MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
ania_mr wrote:a ja wczoraj byłam i nie znalazłam
Aniu tak wygladaja:
http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydream-pieluszki-jednorazowe-do-plywania-Small-4-9kg-12-szt,98391,1666,6105
moze latwiej uda Ci sie znalezc, albo pytaj, moze z zaplecza przyniosa )ania_mr lubi tę wiadomość
-
Endokobietka wrote:Aniu tak wygladaja:
http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydream-pieluszki-jednorazowe-do-plywania-Small-4-9kg-12-szt,98391,1666,6105
moze latwiej uda Ci sie znalezc, albo pytaj, moze z zaplecza przyniosa )
my właśnie te mamyania_mr lubi tę wiadomość
-
hej kochane
Aniu mr to bardzo szybko Alicji ząbki wychodzą oczywiście gratulujemy ząbków
Fajnie że wasze dzieciaczki jedzą już inne składniki poza mlekiem
My jutro zaczynamy dodawac do mleka kleik ryżowy , a co do rozszerzania diety marchewką itp na początku będę konsultowac z pediatrą która też jest alergologiem , chodzi mi o te początki bo sama boję sie , bo jak posmarowałam małemu dziąsełka żelem Bobodent zaraz go wysypałao , oczywiscie na ulotce było napisane że moze uczulac i wystąpic pokrzywka , odstawiłam zel i juz wysypki nie było no masakra ten mój mały alergikania_mr lubi tę wiadomość
-
Endokobietka wrote:WOW Ania ale szybko, u nas tylko slinienie sie i lapanie za dziasla, ale ja tam narazie nic nie widze
sama jestem pod wrażeniem że tak szybko jej wyszły ząbki, oprócz wielkiego ślinienia, wkładaniem wszystkiego do buzi, to była tylko marudna, używałam żadnych maści na ząbkowanie bo miałam się o to pytać dopiero 22 lipca wówczas nie wiedziałam że już Alicja będzie mieć 2 ząbkiEndokobietka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny sterylizujecie jeszcze butelki? Ja tak, ale ja jeszcze odciagam i ten sprzet do odciagania sterylizuje no i przy okazji butelki. Zastanawiam sie czy nie przesadzam aby z ta czystoscia. Nie wiecie jak to jest, do kiedy powinno sie sterylizowac? Gdzies czytalam, ze do konca 6 miesiaca, bo do wtedy dziecko jest najbardziej wrazliwe, a pozniej dziecko zaczyna raczkowac i "zjada" wszystko z podlogi wiec i sterylizowac nie trzeba
ania_mr lubi tę wiadomość
-
Endokobietka wrote:Dziewczyny sterylizujecie jeszcze butelki? Ja tak, ale ja jeszcze odciagam i ten sprzet do odciagania sterylizuje no i przy okazji butelki. Zastanawiam sie czy nie przesadzam aby z ta czystoscia. Nie wiecie jak to jest, do kiedy powinno sie sterylizowac? Gdzies czytalam, ze do konca 6 miesiaca, bo do wtedy dziecko jest najbardziej wrazliwe, a pozniej dziecko zaczyna raczkowac i "zjada" wszystko z podlogi wiec i sterylizowac nie trzeba
ja przestałam ostatnio sterylizować laktator i butelki i wszystko jest okEndokobietka lubi tę wiadomość
-
Ja mam 4 butelki a sterylizator na 9 wiec mi sie wszystko miesci raz na dzien.
Jeju Pillow ja kawy ani herbaty od ponad roku nie pilam nie wspominajac o alkoholu, jak alkoholik moge powiedziec ze jestem od prawie 2 lat czystaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 08:50
-
Butelki myje w goracej wodzie a smoczki wrzucam do miseczki i zalewam wrzątkiem na 10 minut co do rozszerzania diety to uważam, ze powinno się zacząć przede wszystkim wtedy kiedy dziecko zacznie się interesować jedzeniem ja chciałam czekac jak najdłużej ale mały bardzo ochoczo reagował na nasze posiłki i to był dla nas dobry moment teraz chętnie zajada się papkami 2 razy dziennie, dostaje jedna butelkę mm z dodatkiem glutenu i ok 3 razy pierś a tak z innej beki jak bawicie się z maluszkami ? Jakie są ich ulubione zabawy ? Pierdziochy, grające karuzele i bujaczki czy tradycyjne książki i grzechotki? A moze jeszcze inne pomysły ? Pytam bo moje mieszkanie wkrótce zmieni się w koszary kołderki, kocyki, poduszki i czolgajacy się w tym wszystkim rys który najchetnej byłby tylko miziany i laskotany a jego najwierniejszym kompanem oprócz mamy oczywiscie jest pieluszka tetrowa z która mozna robić absolutnie wszystko
Endokobietka lubi tę wiadomość
-
Kocur u nas tez pieluszka, nasze rece, nasze twarze, ksiazeczka szmaciana z rossmanna (ta sie potrafi sam bawic i 20 minut), kostka edukacyjna i 1 ulubiona grzechotka, lubi tez jak mu czytam ale glownie rymowane wierszyki. A jego ulubiona zabawa od 2 tygodni to naplucie sobie na usta i dmuchanie przez zamkniete usta tak zeby byly banki i dziwne odglosy, no i oczywiscie jego wlasne stopy, wiecznie je lapie i sie nimi bawi.
Ulubiony wierszyk Murzynek BamboWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 09:10
Kocur lubi tę wiadomość
-
A co do diety to masz Kocur 100% racji, trzeba zaczac gdy dziecko jest gotowe, przeciez nigdzie sie nam nie spieszy.
Jas po marchewce mial troche problemy z kupka, bo nie zrobil jej 4 dni i widac bylo ze go meczy, dalam mu czopek glicerynowy i kupa za 2 minuty byly, twarda jak beton (sorry za opis) i dlatego go pewnie bolalo.
Z ciekawostek to Jas nauczyl sie krzyczec hej i mowic r, dziwne z tym r, no ale naprawde mowi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 09:08
-
nick nieaktualny
-
Nie wiem co to za kula, ale u nas jest taka piłka co ją można z każdej strony złapać i mały też ją uwielbia Co do zabawy wlasnym ciałem również u nas jak najbardziej Pierdzi buźką, stópki ciągle pakuje do buźki, próbuje udawać kaszel i takie tam myślę, standardowe zachowania ale cóż od dziś mamy kolejny kryzys... a mianowicie KRYZYS WÓZKOWY ;/
Owszem, kilka razy wyciągnęłam go na spacerze.... męża do tego też namówiłam... i przyjaciółkom się zdrzało... i co?
Dziś po 5 minutach spaceru histeria nie z tej ziemi- 15 minut ryku, płaczu, pisku, krzyku JAK NIGDY !!! pierwszy raz zaczął płakać z tych nerwów łzami ... eh tak wyciągnęłam go i poszliśmy do domu. Masakra ja to się zawsze w coś wpakuję jak nie z zasypianiem to teraz ten wózek nie wiem co robić. Kupić hustę czy próbować wszystkiego, żeby polubił znów wózek???