MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
witam was kochane!
więc na wczorajszej wizycie dało się juz zbadac maleństwo
i będzie druga Córcia... miałam nadzieje na chlopca ale moze za 3-razem sie uda...
najwazniejsze by zdrowe bylo.kaaasiaczek_, Kocur, Viril, paula22, sylvia, wisnia11 lubią tę wiadomość
-
Gratulacje !!!
A mi się marzy dwójka tej samej płci Choć na razie to nie wiem nawet jakiej jest pierwszy bąbelek Super, coraz więcej dziewczyn wie co urodzi, aż zaczynam żałować, że nie zapytałam na ostatnim USG. A następne będzie pewnie dopiero połówkowe. -
nick nieaktualny
-
Oleńka wrote:Moim zdaniem na kopniaki to jeszcze dużo za wcześnie... dziecko jak ma 10-12 cm to jak możemy czuć kopniaki? typowe wieczorem kiedy kładziemy się spać można położyć się na lewym boku i wyczekiwać tzw bąbelków, uczucia przelewania się w brzuszku to pierwsze objawy a na kopniaki to przyjdzie czas tak w 20 tygodniu takie mam info od mojej ginekolog.
Co do awersji do jedzenia- u mnie wręcz przeciwnie. Choć mdłości i zgaga wykluczają 80% tego na co mam ochotę. -
Wczoraj byłam po wizycie mojej pani dr nie było bo m urlop ale byłam zapisana do pana doktora które przepisywała wszystkie swoje ciężarne na czas swojej nieobecności. A więc malutka bardzo się ruszała więc było trudno ją zmierzyć ma ok. 8cm.
Pan doktor bardziej zwracał uwagę na budowę łożyska, macicy i szyki i dowiedziałam się że moje łożysko jest położone blisko ujścia macicy (niecały centymetr), spytał się jak tam ze współżyciem powiedziałam że od początku z ciąży z niego zrezygnowaliśmy i powiedział że bardzo dobrze. Z ilością tygodni łożysko jeszcze może się podnieść. Mam wybrać sobie jeszcze jakieś suplement diety bo jest duży wybór leków.
Następna wizyta 17 października o 9.40 ale to już u mojej pani dr.
A jeszcze jedno dwa tygodnie temu miałam badania prenatalne i byłam badana przez brzuch to sobie myślałam że już na tej wizycie pewnie też będę tak badana tu niespodzianka jeszcze byłam badana dopochwowo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 07:25
-
Oleńka pomimo ze już ok jakichś 3 tygodni nie mam mdłości to cały czas mam odruch wymiotny przy paście jajecznej. ostatnio robiłam śniadanie do pracy mężowi właśnie z pastą jajeczną i była to dla mnie katorga.
tak samo jest niestety przy myciu zębów mycie zamiast trwać 4 minuty trwa jakieś 8...
Endokobietka ja do ostatniego miesiąca brałam tylko kwas foliowy i tabletki z żurawiną z powodu bakterii w moczu. teraz kupiłam falvit mama i zdrowo się odżywiam jem dużo owoców i warzywViril lubi tę wiadomość
-
wisnia11
Ja mam identycznie to samo, ciągłe odruchy wymiotne, myślalam ze tylko j tak mam z myciem zębów, czasam zmierzam sie do tego z 3 razy zanim włoże szczoteczke do ust. Ja też narazie jeszcze zazywam kwas foliowy,duzo owoców,a troche mniej warzyw... chyba że w surówkach jutro wizyta więc może gin. podpowie coś nowego. . Co do jedzenia strasznie odrzucają mnie jajka, jajecznica i wszystko co z jajkami związane hehe ;P
Mikusia2
Gratulacje z Córci
juicca lubi tę wiadomość
-
Viril wrote:wisnia11
Ja mam identycznie to samo, ciągłe odruchy wymiotne, myślalam ze tylko j tak mam z myciem zębów, czasam zmierzam sie do tego z 3 razy zanim włoże szczoteczke do ust. Ja też narazie jeszcze zazywam kwas foliowy,duzo owoców,a troche mniej warzyw... chyba że w surówkach jutro wizyta więc może gin. podpowie coś nowego. . Co do jedzenia strasznie odrzucają mnie jajka, jajecznica i wszystko co z jajkami związane hehe ;P
Mikusia2
Gratulacje z Córci
Viril lubi tę wiadomość
-
ania_mr wrote:Wczoraj byłam po wizycie mojej pani dr nie było bo m urlop ale byłam zapisana do pana doktora które przepisywała wszystkie swoje ciężarne na czas swojej nieobecności. A więc malutka bardzo się ruszała więc było trudno ją zmierzyć ma ok. 8cm.
Pan doktor bardziej zwracał uwagę na budowę łożyska, macicy i szyki i dowiedziałam się że moje łożysko jest położone blisko ujścia macicy (niecały centymetr), spytał się jak tam ze współżyciem powiedziałam że od początku z ciąży z niego zrezygnowaliśmy i powiedział że bardzo dobrze. Z ilością tygodni łożysko jeszcze może się podnieść. Mam wybrać sobie jeszcze jakieś suplement diety bo jest duży wybór leków.
Następna wizyta 17 października o 9.40 ale to już u mojej pani dr.
A jeszcze jedno dwa tygodnie temu miałam badania prenatalne i byłam badana przez brzuch to sobie myślałam że już na tej wizycie pewnie też będę tak badana tu niespodzianka jeszcze byłam badana dopochwowo.
Aniu a czy w ogóle zauwazyłaś u siebie jakąś zmiane? brzucha,talii i czujesz już że bedziesz mamą? U mnie to tak taki dziwny stan że nie mogę sobie uświadomić tego że bede mieć maluiszka w domu pragnę i kocham go z całego serca ale jeszcze nie mogę się z tym utożsamić tak jakby jestesmy w tym samym okresie mniej więcej mi USG wykazało pare dni więcej niż mi ovu wskazuje -
Zazdroszczę Wam, że znacie już płeć. Ja nie mogę się doczekać kiedy dowiem się czegoś więcej o moim lokatorze Co do jedzenia ja w pierwszych dwóch miesiącach miałam napady głodu. zjadłam coś i za godzinę czułam głód! masakra bo przytyłam 6 kg. Na szczęście ostatnio wszystko już się unormowało z jedzeniem i trochę spadłam. Ogólnie teraz od początku ciąży jestem 4,5 kg do przodu więc i tak sporo. No ale nie miałam żadnych wymiotów czy awersji do jedzenia, wręcz przeciwnie. Mam nadzieję, że teraz już będę przybierać NORMALNIE...Co do witamin Pani ginekolog poleciała mi Pregnę plus. Mówi, że ma wszystko co ją interesuje i nie muszę dodatkowo łykać kwasu foliowego. Przed ciążą zażywałam magnez i folik.
-
Oleńka wrote:Aniu a czy w ogóle zauwazyłaś u siebie jakąś zmiane? brzucha,talii i czujesz już że bedziesz mamą? U mnie to tak taki dziwny stan że nie mogę sobie uświadomić tego że bede mieć maluiszka w domu pragnę i kocham go z całego serca ale jeszcze nie mogę się z tym utożsamić tak jakby jestesmy w tym samym okresie mniej więcej mi USG wykazało pare dni więcej niż mi ovu wskazuje
Od ostatniego USG na szczęście nie przytyłam dużo bo ok. 0,5 kg
Mam już taki malutki brzuszek, ostatnio czuje czasami jakieś motylki w brzuszki i tak myślę czy to moje maleństwo;) Już nie mogę się doczekać marca aby swoją kruszynkę przytulić -
Też już chciałabym wiedzieć kogo w sobie noszę a wizyta dopiero 3.10... ale mam nadzieję że mąż już ze mną pójdzie bo akurat w ten dzień ma wolne
mi się waga cały czas wacha. raz jest 1,5 kg więcej a raz 0,5 kg mniej niż waga wyjściowa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 11:54
-
Ja mam juz ok 2,5 kg wiecej, ale najgorsze to to ze w czasie staran i 3 cykli wspomaganych przytylam 5 kg, wiec w sumie od kwietnia mam juz +8 i niestety to mi bardzo przeszkadza.
Wlasnie siedze w pracy i wcinam salatke wlasnej roboty z salaty, pomidora, ogorka, marchewki, czerwonej fasoli i sera zoltego. -
nick nieaktualnyHej dziewczyny, ja ostatnio kupiłam Femibion Natal Classic, wychodzi korzystniej bo za 60 tab. zapłaciłam 40zł a skład podobny (niestety nie ma DHA)
A poza tym od wczoraj jestem mega śpiąca...nie wiem czy to przez ta pogodę?
No i zauważyłam że duzo szybciej sie męczę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 12:50
-
Widzę, ze bierzecie już suplementy. Ja cały czas tylko kwas foliowy. No i co jakiś czas furagine albo witamine c, bo od początku ciąży mam nawracające problemy z pęcherzem, ehhh Ginekolog sam kazał wam już kupować witaminy dla ciężarówek czy zapytałyście o to ? Ja byłam w poniedziałek u rodzinnego ze względu na biegunkę i powrót dość ostrych wymiotów- zrobili mi oczywiście serię badań i w morfologii wyszło że cyt. "mam małą anemię" czyli po prostu braki żelaza. Lekarz stwierdził, ze mam pokazać wyniki ginowi on zadecyduje co ze mną zrobić. Już się oczywiście zaczęłam stresować bo jem mało mięsa, ale kurde jakoś nie mogę No i podobnie jak viril i wiśnia nie mogę nawet patrzeć na jajka ;<
-
Marysia0312 wrote:Hej dziewczyny, ja ostatnio kupiłam Femibion Natal Classic, wychodzi korzystniej bo za 60 tab. zapłaciłam 40zł a skład podobny (niestety nie ma DHA)
A poza tym od wczoraj jestem mega śpiąca...nie wiem czy to przez ta pogodę?
No i zauważyłam że duzo szybciej sie męczę... -
nick nieaktualnyMi powiedział że mam brać witaminy...mimo że wyniki mam ok
Kocur - ja na początku tak miałam że spałam cały czas ...miesiąc było ok a teraz znów to samo...czy to normalne:)? ile można spaćWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2013, 12:58