X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • juicca Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego dla Jasia ;)

Kocurku kochany Rysio ;)
    ja juz przeszłam całkowicie na mm , Dawidek na mleku sztucznym robi kupkę co 2 dni ale za to porządnie ;) wczoraj byliśmy u pediatry bo strasznie chwytał się za uszka i kasłał ale okazało się że to raczej z nadmiaru śliny bo jest zdrowy . Waży 6050g lekarka stwierdziła że jest przy kości buhahahah że powinien ważyć 5410 hehe ale niby waga w normie ;)

Dziś zauwazyłam na górnym dziąśle białą twardą plamkę w miejscu gdzie powinna być jedynka hm... czyzby już wychodził ząbek ?? nie za wczesnie ??

Oleńka Majka ślicznotka ;)

Oleńka, Endokobietka, Kocur lubią tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudny Twój Ryszardzik :) - to imię jest też wspaniałe :)
    Majeczka słodzinka :*

Endokobietka, Oleńka, Kocur lubią tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia zgadzam sie Rysiek to super imie :)
    Kocur moj maz sie pyta jak Rysio ma na drugie imie i czy wogole Wasze dzieci maja po 2 imiona i jak tak to dawac nam tu jakie, bo jakos nas to zainteresowalo.
    U nas jest Jan Ryszard, tzn, narazie w papierach ma Jan Richard i wszedzie gdzie idziemy to ludzie sa zaczwyceni tymi imionami. W czwartek bylismy zwiedzac przedszkole dla Jasia i tam tez pani byla zachwycona tymi imionami. W DE w formularzach podaje sie oba imiona czesto tez wola sie dzieci dwoma imionami np Anna-Maria, ale wtedy pisze sie zazwyczaj z myslnikiem.

Kocur lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja Zuzanna ;)

Endokobietka, Oleńka lubią tę wiadomość

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:47

Endokobietka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia Urszula :-)

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michał Maciej (Maciej po tacie) ;)

qb3ci09kgez1zp78.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny;)
    Wczoraj zaczęłam rozszerzać diete Amelce (jest na mm)za radą położnej bo już za 3 dni 4 miesiące i wczoraj i dziś spróbowała marchewki chociaż w szoku była co to nowego;)
    Pakuje do buziaka co sie da a jak nie może np wepchnąć grzechotki to nerwy;)

juicca, Endokobietka, Oleńka lubią tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u Nas jest Dawid Jan drugie imię po dziadkach :D

Paula to trzymamy kciuki za rozszerzanie diety ;) My za miesiąc będziemy o tym myśleć ;)

paula22 lubi tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam z dieta od lipca. Teraz wprowadzac bede gluten. Ciezko bylo znalezc cos bez cukru, mleka i z glutenem. Zamowilam z Hippa do drogerii kolo mnie, mam nadzieje ze niedlugo przyjdzie.

Zamowilam taka http://allegro.pl/hipp-bezmleczna-kaszka-7-ziaren-250g-po-6m-bio-i4323096068.html Mam nadzieje ze bedzie ok, zaczynac bedziemy od 1/4 lyzeczki do mleka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 15:47

17u93e5exqfllrog.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja Wiktoria :)
    (drugie imię jako symbol zwycięstwa,że się udało zajść w upragnioną ciąże :) )

My zaczynamy z marchewką za 2 tygodnie :) w 6 mc zaczniemy z glutenem :) ja się dowiadywałam to z glutenem nie ma się ci spieszyć w 5,6 mc trzeba zaczynać ;)

kaaasiaczek_ - imiona cudne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 19:21

szczessciara, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka wrote:
    Ja zaczynam z dieta od lipca. Teraz wprowadzac bede gluten. Ciezko bylo znalezc cos bez cukru, mleka i z glutenem. Zamowilam z Hippa do drogerii kolo mnie, mam nadzieje ze niedlugo przyjdzie.

Zamowilam taka http://allegro.pl/hipp-bezmleczna-kaszka-7-ziaren-250g-po-6m-bio-i4323096068.html Mam nadzieje ze bedzie ok, zaczynac bedziemy od 1/4 lyzeczki do mleka.
    Znalazłam nawet taki artykuł oto fragment

"(...)Ostatecznie podjęto decyzję o zmianie wytycznych ujętych w schemacie żywienia niemowląt i obecnie zaleca się u niemowląt karmionych wyłącznie piersią stopniowe wprowadzanie glutenu, w małych ilościach, w 5-6 miesiącu życia. U niemowląt karmionych mlekiem modyfikowanym zaleca się wprowadzanie glutenu nie wcześniej niż w 5. miesiącu życia., a nie później pod koniec 6. miesiąca życia"

4afcc1255b.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie ja to tez czytalam Olenka i sprawdzilam tez na niemieckich stronach, zalecenia sa obecnie te same, dlatego chce wprowadzac. Obgadalam to tez z naszym lekarzem i jest za. My wlasnie zaczynamy 5 miesiac :)

"Stosunkowo wczesne wprowadzanie niewielkiej (ok. 1/2 łyżeczki raz dziennie) porcji glutenu ma na celu zmniejszenie ryzyka związanego z występowaniem choroby trzewnej (celiakii), która jest spowodowana reakcją alergiczną na gluten. Naukowcy twierdzą, że podawanie glutenu w małych ilościach począwszy od 5. miesiąca życia, działa jak naturalna szczepionka i może chronić przed rozwinięciem się celiakii."

Tak ogolnie to ja przeszukalam pol internetu na temat wprowadzania nowych produktow i zdecydowalam sie skorzystac z zalecen, ktore znalazlam na tej stronce. moze komus sie przyda:

http://mojniemowlak.pl/karmienie-piersia/schemat-zywienia-niemowlat-karmionych-piersia.html

http://mojniemowlak.pl/schemat-zywienia-niemowlat-karmionych-sztucznie/schemat-zywienia-niemowlat-karmionych-butelka.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2014, 20:03

17u93e5exqfllrog.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest Rysiu Leon (Leon to imię dziadka mojego męża, który już niestety zmarł)

Dziewczyny dziękuję za masę informacji dotyczących rozszerzania diety. Tak jak mówiłam jeszcze się wstrzymam bo mały jest cycusiowy, więc nie ma takiej potrzeby, ale pewnie zaczniemy jakoś między 5 a 6 miesiącem. Rysio niestety wciaż jeszcze ulewa i byl czas ze bardzo niewiele, ale znów zaczął sporo :( Nie wiem sama co otym myśleć. Dodam, że wage to ma na pewno dobrą bo waży już klocek 8 kg ,a kupkę robi tak co 3-4 dni od dłuższego czasu :/

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z glutenem zaczynam w 5 miesiącu;) wczoraj kupiłam już kaszke manne mleczną Nestle z glutenem, która jest już po 4 miesiącu i pomaga wprowadzać gluten;)

Endokobietka lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka wrote:
    no wlasnie ja to tez czytalam Olenka i sprawdzilam tez na niemieckich stronach, zalecenia sa obecnie te same, dlatego chce wprowadzac. Obgadalam to tez z naszym lekarzem i jest za. My wlasnie zaczynamy 5 miesiac :)

"Stosunkowo wczesne wprowadzanie niewielkiej (ok. 1/2 łyżeczki raz dziennie) porcji glutenu ma na celu zmniejszenie ryzyka związanego z występowaniem choroby trzewnej (celiakii), która jest spowodowana reakcją alergiczną na gluten. Naukowcy twierdzą, że podawanie glutenu w małych ilościach począwszy od 5. miesiąca życia, działa jak naturalna szczepionka i może chronić przed rozwinięciem się celiakii."

Tak ogolnie to ja przeszukalam pol internetu na temat wprowadzania nowych produktow i zdecydowalam sie skorzystac z zalecen, ktore znalazlam na tej stronce. moze komus sie przyda:

http://mojniemowlak.pl/karmienie-piersia/schemat-zywienia-niemowlat-karmionych-piersia.html

http://mojniemowlak.pl/schemat-zywienia-niemowlat-karmionych-sztucznie/schemat-zywienia-niemowlat-karmionych-butelka.html

No tak 5-6 mc a popatrzyłam,że Jasio ma dopiero 4 mc a piszą żeby wprowadzać po ukończeniu 5 mc :)

4afcc1255b.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To z tymi miesiacami to jest masakra stwierdzic czy na poczatku czy po ukonczeniu. Ja mam od lekarza niemieckie tabelki, a tam jest prosto napisane, ze do ukonczenia 4 miesiaca mleko matki, a od poczatku 5 juz mozna inne produkty. Spejalnie o to pytalam, bo byly spory w domu z mezem na ten temat :) Jas zaczal 5 miesiac tak mi wytlumaczyl lekarz. Powiedzial ze jak mial 2 dni to mial pierwzsy miesiac, bo nie ma miesiaca 0 :)
    Najwazniejsze zeby zaczac przed skonczeniem 6 miesiaca z tym glutenem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 11:09

17u93e5exqfllrog.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to prawda endokobietko a propos liczenia tych miesięcy, zupełnie jak z tygoodniami ciąży np. ginekolog liczył mi tydzień plus dzień, w jednym szpitalu liczyli mi skończone a w innym, w którym rodziłam rozpoczęte :D

No o chciałam się pochwalić - wiem, że niektóre maluszki mają to już za sobą, ale przyszła również kolej na mojego Rysia ;) dziś podczas zabawy na kocu sam obrócił się najpierw z plecków na brzuszek a po kilku minutach z brzusia na boczek :) Na brzuszku dodatkowo próbuje pełzać czyt. 5 minut intensywnej pracy całym ciałkiem= może jakieś 3 cm do przodu :D hehe

A tak z innej beczki, nie pamiętam czy pytałam już o to, ale czy myślicie już o następnych - przyszłych ciażach :D? planujecie może :D?

pillow lubi tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja kruszynka śpi na boczku i tak si wierci w łóżeczku że ja ją daje prosto a jak wstaje wieczorem to na na ukos na boczku, wybiera sobie sama dogodną pozycję do spania.

już samej się jej nie zostawi taki ruchliwa jest a jak gaworzy wczoraj z mężem chcieliśmy się zdrzemnąć bo coś zaczęło nas prać ja już miałam 38 stopni mąż dopiero 37, łamało nas w kościach więc moja babcia zaproponowała że ją dać do pokoju jej z nią, a my abyśmy się zdrzemli, nie mogłam spać bo mała tak głośno gaworzyła ze swoją prababcią :) na szczęście dziś się już dobrze czuje i mogę funkcjonować :)

jeszcze 3 tygodnie chrzciny, córeczka kreacje ma gorzej zemną mam biustonosz i buty z sukienką gorzej bo w sklepach jakie przymierzam to źle wyglądam, albo cycki za duże albo brzuch odstaje masakra... myślę jechać na targ ale nie ma kiedy bo mąż cały czas pracuje myśleliśmy jechać w sobotę po Bożym Ciele bo zawsze mają wolne a tu psikus idą do pracy...mam nadzieję że tylko dostanie urlop ojcowski bo może wówczas pojadę kupić bo nie ma kiedy targ jest w w środę i w sobotę a w każdą sobotę pracuje tak FIAT wyzyskuje a na drugiej zmianie pracują po 10h jest już taki przemęczony że po nim widać czas jaki ma bawi się z córką a koło domu nie ma kiedy robić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2014, 12:57

Kocur lubi tę wiadomość

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:47

Kocur, paula22, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość

‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ