X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane będe się chwalić brzuchem :) hahaha
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fdc442571f2bf101.html
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/62a7ab2956bd71c7.html
    zdjęcia zrobione przed chwilą i na szybko więc są słabej jakości :(

Marysia0312, Kocur, Viril, Dagmara lubią tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2013, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiśnia mam podobny brzuszek do Twojego:)

• Kocur Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiśnia śliczny :) !!!
    Może zrobimy sobie tutaj własną galerię :D?? Dawajcie swoje brzucholki dziewczyny , ja jutro postaram się też wrzucić :)

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry brzuchatki :) nie wiem jak u was ale w poznaniu pada non stop od wczoraj :( tak już się nieprzyjemnie zrobiło na świecie. Prawdziwa jesień. Ale głowy do góry, trzeba ten okres jakoś z uśmiechem przejść. :)

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2013, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiśnia ja mieszkam 50km od Poznania i u nas pogoda też kiepska...padało chyba cała noc. Troszke głowa mnie boli i boję sie aby sie nie przeziebic.Mam nadzieje ,ze jesień i zima szybko miną i urodzimy na wiosnę nasze maluszki:)

• Kocur Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Szczecinie nie pada , ale pewnie niedługo zacznie bo za oknem aż ciemno od chmur :( Głowa bolała mnie nawet przez sen... eh, aż nie chce się wychodzić z łóżka ... w październiku wracam na studia. Nawet nie chcę myśleć o codziennych- ciemnych i zimnych porankach brrr . Dokładnie, byle do wiosny !

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Viril Ekspertka

Wysłany: 14 września 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

wiśnia11

Swietne zdjęcia,super brzuszek ;)

Ja mieszkam w Bydgoszczy noi chcąc nie chccąc pada tutaj już z tydzień, na wieczór trochę przestaje więc tylko wtedy mam okazje na spacerek bez prasola ;) ale jest ten plus że nie jest tak duszno. Oby szybko Nam zleciało ;)

w4sq9n73l2od63cu.png

• wisnia11 Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się cieszę że już studia skończyłam :) ale teraz nam w pracy wprowadzili soboty i niedziele pracujące więc co drugi weekend sobie nie odpocznę... byle do końca grudnia :) później mam zamiar iść na L4. mam nadzieje że zima będzie lekka.
    Marysia a skąd jesteś??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2013, 10:42

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Wrześni, ja już jestem na L4 także korzystam z wolnego:) Studia też skończyłam:) Wiśnia a zastanawiałaś się już w którym szpitalu bedziesz rodzić?

• wisnia11 Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałabym w św. Rodzinie bo mam najbliżej a i opinie są bardzo dobre. I moja lekarka była tam bardzo długi czas ordynatorem.
    myślałam też o lutyckiej ale dla mnie troche daleko.

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi 2 lata magisterki zostały jeszcze, ale nie mam z tym problemu. Do tej pory byłam pilnym uczniem, więc cieszę się na powrót- przeraża mnie tylko to zbliżające się zimno :< szczególnie kiedy trzeba będzie rano wstawać ;)

Wiśnia - długo chcesz pracować :) Musisz na prawdę lubić swoją pracę ;) A co do pracujących weekendów- to nie jest tak, ze możesz odmawiać teraz pracy? Wiem na pewno że mamy dzieci chyba do 4 lat mogą odmawiać nadgodzin i weekendów, ale nie jestem pewna jak to wygląda u ciężarówek.

Marysia ja już świruję na tym L4- niby wymyślam sobie jakieś dodatkowe zajęcia- coraz częściej wychodzę itp. ale po malutku wyczerpuje się moja biblioteczka, zaczęłam oglądać bzdurne seriale i wszędzie zauważam coś co jeszcze można doczyścić :D

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2013, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz pracuje na Polnej, ma dyżury w pt,sob i ndz. Myślałam ,żeby dojechać do Poznania na poród ale...1)nie wiem czy zdążę dojechać a po 2)co jak zacznę rodzić w poniedziałek? mój lekarz nawet mnie nie zobaczy-nikogo tam nie znam. Także mimo przykrych doświadczeń ze szpitalem we Wrześni-będę tam rodziła.

• wisnia11 Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur to nie jest tak że te weekendy to są nadgodziny.. mamy za to wolne co drugi wtorek i środę. ale sam fakt że normalnie człowiek nie pracuje w niedziele tylko ten czas spędza z rodziną... chciałabym pracować jak najdłużej bo w domu zwariuje. myślę ze do końca roku to w zupełności starczy :) a z drugiej strony nie mogę teraz iść na L4 bo walczę żeby mi umowę zmienili. teraz mam na zastępstwo teoretycznie do 18 lutego a chce mieć na czas określony, już mi obojętnie do kiedy. byleby mi się umowa przedłużyła.
    Marysia ja jakbym miałam złe doświadczenia z jakimś szpitalem to nie zdecydowałabym tam chyba rodzić. Wolałabym jechać nawet ze świadomością że mojego lekarza nie zobaczę ale szpital ma dobrą opinię i odpowiednio się mną i dzieckiem zajmą. Ale na pewno nie chciałabym rodzić na Polnej. Wszystkie moje znajome, które tam rodziły, łącznie z moją siostrą mówiły że nigdy więcej w tym szpitalu.

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umowa.. - to wiele wyjaśnia. Gdyby nie fakt, że kilka mies. przed ciążą awansowałam i przy zmianie umowy dostałam to na czym mi najbardziej na świecie zależało, czyli na czas nieokreślony to gdyby z moją ciążą było od początku wszystko ok. to na pewno też bym pracowała. Trzymam zatem mocno kciuki żeby Twoja determinacja została doceniona przez szefostwo :)

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2013, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomyślę jeszcze -dużo czasu zostało do porodu. Może do Słupcy pojadę hmm czas pokaże. Ja mam umowę na czas nieokreślony i szczerze mówiąc nie zależy mi żeby wrócić do tej pracy. L4 dostałam ze względów zdrowotnych i trosce o mojego dzidziulka:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2013, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocur wrote:
    mi 2 lata magisterki zostały jeszcze, ale nie mam z tym problemu. Do tej pory byłam pilnym uczniem, więc cieszę się na powrót- przeraża mnie tylko to zbliżające się zimno :< szczególnie kiedy trzeba będzie rano wstawać ;)

Wiśnia - długo chcesz pracować :) Musisz na prawdę lubić swoją pracę ;) A co do pracujących weekendów- to nie jest tak, ze możesz odmawiać teraz pracy? Wiem na pewno że mamy dzieci chyba do 4 lat mogą odmawiać nadgodzin i weekendów, ale nie jestem pewna jak to wygląda u ciężarówek.

Marysia ja już świruję na tym L4- niby wymyślam sobie jakieś dodatkowe zajęcia- coraz częściej wychodzę itp. ale po malutku wyczerpuje się moja biblioteczka, zaczęłam oglądać bzdurne seriale i wszędzie zauważam coś co jeszcze można doczyścić :D

Kocur:) a mi jest dobrze w domku:) zawsze miałam mało czasu dla siebie ...ciągle praca po pracy kolejna i teraz spokój! :) sprzątam sobie po trochu , śpię, oglądam TV, szperam w internecie, później na zakupy i tak jakoś mi czas zawsze zleci:) Nie mam ochoty wracać do pracy ( prace mam biurową od pon do pt. ale strasznie wykorzystują i to za 1200zł...

• Kocur Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takiej sytuacji wcale się nie dziwię, że wolisz siedzieć w domu Marysiu. Pieniądze rzeczywiście nie są zachęcające, ale taką mamy fatalną rzeczywistość... eh, wiadomo, że lepiej siedzieć za 1200 w domku niż w pracy tym bardziej jeżeli jej się nie lubi.
    Ja niestety pod względem finansowym częściowo jestem stratna na L4, bowiem część mojego wynagrodzenia wiązała się z realizacją celów miesięcznych no i wyników sprzedaży . Na zwolnieniu już tych pieniędzy nie dostaję. Praca ciężka, bo ciągle ją przynosiłam do domu, w wolne dni też tam przesiadywałam bo zawsze było co robić.Siedząc w domu zawsze pod telefonem... Przyjemna o tyle, że pracowałam na prawdę ze świetnymi ludźmi, jednak wynagrodzenie w odniesieniu do obowiązków, zaangażowania i odpowiedzialności za ludzi i działanie biznesu- śmiech na sali...
    Też po cichutku liczę, ze po ciąży uda zrealizować mi się moje plany i będę mogła zająć się czymś innym. Z resztą zobaczymy na razie cieszę się ciążą... dziś trochę pośmigałam po sklepach-
    Boże! Ile pięknych rzeczy dla maluszków- cuda! Już nie mogę się doczekać aż kupię jakieś pierwsze śpioszki :) ale chyba najpierw będę musiała poznać płeć mojego lokatora bo mam wrażenie że wszystko jest albo różowe albo niebieskie ...

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i zgodnie z zapowiedzią...
    oto mieszkanko mojego bąbelka :)
    b4c76c075f345293m.jpg
    d50b4833ab4cca1am.jpg

szczessciara, Endokobietka, Dagmara, wisnia11 lubią tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2013, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda gadać o pracy i zarobkach...wolę siętym nie denerwować. Bardzo sie cieszę ,że będziemy mieli maluszka w domu...czegoś mi zawsze brakowało:) Ja mam nadzieje ,że 1.10 jak pójdę do lekarza to juz mi powie czy to synek czy córeczka-mam przeczucia na synka:) a Ty Kocur?

• Kocur Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałabym syneczka, ciągle mówię do maluszka Rysio :D :D
    ale kto mnie nie spotka to mówi, że będzie dziewuszka, więc sama już nie wiem . W sumie na początku mnie drażniło takie gadanie, ale teraz jak pomyślę, o takiej małej księżniczce ... hhihihi :> no zobaczymy ;)

Endokobietka lubi tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ