MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
My dzisiaj mielismy pierwsze szczepienie 5 w 1. Bylo troche placzu, teraz Misiu spi. Mam nadzieje, ze nie bedzie zadnych objawow poszczepiennych.
Nasz grubasek wazy juz 5 kg
Bylismy takze w biurze podrozy, zapytac jak wyglada oferta dla rodzin z takimi maluchami. I zdecydowanie polecono nam jednak europejskie kraje. W miare blisko. I najkorzystniej dla nas wypadla Bulgaria. Blisko, bo tylko 1,5 h samolotem. Znamy jak wlasna kieszen, bo juz bylismy kilka razy, pogoda w sam raz, morze cieple. Kurde chyba sie zdecydujemyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 14:16
pillow, Effcia28, juicca, Kocur lubią tę wiadomość
-
Hej kurcze my w tym roku wakacje odpuszczamy , wesele w maju kuzynki , potem jeszcze dwa wesela od rodziny męża , same jubileusze masakra , ale w przyszłym roku chcemy ( tzn mamy taki plan poleciec na Canary )
a tak w ogóle witam się -
dziś dopadły mnie dreszcze i dostałam na dodatek gorączki 38 stopni
gorączka wieczorem dobiła do 39 stopni.
Zabrałam tabletkę przeciwgorączkową aby gorączkę zbić a dziś czuje się dobrze zero dreszczy ani gorączkiWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 11:24
-
gapię się na nowe tematy na forum i łezka w oku się kreci... styczniówki 2015 - jej jak ten czas zapierdziela. Dokładnie 25 maja rozpoczął się moj szczęśliwy cykl, 19 czerwca zobaczyłam 2 kreski na teście ciążowym a dziś... Rysiek leży obok mnie, umęczony, ale śpispokojnie. Przechodzimy ząbkowanie- jest chwilami ciężko do buzi wkłada wszystko co wpadnie mu w łapki, a najchętniej własne piąstki i nasze palce, masujemy dziąsełka, podajemy pparcetamol i smarujemy żelem, ślina kapie strumieniem jak z pyszczka buldoga- zęby czuć pod palcem, ale wciaż się nei przebiły porządnie cyc nie uspokaja, ani butelka- właściwie w ogóle mało jetylko jak poczuje ulgę po środkach przeciwbólowych albo od razu poprzebudzeniu, wcześniej mógł jeść co godzinę w ciągu dnia- kurcze, tak mi gożal nie wiem ile to jeszcze potrwa, ale jest taki biedniutki :<
Aniu_mr mam nadzieje ze czuejsz sie już lepiej
Co do wakacji my za rok Praga, w tym roku chyb najwyżej polskie morze...
Jutro druga wizyta na bioderka.
W ogóle przegapiłam obowiązkowego okulistę w 3 mż całkiem zapomniałam, chciałam się zapisać na NFZ ale numerki są na koniec lipca ?!?!także pójdziemy chyba w przyszłym tyg. prywatnie. Któraś z was dziewczyny jużż była może? -
Hej dziewczynki
Kocur czy okulista jest obowiązkowy?przyznam że pierwsze słyszę
jest taki hemeopatyczny lek Camillia na bolesne ząbkowanie może pomoże?
U nas też Magda namiętnie pcha rączki do buzi i się ślini ciekawe czyżby już ząbki?
Mam na sprzedaż dwie puszki mleka Hipp Bio Combiotyk1 na sprzedaż kupilam za niecałe 40 zł za puszkę sprzedam obie za 60złWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2014, 23:10
-
nick nieaktualny
-
Mam w zaleceniach po wyjściu ze szpitala wpisane ze bioderka w 1 miesiącu życia i kontrola okulistyczna w 3 mz wiec chyba tak, choc też wcześniej nie słyszałam nigdy o tym że powinno się iść z niemowlakiem do okulisty. Marysia, efcia raczki w buzce i ślinotok w tym wieku to rzeczywiście normalne z tego co się orientuje ale u mnie jest ryk, rozpulchnione dziąsła i lekarka przy szczepieniu sama sugerowała ze ząbkowanie... W każdym razie minął tydzień, mały dalej się meczy, żel na dziąsła wystarcza na 5 minut, jedyne co widze poprawę po paracetamolu nie chce małego faszerować na bezdurno wiec jutro idę znów do lekarza niech coś podpowie i określi ile te zeby wychodzą bo byłam pewna ze to kilka dni i po sprawie a tu w ogole postępu nie widać
-
ja też pierwsze słysze o obowiązkowym okuliście. my mieliśmy bioderka, kardiologa i neonatologa ale okulisty nie.
chrzest będzie 15 czerwca. ja nie kupuję żadnego garniturku czy innych takich niepotrzebnych i zapewne niewygodnych dla takiego malucha ubranek. mały ma białego bodziaka i elegancki biały pajacyk.kaaasiaczek_, ania_mr, juicca, Endokobietka, Effcia28 lubią tę wiadomość
-
wisnia11 wrote:
chrzest będzie 15 czerwca. ja nie kupuję żadnego garniturku czy innych takich niepotrzebnych i zapewne niewygodnych dla takiego malucha ubranek. mały ma białego bodziaka i elegancki biały pajacyk.
super podejscie do sprawyEffcia28, wisnia11, Kocur lubią tę wiadomość
-
Jas na badaniu dokladnie w 3 miesiacu mial juz 58 cm (ur.49) i wazyl 5620 g (ur. 2660), wiec wszystko w normie, lekarz zaznaczyl ze pieknie gaworzy, a oto aktualne zdjecie:
Nadal bedziemy chodzic na rehabilitacje, bo podobno jeszcze troszke mu potrzeba.
Mam wylew mleka i aktualnie zamrozonych ponad 7 litrow 48 porcji po 150 ml! Bedzie jak znalazl jak wroce do pracy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 18:50
juicca lubi tę wiadomość
-
u nas bez zmian marudzenie, pomieszane z radością Michał to by tylko samochodem chciał jeździć i na spacerach zamiast leżeć wygodnie w wózku to jest ciekawy świata i musi być na rękach, bo z wózka nic nie widzi.
ważyłam go 3 dni temu to wyskoczyło 5,5 kg. tylko na normalnej elektronicznej wadze. rośnie jak na drożdżach, a dalej ciuchy 62 za duże. ehh.
gdzie te kg są to ja nie wiem. u nas cieplutko w końcu, więc odrabiamy spacery z poprzedniego tygodnia, gdzie pogoda była do d*py, choć i tak nie mogliśmy usiedzieć w domu i jeździliśmy po sklepach ale teraz czwartek, piątek temperatury mają sięgać 30 stopni, więc super ciepło, oby weekendzik też był taki cieplutki, bo tatuś ma teraz na 14. i nie ma jak z nami spacerować -
hej dziewczynki
u Nas ok Madzia jest po drugiej dawce szczepionki i zniosła ją o niebo lepiej niż poprzednią waży 4,600 waga urodzeniowa 2870 i ma 55 cm a w dniu porodu 48.
Jest coraz fajniejsza dziubek cały czas uśmiechnięty jejku jak ja ją Kocham
Musimy mieć rehabilitację bo ma wzmożone napięcie mięśniowe na NFZ mamy termin na września musimy więc iść teraz prywatnie.
Pozdrawiam Was i buziaczki dla dzieciaczków :*
ania_mr lubi tę wiadomość