X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisnia11 wrote:
    dziewczyny w sobotę byłam z siostrą na giełdzie odzieżowej i kupiłam Darkowi świetnego pajacyka na chrzest wyglądającego jak garniturek :)
    małemu będzie wygodnie i jeszcze go ponosi :)

przedstawiam wam małego elegancika :)

c0b62ce5e64b27d1m.jpg

3ab93f2d6935b8dbm.jpg

Minę miał niezadowoloną bo to już była jego czwarta przebieranka i już był niecierpliwy. ale wygląda cudnie :)

mam pytanie gdzie kupiłaś te ubranko bo koleżanka mnie się pytała?

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na allegro też można takie bodziaki fajne kupić np tutaj http://allegro.pl/elegancki-pajacyk-24h-chrzest-62-86-2-kolory-74-i4281591265.html?utm_source=archiwum_allegro&utm_medium=Offers&utm_campaign=Product&utm_term=Dla+Dzieci-11763_Odzie%C5%BC-11764_Bielizna-89313_Pajacyki-89316_Rozmiar+62-89392

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po kolejnym szczepieniu. Alicja waży już 5300g. I w dziąśle jest ząbek tylko nie wiadomo kiedy się wyżynie. Ale coś zaczyna się tam już dziać :)

juicca, kaaasiaczek_, pillow, sylvia, Kocur lubią tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka wrote:
    mial zdeformowana od lezenia glowa do gory w czasie ciazy. od moich zeber konkretnie. Bardzo kryzwa mnial glowe, ale teraz juz prawie niezauwazalna ta krzywizna

kurcze mam to samo tylko tyle że prawa stronę jakieś sposoby polecasz ?

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny powiedzcie mi czy wasze pociechy tez nie maja ochoty jezdzic w wozku?? bo moj od kilku dni dostaje szlu ja wyujezdzm na spacer zmienilam juz na spacerowke aby troche widzial ale i tak nic nie pomaga... masakra poprostu...:/

relgg7rfroacrbi5.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała uwielbia ale musi być w foteliku tzn nosidełku. Gondoli nie cierpi i w ogóle już nie używamy. Jest bardzo ciekawska podnosi się już do siadania i musi wszystko widzieć. Myślę, że Alex też już zaczyna być ciekawski musisz go czyms zająć powiesić jakąś zabawke lub po prostu wziąć go na ręce i później wsadzić do fotelika i cały czas mówić,opowiadać.
    Ja już od 2 tygodni czytam mojej Majce i jest wniebowzięta gaworzy po tym strasznie :) Na prawde warto czytać, dziecko się szybciej rozwija i szybciej zacznie mówić :)

Ps: Lek na naczyniaka działa nie ma po nim prawie śladu :) :)

kaaasiaczek_, ania_mr, pillow, Kocur lubią tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka wrote:
    Moja mała uwielbia ale musi być w foteliku tzn nosidełku. Gondoli nie cierpi i w ogóle już nie używamy. Jest bardzo ciekawska podnosi się już do siadania i musi wszystko widzieć. Myślę, że Alex też już zaczyna być ciekawski musisz go czyms zająć powiesić jakąś zabawke lub po prostu wziąć go na ręce i później wsadzić do fotelika i cały czas mówić,opowiadać.
    Ja już od 2 tygodni czytam mojej Majce i jest wniebowzięta gaworzy po tym strasznie :) Na prawde warto czytać, dziecko się szybciej rozwija i szybciej zacznie mówić :)

Ps: Lek na naczyniaka działa nie ma po nim prawie śladu :) :)

a jaki to lek bo mała na pupci też ma naczyniak muszę się o niego spytać na następnej wizycie?

• pillow Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    g protestuje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:47

• Oleńka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_mr wrote:
    a jaki to lek bo mała na pupci też ma naczyniak muszę się o niego spytać na następnej wizycie?

Aniu jak ma na pupie tzn że to płaski a na to nie stosuję się leku. Moja miała Jamistego tzn guz na policzku dlatego trzeba to było leczyć ;) Lek propranolol

4afcc1255b.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka to dobrze że lek działa , my dopiero będziemy się zapisywać do poradni leczenia naczyniaków bo kazali nam czekać że może się to coś wchłonie jutro postaram się zrobić fotkę tego naczyniaka to zobaczycie jak u Nas to wygląda

Oleńka lubi tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    kurcze mam to samo tylko tyle że prawa stronę jakieś sposoby polecasz ?

Hej effcia sorry ze dopieor teraz, ale jakos brak czasu totalny. No wlasnie ja nie bardzo uie cos sama z tym zrobic, dlatego chodze na ta gimnastyke, tam rehabilitantka tez mu delikatnie jakby nastawiala glowke, tego nie pozwolila mi robic samej w domu, inne cwiczenia tak. Ja mam o tyle dobrze, ze dostalam nastepne skierowanie i w sumie mamy za soba 18 terminow i 12 jeszcze przed nami. Lubie ta gimnastyke, bo 2 razy w tygodniu Jas jest kompletnie przecwiczony i widze mega poprawe, ostatnio bylam chora i sama z nim w domu nie ciwczylam i mimo to tez sie poprawia wszystko. Raczek juz nie zaciska prawie wcale.

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bylismy na ostatnim szczepieniu w tej serii, Jas ma 60 cm i wazy 6300, niby nie duzo, ale biorac pod uwage jego wyjsciowe 2500 i 48 cm, to rosnie prawidlowo. Zaczynam wprowadzac mledko modifikowane pre, tzn takie przed 1, narazie jemy 2 razy dziennie sztucznie i 4 razy moje.

17u93e5exqfllrog.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My niestety w Polsce nie mamy tak dobrze dostałam skierowanie owszem na NFZ ale co z tego jak nie ma terminów wolnych :( no i tylko 10 zabiegów.

Ja teraz korzystam z metody vojty

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia no szkoda. Ja dostalam tez skierowanie do ortopedy dzieciecego zeby poogladal ta jego stopke. mamy termin w srode. O dziwo udalo mi sie szybko zrobic ale musze do niego godzine jechac.
    Mam nadzieje ze u Was szbko sie poprawi i wszystko wroci do normy.
    My teraz pracujemy nad pozycja na brzuszku, bo teraz Jas jej nienawidzi i wpada w placz jak probuje go tak polozyc.

17u93e5exqfllrog.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:47

paula22 lubi tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pillow strasznie rosna ja sie dziwie codziennie co nowego Jas umie, jas uwielbia spac na boczku, a w nocy kreci sie po calym lozeczku nie wiem jak to robi ale klade go glowa do sciany a budzi sie nogami do sciany. Ciekawe ile razy tak sie w nocy obraca w kolko :)

pillow lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny kochane!!! ale zaniedbałam forum :( Kurcze sesja... same rozumiecie, ale juz wszystko zaliczone także jestem maamuśką na pełen etat :)
    Ryszard w wzorowej formie :) Kręci się, wierci, gada, krzyczy i śmieje bardzo głośno.
    Skończył już 4 miesiące, ale nie zdecydowałam się na wprowadzanie warzyw i owoców do menu, bo jest wyłacznie na cycu :) Chć jedzeniem jest zainteresowany ogromnie i już probował smaków w minimalnych ilościach :D z resztą jak i pewnie wszystkim maluszkom z jedzeniem kojarzy mu się wszystko, bo do buzi wkłada każdą rzez która wpadnie mu w rączki :)

Słuchajcie dziewczyny, ja po 6 tygodniach po porodzie dostałam delikatny okres i do teraz cisza, kurcze już zaczynam świrować :D ale mam nadzieję, że to wina prolaktyny ;)
    Waga od dłuzszego czasu 2+ i chyba pora w końcu ruszyć tyłe od lipca może fitnes (hmmm, sama nie wiem) :(
    Dobra zabieram się do nadrabiania zaległości:) całuski od Rysia w pieluszkowym turbanie ;)
    7df0d562c1c3dda3med.jpg

kaaasiaczek_, Endokobietka, juicca, Marysia0312 lubią tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś byliśmy na bioderkach i jest wszystko w porządku następne i ostatnie już USG 11.09.

a tak moja Alicja znosiła upały...
    4873f4de76fc151dm.jpg

a to moja ulubione body :)

7d0d56feefc96bf6m.jpg

kaaasiaczek_, juicca, Marysia0312, Kocur lubią tę wiadomość

• Oleńka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur wrote:
    Cześć dziewczyny kochane!!! ale zaniedbałam forum :( Kurcze sesja... same rozumiecie, ale juz wszystko zaliczone także jestem maamuśką na pełen etat :)
    Ryszard w wzorowej formie :) Kręci się, wierci, gada, krzyczy i śmieje bardzo głośno.
    Skończył już 4 miesiące, ale nie zdecydowałam się na wprowadzanie warzyw i owoców do menu, bo jest wyłacznie na cycu :) Chć jedzeniem jest zainteresowany ogromnie i już probował smaków w minimalnych ilościach :D z resztą jak i pewnie wszystkim maluszkom z jedzeniem kojarzy mu się wszystko, bo do buzi wkłada każdą rzez która wpadnie mu w rączki :)

Słuchajcie dziewczyny, ja po 6 tygodniach po porodzie dostałam delikatny okres i do teraz cisza, kurcze już zaczynam świrować :D ale mam nadzieję, że to wina prolaktyny ;)
    Waga od dłuzszego czasu 2+ i chyba pora w końcu ruszyć tyłe od lipca może fitnes (hmmm, sama nie wiem) :(
    Dobra zabieram się do nadrabiania zaległości:) całuski od Rysia w pieluszkowym turbanie ;)
    7df0d562c1c3dda3med.jpg

Jak jest na piersi to pokarmy nowe prowadza się jak skończy 6 mc ;) na sztucznym po 4 i ja już się powoli szykuje :)

Marysia0312 lubi tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur masz racje wprowadzaj pozniej, ja rozmawialam z lekarzem i tez powiezdial ze miedzy 4 a 6 miesiacem i w zaszadzie obojetne jak dziecko jest karminone, najwazniejsze zeby przed 6 zaczac wprowadzac gluten. Poczytajcie o tym, to naprawde wazne, ja kupilam kleik glutenowy od 6 miesiaca, bo wszystkie od 4 sa bezglutenowe (zmienily sie zalecenia co do glutenu pare lat temu i rynek jeszcze sie nie dostosowal do tego) i zaczynamy od poniedzialku,

Kocur lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ