X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja już też wcina marchewkę z ziemniakiem robię jej sama ( bo mam z działki)i to lubi najbardziej. Niestety szpinak i brokuł muszę dawać ze słoiczka i nie bardzo jej smakuje..no cóż w sklepie ekologicznym na razie nie ma nic czekam na sierpień i bede już robić wszystko sama w babycooku :)

Endokobietko moja też zjada na razie pół czasem troszkę wiecej niż pół słoiczka a je już przeszło tydzień. Jak już zaczyna płakać i wypluwać to w nią nie pcham no cóż chyba sobie jakoś sama reguluję ... potem też muszę dopajać mleczkiem ok 60-100 ml :)

Endokobietka lubi tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenka Jas by i zjadl wiecej ale ja szykuje tylko pol sloiczka, zeby sie przyzwyczail, bo on mial na poczatku problemy z gazami wiec teraz ostroznie. Ja mam w planie 3 warzywa, a potem te 3 z ziemniakami na caly miesiac.
    Ja nie planuje robic samej, nie chce mi sie, nie mam takich produktow, cenowo tez sie nie oplaca. U mnie sloiczek pojedynczych warzyw 0,55 euro to tyle co 1 bulka :)

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalam gdzies, ze dziecko zeby polubilo i calkowicie zaakceptowalo jakis produkt musi go dostac okolo 10 razy.

Aaaa zapomnialam sie pochwalic, dostalam dzisiaj miejsce w zlobku. Tzn. wychodzilam je po 6 wizycie w przedszkolu wkoncu mi przyznali. nie jest to moje przedszkole marzen, wiec od jutra zaczynam wedrowki do naszego przedszkola wymarzonego, ale jakby co to miejsce mamy i to 50 metrow od domu.

ania_mr, ania_mr, kaaasiaczek_, juicca, sylvia lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się chciała pochwalić że mój synek dzisiaj się kąpał w basenie na ogródku. golusieńki i zadowolony :)

po kąpieli szybciutko pielucha, bodziak, skarpetuszki i jak szybko się wtulił w mamusie tak szybko zasnął ;)

szczessciara, ania_mr, Endokobietka, kaaasiaczek_, sylvia lubią tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh my już basen ogródkowy mamy dawno za sobą teraz mamy zamiar sie wybrac na taki publiczny :)
    Alex zjadl dzis 120 ml kaszki łyżeczką wszystko było brudne ale nieważne podobło mu sie bardzo.... jutro na szczepienie a w pt nad morze :) i jak wrócimy to marchewka bedzie:)

relgg7rfroacrbi5.png
  • KlaraM Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Też jestem marcową mamą, trochę się tu udzielałam nawet kiedyś, teraz mam Wam do zaoferowania buteleczki Dr Brown's, zarówno tradycyjne jak i takie z aplikacjami których w Polsce nie ma. Jeśli chcecie zapraszam do obejrzenia:

http://allegro.pl/butelka-dr-browns-250ml-z-aplikacja-i-smoczkiem-i4391450355.html

http://allegro.pl/bu...4391476776.html

http://allegro.pl/bu...4391520159.html

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś z mężem zakupiliśmy fotelik z samochodem nie kupowaliśmy najtańszego bo fotelik ten będzie już na lata, poczekamy tylko jak mała zacznie siadać.

A to nasz fotelik

http://www.taniewozki.net/product_info.php?products_id=1553#!prettyPhoto

Endokobietka lubi tę wiadomość

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu fajny ten fotelik.
    Moj Jas sie juz bierze do siadania, ale rehabilitantka powiedziala zeby go nie sadzac, ze jest za maly i ze to szkodzi na kregoslup.

My mamy za soba 5 dni bialej marchewki, od jutra normalna marchewka a potem dynia i pasternak (udalo mi sie go kupic wkoncu).

ania_mr lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia wrote:
    heh my już basen ogródkowy mamy dawno za sobą teraz mamy zamiar sie wybrac na taki publiczny :)
    Alex zjadl dzis 120 ml kaszki łyżeczką wszystko było brudne ale nieważne podobło mu sie bardzo.... jutro na szczepienie a w pt nad morze :) i jak wrócimy to marchewka bedzie:)

sylvia, jeśli chodzi o basen publiczny, to my już zaliczyliśmy i było super :) Michał był zachwycony :) także polecam ;)

sylvia lubi tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma idziemy na basen w sobote, na kurs dla noworodkow, zobaczymy czy i Jasiowi sie spodoba.

17u93e5exqfllrog.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wszystkie sklepy obchodziłam i nie znalazłam pieluch do pływania, kostium Alicja mama, tylko ja muszę sobie coś kupić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 08:00

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_mr wrote:
    a ja wszystkie sklepy obchodziłam i nie znalazłam pieluch do pływania, kostium Alicja mama, tylko ja muszę sobie coś kupić :)

Ania, my kupowaliśmy w Rossmannie. ;)

qb3ci09kgez1zp78.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaasiaczek_ wrote:
    Ania, my kupowaliśmy w Rossmannie. ;)

a ja wczoraj byłam i nie znalazłam

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze widziałam w Auchanie - Little Swimmers. ;)

ale to też jakieś 1,5 tyg. temu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 10:52

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu pieluszki do pływania sa w realu :) ja przyznaje bez bicia ze serwuje rysiowi warzywa dostępne w moim osiedlowym warzywniaku. Jadłam je w ciąży, jem je karmiąc cycem a i mały się nimi zajada :) sam przestawił się na większe porcje z dnia na dziej i na chwilę obecna jeżeli podaje słoiczek to zjada prawie caly a jak sama przygotowuje to również zjada ok 100 ml papki. Byłam z nim wczoraj w pracy i oczywiscie robił furorę bo na widok każdej uśmiechniętej twarzy śmieje się w glos i robi zabawne miny. Mały cygan ;) nie wiem po kim on taki jest;)

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur wrote:
    Aniu pieluszki do pływania sa w realu :) ja przyznaje bez bicia ze serwuje rysiowi warzywa dostępne w moim osiedlowym warzywniaku. Jadłam je w ciąży, jem je karmiąc cycem a i mały się nimi zajada :) sam przestawił się na większe porcje z dnia na dziej i na chwilę obecna jeżeli podaje słoiczek to zjada prawie caly a jak sama przygotowuje to również zjada ok 100 ml papki. Byłam z nim wczoraj w pracy i oczywiscie robił furorę bo na widok każdej uśmiechniętej twarzy śmieje się w glos i robi zabawne miny. Mały cygan ;) nie wiem po kim on taki jest;)

wczoraj byłam w Realu, w Hebe, Rosmannie, w sklepie dziecięcym i nigdzie nie było; chyba wszystko wykupili :P Ja widziałam jakiś 2 miesiąca jeszcze Kauflandzie ale na razie tam nie podjeżdżałam może w niedzielę podjadę:)

a ja czekam aż wyjdzie nam teraz drugi ząbek na dole bo się wyrzyna też. Ostatnio ząbek wyrzynał się około miesiąca jak zauważyłam że coś już idzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 11:38

• paula22 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę pochwalić moją córeczke, że od jakiegoś czasu sama non stop przewraca sie na brzuch i odwrotnie chociaż na brzuch bardziej jej sie podoba;p ;)

ania_mr, kaaasiaczek_, Kocur, pillow lubią tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja sie pochwale ze dzis Jas zjadl normalna marchewke i wtrabil caly sloiczek 125 g Od razu sie zorientowal ze to cos innego juz po kolorze. Przy bialej marchewce, ktora dostawal 5 dni juz otwieral sam buzie a dzis patrzyl sie na ta pomaranczowa lyzeczke i zalapal dopiero jak mu dalam do buzi ze to jedzenie, pierwsza lyzeczka powoli a potem jak szalony, zasmakowalo :)

Kocur, ania_mr, Bea_tina, kaaasiaczek_, pillow lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybił się dziś na dole drugi ząbek :)

Kocur, kaaasiaczek_, pillow lubią tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WOW Ania ale szybko, u nas tylko slinienie sie i lapanie za dziasla, ale ja tam narazie nic nie widze :)

17u93e5exqfllrog.png
‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ