MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
A mnie dziś poniosło i zmieniłam w butelkach smoczki na nr 3.... oj Ryszard kompletnie nie był na to gotowy. Mleczko z nich jeszcze za szybko leci dla mojego bąbla, w sumie są tak na dobrą sprawę po 6 mż. Dałam małemu mleczko na dobranoc wypił porcję zbyt szybko i po włożeniu go do łóżeczka zaczął popłakiwać Dałam mu zatem 30 ml już samej wody ze starego smoczka. Uspokoił się wyszłam z pokoju i za chwilkę już spał
Endokobietko- to prawda, ciekawy A odnośnie budzących się maluchów, mąż dziś mi mówił, że ostatnio jego znajoma na profilu napisała, ze jej synek przez pierwsze pół roku budził się nawe 12 razy w nocy a teraz ma 2 latka i zdarza mu się wciąż nawet 5-6 razy. Nie mogłam w to uwierzyć, ale w odniesieniu do tego artykułu to w sumie jestem w stanie to zrozumieć. Teraz sobie myślę : "Nie dałabym rady" ale na Boga! Kobiety dają radę same z trojaczkami i na pieluchach ekologicznych(czy tam tetrowych kiedyś), więc nie ulega wątpliwości, że natura jest wspaniała i dostosowuje nas do każdej sytuacjiEndokobietka, juicca lubią tę wiadomość
-
Kochane dla naszych maluchów dajemy radę
Dawid dziś usnął sam tzn położyłam go w Naszym łóżku usnął w 5 min , ja tylko obok lezałam i nic tylko czekałam czy uśnie czy zacznie płakac, gdy zasną przesniosłam go do łóżeczka i tak juz godzinę spi , tylko no trochę pózno zasypia tzn o poznych porach kąpiel jestok 19.30 butle podałam ok 21 bo wypadała ta godzina , dziś zasnął o 22 a czasem zasypia nawet 23 , wczesniej zasypiał ok 21 21.30 a niektóre dzieci spią już o 20 nawet wczesniej -
A u nas pojawił się zalążek ząbka dolnego
wielkie szykowanie, ciasta zrobione, mąż sprząta
jeszcze tylko kilka rodzajów muffinek
z fryzjera jestem zadowolona a dziś o 19 przyjaciółka mnie odwiedzi i zrobi mi brwi i paznokcie jest moją osobistą i najlepszą kosmetyczką -
mój Darek sam nie zasypia. kilka razy mu się zdarzyło ale normalnie zasypia ze smokiem i na rękach. w nocy budzi się raz ok 3/4 nad ranem. dostaje mleczko i zasypia na rękach jak go biorę do odbicia.
jak dziewczyny organizujecie żywieniowy plan dnia swoich maluchów. bo ja do końca nie wiem czy mój jest dobry.
ok 8 - wypija 170 ml mleka
ok 12 - obiadek (słoiczek)
ok 14.30 - deserek (pół słoiczka dotychczas ale teraz będę mu dawała cały)
ok 17 - 170 ml mleka
ok 21.30 - 180 ml lekkiej kaszki
ok 3/4 w nocy - 170 ml mleka
w międzyczasie wypija ok 130 ml soczku z wodą w proporcji 1:2
Daruś na razie zjada wszystko łącznie z brokułem i kalafiorem (mieszam z marchewką) ładnie na am otwiera buzie
po zupce jarzynowej tylko miał wzdęcia (2 razy) aaa i wczoraj odmówił jedzenia szpinaku z ziemniaczkami (potwierdzam był ohydny) wypluł wszystko z niezadowoloną miną... musiałam mu dać mleczko bo byłam na ogrodzie i wzięłam tylko to.ania_mr, kaaasiaczek_, Endokobietka lubią tę wiadomość
-
my już po drugim szczepieniu 5 w 1, płacz był na całą przychodnie, ale mleczko zdziałało cuda mój grubasek waży już 7120 g.
następne szczepienie za 2 tyg. na pneumo. no i dostaliśmy skierowanie na morfologię, podobno to normalne w okolicy 4 m-ca. też dostałyście w tym czasie skierowanie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 14:01
-
Wisnia moim zdaniem plan karmienia masz super. Moj Jas ciagle tylko na mleku, dzis dalam mu sprobowac bialej marchewki ze sloiczka, zjadl ok 1 calej lyzeczki. Mial dziwna minke, ale nie plul, chyba barzdiej podobala mu sie lyzeczka niz to co na lyzeczce.
wisnia11 lubi tę wiadomość
-
Ania gratuluję ząbka U nas od 2 miesięcy bez zmian strasznie to dziwne bo ma ewidentnie 1 ząbek pod cięką warstwą skóry a w miejscu drugiego biała plama na dziąsełki, już każdy mówił mi łącznie z pediatrą że na dniachpewnie wyjdzie a tu nic się nie rusza oO
Wiśnia perfekcyjny plan żywieniowy ! U nas od 2 tygodni wprowadzam inne pokarmy i pokarmy i nawet 1/3 słoiczka nie schodzi ale chyba dlatego, ze za dużo go dokarmiam w międzyczasie. Ma cycola na żądanie, więc daje mu czasem nawet do drzemki w ciągu dnia. Cóż jeszcze miesiąc pewnie się nic nie zmieni, bo chcę karmić do pół roku. Później z pewnością się zdyscyplinujemy
Ach i sama w to nie wierzę, alę Ryszard dziś PRZESPAŁ pierwszy raz calutką noc !!! Kiedy obudził się 0 6.10 z niedowierzaniem pytałam męża czy na pewno nie wstawał, ale butelka w podgrzewaczu nietknięta,a gdybym ja wstawała Rysiu na 100% spałby u nas w łóżku Wczoraj robił jakieś małe siupki przy zasypianiu, ale w końcu przeprosił się ze smoczkiem na 2 minuty, potrzymał mnie za rękę i o 20. 30 się poddał, czyli przespał łącznie prawie 10 godzin !!! zobaczymy czy to już będzie tak zawsze czy jeden taki przypadek heheh
szczessciara, Endokobietka, juicca lubią tę wiadomość
-
Jutro ważny dzień, kończę sprzątać kuchnie: 3 ciasta upieczone, 4 rodzaje muffinek po 24 szt
wyspowiadana
jeszcze tylko siebie muszę trochę popracować: wieczorem maseczka, wyregulować brwi, pomalować paznokcie.
i wiadomo przyszykować wszystko co mamy zabraćjuicca, Endokobietka, Kocur, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość
-
Kocur gratuluje przespanej nocy. Super sprawa co nie?
Jas mnie zadziwil dzis dostal drugi raz marchewke i zjadl 1 bardzo duza lyzke jak od zupy, czyli wszystko co prezygotowalam, wiem wiem ze to nie duzo, ale wczoraj wydawalo mi sie ze bedzie ciezej, a dzis zjadl i nawet nic nie wyladowalo na sliniaku (tylko to co mi spadlo z lyzki).
Mam nadzieje, ze bedzie tak dalej.
Aniu to trzymamy kciuki zeby Ala nie plakala (jakiez to jest piekne imie) i koniezcnie poslij nam po imprezie jakies fotkiania_mr lubi tę wiadomość
-
Ania Ty to musisz mieć zacięcie do tych ciast Ja nie raz piekę ale u mnie jest problem bo nie ma kto tego jeść Teraz to wiadomo drożdżowca z truskawkami i rabarbarem, muffiny też uwielbiam robić, bo można poszaleć na całego, ale chyba tylu blach to bym się chyba nie podjęła
Endokobietko - FANTASTYCZNE uczucie :D
Rysiowi dziś kiedy zasypiał spadła kołderka na twarz która była zawieszona na boku łóżka... akurat zasypiał. Wpadłam do sypialni i przestraszyłam sie okrutnie-zaczął płakać, wzięłam go na ręce przytuliłam i się uspokoił usnął w 3 minuty trzymając mnie za palec i się uśiechając. Co nieziemienia faktu, ze jestem na siebie zła jak cholera- kurcze przecież mogło stać się najgorsze, mógł nawet nie zapłakać... Kurcze trzeba ciągle wyprzedzać myślami wszystkie możliwe scenariusze. Mam okropne wyrzuty sumienia. Teraz chodzę do sypialni co 10 minut i sprawdzam czy wszystko ok...ania_mr lubi tę wiadomość
-
Coraz większy nasz ząbek wczoraj było minimalnie a dziś już więcej wyszedł
na chrzcinach Alicja była grzeczna nie spała bo co usnęła to za chwile była budzona bo krzyżyk na główce potem polanie wodą ale była grzeczna.
Imprezka się udała potem zamieszczę jakieś zdjęciaszczessciara, kaaasiaczek_, Endokobietka, Kocur, Oleńka, juicca lubią tę wiadomość