MARCOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
no cicho ostatnio u nas... ja ide dzisiaj na 17 do lekarza. w sumie tylko z wynikami ale nie wiem czy nie każe iść na USG. usg miałam robione 2 tyg. temu.
coś mi się wydaje że w odpowiednim czasie zaszłam w ciążę bo u mnie w pracy chcą wprowadzić niedziele pracujące. ogólnie jest masakra i wisielczy humor bo za te psie pieniądze nie będziemy miały w ogóle życia prywatnego. -
Cześć dziewczyny,
Ja jestem po wizycie u nowej Pani doktor. Prześwietna kobietka Wszystkie "ciężarówki" z mojej pracy (a jest ich obecnie ze mną 4 ) do niej chodzą i wychwalają. Przeniosłam się bo na NFZ. Bardzo wyczerpująca miła wizyta Pani kojarzy dziewczyny więc jej mówię, że chciałam dołączyć do "drużyny" z naszego salonu No ale do rzeczy. Miałam taką stertę porobionych badań, ze Pani doktor z położną były w szoku i pytały czy mam kogoś w diagnostyce W sumie poprzednia Pani doktor mi wszystko zleciła a przed ciążą miałam usg piersi i macicy no i teraz komplet badań więc nic nie musiała zlecać. Ogólnie wszystko ok. Zobaczyłam dzidziusia. Najpierw leżał z rączkami na czole i nie był zbyt ruchliwy. Potem zaczął się wygłupiać i stawać na głowie. Widziałam nosek, rączki i nóżki Niestety nie wiedziałam, że trzeba poprosić o zdjęcie, żeby je wydrukowała i zeszłam już z fotela i nie dostałam Ale suuper byłokaaasiaczek_, Marysia0312, Iwo123 lubią tę wiadomość
-
byłam wczoraj na wizycie i ogólnie jest wszystko ok. nie miałam robionego USG bo było 2 tygodnie temu i ginka stwierdziła że nie trzeba. wyniki prenatalne bardzo dobre. Pappa też ładnie wyszła. urodzenie dziecka z jakąś wadą genetyczną naprawdę miniminimalne. następna wizyta za ok miesiąc. wtedy już z USG i mam nadzieję ze dowiem się kto u mnie siedzi.
Iwo123, Marysia0312 lubią tę wiadomość
-
hey wkońcu mogę sie gdzieś przyłączyć ja jestem w 10 tc i 5 dniu hehe na pierwszym usg byłam w 8 tyg i było już piekne malutkie serduszko na drugie ide za tydzień , mam nadzieje ze wszystko bedziej okej Termin mam na 31 marca więc mieszcze się w marcowych mamusiach Pozdrawiam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2013, 13:10
wisnia11, Iwo123, sylvia lubią tę wiadomość
-
viril gratuluje
teraz to już zobaczysz małego człowieka a nie pulsującą kropkę jak będziesz po wizycie to koniecznie się pochwal maluchem.
i polecam zrobić sobie suwaczek żebyśmy wszystkie miały na wglądzie twojego malucha i nie będziesz musiała co wpis podawać wieku ciążyViril lubi tę wiadomość
-
Cieszę się kochane że u was wszystko dobrze:)
Ja ostatnio rzadko dość zaglądam bo mam mnostwo na głowie- remont na całego. Na nieszczęście rozchorowały się moje koty - od niedzieli codziennie jesteśmy u weterynarza:/ najpierw z jedną a w środę zaraziła się druga. Sytuacja nie jest ciekawa bo prawdopodobnie to jakies maleńkie pasożyty,więc uważam na siebie jak mogę ... za kilka dni wyniki wszystkich badań. Weterynarze mówią, że skoro mam przebytą toxoplazmozę mogę być spokojna, bo większość zwierzęcych chorób jest zupełnie obojętna dla ludzi, ale mój ginekolog oczywiście powiedział , że koty liżą się po tyłkach i wszedzie roznoszą cysty i powinnam się ich pozbyć... super. Bardzo mądrze. Teraz będę miała dzidziusia nową zabawkę, więc koty won? Nie poważny ten lekarz,też mu tak powiedziałam to się zamknął. Poprosiłam o coś osłonowego na te ewentualnie pasożyty to nagle uznał, ze nie ma takiej potrzeby ;]
Z dobrych rzeczy- wczoraj położna przyłożyła mi taką sondę do brzuszka i było słychać bicie serducha aż miło Powiwedziała, ze nie spodziewała się tego, ze usłyszymy tak wcześnie, ale to pewnie dlatego, że maluch jest większy no i uznała, że jestem chuda, więc nie trzeba szukać dzidziusia bo po górce na brzuszku od razu wiadomo gdzie siedzi hihihi teraz kazała mi włuchiwać się w ciało bo powinnam niedługo poczuć ruchy malca. Z racji, że mam małą infekcję następna wizyta za 2 tygodnie -
Mnie dopada grzybica wrrrrr już 3 raz czopki biore na to okropna rzecz ale przytyłam 3 kg no i nie mieszczę sie w zadne spodnie! ale brzuch rozlewa mi sie jakby na boki...po prostu jestem szeroka a u Was jak się brzuszki układają ? Podobno piłeczka na chlopca a taki jak mi się robi na dziewuszkę ale zobaczymy czy się sprawdzi
-
nick nieaktualny
-
ja mam prawdopodobnie synka lekarz powiedzial a trądzik mocny... do tego kaszka na całej buzi więc to, że niby na chlopca się ładnieje to u mnie się nie sprawdza;) co do jedzenia już np tak bo do słodkiego mnie nie ciągnie a do kwaśnego, pikantnego czy mięsnego już tak;)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sylvia to prawda, ale chyba każda z nas świruje w ciąży, a zadnych objawów nie można bagatelizować. Ja jestem na początku 16 tygodnia a w życiu się tyle po lekarzach nie nachodziłam, aż się boję co będzie dalej -_-
Wczoraj dostałam biegunki więc dziś znów u lekarza od razu dostałam skierowanie na crp, morfologię, próby wątrobowe... pewnie normalnie nawet nie poszłabym z tym do lekarza, ale teraz martwię się o dzidziusia... tym bardziej, że koty chore, eh. Jak na złość- a nigdy przenigdy wcześniej nie chorowały.