X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku ciąży jak miałam mdłości schudłam 3 kg, a teraz w 14 tyg. przytyłam już 2 kg:)

relg3e5ejn8hl19k.png
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakoś tu cicho u nas??

relg3e5ejn8hl19k.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 5 września 2013, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no cicho ostatnio u nas... ja ide dzisiaj na 17 do lekarza. w sumie tylko z wynikami ale nie wiem czy nie każe iść na USG. usg miałam robione 2 tyg. temu.
    coś mi się wydaje że w odpowiednim czasie zaszłam w ciążę bo u mnie w pracy chcą wprowadzić niedziele pracujące. ogólnie jest masakra i wisielczy humor bo za te psie pieniądze nie będziemy miały w ogóle życia prywatnego.

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • olka331 Koleżanka

Wysłany: 5 września 2013, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Ja jestem po wizycie u nowej Pani doktor. Prześwietna kobietka :) Wszystkie "ciężarówki" z mojej pracy (a jest ich obecnie ze mną 4 ) do niej chodzą i wychwalają. Przeniosłam się bo na NFZ. Bardzo wyczerpująca miła wizyta :) Pani kojarzy dziewczyny więc jej mówię, że chciałam dołączyć do "drużyny" z naszego salonu ;) No ale do rzeczy. Miałam taką stertę porobionych badań, ze Pani doktor z położną były w szoku i pytały czy mam kogoś w diagnostyce ;) W sumie poprzednia Pani doktor mi wszystko zleciła a przed ciążą miałam usg piersi i macicy no i teraz komplet badań więc nic nie musiała zlecać. Ogólnie wszystko ok. Zobaczyłam dzidziusia. Najpierw leżał z rączkami na czole i nie był zbyt ruchliwy. Potem zaczął się wygłupiać i stawać na głowie. Widziałam nosek, rączki i nóżki :) Niestety nie wiedziałam, że trzeba poprosić o zdjęcie, żeby je wydrukowała i zeszłam już z fotela i nie dostałam :( Ale suuper było :D

kaaasiaczek_, Marysia0312, Iwo123 lubią tę wiadomość

f2w3csqvm8z0ogtw.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam wczoraj na wizycie i ogólnie jest wszystko ok. nie miałam robionego USG bo było 2 tygodnie temu i ginka stwierdziła że nie trzeba. wyniki prenatalne bardzo dobre. Pappa też ładnie wyszła. urodzenie dziecka z jakąś wadą genetyczną naprawdę miniminimalne. następna wizyta za ok miesiąc. wtedy już z USG i mam nadzieję ze dowiem się kto u mnie siedzi. :)

Iwo123, Marysia0312 lubią tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Viril Ekspertka

Wysłany: 6 września 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey ;) wkońcu mogę sie gdzieś przyłączyć ;) ja jestem w 10 tc i 5 dniu hehe na pierwszym usg byłam w 8 tyg i było już piekne malutkie serduszko ;) na drugie ide za tydzień , mam nadzieje ze wszystko bedziej okej ;) Termin mam na 31 marca więc mieszcze się w marcowych mamusiach ;) Pozdrawiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2013, 13:10

wisnia11, Iwo123, sylvia lubią tę wiadomość

• wisnia11 Autorytet

Wysłany: 6 września 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viril gratuluje :)
    teraz to już zobaczysz małego człowieka a nie pulsującą kropkę :) jak będziesz po wizycie to koniecznie się pochwal maluchem.
    i polecam zrobić sobie suwaczek żebyśmy wszystkie miały na wglądzie twojego malucha i nie będziesz musiała co wpis podawać wieku ciąży :)

Viril lubi tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Viril Ekspertka

Wysłany: 6 września 2013, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już widziałam człowieczka , ale mam nadzieje ze nieco urusł, bo wtedy był maleńki ;) Oczywiście że zdam relacje ;*

w4sq9n73eelxy2pg.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2013, 13:15

Iwo123 lubi tę wiadomość

• Viril Ekspertka

Wysłany: 6 września 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No udało się jest suwaczek ;)

w4sq9n73eelxy2pg.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2013, 13:12

Iwo123 lubi tę wiadomość

• Kocur Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się kochane że u was wszystko dobrze:)
    Ja ostatnio rzadko dość zaglądam bo mam mnostwo na głowie- remont na całego. Na nieszczęście rozchorowały się moje koty - od niedzieli codziennie jesteśmy u weterynarza:/ najpierw z jedną a w środę zaraziła się druga. Sytuacja nie jest ciekawa bo prawdopodobnie to jakies maleńkie pasożyty,więc uważam na siebie jak mogę ... za kilka dni wyniki wszystkich badań. Weterynarze mówią, że skoro mam przebytą toxoplazmozę mogę być spokojna, bo większość zwierzęcych chorób jest zupełnie obojętna dla ludzi, ale mój ginekolog oczywiście powiedział , że koty liżą się po tyłkach i wszedzie roznoszą cysty i powinnam się ich pozbyć... super. Bardzo mądrze. Teraz będę miała dzidziusia nową zabawkę, więc koty won? Nie poważny ten lekarz,też mu tak powiedziałam to się zamknął. Poprosiłam o coś osłonowego na te ewentualnie pasożyty to nagle uznał, ze nie ma takiej potrzeby ;]
    Z dobrych rzeczy- wczoraj położna przyłożyła mi taką sondę do brzuszka i było słychać bicie serducha aż miło :) Powiwedziała, ze nie spodziewała się tego, ze usłyszymy tak wcześnie, ale to pewnie dlatego, że maluch jest większy no i uznała, że jestem chuda, więc nie trzeba szukać dzidziusia bo po górce na brzuszku od razu wiadomo gdzie siedzi :) hihihi teraz kazała mi włuchiwać się w ciało bo powinnam niedługo poczuć ruchy malca. Z racji, że mam małą infekcję :/ następna wizyta za 2 tygodnie :)

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dopada grzybica wrrrrr już 3 raz czopki biore na to :( okropna rzecz :/ ale przytyłam 3 kg :P no i nie mieszczę sie w zadne spodnie! :D ale brzuch rozlewa mi sie jakby na boki...po prostu jestem szeroka :D a u Was jak się brzuszki układają ? Podobno piłeczka na chlopca a taki jak mi się robi na dziewuszkę ale zobaczymy czy się sprawdzi :)

4afcc1255b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2013, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi póki co piłeczka się robi:) apetyty tez na chłopca mam, na buzi się nie zmieniłam więc wskazuje że bedzie chłopiec:) Przeczucia tez mam na synka:) Jestem ciekawa czy 1.10 lekarz mi powie płec:) Ja przytyłam 1kg ale brzuszek widać.

• Oleńka Autorytet

Wysłany: 8 września 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam taki trądzik że szok :(

4afcc1255b.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 8 września 2013, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam prawdopodobnie synka lekarz powiedzial a trądzik mocny... do tego kaszka na całej buzi więc to, że niby na chlopca się ładnieje to u mnie się nie sprawdza;) co do jedzenia już np tak bo do słodkiego mnie nie ciągnie a do kwaśnego, pikantnego czy mięsnego już tak;)

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jaki macie śluz? Bo ja czasami mam go mało a czasami np. jak się podcieram to widzę więcej na papierze toaletowym lub na wkładce ( dziś nawet konsystencji kisielowatej) kolor biało - żółtawy ,bez zapachu.

• sylvia Autorytet

Wysłany: 8 września 2013, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA MAM MEGA DUŻO ŚLUZU....TAKI KREMOWY NIE WIEM DOKŁADNIE AŻ TAK SIĘ NIE PRZYGLĄDAM....

ALE CODZIENNIE MUSZĘ ZJEŚĆ TABLICZKE CZEKOLADY I SŁODYCZE BO INACZEJ NIE WYTRZYMAM NO I SOK POMARAŃCZOWY.... CIEKAWE CZY TO COŚ ZWIASTUJE :)

relgg7rfroacrbi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2013, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakiej jest konsystencji ten śluz?

• olka331 Koleżanka

Wysłany: 9 września 2013, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam biało-żółty i raczej wodnisty ten śluz. ostatnio dosyć go sporo.

f2w3csqvm8z0ogtw.png
  • sylvia Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aż tak to się nie przyglądam... mój lekarz stwierdził aby za dużo nie czytać nie wymyślać bo w internecie się wszystko znajdzie heheh..... ważne że ze mną wszystko dobrze i z dzieciaczkiem :)

Kocur lubi tę wiadomość

relgg7rfroacrbi5.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 9 września 2013, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia to prawda, ale chyba każda z nas świruje w ciąży, a zadnych objawów nie można bagatelizować. Ja jestem na początku 16 tygodnia a w życiu się tyle po lekarzach nie nachodziłam, aż się boję co będzie dalej -_-
    Wczoraj dostałam biegunki więc dziś znów u lekarza od razu dostałam skierowanie na crp, morfologię, próby wątrobowe... pewnie normalnie nawet nie poszłabym z tym do lekarza, ale teraz martwię się o dzidziusia... tym bardziej, że koty chore, eh. Jak na złość- a nigdy przenigdy wcześniej nie chorowały.

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ