X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja już też wcina marchewkę z ziemniakiem robię jej sama ( bo mam z działki)i to lubi najbardziej. Niestety szpinak i brokuł muszę dawać ze słoiczka i nie bardzo jej smakuje..no cóż w sklepie ekologicznym na razie nie ma nic czekam na sierpień i bede już robić wszystko sama w babycooku :)

Endokobietko moja też zjada na razie pół czasem troszkę wiecej niż pół słoiczka a je już przeszło tydzień. Jak już zaczyna płakać i wypluwać to w nią nie pcham no cóż chyba sobie jakoś sama reguluję ... potem też muszę dopajać mleczkiem ok 60-100 ml :)

Endokobietka lubi tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenka Jas by i zjadl wiecej ale ja szykuje tylko pol sloiczka, zeby sie przyzwyczail, bo on mial na poczatku problemy z gazami wiec teraz ostroznie. Ja mam w planie 3 warzywa, a potem te 3 z ziemniakami na caly miesiac.
    Ja nie planuje robic samej, nie chce mi sie, nie mam takich produktow, cenowo tez sie nie oplaca. U mnie sloiczek pojedynczych warzyw 0,55 euro to tyle co 1 bulka :)

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalam gdzies, ze dziecko zeby polubilo i calkowicie zaakceptowalo jakis produkt musi go dostac okolo 10 razy.

Aaaa zapomnialam sie pochwalic, dostalam dzisiaj miejsce w zlobku. Tzn. wychodzilam je po 6 wizycie w przedszkolu wkoncu mi przyznali. nie jest to moje przedszkole marzen, wiec od jutra zaczynam wedrowki do naszego przedszkola wymarzonego, ale jakby co to miejsce mamy i to 50 metrow od domu.

ania_mr, ania_mr, kaaasiaczek_, juicca, sylvia lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się chciała pochwalić że mój synek dzisiaj się kąpał w basenie na ogródku. golusieńki i zadowolony :)

po kąpieli szybciutko pielucha, bodziak, skarpetuszki i jak szybko się wtulił w mamusie tak szybko zasnął ;)

szczessciara, ania_mr, Endokobietka, kaaasiaczek_, sylvia lubią tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh my już basen ogródkowy mamy dawno za sobą teraz mamy zamiar sie wybrac na taki publiczny :)
    Alex zjadl dzis 120 ml kaszki łyżeczką wszystko było brudne ale nieważne podobło mu sie bardzo.... jutro na szczepienie a w pt nad morze :) i jak wrócimy to marchewka bedzie:)

relgg7rfroacrbi5.png
  • KlaraM Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Też jestem marcową mamą, trochę się tu udzielałam nawet kiedyś, teraz mam Wam do zaoferowania buteleczki Dr Brown's, zarówno tradycyjne jak i takie z aplikacjami których w Polsce nie ma. Jeśli chcecie zapraszam do obejrzenia:

http://allegro.pl/butelka-dr-browns-250ml-z-aplikacja-i-smoczkiem-i4391450355.html

http://allegro.pl/bu...4391476776.html

http://allegro.pl/bu...4391520159.html

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś z mężem zakupiliśmy fotelik z samochodem nie kupowaliśmy najtańszego bo fotelik ten będzie już na lata, poczekamy tylko jak mała zacznie siadać.

A to nasz fotelik

http://www.taniewozki.net/product_info.php?products_id=1553#!prettyPhoto

Endokobietka lubi tę wiadomość

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu fajny ten fotelik.
    Moj Jas sie juz bierze do siadania, ale rehabilitantka powiedziala zeby go nie sadzac, ze jest za maly i ze to szkodzi na kregoslup.

My mamy za soba 5 dni bialej marchewki, od jutra normalna marchewka a potem dynia i pasternak (udalo mi sie go kupic wkoncu).

ania_mr lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia wrote:
    heh my już basen ogródkowy mamy dawno za sobą teraz mamy zamiar sie wybrac na taki publiczny :)
    Alex zjadl dzis 120 ml kaszki łyżeczką wszystko było brudne ale nieważne podobło mu sie bardzo.... jutro na szczepienie a w pt nad morze :) i jak wrócimy to marchewka bedzie:)

sylvia, jeśli chodzi o basen publiczny, to my już zaliczyliśmy i było super :) Michał był zachwycony :) także polecam ;)

sylvia lubi tę wiadomość

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma idziemy na basen w sobote, na kurs dla noworodkow, zobaczymy czy i Jasiowi sie spodoba.

17u93e5exqfllrog.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wszystkie sklepy obchodziłam i nie znalazłam pieluch do pływania, kostium Alicja mama, tylko ja muszę sobie coś kupić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 08:00

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_mr wrote:
    a ja wszystkie sklepy obchodziłam i nie znalazłam pieluch do pływania, kostium Alicja mama, tylko ja muszę sobie coś kupić :)

Ania, my kupowaliśmy w Rossmannie. ;)

qb3ci09kgez1zp78.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaaasiaczek_ wrote:
    Ania, my kupowaliśmy w Rossmannie. ;)

a ja wczoraj byłam i nie znalazłam

• kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze widziałam w Auchanie - Little Swimmers. ;)

ale to też jakieś 1,5 tyg. temu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 10:52

qb3ci09kgez1zp78.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu pieluszki do pływania sa w realu :) ja przyznaje bez bicia ze serwuje rysiowi warzywa dostępne w moim osiedlowym warzywniaku. Jadłam je w ciąży, jem je karmiąc cycem a i mały się nimi zajada :) sam przestawił się na większe porcje z dnia na dziej i na chwilę obecna jeżeli podaje słoiczek to zjada prawie caly a jak sama przygotowuje to również zjada ok 100 ml papki. Byłam z nim wczoraj w pracy i oczywiscie robił furorę bo na widok każdej uśmiechniętej twarzy śmieje się w glos i robi zabawne miny. Mały cygan ;) nie wiem po kim on taki jest;)

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur wrote:
    Aniu pieluszki do pływania sa w realu :) ja przyznaje bez bicia ze serwuje rysiowi warzywa dostępne w moim osiedlowym warzywniaku. Jadłam je w ciąży, jem je karmiąc cycem a i mały się nimi zajada :) sam przestawił się na większe porcje z dnia na dziej i na chwilę obecna jeżeli podaje słoiczek to zjada prawie caly a jak sama przygotowuje to również zjada ok 100 ml papki. Byłam z nim wczoraj w pracy i oczywiscie robił furorę bo na widok każdej uśmiechniętej twarzy śmieje się w glos i robi zabawne miny. Mały cygan ;) nie wiem po kim on taki jest;)

wczoraj byłam w Realu, w Hebe, Rosmannie, w sklepie dziecięcym i nigdzie nie było; chyba wszystko wykupili :P Ja widziałam jakiś 2 miesiąca jeszcze Kauflandzie ale na razie tam nie podjeżdżałam może w niedzielę podjadę:)

a ja czekam aż wyjdzie nam teraz drugi ząbek na dole bo się wyrzyna też. Ostatnio ząbek wyrzynał się około miesiąca jak zauważyłam że coś już idzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 11:38

• paula22 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę pochwalić moją córeczke, że od jakiegoś czasu sama non stop przewraca sie na brzuch i odwrotnie chociaż na brzuch bardziej jej sie podoba;p ;)

ania_mr, kaaasiaczek_, Kocur, pillow lubią tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja sie pochwale ze dzis Jas zjadl normalna marchewke i wtrabil caly sloiczek 125 g Od razu sie zorientowal ze to cos innego juz po kolorze. Przy bialej marchewce, ktora dostawal 5 dni juz otwieral sam buzie a dzis patrzyl sie na ta pomaranczowa lyzeczke i zalapal dopiero jak mu dalam do buzi ze to jedzenie, pierwsza lyzeczka powoli a potem jak szalony, zasmakowalo :)

Kocur, ania_mr, Bea_tina, kaaasiaczek_, pillow lubią tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybił się dziś na dole drugi ząbek :)

Kocur, kaaasiaczek_, pillow lubią tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WOW Ania ale szybko, u nas tylko slinienie sie i lapanie za dziasla, ale ja tam narazie nic nie widze :)

17u93e5exqfllrog.png
‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ