MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
heheh my już po chrzcinach 2 tyg jestesmy Alex był tak grzeczny w Kościele ze szok
To moj mały terrorysta wczoraj budził się w nocy co 2 h myślałam że zwariuje a dziś już piękna nocka :)raz sie obudził i potem dopiero o 5... i juz na stale o 7 zawsze sie tak budzi
Ali je tak co 2 h w ciagu dnia.... ale nie ma wyznaczonych porcji raz 30 raz 120 jak mu sie chce
Już mi tak nie marudzi w wózku
Ciekawa jestem jak zniesie podróż nad morze i wogóle tamten klimacik
A czy któryś dzidziuś ma już ząbki?? -
moja o 3 dziś wstała i sobie gaworzyła, w dzień rzadko śpi chyba że jest na spacerze to śpi. A tak to chce wstać i gaworzyć 4-5 nad ranem. Wówczas gdy mamusia chce spać, zazwyczaj ona potem po godzinie idzie spać a mnie już nie chce się spać
a ciasta nikomu nie zlecam bo uwielbiam je robić przy tym się relaksujeWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2014, 10:12
-
Hej kochane
My wczoraj na drugim szczepieniu bylismy , Dawid waży 6540g i 62 cm ma A WAGA URODZENIOWA I WZROST to 3310g i 56 cm
szczepienie zniósł dobrze żadnej gorączki no jedynie był marudny do wieczora
Aniu oczywiście nie ma to jak domowe wypieki my chrzcilismy 27kwietnia , zamawialismy catering ( obiad i kolację ) a ciasto i zimną płytę robiłam samakaaasiaczek_, Endokobietka, ania_mr lubią tę wiadomość
-
Ania to jest mistrzynia wypiekow, pamietam jak bylysmy w ciazy jakie ciasta piekla, od samych opisow slinka ciekla. Ehh wprosilabym sie ale teraz mam za daleko, a jeszcze 9 lat temu mialabym calkiem blisko
juicca, ania_mr, ania_mr, Effcia28 lubią tę wiadomość
-
Dokldanie rok temu dowiedzialam sie ze jestem w ciazy, a byl to 4t+1
Alez wtedy byly emocje. przed praca bylam na badaniu krwi i kolo 11 zadzwonila moja lekarka z wynikami. Poplakalam sie ze wzruszenia i wszyscy pytali co mi sie stalo :)a odpowiedz dostali dopiero we wrzesniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 20:56
ania_mr, Effcia28, kaaasiaczek_, pillow, Kocur lubią tę wiadomość
-
witajcie;)
Amelka z zatkanym noskiem ale co dziwne tylko momentami, podaje jej wit c w kropelkach, calcium i odciągam sterimarem.
U mnie zaczyna sie już stres przed slubem kościelnym... 12 lipca lada chwila. jeszcze bolerko mi brakuje bo zamówiłam z allegro w ciemno i okazało sie za duże... muszę zamówić inne ale sie wymierzyć bo przy Amelce nie mam czasu tak biegać po sklepach a teraz i tak nerwowo będzieania_mr, Endokobietka, kaaasiaczek_, juicca, Kocur lubią tę wiadomość
-
witam się
chrzciny udały się perfekcyjnie muszę wam powiedzieć Mieliśmy Mszę tylko dla nas wiec wszscy obecni byli świadkami i stali przy chrzcielnicy. Bardzo się wzruszylam Mały zasnął i nawet woda świecona go nie obudziła
Mały od poniedziałku wypluł SAM smoczek (potrzebował go na róny tydzień) zasypia sam napierwszą drzemkę i wieczorem najczęściej zdarza mu się przy butli ale czasem dotrwa do końca kolacji i wtedy ładnie samzasypiaw łózeczku
Na spacerach super ekstra- odkąd jeździ w spacerówce w ogóle nie chce być z niej wyciagany.
Kurcze w końcu jakiś wyraźny progres z tym zasypianiem !!!! . Za to dostaje szału na siedzenie i wstawanie. Kiedy położę go opartego o jaśka to ciagle się dpycha i próbuje siadać. Kilka razy mu się udało, ale co z tego jak nie potrafi utrzymać równowagi i po kilku sekundach przechyla się na któryś boczek Próbuje więc jakoś od boku się podbosic- składac się dosłownie w PÓŁ i łapie za paluszki u nóg ! człowieczek plastelina dosłownie.... oOpodnosi tyłek z leżenia -zupełnie jakby chciał zrobic mostek tylko głowa cieżka aż jestem przerażona tymi wygibasami, ale to chyba wszystko normalne, wkońcu się nauczy
na chwilę obecną dostaje 2 posiłki- 1 raz owoc i 1 raz warzywo. Dopija do tego między 60 ml a 90 ml mleczka lub cycem Do tej pory wszystko co proponowaliśmy do jedzenia małemu smakowało łącznie z brokułem ale najbardziej chyba lubi jednak zwyczajne ziemniaki :D za jakieś 2 tygodnie będę mupodawała do posiłku herbatkę Na wyjeździe dawałam mu słoiczki i kurcze zwariowałam. CO JEST W LEKKICH WARZYWKACH gerbera ŻE NIE DA SIĘ TEGO SPRAĆ Z UBRANEK ????? ;/ spróbuję dziś vanishem chyba... ;/
Za 6 dni wchodzimy z glutenem
Endokobietka, ania_mr, paula22, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość
-
Kocur super ze wszystko sie tak ladnie uklada.
My z glutenem juz od 3 tygodni, nie widze zadnych zmnian, ale zaczelam od 1/3 lyzeczki przez tydzien, teraz daje 1/2, potem bede dawac przez miesiac 1 lyzeczke. Wyczytalam ze to "szczepienie glutenem" ma wlasnie wygladac, ze najpierw 1/2 potem 1 lyzeczka i tak przez 2 miesiace.
Ja z warzywami zaczne w sobote, tydzien wczesniej niz planowalam, ale to dlatego ze mamy 2 tygodnie przerwy w rehabilitacji i chcialabym wykorzystac fakt, ze nie musze nigdzie z zegarkiem latac, bo to nie tak latwo 2-3 razy w tygodniu na inna godzine isc. Czasem musze wziac butle ze soba, ale jedzenie w obcych miejscach nam nie wychozdi, Jas zjada polowe i ciagle pluje, leci mu po brodzie, masakra jakas, a w domu, to sliniaka do butli nawet nie potrzebuje, je zawsze ladnie.
2 tygodnie bez terminow to brzmi jak urlop.
PS Jas tez chce koniecznie juz siedziec, ale neistety jeszcze nie umie.
Jakos dzienie polubil gondole i teraz nie spi na spacerach, ale na szczescie tez nie marudzi.
Postanowilam zrobic mezowi niespodzianke i prezent na jego siedzenie w domu i wywolac zdjecia z urlopow, nazbieralo sie troche, wybralam narazie 700 z naszych 6 urlopow. Ciezko wybierac, bo my jestesmy fanami zdjec, na kazdy urlop bierzemy minimum 3 aparaty i po 2 tygodniach mamy po 3-4 tys zdjec. Zostaly mi jeszcze urlopy z 2012 i 2013 i bedzie ciezko, bo w 2012 mielismy miesiac wakacji i 7000 zdjec z jednego urlopu!
Ja zbieram duperele typu bilety wstepow, lotnicze itp, mam tego caly karton, marzy mi sie powklejac to wszystko kolo zdjec. Ciekawe czy uda mi sie to przy Jasiu w 2 miesiace.
PS ladowanie 700 zdjec na foto rossmanna trwa od 10:45 i wladowalo sie 581 do tej pory, jeszcze 2,5 godziny. Byle tylko maz nie zblizyl sie do kompaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 17:46
ania_mr, Kocur, kaaasiaczek_, juicca lubią tę wiadomość
-
Endokobietko superrrr pomysł !!! My aż takimi fanami fotografii nie jesteśmy a i aparat mamy ledwie jeden i to amatorski, a najdalej razem byliśmy w Ustce i Berlinie (choć to na prawdę stosunkowo blisko bo przecież mieszkamy w Szczecinie, wiec do Niemiec często śmigamy) ale i tak uważam, zenie ma lepszej pamiatki z wakacji niż zdjęcia i nalepiejnaświecie robić prezenty właśnie ze wspomnieniami w roli głownej
Kurcze dziewczyny dziś aż tańczyłam ze szczęścia jak mały poszedł spać. 19.30 kąpiel 19.45 butla - nie zasnął, mąż go przytulił położył do łózeczka i pocałował w czułko. Koczowaliśmy w pokoju obok jak wariaci, a Rysio sobie pogadał sam ze sobą i tak sobie gaworzył, gaworzył aż o 20 zorientowałam się, że chyba nic nie mowi zajrzałam do pokoju a tam moje dziecko- oczywiście w poprzek łóżeczka z wyciągniętymi nad głowę rączkami odkryte śpi jak aniołek :D byliśmy tacy szczęśliwi aaaaaaaaAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaa mały sam załapał - bez żadnych drastycznych metod , bez smoka i bez butli. Wiem że wasze kochane maluszki już tak potrafia w większości ale nas dopiero dopadł ten zaszczyt i cieszę się MEEEGA
Endokobietko dzięki za te rady odnośnie glutenu Mamy schemat żywienia od położnej i też zaczynamy od 2-3g czyli pół łyżeczki a później tak jak piszesz
No i Ryszad na spacerze po tym jak już się pół godziny wygadał, wykręcił i na minutę przed zaśnięciem czyli "Mamusiu chyba się jużpopsułem "
Endokobietka, kaaasiaczek_, juicca, Oleńka lubią tę wiadomość
-
Ale on juz duzy A mnie po 10 godzinach rossmann wywalil i nici dzisiaj ze zdjec. Wrrrrrr
PS czytalam gdzies ze 90% rodzicow klamie na temat snu ich dzieci (Kocur nie bierz do siebie, niech nikt nie bierze), wiec nie ma co sie przejmowac jak nasze czasem same nie zasypiaja. Mojej kolezanki corka dopiero jak miala rok przesypiala cale noce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 20:34
-
podniosłaś mnie nieco na duchu tymi statystykami bo ja juz wbiłam sobie do głowy, że tylko mój nie chciał sam zasypiać a wszystkie dzieci dookoła są takie grzeczniutkie i ładnie same śpią Mam nadzieję, że u nas dobra passa będzie trwała i trwaaała, ale jak wiadomo dzieci zaskakują z dniana dzień.
Ryszard budzi się od jakiegoś czasu tylko raz ok 3, 4 w nocy ale o tym już kiedys wspominałam, zobaczymy jak długo to potrwa. Mój młodszy brat budził się do 4 roku życia ;/ na pić albo siku ;/ Liczę na to że u nas bedzie jednak max rok ,choć cóż będzie jak będzie.
Dziś mam za sobą pierwszy trening z Chodakowską i powiem wam, że się nieźle zgrzałam Chcę popracować samodzielnie nad formą zanim pójdę na fitnes Mam nadzieję, że chociaż miesiąć dam radę Póki co boje się jutrzejszych zakwasów :Dania_mr lubi tę wiadomość
-
Endokobietka wrote:Ale on juz duzy A mnie po 10 godzinach rossmann wywalil i nici dzisiaj ze zdjec. Wrrrrrr
PS czytalam gdzies ze 90% rodzicow klamie na temat snu ich dzieci (Kocur nie bierz do siebie, niech nikt nie bierze), wiec nie ma co sie przejmowac jak nasze czasem same nie zasypiaja. Mojej kolezanki corka dopiero jak miala rok przesypiala cale noce.
Pierwszy raz słysze o takich statystykach Ciekawe jak to ktoś zbadał hehe ale w gruncie rzeczy nie wiem skąd pomysł kłamania na temat zasypiania dziecka. Przecież to żaden wstyd,że dziecko samo nie zasypia czy się budzi w nocy.... dziwne dla mnie. Kwestia prób i konsekwencji. Ja z tym problemów nie mam jak pisałam wcześniej...
Kocurek super że się udało! Zrobiłaś to niczym profesjonalna niania czyli genialny schemat zasypiania kąpiel,butla buziak i łóżeczko!Teraz tak codziennie konsekwentnie a uda się za każdym razem i czas wieczorem dla siebie i męża Ja tak mam co wieczór wtedy siadamy ok 21 rozmawiamy itp po prostu czas dla tylko dla Nas...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 19:55
Kocur lubi tę wiadomość