X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia wrote:
    JA MAM MEGA DUŻO ŚLUZU....TAKI KREMOWY NIE WIEM DOKŁADNIE AŻ TAK SIĘ NIE PRZYGLĄDAM....

ALE CODZIENNIE MUSZĘ ZJEŚĆ TABLICZKE CZEKOLADY I SŁODYCZE BO INACZEJ NIE WYTRZYMAM NO I SOK POMARAŃCZOWY.... CIEKAWE CZY TO COŚ ZWIASTUJE :)

Ja tak miałam w poprzedniej ciazy identycznie hihi i po badaniach histopatologicznych i genetycznych okazało sie ze to była dziewczynka :) zobaczymy czy potwierdzi sie to u Ciebie :)

sylvia lubi tę wiadomość

• sylvia Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam ja muszę jeszcze troszkę poczekać aż się wyjaśni :) ale może może hehehe

Miriam lubi tę wiadomość

relgg7rfroacrbi5.png
  • Viril Ekspertka

Wysłany: 9 września 2013, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm właśnie co do cery to nigdy nie miałam problemu z tzw pryszczami heh ;) a od kiedy jestem w ciązy moje czoło wyglada jak drożdżówka :P:P Niby dziewczynka odbiera urode no ale to jeszcze troche za wczesnie aby sie dowiedzieć , a co do śluzu to moj tez jest taki żółto- białawy. :)

w4sq9n73hfprjaqo.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2013, 14:43

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam mega duzo sluzu czasem bialawo-zoltawego, a czasem calkiem przezroczystego. Pytalam mojej ginekolog o to i powiedziala, ze to jest dobrze, bo sluz chroni przed bakteriami z zewnatrz. Uciazliwe to troche, bo mam ciagle uczucie wilgoci i wiecznie latam do WC sprawdzic czy to napewno tylko sluz.
    Ja mam strasznie duzo pryszczy ale na plecach i ramionach, twarz na szczescie jako tako sie trzyma.

Viril lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Viril Ekspertka

Wysłany: 9 września 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ciągle latam do toalety,zobczyc czy to śluz,chyba każdy wariuje jak ma uczucie wilgoci i ma 100 mysli na raz co sie dzieje ;). Ale moj gin tez mowil ze to dobrze, gorzej gdyby byo zupelnie sucho. ;) O wiec nie mamy sie o co martwić kobitki :)

w4sq9n73hfprjaqo.png

Endokobietka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam śluz taki biało żółtawy i wilgotno :) Wczoraj troszkę gesty śluz wyleciał (taki kisielowaty) ale dziś już jest ok. Więc chyba nie mam sie co martwić.

• Viril Ekspertka

Wysłany: 9 września 2013, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam raz bardziej gęsty raz mniej ale to zupełnie normalne ;)

w4sq9n735giywhdm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2013, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak z Waszymi piersiami? bo moje już nie sa obolałe ale czytałam w internecie że właśnie w 2 trymestrze mniej tkliwe są.

• sylvia Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już nie bolą tylko zaczynają spędzić :)

relgg7rfroacrbi5.png
  • Viril Ekspertka

Wysłany: 10 września 2013, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie, troche jeszcze pobolewają ;)

w4sq9n7353gbtrwz.png

• Oleńka Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie juz prawie w ogóle nie bolą troszkę może sutki przy dotyku. Ale podobno w 2 trymestrze tak jest.

Dziewczyny kiedy zaczynacie coś kupować swoim maleństwom? śpioszki ,body itp..? Jesteście za kupowaniem teraz czy raczej ok 7-8 mc żeby nie zapeszyć...

4afcc1255b.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenka ja nic nie kupuje, nawet dla siebie jeszcze zadnego ciazowego ciuszka nie kupilam, ale to moze sie dzisiaj zmieni. Dla dziecka nie bede nic kupowac, w obecnych czasach wszystko jest w sklepach i nie trzeba gromadzic, tak jak kiedys nasze mamy. Ja jestem za tym zeby odczekac przynajmniej do 7 miesiaca.

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2013, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co kupiłam 2 bodziaki:)zacznę zakupy konkretne koło grudnia albo po świętch.

• Kocur Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka ja się pomaleńku przymierzam na razie oglądam asortymenty sklepów głownie internetowych. Dostałam fajną listę potrzebnych rzeczy od jednej z forumowiczek i na pewno będę z niej korzystać. Zacznę kompletować wyprawkę za ok. miesiąc ponieważ nie chcę sobie zostawić wszystkich wydatków na ostatnią chwilę:)
    B. dużo ciuszków jest podzielona kolorystycznie więc myślę, że najpierw dowiem się czy będę miała chłopca czy dziewuszkę, a myślę, że właśnie za ok miesiąc będzie to już w miarę pewna sprawa :)
    Ciuchów ciążowych mam już coraz więcej, ale w żadne swoje dotychczasowe spodnie nie wejdę więc po prostu nie miałam wyboru.
    Na 7-8 miesiąc zostawię sobie chyba wózek , a zacznę od szafy dla malucha żeby mieć gdzie trzymać wszystkie ciuszki :)
    Moja mama mówi także że od ok 7 miesiąca dobrze już mieć też kupione rzeczy do szpitala, bo to już nigdy nie wiadomo, ale lepiej pewnie być zawsze przygotowanym na każdą ewentualność.

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • olka331 Koleżanka

Wysłany: 10 września 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samą mnie już korcą jakieś małe "ciuszkowe" zakupy. Koleżanka z pracy też jest w ciąży z tym, że rodzi już w grudniu i mówi, że zaczęła stopniowo kupować rzeczy po 3 miesiącu. jakieś ciuszki, przewijak bo była promocja, kocyk itp. Większość rzeczy upolowała w smyku na przecenie więc sporo zaoszczędziła. Ostatnio ze swoją starszą córą z ciekawości podliczyła ile wydały i wyszło im że już ok 1000 zł. Sama nie mogła uwierzyć że takie "drobiazgi" tyle ją już kosztowały.

f2w3csqvm8z0ogtw.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem kurcze chyba jeszcze poczekam niby już 14 tydzień ale chyba jeszcze się wstrzymam do listopada. Mam dużo bodów i pajacyków od siostry ale wiadomo każdy chciałby coś kupić od siebie np "wyprawkę do szpitala" ahhh takie to piękne rzeczy że oprzeć się nie można :D

4afcc1255b.png
  • Mikusia2 Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Was po przerwie!
    byłam dosyć mocno przeziębiona i miałam wiele spraw do załatwienia więc nie miałam jak udzielać się na forum. dzisiaj wizyta u mojego gin. na 15:00 bo ost malenstwo było źle ulozone i nie dało sie go zbadac,
    od piatku czyli od 6.09. czuje juz ruchy mojego malenstwa a wczoraj caly dzien malutkie kopniaki i dzis od rana to samo a wieczorem wczoraj jak kladlam sie do lozka to dostalam meegga kopniaka i to tylko z lewej strony jakie to wspaniale uczucie, nie spodziewalam sie ze tak szybko bede czula ruchy mojego malenstwa. jak wroce od gin. to sie odezwe :) <3

Endokobietka, wisnia11, Kocur lubią tę wiadomość

oeuak0s3wt902skk.png
    9ltfxzdvyikp4icy.png
    km5scwa1m8wagzpl.png[/url
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja narazie nie kupuje bo nie wiem co.
    poczekam do końca roku bo się pewnie prezenty gwiazdkowe posypią już pod kątem malucha. :) w styczniu zacznę kupować pomału żeby właśnie nie mieć jednego wielgachnego wydatku na raz. jak się wydaje stopniowo to się tak nie odczuwa. :)

co do śluzu to jest różnie ale uczucie wilgotności jest. śluz białawy. Piersi już tak nie bolą, sutki trochę przy dotyku i zaczęły swędzieć. Ogólnie to oprócz lekkich bóli brzucha i krzyża to mam straszne bóle głowy ostatnio.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2013, 12:18

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikusia2 wrote:
    witam Was po przerwie!
    byłam dosyć mocno przeziębiona i miałam wiele spraw do załatwienia więc nie miałam jak udzielać się na forum. dzisiaj wizyta u mojego gin. na 15:00 bo ost malenstwo było źle ulozone i nie dało sie go zbadac,
    od piatku czyli od 6.09. czuje juz ruchy mojego malenstwa a wczoraj caly dzien malutkie kopniaki i dzis od rana to samo a wieczorem wczoraj jak kladlam sie do lozka to dostalam meegga kopniaka i to tylko z lewej strony jakie to wspaniale uczucie, nie spodziewalam sie ze tak szybko bede czula ruchy mojego malenstwa. jak wroce od gin. to sie odezwe :) <3

Mikusia to cudownie ze czujesz juz ruchy dziecka. Czekamy na relacje po wizycie lekarskiej!

17u93e5exqfllrog.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 10 września 2013, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja co miesiąc zamierzam co nieco kupić, bo później nie wyrobię ze wszystkim w jednym miesiącu. listę potrzebnych rzeczy mam już zrobioną, cenowo też wiem jak to będzie wyglądać, także powoli, a do celu. wiadomo, że wózek czy fotelik to jak najpóźniej, bo gwarancja się liczy od momentu zakupu. większość rzeczy zamierzam na pewno zakupić na allegro, bo wychodzi taniej. :)

qb3ci09kgez1zp78.png
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ