X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

MARCOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też już takie ostre wymioty przeszły ale czasem zdarzają się raz na tydzień. Za to niechęć do niektórych produktow, zapach lodówki i mdłości sa obecne cały czas... :( dziś wizyta też się denerwuję ale będzie wszystko ok! :) Każda widzę ma takie myśli :P Ale tak to już jest jak się bardzo pragnie małego dzidziusia :)

4afcc1255b.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenka dziwne by bylo jakbys nie miala obaw, obawy sa normalna rzecza, zalezy nam zeby nasze Kruszynki byly zdrowe, wiec sie martwimy, przewaznie niepotrzebnie. Wszystko bedzie dobrze. Napisz nam od razu jak wrocisz.

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich :)jestem w 10tyg ciąży co bardzo mnie zaskoczyło i myślę że jednak cuda się zdarzają:)Od 3 lat starałam się o dziecko bez skutecznie miałam problem z wysoką prolaktyną w moim przypadku bromergon nie bardzo działał raz była niska innym razem bardzo wysoko.Mieliśmy sie poddać inseminacji nawet miałąm umawiać sie na termin ale w końcu zrezygnowałam już ze wszystkiego lekarz i tak twierdził że przy tak wysokiej prolaktynie zabieg nie ma sensu przestałam brać bromergon pomyślałam może tak ma być:(Mój związek się rozpadał nie potrafiliśmy już być ze sobą każdy miał żal o to co nas spotkało zaczełam myśleć o tym by wyjechać ułożyć wszystko od nowa chociaż mając 31 lat i będąc w związku z przez 13 lat wiedziałam że nie będzie to łatwe.I w tedy tak nagle nie spodziewanie okazało się że jestem w ciąży to był najpiękniejszy dzień w moim życiu coś czego nie można opisać i dziękuję za to szczęście każdego dnia:)

Iwo123, Magda421, Marysia0312, Kocur, Miriam, Matylda36, sylvia lubią tę wiadomość

• Iwo123 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję:)

relg3e5ejn8hl19k.png
  • Magda421 Koleżanka

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje. Jak fajnie że napisałaś o swoich przejściach i szczęściu - miło poczytać że życie może dać taką niespodziankę. Mam nadzieję że dołączysz do naszego grona:)

f2w3xm5ey48bo7te.png
    tkvgwji2ustxarf7.png
    file:///C:/Users/Magda/Desktop/Karolek/2014-02-25-309.jpg
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy wsród przyszłych marcowych mamusiek :)
    oczywiscie gratuluję maleńkiego cudu :)

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, gratulacje i wszystkiego dobrego!

17u93e5exqfllrog.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki!

Już po USG wszystko w porządku :)))))))))))))))) dzidzi rozwija się prawidłowo badanie przezierności ok. Ma 7 cm i fikał tak że ledwo go mogła zmierzyć :D wg USG jest to 12 tydz i 4 dni a poród 7 marzec :) natomiast tylko zobaczył USG od razu odwrócił się plecami bardzo długo miałam badanie bo cięzko było cokolwiek zmierzyc hihihi. Prze szczęśliwaaaa :) Nastepne badanie 23.09 :)

Kocur, sylvia, Marysia0312, kaaasiaczek_, ania_mr, Iwo123, wisnia11 lubią tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 1 września 2013, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka to super wiadomości!

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2013, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) mam pytanie: czy też podczas ziewania lub jak leżycie w łóżku i się przeciągałyście to czujecie jakby Wasze mięśnie brzucha były takie...hmmm jakby to nazwać...mało używane, zastałe? I czy można się normalnie schylać? myślę np. o sytuacji gdzie trzeba podnieść lekki przedmiot a nie nic ciężkiego co by trzeba dźwigać.
    Pozdrawiam :)

• wisnia11 Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marysia ja tak mam :) jak się przeciągam albo psikam to czuje mięśnie brzucha. myśle że to normalne :) raczej nie ma przeciwwskazań co do podnoszenia lekkich przedmiotów. ja ostatnio na działce grabiłam liście i nosiłam wiadra z jabłkami i śliwkami. hehe ale najpierw chodziłam po kolanach żeby je wszystkie pozbierać :)

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wolę czasami Was zapytać o coś bo jak zasypuje lekarza pytaniami na wizycie to pewnie myśli ,że jestem nadwrażliwa itp. ale cóż- dla mnie to nowość i wolę się upewnić czy inne ciężarówki też tak mają :) W środę idę do mojego gina więc troszkę znów się uspokoję jak zobaczę mojego maluszka :) Dziś odbieram wyniki krwi, też mam nadzieję że wszystko będzie dobrze! Wiśnia jak się czujesz? Bo ja czasami super ( jakbym nie była w ciaży) a czasami ból głowy brzucha i wieczorne wzdęcia;/

• wisnia11 Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mnie ostatnio bóle głowy męczą i wzdęcia z zaparciami ale tu już jest trochę lepiej. zazwyczaj czuję się bardzo dobrze. od czasu do czasu mam takie bliżej nieokreślone uczucie w brzuchu. to nie jest żaden ból, raczej takie uczucie ciężkości i lekkiego ciągnienia.

dzisiaj miałam straszny sen. śniło mi się że zaczęłam krwawić takimi dużymi skrzepami. na szczęście tłumaczę sobie że sny zazwyczaj oznaczają odwrotność więc wszystko jest w jak najlepszym porządku :) szczególnie że od początku ciąży nie krwawiłam ani nie plamiłam ani razu :) Dzięki Bogu to tylko sen.

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja snami już się nie przejmuję...to nie ma nic wspólnego z rzeczywistością- także się nie martw:) Ja też czuję czasami tak jak to określiłaś " uczucie ciężkości i lekkiego ciągnienia.'' A na zaparcia pomaga mi siemię lniane w ostateczności czopek glicerynowy.

• wisnia11 Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski jutro ide do kierowniczki powiedzieć o ciąży... w sumie chyba już się wszyscy domyślają bo już widać. dzisiaj już mi się jedna spytała tak o "a co ty masz taki brzuszek" uśmiechnęłam się i przytknęłam palec do buzi żeby nic nie mówiła :) uśmiechnęła się i powiedziała "przecież nic nie powiem i gratulacje" i posłała mi buziaka :)

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kochane , tak jak pisała Miriam lezałam w szpitalu z krwawieniem , dziś mnie puścili do domu chociaz wolałam dla pewnosci 1 dzien jeszcze poleżec , jutro ide do swojego lekarza to dam znac co i jak... bo w szpitalu to szkoda gadac.. co lekarz to inna opinia, z dzidzią okey

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 2 września 2013, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juicca wrote:
    witajcie kochane , tak jak pisała Miriam lezałam w szpitalu z krwawieniem , dziś mnie puścili do domu chociaz wolałam dla pewnosci 1 dzien jeszcze poleżec , jutro ide do swojego lekarza to dam znac co i jak... bo w szpitalu to szkoda gadac.. co lekarz to inna opinia, z dzidzią okey

to dobrze że z dzidzią wszystko w porządku ;)

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jestem po wizycie u kierowniczki i kierowniczka powiedziała że już wszystkie wiedziały wcześniej i trzeba było wcześniej powiedzieć. pogratulowała. dziewczyny się ucieszyły, wyściskały, wycałowały i pytały o wszystko :)

Iwo123, paula22 lubią tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to super wisnia :) Z resztą nie ma się co dziwić, że już się wszyscy domyślili- 14 tydzień to już ciężko ukryć - widzę po sobie ;) Brzuch jak bębenek każdy tylko patrzy na niego mam wrażenie , aż mnie to czasem złości, albo to notoryczne głaskanie brzuszka grrr ;) Dziś postanowiłam stanąć na wagę- w sumie już prawie 6 kg... kurcze, ale gdzie? brzuszek co prawda jest, ale nie na aż 6 kg ?! W tyłek ani boczki mi na pewno nie poszło bo wszyscy znajomi i rodzina mi nawet mówią, że ładnie rosnę tylko na brzuchu. Kurcze jestem przerażona, w piątek wizyta u lekarza- pewnie czeka mnie znów wykład od położnej, że pewnie objadam się niewiadomo czym ... ehh mam nadzieję, że mam popsutą wagę :/

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 3 września 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja na razie przytyłam ok 1 kg. jak byłam ostatnio u gina to mnie zważyła ale po usg brzusznym więc miałam pełny pęcherz i w butach - adidasach i miałam 1,2 kg więcej

u79ep1.png
    k3xSp2.png
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ