X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisnia11 wrote:
    dziewczyny w sobotę byłam z siostrą na giełdzie odzieżowej i kupiłam Darkowi świetnego pajacyka na chrzest wyglądającego jak garniturek :)
    małemu będzie wygodnie i jeszcze go ponosi :)

przedstawiam wam małego elegancika :)

c0b62ce5e64b27d1m.jpg

3ab93f2d6935b8dbm.jpg

Minę miał niezadowoloną bo to już była jego czwarta przebieranka i już był niecierpliwy. ale wygląda cudnie :)

mam pytanie gdzie kupiłaś te ubranko bo koleżanka mnie się pytała?

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na allegro też można takie bodziaki fajne kupić np tutaj http://allegro.pl/elegancki-pajacyk-24h-chrzest-62-86-2-kolory-74-i4281591265.html?utm_source=archiwum_allegro&utm_medium=Offers&utm_campaign=Product&utm_term=Dla+Dzieci-11763_Odzie%C5%BC-11764_Bielizna-89313_Pajacyki-89316_Rozmiar+62-89392

• ania_mr Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po kolejnym szczepieniu. Alicja waży już 5300g. I w dziąśle jest ząbek tylko nie wiadomo kiedy się wyżynie. Ale coś zaczyna się tam już dziać :)

juicca, kaaasiaczek_, pillow, sylvia, Kocur lubią tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka wrote:
    mial zdeformowana od lezenia glowa do gory w czasie ciazy. od moich zeber konkretnie. Bardzo kryzwa mnial glowe, ale teraz juz prawie niezauwazalna ta krzywizna

kurcze mam to samo tylko tyle że prawa stronę jakieś sposoby polecasz ?

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny powiedzcie mi czy wasze pociechy tez nie maja ochoty jezdzic w wozku?? bo moj od kilku dni dostaje szlu ja wyujezdzm na spacer zmienilam juz na spacerowke aby troche widzial ale i tak nic nie pomaga... masakra poprostu...:/

relgg7rfroacrbi5.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała uwielbia ale musi być w foteliku tzn nosidełku. Gondoli nie cierpi i w ogóle już nie używamy. Jest bardzo ciekawska podnosi się już do siadania i musi wszystko widzieć. Myślę, że Alex też już zaczyna być ciekawski musisz go czyms zająć powiesić jakąś zabawke lub po prostu wziąć go na ręce i później wsadzić do fotelika i cały czas mówić,opowiadać.
    Ja już od 2 tygodni czytam mojej Majce i jest wniebowzięta gaworzy po tym strasznie :) Na prawde warto czytać, dziecko się szybciej rozwija i szybciej zacznie mówić :)

Ps: Lek na naczyniaka działa nie ma po nim prawie śladu :) :)

kaaasiaczek_, ania_mr, pillow, Kocur lubią tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka wrote:
    Moja mała uwielbia ale musi być w foteliku tzn nosidełku. Gondoli nie cierpi i w ogóle już nie używamy. Jest bardzo ciekawska podnosi się już do siadania i musi wszystko widzieć. Myślę, że Alex też już zaczyna być ciekawski musisz go czyms zająć powiesić jakąś zabawke lub po prostu wziąć go na ręce i później wsadzić do fotelika i cały czas mówić,opowiadać.
    Ja już od 2 tygodni czytam mojej Majce i jest wniebowzięta gaworzy po tym strasznie :) Na prawde warto czytać, dziecko się szybciej rozwija i szybciej zacznie mówić :)

Ps: Lek na naczyniaka działa nie ma po nim prawie śladu :) :)

a jaki to lek bo mała na pupci też ma naczyniak muszę się o niego spytać na następnej wizycie?

• pillow Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    g protestuje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:47

• Oleńka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_mr wrote:
    a jaki to lek bo mała na pupci też ma naczyniak muszę się o niego spytać na następnej wizycie?

Aniu jak ma na pupie tzn że to płaski a na to nie stosuję się leku. Moja miała Jamistego tzn guz na policzku dlatego trzeba to było leczyć ;) Lek propranolol

4afcc1255b.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka to dobrze że lek działa , my dopiero będziemy się zapisywać do poradni leczenia naczyniaków bo kazali nam czekać że może się to coś wchłonie jutro postaram się zrobić fotkę tego naczyniaka to zobaczycie jak u Nas to wygląda

Oleńka lubi tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    kurcze mam to samo tylko tyle że prawa stronę jakieś sposoby polecasz ?

Hej effcia sorry ze dopieor teraz, ale jakos brak czasu totalny. No wlasnie ja nie bardzo uie cos sama z tym zrobic, dlatego chodze na ta gimnastyke, tam rehabilitantka tez mu delikatnie jakby nastawiala glowke, tego nie pozwolila mi robic samej w domu, inne cwiczenia tak. Ja mam o tyle dobrze, ze dostalam nastepne skierowanie i w sumie mamy za soba 18 terminow i 12 jeszcze przed nami. Lubie ta gimnastyke, bo 2 razy w tygodniu Jas jest kompletnie przecwiczony i widze mega poprawe, ostatnio bylam chora i sama z nim w domu nie ciwczylam i mimo to tez sie poprawia wszystko. Raczek juz nie zaciska prawie wcale.

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bylismy na ostatnim szczepieniu w tej serii, Jas ma 60 cm i wazy 6300, niby nie duzo, ale biorac pod uwage jego wyjsciowe 2500 i 48 cm, to rosnie prawidlowo. Zaczynam wprowadzac mledko modifikowane pre, tzn takie przed 1, narazie jemy 2 razy dziennie sztucznie i 4 razy moje.

17u93e5exqfllrog.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My niestety w Polsce nie mamy tak dobrze dostałam skierowanie owszem na NFZ ale co z tego jak nie ma terminów wolnych :( no i tylko 10 zabiegów.

Ja teraz korzystam z metody vojty

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia no szkoda. Ja dostalam tez skierowanie do ortopedy dzieciecego zeby poogladal ta jego stopke. mamy termin w srode. O dziwo udalo mi sie szybko zrobic ale musze do niego godzine jechac.
    Mam nadzieje ze u Was szbko sie poprawi i wszystko wroci do normy.
    My teraz pracujemy nad pozycja na brzuszku, bo teraz Jas jej nienawidzi i wpada w placz jak probuje go tak polozyc.

17u93e5exqfllrog.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:47

paula22 lubi tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pillow strasznie rosna ja sie dziwie codziennie co nowego Jas umie, jas uwielbia spac na boczku, a w nocy kreci sie po calym lozeczku nie wiem jak to robi ale klade go glowa do sciany a budzi sie nogami do sciany. Ciekawe ile razy tak sie w nocy obraca w kolko :)

pillow lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny kochane!!! ale zaniedbałam forum :( Kurcze sesja... same rozumiecie, ale juz wszystko zaliczone także jestem maamuśką na pełen etat :)
    Ryszard w wzorowej formie :) Kręci się, wierci, gada, krzyczy i śmieje bardzo głośno.
    Skończył już 4 miesiące, ale nie zdecydowałam się na wprowadzanie warzyw i owoców do menu, bo jest wyłacznie na cycu :) Chć jedzeniem jest zainteresowany ogromnie i już probował smaków w minimalnych ilościach :D z resztą jak i pewnie wszystkim maluszkom z jedzeniem kojarzy mu się wszystko, bo do buzi wkłada każdą rzez która wpadnie mu w rączki :)

Słuchajcie dziewczyny, ja po 6 tygodniach po porodzie dostałam delikatny okres i do teraz cisza, kurcze już zaczynam świrować :D ale mam nadzieję, że to wina prolaktyny ;)
    Waga od dłuzszego czasu 2+ i chyba pora w końcu ruszyć tyłe od lipca może fitnes (hmmm, sama nie wiem) :(
    Dobra zabieram się do nadrabiania zaległości:) całuski od Rysia w pieluszkowym turbanie ;)
    7df0d562c1c3dda3med.jpg

kaaasiaczek_, Endokobietka, juicca, Marysia0312 lubią tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś byliśmy na bioderkach i jest wszystko w porządku następne i ostatnie już USG 11.09.

a tak moja Alicja znosiła upały...
    4873f4de76fc151dm.jpg

a to moja ulubione body :)

7d0d56feefc96bf6m.jpg

kaaasiaczek_, juicca, Marysia0312, Kocur lubią tę wiadomość

• Oleńka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur wrote:
    Cześć dziewczyny kochane!!! ale zaniedbałam forum :( Kurcze sesja... same rozumiecie, ale juz wszystko zaliczone także jestem maamuśką na pełen etat :)
    Ryszard w wzorowej formie :) Kręci się, wierci, gada, krzyczy i śmieje bardzo głośno.
    Skończył już 4 miesiące, ale nie zdecydowałam się na wprowadzanie warzyw i owoców do menu, bo jest wyłacznie na cycu :) Chć jedzeniem jest zainteresowany ogromnie i już probował smaków w minimalnych ilościach :D z resztą jak i pewnie wszystkim maluszkom z jedzeniem kojarzy mu się wszystko, bo do buzi wkłada każdą rzez która wpadnie mu w rączki :)

Słuchajcie dziewczyny, ja po 6 tygodniach po porodzie dostałam delikatny okres i do teraz cisza, kurcze już zaczynam świrować :D ale mam nadzieję, że to wina prolaktyny ;)
    Waga od dłuzszego czasu 2+ i chyba pora w końcu ruszyć tyłe od lipca może fitnes (hmmm, sama nie wiem) :(
    Dobra zabieram się do nadrabiania zaległości:) całuski od Rysia w pieluszkowym turbanie ;)
    7df0d562c1c3dda3med.jpg

Jak jest na piersi to pokarmy nowe prowadza się jak skończy 6 mc ;) na sztucznym po 4 i ja już się powoli szykuje :)

Marysia0312 lubi tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur masz racje wprowadzaj pozniej, ja rozmawialam z lekarzem i tez powiezdial ze miedzy 4 a 6 miesiacem i w zaszadzie obojetne jak dziecko jest karminone, najwazniejsze zeby przed 6 zaczac wprowadzac gluten. Poczytajcie o tym, to naprawde wazne, ja kupilam kleik glutenowy od 6 miesiaca, bo wszystkie od 4 sa bezglutenowe (zmienily sie zalecenia co do glutenu pare lat temu i rynek jeszcze sie nie dostosowal do tego) i zaczynamy od poniedzialku,

Kocur lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ