MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Endokobietka wrote:co ile jedza Wasze dzieci? Ja daje butle na zadanie i teraz jest to co 2,5-3,5 godziny cala dobe, w nocy nawet czesciej niz w dzien. Zwiekszylam dawke mleka (chwilowo mam dosc i je tylko moje) na 120 -125 ml, wychodzi 960-1000 ml na dobe. Sprawdzilam to dawka jak na 4 miesieczne dziecko, ale Jas jak widzi butle to szaleje i wypija zawsze do konca, juz nawet nie ulewa. Mam wraznie ze jest po tej butli dalej glodny, a nie wiem czy to nie za duzo. Odciagam 90-130 ml mleka co 3 godziny, wiecej nie da rady
Endokobietko dużo masz pokarmu kochana Gratuluje! Ja niestety musze dokramiać. Myślę, że mój podobnie je ok 900-1000. Nie martw się- ważne, że je:) Jaś urodził się malutki musi w końcu ruszyć żeby nabrał siły i wyrosło z niego porządne chłopisko. Na regulacje karmienia będzie jeszcze czas w kolejnych miesiacach Dziecko w końcu przystopuje i zacznie jeść dokładnie tle ile potrzebujeEndokobietka lubi tę wiadomość
-
hej ja też nie mam rozeznania ile moje dziecko wypija w ml bo leci prosto z cycka
kurcze Dawidek ma chyba uczulenie na proszek ;/ jest cały w plamach zaczęło sie od buzi a teraz głowa brzuszek nóżki ( same czerwone plamki) -
mój mały wypijał 120 ml ale od kilku dni mu jest za mało i teraz dostaje 140 ml. a je co 3 godziny z zegarkiem w ręku, w nocy czasami co 4 godziny.
wróciliśmy do kropelek sab simplex na gazy. dostaje też krople dicoflor na folre bakteryjną w jelitkach i od tego czasu dużo mniej ulewa.
jeśli chodzi o wagę to u mnie jest masakra. z 16 kg na + po porodzie zostało 10 kg!!! teraz już 9 może 8 kg. nadal chodzę w spodniach ciążowych bo w żadne inne się nie mieszczę teraz jestem na diecie i chodzę na spacery z małym. (na ćwiczenia w domu na razie nie mam czasu)
Mój Darek śpi sam w swoim łóżeczku. z zasypianiem na noc jest czasem wojna bo płacze (przez gazy) przez godzinę ale zasypia mi na rękach. odkładam go to się pokręci, postęka i śpi dalej. a w nocy po mleku to go odkładam do łóżeczka po odbiciu i śpi. czasem robi wielkie oczy w nocy ale jak go odłożę i jest cicho w pokoju to szybko zasypia. jak się przebudzi w nocy z płaczem a to nie czas karmienia to biore na ręce, bujne 3 razy i jak tylko zamknie oczy to odkładam.Kocur lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjuicca wrote:hej ja też nie mam rozeznania ile moje dziecko wypija w ml bo leci prosto z cycka
kurcze Dawidek ma chyba uczulenie na proszek ;/ jest cały w plamach zaczęło sie od buzi a teraz głowa brzuszek nóżki ( same czerwone plamki) -
Moje dziecko to placze tylko jak jest glodne i to bardzo glodne, zawyczaj tylko marudzi. Dzisiaj po gimnastyce lecialam do domu, od karmienia minely 3 godz i 15 min i sie wydarl na klatce, pierwszy raz slyszalam ze Jas naprawde umie plakac, nawet polecialy mu lzy. Dostal butle i byla cisza. Smiac mi sie chcialo, bo naprawde nie wiedzialam ze tak umie glosno krzyczec. Nawet jak czasem zmoczy pieluche i lezy w nocy mokry to tylko marudzi, ale tez nie placze.
Na gimnastyce pani widzi juz duza poprawe.
My w domu tez widzimy poprawe, Jas od paru dnki w dzien lezy juz sobie sam 30,45,60 minut. Nie wiem co robic z czasem wtedy. Ja juz sie nawet nauczylam z nim na reku ziemniaki obierac .
W nocy spi dosc dobrze ostatnio. U nas to wyglada tak, ze Jas mnie budzi, szybko przygotowuje mleko, je, odbija sie, przebieram go, biore na rece i odciagam mleko przez pol godziny, wtedy mam go na rekach i on super zasypia, potme odkladam go do naszeog lozka i praktycznie do nastepnego karmkienia spi. Czasem sie wierci jak gazy leca, albo sie zleje, tak ze pielucha przecieka, ale najwazniejsze, ze juz w nocy nietrzeba go nosic -
Marysiu własnie prałam w lovelii , dermatolog kazała zmienic proszek , wszystkie ciuchy wyprałam na nowo w Jelpie zobaczymy , jak to nic nie poskutkuje będę szukac dalej... całe ciałko ma w czerwonych plamach , pokrzywka , jeszcze dziś będę go kapać w krochmalu , położna tak doradziła , i moja mama tez gadała że stare sposoby najlepiej skutkują
Marysia0312 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
jak nie urok to sraczka... mały ma zapalenie spojówki prawego oczka... właśnie wróciliśmy od lekarza. przepisała nam antybiotyk i masę innych witaminek. biedne dziecko, takie małe a mase tych kropelek musi brać.
dostał już kropelkę gentamicin do oczka, mam nadzieję że szybko mu przejdzie i przestanie ropieć. -
No pilow to juz masz wielkie chłopisko w domu Rysiek to też już kawał człowieczka, a jak porównuję go ztymi zdjęciami ze szpitala, to az uwierzyć nie mogę, że to to samo dziecko, zaledwie 2 miesiace później
Wisnia wycałuj Dareczka- dużo zdrówka !!!
Endokobieko super że Jasiu się ożywił i zarazem uczy się samodzielności Ja też jedną ręką umiem już zmywać, sprzątać itp. Matki potrafią hehepillow, Marysia0312, wisnia11 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny:)
Pytanie do tych co karmią tylko cycem:)
czy Wy wychodzicie gdzieś bez maluszka ? nie na długo tak na 1 godz do 2 godz?
i jak wam sie to udaje bo ja wczoraj chciałam zobaczyc czy mój Misiek bedzie potrafił pic z butelki no i kicha nie potrafił ciagnąc tak samo ze smoczkiem - tylko mojego cyca:) -
Marysia0312 wrote:Hej dziewczyny:)
Pytanie do tych co karmią tylko cycem:)
czy Wy wychodzicie gdzieś bez maluszka ? nie na długo tak na 1 godz do 2 godz?
i jak wam sie to udaje bo ja wczoraj chciałam zobaczyc czy mój Misiek bedzie potrafił pic z butelki no i kicha nie potrafił ciagnąc tak samo ze smoczkiem - tylko mojego cyca:)
ja wychodzę odciągam mleko i jadę gdzieś z mężem, nawet jak ją gdzieś zabieramy to odciągam mleko początkowo nie chciała ciągnąć ale się przyzwyczaiła
Marysia0312 lubi tę wiadomość
-
Paula jak malutka będzie bardzo jeszcze płakała to polecam Panadol dla dzieci. Rysio też bardzo płakał okrutnie aż się serce krajało ale cyc i panadol pomógł mu się wyciszyć
Fajnie ze pneumokoki macie darmowe:) U nas w przychodni darmowa jest 5w1 i ospa, ale tylko dla chodzących do żłobka/ przedszkola do 3 r. ż., a pneumo 4*280 zł. -
paula22 wrote:witajcie;)
my po szczepieniu, malutka waży 4750g i ma 60cm;) płakała bardzo;/ mam nadzieje, że nie będzie jej nic. dziś jej nie będę kąpać. za 2 tyg. mamy darmowe pneumokoki a 7.05 drugie usg bioderek;)
Paula, a jakimi w końcu szczepiłaś skojarzonymi czy na nfz?