo popłakuje jak nie może zasnąć sama;| wieczorem właśnie najczęściej na rękach po kąpieli ale zamierzam nauczyć ją całkowicie zasypiać samej;) my w czwartek na szczepienie, ja wreszcie już na końcówce @ bo przez tydzień lało sie.
Dziewczyny jak ubieracie i układacie w łożeczku dzieci do snu?
co do wagi nie mam pojęcia ile waze i boje sie wejśc na wage ale zamierzam i tak zgubić wagę i tą sprzed ciąży nawet. w spodnie sprzed ciąży wchodze ale brzuch jest nieładny i wylewa sie w obcisłych jeszcze;/
kaaasiaczek na gazy polecam też kateter rektalny windiWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 11:29
-
Paula, mamy Windi, ale przy aplikacji Michał krzyczy, wierci się jak szalony. A bąk mu może jeden wyjdzie.
My zakładamy na noc body z długim rękawem/bluzkę z długim rękawem i śpiochy/półśpiochy. A mamy 22 st. w pokoju.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 11:42
-
nick nieaktualnykaaasiaczek_ wrote:U mnie z 23 kg zostało 7 kg. Ale teraz już waga nie chce tak pięknie spadać jak na początku, a lato się zbliża.
Marysia, mój Michał też ma takie krostki jak Twój (widziałam fotkę na pielęgnacji), dodatkowo ma też na szyi, za uszami, itp.
Ja niczego nie odstawiałam z jedzenia. Bo praktycznie nic nie jem (nie mam czasu), to nie wiem co mogłabym odstawić. Przecieram mu to tylko wodą przegotowaną i smaruję jakimiś specyfikami (tzn. próbkami) i obserwuję, ale powoli mu zaczyna schodzić.
Nasz Michał zanim uśnie ile się nastęka, napręży, nagada po swojemu to czasem trwa godzinę. Wczoraj go pochwaliłam, że pięknie śpi w nocy, to od 23 to 3 leżał z nami w łóżku z oczami jak 5 zł. I nic go nie chciało uśpić, ani cycek, ani smok, ani bujanie na rękach, no nic. Wreszcie się umęczył i zasnął.
Strasznie męczą go gazy, kupiliśmy mu na początek Bobotic, ale chyba nie działa, masujemy mu brzuszek, dociągamy nóżki do brzuszka, itd., ale to też mało pomaga. Dzisiaj zamówiłam cudowne krople Sab Simplex, zobaczymy czy podziałają.
Ja kolejny tydz.nie jem jogurtów i mleka i widzę że wysypka tez powoli schodzi:) przecieram tylko woda przegotowaną i sola fizjologiczna - niczym nie smaruje. -
Marysia0312 wrote:Ja ostatnio dałam mojemu espumisan dla niemowląt i przeszło.
Ja kolejny tydz.nie jem jogurtów i mleka i widzę że wysypka tez powoli schodzi:) przecieram tylko woda przegotowaną i sola fizjologiczna - niczym nie smaruje. -
nick nieaktualnyMi położna dziś powiedziała że przemywać wodą przegotowaną i solą fizjologiczną a potem kremik emolium. Dziś kremik kupiłam - zobaczymy czy przejdzie.
No i powiedziała że to charczenie to normalne ale trzeba pamiętać o pielęgnacji noska - tzn. nawilżanie i oczyszczanie fridą.
paula22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzy Waszym maluszkom wychodzi jakieś zaczerwienienie po szczepieniu jakie miały w szpitalu?
Bo mojemu zaczyna się coś dziać i pewnie dlatego też ma delikatnie powiększone węzły chłonne z tyłu główki. Powiedziała że muszę obserwować a jak będzie się powiekszać to udać się do lekarza. -
Marysia0312 wrote:Mi położna dziś powiedziała że przemywać wodą przegotowaną i solą fizjologiczną a potem kremik emolium. Dziś kremik kupiłam - zobaczymy czy przejdzie.
No i powiedziała że to charczenie to normalne ale trzeba pamiętać o pielęgnacji noska - tzn. nawilżanie i oczyszczanie fridą.
Robię dokłądnie tak jak napisałaś z pielęgnacja skóry plus kąpiel w emulsji emolium - produktów mlecznych nie odstawiłam. Mało tego dietę matki karmiacej rozszerzam jak tylko moge... jem juz na prawdę dużo rzeczy. białe mięso gotowane i pieczone, smażone na maśle ryby, warzywa łącznie z brokułam i kalafiorem ! ( mały nie mial po nich wzdęć jadłam też świeżą kapustę czerwoną i tez super jedyne co małemu nie pasowało puki co, to skusiłam się któregoś dnia na fruktail z truskawkami i wyszło mu uczulenie na rączkach i pod paszkami, ale po kiku dniach zeszło. Czekoladę również podjadam i też zero problemów Póki co jeszcze nie próbowałam cytrusów , ale jeszcze z tym poczekam.Marysia0312 lubi tę wiadomość
-
ania_mr wrote:u nas na sen działa włączenie odkurzacza
-
Oleńka wrote:Zazdroszcze Ci u mnie waga staneła i nie chce ruszyć mam +6 kg
Chce juz zaczac chodzic na siłownie ale nie wiem ile trzeba odczekac po cc
Pytałam swojego lekarza i mówił że trzeba odczekać minimum 6-8 tygodni a późnej tylko lekkie ćwiczenia. Mnie też juz nosi , ale jestem do Ryśka przywiązana 24h/7 bo mąż cały dzień w pracy więc ratują nas jedynie wspólne ćwiczenia. Także czekam z niecierpliwością jak Mały skońćzy te 3 miesiące i bedziemy śmigać razem na basenik -
co ile jedza Wasze dzieci? Ja daje butle na zadanie i teraz jest to co 2,5-3,5 godziny cala dobe, w nocy nawet czesciej niz w dzien. Zwiekszylam dawke mleka (chwilowo mam dosc i je tylko moje) na 120 -125 ml, wychodzi 960-1000 ml na dobe. Sprawdzilam to dawka jak na 4 miesieczne dziecko, ale Jas jak widzi butle to szaleje i wypija zawsze do konca, juz nawet nie ulewa. Mam wraznie ze jest po tej butli dalej glodny, a nie wiem czy to nie za duzo. Odciagam 90-130 ml mleka co 3 godziny, wiecej nie da rady
-
Endokobietka wrote:SA appsy na komorke imitujace dzwieki suszarki, odkurzacza, pocisagu, wody - np babysleep aid jest darmowy