X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Effcia u nas znakomicie ;) mały rośnie w oczach!
    Od 2 dni strasznie się slini i wkłada rączki do buzki,chyba powoli bedą ząbki wyrastać.
    Nadal karmię go cycem z czego jestem bardzo dumna :)
    Zastanawiam się nad wyjazdem nad polskie morze w weekend czerwcowy, polecacie jakaś miejscówkę?

Effcia28 lubi tę wiadomość

• Effcia28 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też piąsteczki w buzi i ślinka ciągle cieknie :D

jeśli chodzi o Polskie morze to ja bywałam we Władku :)

U nie których Wiem co się dzieję bo bywam na pielęgnacji choć rzadko się udzielam :/

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tam częściej bywam niż tutaj na marcowych :)

Effcia28 lubi tę wiadomość

• wisnia11 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny w sobotę byłam z siostrą na giełdzie odzieżowej i kupiłam Darkowi świetnego pajacyka na chrzest wyglądającego jak garniturek :)
    małemu będzie wygodnie i jeszcze go ponosi :)

przedstawiam wam małego elegancika :)

c0b62ce5e64b27d1m.jpg

3ab93f2d6935b8dbm.jpg

Minę miał niezadowoloną bo to już była jego czwarta przebieranka i już był niecierpliwy. ale wygląda cudnie :)

Oleńka, kaaasiaczek_, ania_mr, juicca, szczessciara, pillow, Kocur, Makcza lubią tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Marcowe mamusie co tam u Was ?

Hej u nas ok, pierwsza chorobe mamy juz za soba, katarek trwal tydzien, ale na szczescie przeszedl i w nic sie nie rozwinal. Jas nadal musi chodzic na rehabilitacje. Od paru dni przezywamy skok rozwojowy, dzis jas mial napad nieopanowanego placzu po rehabilitacji, przez 40 minut nie moglam go uspokoic. Przydarzylo mi sie to z nim 3 raz, ale pierwszy tak dlugi, wczesniej to max 5 minutek, raz po szczepionce i raz po rehabilitacji, gdy sie czegos wystraszyl. Jas caly dzien jest marudny, co mu sie dotad nigdy nie przydarzylo, wiec stawiam na skok rozwojowy. Ogolnie jest lepiej nie musze juz go nosic caly dzien w nocy spi sam i zasypia tez sam bez problemu. chcialabym przejsc na mleko modyfikowane ale jakos nie moge, sumienie mnie meczy. mam zamrozonego pelno mleka, ale nie wiem czy to ma sens, bo gdzies czytalam, ze sklad mleka sie co 2 tygodnie zmienia, a ja mam od miesiecy juz 80 porcji zamrozonych. no ale z drugiej strony dzieci na modyfikowanym tez nie zmieniaja skladu mieszanki tak czesto. Jestem cala skolowana juz tym wszystkim.

17u93e5exqfllrog.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jest na mleku sojowym od 2 mc i bedzie do roku i nie słyszałam o zmianie tak częstym a wręcz przeciwnie każda zmiana łączy się z problemami żołądkowymi kupą itp. Ja karmiłam tylko 6 tygodni cycem i wcale nie czuję się z tego powodu gorsza a tym bardziej nie mam żadnych wyrzutów sumienia no ale każdy jest inny. Mnie to denerwowalo strasznie a jak się dowiedziałam że małej moje mleko nie służy to kamień mi z serca spadł hehe

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko my też chodzimy na rehabilitację prywatnie raz w tygodniu wcześniej chodziliśmy dwa razy w tygodniu a potem cały czas ćwiczymy się w domciu :)ja widzę już różnice a Ty?
    Mamy skierowanie na rehabilitacje na NFZ 10 zabiegów ale terminy są masakrycznie odległe bo na początku maja zapisali mnie dopiero na koniec września jakaś paranoja tyle czasu czekać jak u takiego maluszka liczy się każdy dzień.

u Nas też jakiś skok chyba bo młoda też marudna od dwóch dni

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja piersią karmiłam 8 tygodni, i również nie czuję się z tego powodu gorsza, bo karmię mm. Michał nie ma (*odpukać) żadnych brzuszkowych problemów, żadnych wysypek jak wcześniej, kupka jest często, nie ma zaparć, bąki puszcza chyba lepiej niż jego tatuś :) i wkurza mnie to jak czasem czytam (nie na tym forum), że jak można karmić mm, że mleko matki jest najlepsze dla dziecka, bo dziecko wtedy nie choruje, itd., g*wno prawda. jak będzie miał być zdrowy to będzie, czy na mm, czy na kp.

szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko :)

szczessciara, Effcia28, Kocur lubią tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal karmię piersią czasami nawet co godzinę ale najczęściej co 2-3 godziny.Kupę robi co 3 dni, bączki puszcza, robi wyrzeczenia ale co raz mniejsze np jeszcze nie próbowałam czekolady ani kakao ale np. ptasie mleczko białe tak, raz nawet zjadłam hamburgera z McDonalda i nic jej nie była żadnych kolek, czasami mam ochotę na wodę gazowaną więc napiję się 23 łyki i też wszystko w porządku raczej dietę na parze trzymam aby schudnąć jeszcze.

Płaczę rzadko chyba że jest głodna. Albo jak się zakrztusi swoją śliną to wówczas jest krzyk i tak jak by oddechu nie mogła złapać ale się rzadko zdarza ale zdarza wówczas jestem wystraszona, a u was coś takiego się zdarza.?

Dopóki mam mleko to karmię. Jeszcze nie cały miesiąc i chrzciny. Jeszcze ja nie mam żadnej kreacji buty mam bo kupiła sobie nie tak dawno biało-czarne super teraz tylko znaleźć kreacje do niej ale w każdej sukience mam za duże piersi.

W domu rzadko śpi robi sobie drzemki tylko 15 do 30min. Na dworze lepiej śpi i dłużej budzi się dopiero gdy jest głodna.

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki za wasze opinie. Ja nie tyle chce co powoli musze przechodzic na mm, bo za 2 miesiace spowrotem do pracy.

Effcia28 my bylismy juz 17 razy i widze mega roznice, ale Jas ostatnio sie tam buntuje i poplakuje. ja dostalam od lekarza 20 terminow, ale chyba jeszcze 10 wezme. My oprocz napiecia miesniowego rehabilitujemy lekko skrzywiona stope i glowke. Stopa poprawila sie kolosalnie juz ledwo zauwazalna jest roznica.

17u93e5exqfllrog.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja karmiłam piersią moje dziecie aż uwaga... 2 dni ;( bo nie miałam pokarmu. i też nie czuję się gorsza!!!

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojego tez karmie tylko cycem i mam zamiar długo go karmić nawet do 2 lat :)
    Na początku muszę przyznać było cieżko bo dużo wyrzeczeń mnie to kosztowało ale teraz jem już prawie wszystko , ostatnio truskawki i czekoladę jadłam i nic małemu nie było :) ni i najważniejsze lody ! Tez małemu słuza tak jak mamie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 20:48

ania_mr lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello ja ciagle zagladam na forum ale malo sie udzielam , karmie mm ;-) Nelus ma 62 cm i wazy 4800 gram ;-)

Kocur lubi tę wiadomość

• juicca Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane ;)
    ja karmie mieszanie , choć już więcej butelką a piersią w nocy i rano , potem juz mały nie chce piersi Dawid waży juz ok 5700-5800g wazyłam go sama a wchodzi w rozmiar 68

szczessciara, Oleńka, Kocur lubią tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka wrote:
    dzieki za wasze opinie. Ja nie tyle chce co powoli musze przechodzic na mm, bo za 2 miesiace spowrotem do pracy.

Effcia28 my bylismy juz 17 razy i widze mega roznice, ale Jas ostatnio sie tam buntuje i poplakuje. ja dostalam od lekarza 20 terminow, ale chyba jeszcze 10 wezme. My oprocz napiecia miesniowego rehabilitujemy lekko skrzywiona stope i glowke. Stopa poprawila sie kolosalnie juz ledwo zauwazalna jest roznica.

Co masz na myśli mówiąc o tej główce?ma spłaszczoną czy poprostu upodobał sobie bardziej którąś ze stron?

Moje dziecko np upodobało sobie prawą stronę tam ma główke zdeformowaną i ogólnie nie wiedziała do czego ma lewą stronę teraz widać poprawę główkę na brzuszku już podnosi coraz lepiej a i ciałko więcej rozluznione :)

• sylvia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej nie było mnie tu już dłuuuugggoooo bo jakoś czasu nie mam... mój Aluś nie spi w dzień wieć mam co robić :) za to noce przesypia :) waży juz 6600 :) jest mega kochany i uwielbiam go!!!!!!!!!!!za kilka dni kończy 3 miesiące :)

a1omea.jpg

j5kzra.jpg

2qaizvn.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2014, 09:11

pillow, ania_mr, Marysia0312, szczessciara, juicca, kaaasiaczek_, wisnia11, Endokobietka, Oleńka, Kocur, Makcza lubią tę wiadomość

relgg7rfroacrbi5.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 10:47

szczessciara, paula22, Oleńka, Marysia0312, Kocur lubią tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effcia28 wrote:
    Co masz na myśli mówiąc o tej główce?ma spłaszczoną czy poprostu upodobał sobie bardziej którąś ze stron?

Moje dziecko np upodobało sobie prawą stronę tam ma główke zdeformowaną i ogólnie nie wiedziała do czego ma lewą stronę teraz widać poprawę główkę na brzuszku już podnosi coraz lepiej a i ciałko więcej rozluznione :)

mial zdeformowana od lezenia glowa do gory w czasie ciazy. od moich zeber konkretnie. Bardzo kryzwa mnial glowe, ale teraz juz prawie niezauwazalna ta krzywizna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2014, 15:56

17u93e5exqfllrog.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mieliśmy uroczystość Chrzcin Maja była jak aniołek ani nie zapłakała była zajęta zwiedzaniem Ołtarza :D

sylvia, Marysia0312, kaaasiaczek_, juicca, paula22, Kocur lubią tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia ale śliczny Pucuś z Twojego synka :) mały bystrzacha widać :)

sylvia lubi tę wiadomość

‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ