MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Zdrówka dla Jasia
a dziś mojemu małemu 2 razy musiałam podać butelkę eh.. jestem podłamana
bo leci mi pokarm jak scine brodawki i w nocy mi pije ładnie ale za dnia to jest masakra zassie i wypluwa szuka zassie wypluwa szuka itd laktatorem ciezko mi sciągnąc -
Endokobietka wrote:Aniu jak Ala slicznie trzyma glowe lezac na brzuszku na zjdeciu w awatarku, Jas to ledwo ledwo unosi na pare sekund.
od początku Ala jest silną dziewczynką czasami sie dziwie że tak długo unosi główkę.
A dziś Ala ma jakiś bunt rano cały czas płakała choć wiedziałam że jest głodna to nie chciała piersi w końcu odciągałam mleko i wypiła całą butlę. A przy wieczornym jedzeniu zawsze uwielbiała jeść z prawej piersi (co widać jak mam bardzo pełne piersi że jest większa od lewej ) a dziś jej nie chciała tylko lewą jakiś malutki bunt przechodzimy. Zobaczymy jak w nocy bo w nocy zawsze karmę z prawej by nie dawać jej od krawędzi łóżka tylko w środek.
Jeszcze musie kupić rajstopki i czapeczkę gdyby pogoda nie dopisała. No i oczywiście sobie jakąś kreację.
Dziś mała pójdzie spać z nami ze względu na jej humorki ale nie ma problem z zasypianiem w łóżeczku.
Zazwyczaj na drugiej zmianie męża śpi w łóżeczku a na pierwszej mąż bierze ją do łóżka naszego.
W weekendu zaliczyliśmy pierwszy nocleg po za domem u teściowej wszyscy byli pod wielkim zdziwieniem jaka jest grzeczna, spokojna że w nocy tak ładnie śpi, przesypia zazwyczaj 7-8 godzin, czasami 6 a nawet się zdarzyła że spała9 godzin tylko moje piersi mnie już bolały.
Chrzciny mamy 6 lipca, sala już też jest. Ubranko też w końcu kupiła używane za sukieneczkę, buciki, skarpetusie, opaseczkę oraz bolerko zapłaciłam 112 zł. A przyda się na drugie chrzciny jak moja siostra urodzi akurat rozm 68 jest to chrzciny może robić na WielkanocWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 22:52
-
a to mój mały łobuz i oszust (żeby powiększyć kliknij)
tak się śmieję jak mamę widzę
tak śpie
i wyglądam jak sfinks
Darek podnosi główkę na parenaście sekund i wielce zmęczony kładzie się na boczku. czy wasze dzieciaczki położone na brzuszku same się podnoszą na łokcie czy je tak ustawiacie?? bo ja musze mojego tak ustawić. jeszcze nie wie do końca po co mu ręce.
naczyniak się pomału wchłania od środka. na zewnątrz jest lekko wypukły. Oleńka mam nadzieję że twojej niuni się tez wchłonie.
w piątek mieliśmy 2 szczepienie i Darek ważył 5260g, teraz w piątek znowu idziemy na pneumokoki, ciekawe ile przybierze przez tydzień.
hehe napisałam że mały to oszust... już wyjaśniam.. w dzień zasypia na ręce albo na moim brzuchu (potrząsany) jak tylko go przełożę do łóżeczka, na nasze łóżko czy do bujaczka (ale nie bujam) zaraz otwiera oczy (max po 3 min.) w nocy jest ok na szczęście bo nawet jak go położę jak nie śpi to za moment zasypia sam. (w nocy budzi się już tylko raz więc mamusia się wysypia:))Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2014, 19:43
juicca, kaaasiaczek_, ania_mr, Marysia0312, pillow, Kocur lubią tę wiadomość
-
Wisnia mojDawid w dzien tez spi na rekach a jak odloze do lozeczka to oczy otwarte heh
widze ze Dawid podnosi glowke ,opiera sie na lokciach i utrzymuje dosc dlugo ,
powodzenia na szczepieniuania_mr lubi tę wiadomość
-
Ja swoją córeczkę w dzień nie usypiam czekam aż zaśnie. Albo pośpi w bujaczku 15 min, albo w łóżeczku. Na dworze umie długo spać ale ją budzę aby w nocy ładnie przespała. Trochę ją ponoszę aby mogła pooglądać co się dzieje na dworze. Jak ma zły dzień to usypianie na rękach nic się nie zdaje bo jak ją odłożę to się budzi, więc kładę się koło niej głaszczę po główce i w końcu usypiam i wówczas już razem śpimy :)Jak to kobieta ma swoje humorki
juicca lubi tę wiadomość
-
U mnie to samo, w nocy Jas spi i usypia sam kolo 20, o 23 go karmie i potem znowu zasypia, niestety budzi sie kolo 2-3 z nozkami podkurczonymi, mecza go gazy, ale go troche pomasuje i zasypia znowu do 6 rano. W dzien jak go poloze osobno to pospi 15-30 minut ale jak tylko sie zorientuje ze lezy sam to jest placz.
Jas podnosi glowke sam najlepiej jak lezy na takim jakby schodku tzn nozki ma nizej niz brzuszek, w takiejpozycji sam podnosi glowe dosc wysoko, taka pozycje pokazali nam na rehabilitacji.
Jak lezy na plasko to musze mu raczki ulozyc w "prawidlowej" pozycji zeby sie podniosl, ale wtedy to na pare sekund tylko, czasami nie moge go caly dzien polozyc na brzuchu bo mu sie to nie podoba. Czesto spi na moich nogach w pozycji na brzuchu.
Katarek jeszcze jest ale juz malutko, dzis wprowadzam herbatke z kopru wloskiego i kminku, mam plan podawac mu to w nocy jak sie przyzwyczai, moze pozwoli mu to lepiej spac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 11:07
-
Dawidek 2 tyg temuWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2014, 23:05
paula22, Marysia0312, wisnia11, szczessciara, Kocur, Makcza lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kocham mojego synusia naj naj najbardziej na Świecie !!!to moje szczęście , los mnie obdarzył cudownym dzieckiem !!!
Effcia28, Marysia0312, ania_mr, szczessciara, Kocur lubią tę wiadomość