MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnysylvia wrote:JA MAM MEGA DUŻO ŚLUZU....TAKI KREMOWY NIE WIEM DOKŁADNIE AŻ TAK SIĘ NIE PRZYGLĄDAM....
ALE CODZIENNIE MUSZĘ ZJEŚĆ TABLICZKE CZEKOLADY I SŁODYCZE BO INACZEJ NIE WYTRZYMAM NO I SOK POMARAŃCZOWY.... CIEKAWE CZY TO COŚ ZWIASTUJE
Ja tak miałam w poprzedniej ciazy identycznie hihi i po badaniach histopatologicznych i genetycznych okazało sie ze to była dziewczynka zobaczymy czy potwierdzi sie to u Ciebiesylvia lubi tę wiadomość
-
Hmm właśnie co do cery to nigdy nie miałam problemu z tzw pryszczami heh a od kiedy jestem w ciązy moje czoło wyglada jak drożdżówka :P Niby dziewczynka odbiera urode no ale to jeszcze troche za wczesnie aby sie dowiedzieć , a co do śluzu to moj tez jest taki żółto- białawy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2013, 14:43
-
Ja tez mam mega duzo sluzu czasem bialawo-zoltawego, a czasem calkiem przezroczystego. Pytalam mojej ginekolog o to i powiedziala, ze to jest dobrze, bo sluz chroni przed bakteriami z zewnatrz. Uciazliwe to troche, bo mam ciagle uczucie wilgoci i wiecznie latam do WC sprawdzic czy to napewno tylko sluz.
Ja mam strasznie duzo pryszczy ale na plecach i ramionach, twarz na szczescie jako tako sie trzyma.Viril lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mnie juz prawie w ogóle nie bolą troszkę może sutki przy dotyku. Ale podobno w 2 trymestrze tak jest.
Dziewczyny kiedy zaczynacie coś kupować swoim maleństwom? śpioszki ,body itp..? Jesteście za kupowaniem teraz czy raczej ok 7-8 mc żeby nie zapeszyć... -
Olenka ja nic nie kupuje, nawet dla siebie jeszcze zadnego ciazowego ciuszka nie kupilam, ale to moze sie dzisiaj zmieni. Dla dziecka nie bede nic kupowac, w obecnych czasach wszystko jest w sklepach i nie trzeba gromadzic, tak jak kiedys nasze mamy. Ja jestem za tym zeby odczekac przynajmniej do 7 miesiaca.
-
nick nieaktualny
-
Oleńka ja się pomaleńku przymierzam na razie oglądam asortymenty sklepów głownie internetowych. Dostałam fajną listę potrzebnych rzeczy od jednej z forumowiczek i na pewno będę z niej korzystać. Zacznę kompletować wyprawkę za ok. miesiąc ponieważ nie chcę sobie zostawić wszystkich wydatków na ostatnią chwilę
B. dużo ciuszków jest podzielona kolorystycznie więc myślę, że najpierw dowiem się czy będę miała chłopca czy dziewuszkę, a myślę, że właśnie za ok miesiąc będzie to już w miarę pewna sprawa
Ciuchów ciążowych mam już coraz więcej, ale w żadne swoje dotychczasowe spodnie nie wejdę więc po prostu nie miałam wyboru.
Na 7-8 miesiąc zostawię sobie chyba wózek , a zacznę od szafy dla malucha żeby mieć gdzie trzymać wszystkie ciuszki
Moja mama mówi także że od ok 7 miesiąca dobrze już mieć też kupione rzeczy do szpitala, bo to już nigdy nie wiadomo, ale lepiej pewnie być zawsze przygotowanym na każdą ewentualność. -
Samą mnie już korcą jakieś małe "ciuszkowe" zakupy. Koleżanka z pracy też jest w ciąży z tym, że rodzi już w grudniu i mówi, że zaczęła stopniowo kupować rzeczy po 3 miesiącu. jakieś ciuszki, przewijak bo była promocja, kocyk itp. Większość rzeczy upolowała w smyku na przecenie więc sporo zaoszczędziła. Ostatnio ze swoją starszą córą z ciekawości podliczyła ile wydały i wyszło im że już ok 1000 zł. Sama nie mogła uwierzyć że takie "drobiazgi" tyle ją już kosztowały.
-
Ja nie wiem kurcze chyba jeszcze poczekam niby już 14 tydzień ale chyba jeszcze się wstrzymam do listopada. Mam dużo bodów i pajacyków od siostry ale wiadomo każdy chciałby coś kupić od siebie np "wyprawkę do szpitala" ahhh takie to piękne rzeczy że oprzeć się nie można
-
witam Was po przerwie!
byłam dosyć mocno przeziębiona i miałam wiele spraw do załatwienia więc nie miałam jak udzielać się na forum. dzisiaj wizyta u mojego gin. na 15:00 bo ost malenstwo było źle ulozone i nie dało sie go zbadac,
od piatku czyli od 6.09. czuje juz ruchy mojego malenstwa a wczoraj caly dzien malutkie kopniaki i dzis od rana to samo a wieczorem wczoraj jak kladlam sie do lozka to dostalam meegga kopniaka i to tylko z lewej strony jakie to wspaniale uczucie, nie spodziewalam sie ze tak szybko bede czula ruchy mojego malenstwa. jak wroce od gin. to sie odezweEndokobietka, wisnia11, Kocur lubią tę wiadomość
-
ja narazie nie kupuje bo nie wiem co.
poczekam do końca roku bo się pewnie prezenty gwiazdkowe posypią już pod kątem malucha. w styczniu zacznę kupować pomału żeby właśnie nie mieć jednego wielgachnego wydatku na raz. jak się wydaje stopniowo to się tak nie odczuwa.
co do śluzu to jest różnie ale uczucie wilgotności jest. śluz białawy. Piersi już tak nie bolą, sutki trochę przy dotyku i zaczęły swędzieć. Ogólnie to oprócz lekkich bóli brzucha i krzyża to mam straszne bóle głowy ostatnio.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2013, 12:18
-
Mikusia2 wrote:witam Was po przerwie!
byłam dosyć mocno przeziębiona i miałam wiele spraw do załatwienia więc nie miałam jak udzielać się na forum. dzisiaj wizyta u mojego gin. na 15:00 bo ost malenstwo było źle ulozone i nie dało sie go zbadac,
od piatku czyli od 6.09. czuje juz ruchy mojego malenstwa a wczoraj caly dzien malutkie kopniaki i dzis od rana to samo a wieczorem wczoraj jak kladlam sie do lozka to dostalam meegga kopniaka i to tylko z lewej strony jakie to wspaniale uczucie, nie spodziewalam sie ze tak szybko bede czula ruchy mojego malenstwa. jak wroce od gin. to sie odezwe
Mikusia to cudownie ze czujesz juz ruchy dziecka. Czekamy na relacje po wizycie lekarskiej! -
a ja co miesiąc zamierzam co nieco kupić, bo później nie wyrobię ze wszystkim w jednym miesiącu. listę potrzebnych rzeczy mam już zrobioną, cenowo też wiem jak to będzie wyglądać, także powoli, a do celu. wiadomo, że wózek czy fotelik to jak najpóźniej, bo gwarancja się liczy od momentu zakupu. większość rzeczy zamierzam na pewno zakupić na allegro, bo wychodzi taniej.